1. Home
  2. Recepten
  3. Feestmaaltijd

Feestmaaltijd recepten (101)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Simpele Mexicaanse feestmaaltijd

Je maakt zelf je hapje aan tafel met alle ingredienten en sauzen aan tafel, dus dit is naar iedereens smaak!

INGREDIENTEN

Dit moet je allemaal naar eigen smaak doen, ik heb wat bedacht, maar je kan het helemaal op je i=eigen manier doen: 300 g gehakt of in blokjes gesneden kipfilet, 1 prei of 2 uien, 3 knoflookteentjes, ongeveer 8 grote slabladen, 150 g tomatenpuree, 150 g maiskorrels, (zelf weten hoeveel) tomaten en/of paprika's en/of avocado's

Voorbereiding

Maak alle groenten schoon. Hak de prei/ui en de tomaat en/of paprika en/of avocado klein. Bak het vlees in de pan. Bak de ui of prei even, pers er tussendoor de teentjes knoflook boven uit en bak mee. Doe er tomatenpuree en ongeveer 250 ml water bij. Laat het koken. Als er prei in zit, laat het dan 30 minuten sudderen, anders maar 5 minuten. Maak de maiskorrels in het eigen sap in 5 minuten warm. Doe de mais, tomaat, avocado's en/of paprika's elk in een apart kommetje. De gehakt laat je in de pan zetten en de slablaadjes leg je op een plat bord. Doe de warme saus in een grote kom en zet alles op tafel.

Bereidingswijze

Aan tafel kan ieder een slablad pakken, er wat vlees in doen, groenten naar keuze en overgieten met de saus. Je kan natuurlijk ook je dichtgevouwen slablad in de saus dopen. Eet smakelijk!

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn heerlijke Indische tikka masala kipcurry

Dit is toch wel een overheerlijk gerecht, helemaal met warm weer. Ga deze maar eens maken, je weet niet wat je proeft, heerlijk! Dit is een feestmaaltijd die in een mum op tafel staat en makkelijker te maken is dan je denkt.

INGREDIENTEN

1 kilo verse kipfilets, 2 el roomboter, 2 el garam masala, ½ kopje yoghurt, 1 el verse gember (ragfijn), 1 tl knoflookpoeder of een teentje vers, , Saus, 1 el garam masala, 2 rode uien (gesnipperd), 2 stukjes citroengras vers (goed geplet), 1 kopje gekneusde tomaten, 1 kopje kokosmelk, 1 tl zout, 1 el roomboter

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaas uit de oven met een champignon-roomsaus

Zeer geschikt voor een bijzondere feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes, 3 teentjes knoflook, zout en peper, 1 eierdooier, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, olijfolie, 1 bakjes spekreepjes (ca 125 gram). 1 fijngesnipperde ui, half glas witte wijn (of appelsap). 200 ml slagroom.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

INGREDIENTEN

- 850 gram rundersukade (of riblappen), - 1 prei, - 1 ui, - 1 wortel, - 2 el Zwolsche stoof (kruiden), - 1 potje zilveruitjes, - 4 el Balsamico azijn, - 2 dl rode wijn, - 6 dl runderbouillon, - zonnebloemolie (of olijfolie), - 150 gram roomboter,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

REMPAH

Gehaktballetjes met geraspte cocos

INGREDIENTEN

, Men gebruikt er rundergehakt voor of tartaar., De hoeveelheid hangt af voor hoeveel personen en of het voor een feestmaaltijd nodig is., Maar ga van de volgende verhoudingen uit:, 250 g rundergehakt, 2 a 3 el cocosmeel (wat bevochtigd), ? el djinten (bakar duluh! in een kleine koekepan of oude lepel), 2 a 3 kemiri's, roosteren, 1 lombok merah (evt. zonder pitjes), 1 a 2 kleine uitjes of sjalotjes, 1 a 2 bawang putih, stukje trassi, 1 of 2 eieren, olie, asem, zout, 1 tl suiker

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tong (of Panga) op een bedje van Tagliatelle met botersaus

Een TOP voorgerecht voor een feestmaaltijd! De Vis ligt op een bedje van Pasta met daarop de vis en saus. Pangavis lijkt erg veel op Tongfilet en is in Nederland een vis die sinds pas diepgevroren geimporteerd wordt.Deze vis komt uit Vietnam en lijkt sprekend op onze Tongfilet, alleen vele malen goedkoper.

INGREDIENTEN

Ca. 150 gram Tagliatelle (of andere pasta), ca. 140 gram Pangasiusfilet of Tongfilet 25 gram spekjes in dobbelsteentjes gesneden ? el basilicum, beetje peterselie, 50 ml slagroom of koksroom, 1 tl citroensap, 1 dl appelsap, 1 ? tl honing.60 gram boter, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

Dit is erg lekker stoofvlees en botermals. Het zit vol smaken en ietwat aromatisch door al die lekkere kruiden. Smaakt heerlijk met tagliatelle of met romige aardappelpuree met wat truffelolie. Echt een feestmaaltijd. Lekker in de winter, maar ook in de zomer.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Bloem, Boter, Olijfolie, 1 tl piment, Handje kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 4 uien, 1 rood pepertje, 1 tl rozemarijn, 1 tl tijm, Halve tl salie, 300 ml rode Italiaanse wijn (Chianti), 700 ml warme runderbouillon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees in Barolo

LET OP: Het vlees moet 24 uur voor het braden marineren in de wijn met de groenten Een heerlijk en feestelijk stuk rundvlees. Na het marineren wordt het vlees aangebraden en gaat dan plm. 2 uur in de oven. Het vlees wordt heerlijk mals en zacht. De saus erbij is echt verrukkelijk. Je kunt dit ruim tevoren voorbereiden. Als je gasten krijgt is dit heel gemakkelijk. Dag tevoren maken en voor het eten verwarmen. Ik heb dit afgelopen weekend gemaakt voor vrienden. Iedereen was enthousiast en vond het erg lekker. Ik ga dit zeker vaker maken wanneer ik eters krijg. Barolo is een redelijk dure wijn en de bedoeling is dat je de wijn natuurlijk ook bij het gerecht drinkt. Je kunt hiervoor ook een goedkopere Italiaanse wijn gebruiken, maar gebruik wel een goed wijn, dat komt het gerecht echt ten goede!Dit is een echte feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

Plm. 1200 gr. entrecôte aan één stuk of ander stuk mooi rundvlees met een beetje vet er aan -, 100 gram wortel -, 100 gram bleekselderij -, 100 gram ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 laurierblaadjes -, 1 eetlepel zwarte peperkorrels -, 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm -, 1 fles Barolo of een andere Italiaanse rode wijn liefst uit Piemonte -, 50 gram gerookte magere spekblokjes -, 50 gram gedroogde tomaten in olijfolie -, 2 ansjovisfilets-, 30 gram boter -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, zwarte peper uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Visschotel, Kabeljauw, tomaten feta korst op preibedje

Mmmm. Een vrij simpel Grieks visschoteltje met kabeljauw, maar oh zo lekker. Relatief weinig ingredienten, maar oh zo smakelijk. Eet er mijn Mediterrane bonensalade bij en je hebt een feestmaaltijd !

INGREDIENTEN

750 gr mooie kabeljauw filets of schelvis of roodbaars, als maar stevige witvis is., 4 dikke stengels prei, 4 vleestomaten, 250 ml creme fraiche, 2 e olijfolie, 400 gr Griekse feta, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Vis
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2014
  • Vis
  •  30-60 min.

Kip met Boursin uit de oven

Dit wordt dus echt wel een feestmaaltijd

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 2 preien, 250 gr. champignons, 1 blikje geconcentreerde champignonroomsoep, 1 boursin, bieslook, 400 gr rijst

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.
Nieuwste feestmaaltijd recepten

Rosbief uit de oven met romige paddenstoelensaus

Zo`n stukje heerlijke rosbief samen met deze voortreffelijke paddenstoelensaus heb je waarschijnlijk nog nooit gegeten. Je bent even bezig, maar hebt dan wel een feestmaaltijd op tafel staan! Leuk herfstrecept.

INGREDIENTEN

600 g rosbief aan een stuk, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 dl witte wijn, 4 dl kippenbouillon, 15 g gedroogde paddenstoelen (boleten of eekhoorntjesbrood), 50 ml room, 1 doosje kastanjechampignons, in plakjes gesneden, maizena (optioneel), olijfolie, zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsvlees Parmigiana met mozzarella en tomaatjes

Een waanzinnig lekker gerecht. Met heerlijke Parmezaanse kaas, basilicum, verse knoflook en uien. Echt een feestmaaltijd

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels ca. 100 gr per stuk 1 ei 100 gr wittebroodkruim 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt 5 el olijfolie 1 grote ui, gehakt 3 teentjes knoflook, gehakt 750 gr tomaten, gepeld en gehakt 1 el tomatenpuree 2 tl verse tijmblaadjes 10 basilicumblaadjes gehakt zout en peper 75 gr boter 175 gr mozzarella, in plakjes takjes basilicum, ter garnering

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fazantfilet, Rieslingzuurkool, druiven en spekaardappelen

Een werkelijk verrukkelijke feestmaaltijd. De fazant is snel gebakken en gaart na in de oven. De fazant blijft rosé van binnen. De zuurkool krijgt door de geraspte aardappel en de rest een heerlijke zachte smaak. De combinatie met de spek-aardappelen is in een woord geweldig. De zuurkool en de aardappelen kun je voor een groot deel al tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 fazantfilets, 2 eetlepels truffelolie, 3 takjes tijm, 8 dunne plakjes mager gerookt spek, 10 jeneverbessen, 400 gram verse zuurkool (naturel), 3 eetlepels boter, 2 sjalotjes, 15 gram suiker, 2 laurierblaadjes, 10 zwarte peperkorrels, 2 kruidnagelen, 200 ml gevogeltefond, 25 groene druiven zonder pit, 1 aardappel (kruimig kokend), 8 grote aardappelen (vastkokend), 50 ml Mosel Riesling Spätlese, 4 eetlepels Preiselbeeren (cranberry`s) uit een pot, peper, zout

  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nasi goreng speciaal met saté babi, saté ajam

Dit is een complete feestmaaltijd zoals ik hem graag in het weekend maak.

INGREDIENTEN

1 pak rijst 500 Gr., 2 stengels prei, 2 grote uien, 1 rode peper, 1 teen knoflook, 3 dikke plakken ham, 3 eieren, 50 ml ketjap (heel zoet), 1 pakje mix voor nasi speciaal, óf, 1 pakje boemboe voor nasi van Conimex, Olie, , Voor de saté ajam en de saté babi erbij:, , 500 Gr. verse kipfilet, 500 Gr. magere varkenslappen, Satésaus, Satéprikkers lang, 2 zakjes Conimex marinade voor saté, 3 el olie, 1 el ketjap manis, 1 el water, , Voor de sajoerboontjes:, , 500 gram verse sperziebonen, 1 bakje Conimex boemboe voor sajoerboontjes, 2 el olie, 200 ml water

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Amerikaanse Kaasburgers

Er gaat niets boven een zelfgemaakte kaasburger. Deze burger, aangemaakt met voedzame bulghur en geserveerd met frites, is een feestmaaltijd voor het hele gezin.

INGREDIENTEN

75 g. bulghur225 g. rundergehakt1 ui1 eetl. gehakte verse peterselie1 eetl. tomatenpuree1 eetl. versgeraspte Parmezaanse kaas1 ei, losgeklopt4 hamburgerbroodjes, licht geroosterdslabladen4 plakken kaaszout en versgemalen zwarte peperpatates frites en tomatenketchuptakjes verse peterselie ter garnering

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chocoladetaart met veenbessen of cranberry's

Deze bonbon-achtige taart is een ideaal nagerecht voor een feestmaaltijd. Maak hem een paar dagen van tevoren en bewaar hem in de koelkast.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 100 gr bloem, 100 gr fijne tafelsuiker, 40 gr cacao, 50 gr koude boter, in blokjes, 1 groot ei, losgeklopt, , voor de vulling:, 400 gr verse veenbessen of cranberry's, 150 gr kristalsuiker, de fijngeraspte schil van 1 hand sinaasappel, 5 eetlepel vers sinaasappelsap, , voor de ganache (afdeklaag):, , 2,5 dl slagroom, 250 gr bittere chocolade, fijngehakt,

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Bruinebonensoep

Een lekker stevig soepje lekker mee stokbrood met veel groenten bijna een feestmaaltijd maar dan wel een die echt vuld

INGREDIENTEN

1A2 SCHENKEL CA 800GR A 1KG, 1 RUNDERROOKWORST, 4 GROTE UIEN IN RINGEN SNIJDEN, 10 TEENTJES KNOFLOOK FIJN SNIJDEN BLOKJES, 2 PREI SNIJDEN IN RINGEN, 1 BAKJE SEDERIJ FIJN SNIJDEN, 1 MIDDEL KNOLSELDERIJ SNIJDEN IN BLOKJES VAN CA 1CM BIJ 1 CM, 7 BOUILLONTABLETTEN NAAR EIGEN SMAAK, 4 LAURIERBLADEREN, 2 KLEIN BLIKJES TOMATENPUREE, 6 GROTE AARDAPPELEN SCHILLEN EN IN BLOKJES, CA 4 A 5 LITER WATER, ZWARTE PEPER, 1 ? FLINKE EETLEPEL(OF 2)DROGE TURKSE PAPRIKA (BIJ EEN TURKS WINKEL OF TOKO TE KOOP), EN 2 BLIKE BRUINE BONEN

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gerookte eendencarpaccio

Een overheerlijk en makkelijk aperitiefhapje, als voorbode van een spetterende feestmaaltijd; dit recept is goed voor 12 hapjeslepels

INGREDIENTEN

-100 g gerookte eendenfilet (in stukjes), -3 el frambozencoullis, -1 th lepel balsamicoazijn, -1 flinke eetlepel uitgelekte groene peperbolletjes

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Malse beenham met kruidige mosterdkorst

Dit is echt een top gerecht als je wilt smullen. Het is weer eens wat anders dan die twee soorten voorgemarineerde hammetjes die je in de super kan kopen. Deze smaakt lekker mals, pittig en kruidig. Dit gerechtje kan je ook rustig serveren met feestdagen want is met recht een feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

1 beenham van 1 kilo, 125 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, 4 el pittige mosterd, 2 el honing, 2 el witte balsamico, 1 bosje peterselie, 1 t rozemarijn, 1 t majoraan, 1 t tijm, Vers gemalen zwarte peper en zeezout, Vleugje tabasco

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

scampi's in de room

EEN FEESTMAALTIJD DIE GEMAKKELIJK TE BEREIDEN IS

INGREDIENTEN

1kg scampi's, 1ui, teentje look, 1kl doosje tomatepuree, 1 klein druppelglasje cognac, 1/2 l room, 2glazen droge witte wijn, 1/2lourierblaadje, snuifje thijm, een spaans pepertje of cayennepeper, 1 bierglas water klontje boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde zalm op zn Italiaans

Heerlijk gezond stukje verse vis, maar nu eens bereid op zn Italiaans op een bedje van knapperige groente. Bovendien ziet het er erg vrolijk uit. Serveer met goede zelfgemaakte citroenrisotto en je hebt een kleurrijke feestmaaltijd. Voor visliefhebbers ook leuk met de feestdagen.

INGREDIENTEN

2 mooie zalmfilets, 4 wortels, 1 courgette, 1 vleestomaat, 1 bol buffel mozzarella, 1 teentje knoflook, 1 el vers gesnipperde peterselie, Oregano, Vers geperst citroensap, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Quiche

Lekker voorgerecht bij een feestmaaltijd of past ook goed bij een warm buffet.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg voor een taartvorm van 26cm doorsnede. 150g gerookte zalmschijfjes - 200g grijze garnalen - 250g wit van prei - 1 kleine ui - fijne peterselie, voor het quiche-mengsel : 3 eieren - 180g halfvolle melk - 150g room (mag light zijn)

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Nasi koening

Nasi koening oftewel gele rijst is een echte feestmaaltijd !

INGREDIENTEN

500 gr rijst, lange korrel, 1 ui, gesnipperd, 3 el olie, 1 el koenjit ( kurkuma ), 2 tl ketoembar, 1 tl djinten, 1 kaneelstokje, 8 dl kokosmelk ( 2 blikjes ), 1 tl zout, 3 blaadjes djeroek peroet, wat water( bij de hand houden ),

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Rosbief Met Sjalotjes

Heerlijk voor een feestmaaltijd

INGREDIENTEN

200 gram sjalotjes, 600 gram rosbief, peper, 4 el. olie, 250 ml. rode wijn, 1 blaadje laurier, zout, 1 el. mosterd, 200 ml. creme fraiche

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Schitterende Ossenhaas verpakt in bladerdeeg

Echt iets voor een feestmaaltijd, en een plaatje om te zien

INGREDIENTEN

600 gram ossenhaas (middenstuk) 2 el olie, zout en peper. VOOR DE VULLING: 200 gram mager kalfsgehakt, 1 tl mosterd, 1 tl. zout, 1 tl peper, 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 tl tijm, 30 gram geraspte ui, 1 el paneermeel VOOR HET DEEG: 10 plakjes bladerdeeg(?) (ligt er aan hoe je het bladerdeeg uitrolt), 1 eidooier, 2 el slagroom.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

zoete aardappel uit Israël

Eens iets anders voor bij een feestmaaltijd als bijgerecht. Heerlijk gewoon, en iedereen zal het lusten , een aanrader. Voordeel : je kan het eventueel van tevoren maken.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappelen (voor grote eters, de hoeveelheden verdubbelen), Boter, peper, zout, verse peterselie, Niet echt nodig : 1 grote ui, ½ theelepel balsamicoazijn ; als garnituur.,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2008
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kalkoen gevuld met veenbessen en kumquats

Een echte feestmaaltijd!

INGREDIENTEN

, 1 kalkoen van 2 tot 3 kg - 450gr gemengd gehakt - 100gr boter - 1 gehakte ui - 2 takjes selder, gehakt - 2,5dl witte wijn - 1 tuiltje peterselie - 230gr kumquats - 250gr veen- of bosbessen - 100gr pistaches - 5 soeplepels Cointreau - 2 eieren - 1 citroen - 1 blokje gevogeltebouillon - 8 soeplepels honing of esdoornsiroop - 1 koffielepel gemalen kaneel - 1 koffielepel thijm - peper en zout

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Frans
  •  > 120 min.

Yoghurtmousse met banaan en esdoornsiroop

Een feestelijke superlichte afsluiter van een feestmaaltijd, fris, lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

-400 ml yoghurt, -100 g suiker, -300 ml slagroom, -100 g suiker, -2 gelatineblaadjes, - 2 bananen, - 15 cl esdoornsiroop

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade-schuimgebakjes met in Champagne Gepocheerde Peren

Een verrukkelijk schuimgebakje als afsluiting van een Kerstdiner of andere feestmaaltijd

INGREDIENTEN

Voor het schuim*eiwit van 4 eieren,*1 kopje suiker,*2 el cacaopoeder. Voor de gepocheerde peren: *3 peren *2 kopjes champagne,*1 kopje suiker,*1 vanillestokje. Voor de chocoladecreme:*2 kopjes slagroom,*50 gram pure chocolade,*2 el suiker,*1 thl.vanille

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

kipterrine

Erg lekker als onderdeel van een feestmaaltijd. Redelijk eenvoudig te maken, als je weet hoe ..............

INGREDIENTEN

45 gr. boter1 grote ui2 tenen knoflook 10 plakken magere bacon (zonder zwoerd)1 kg kippengehakt125 ml. room1 ei50 gr. pistachenootjes80 gr. paneermeel1 kipfilet1 el. rozemarijnzout en peper

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  •  
  •  > 120 min.

Zuidzee koffie

Schenk deze koffie eens na een feestmaaltijd; U zal Uw oren niet geloven van de positieve reacties van de gasten!!

INGREDIENTEN

-2 eetlepels Creme de Banane, -2 eetlepels witte rum, -1 eetlepel bruine suiker, -zwarte koffie, -slagroom (lichtjes opgeklopt), -geraspte chocolade

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Gebakken Noordzeetong a la meunière

Gebakken visje met kerst, nou heerlijk! Echt een feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

80 g bloem, 2 flinke Noordzeetongen, 80 g roomboter, 1 citroen, gehalveerd, 1 bakje platte peterselie (a 20 g), blaadjes fijngesneden, 1 el kappertjes, Zeezout, Zwarte peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Cafe Cubana

Deze Cubaanse koffie is een ideale afsluiter na een feestmaaltijd, of serveer hem eens als toetje tussendoor ! Ingredienten voor 1 grote mok .

INGREDIENTEN

, , - 2 eetlepels donkerbruine basterd suiker, - 6 eetlepels bruine rum, - 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, - kaneelpoeder, - 2 dl sterke warme koffie, - 2 eetlepels geschaafde witte chocolade, , , ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2006
  •  
  •  0-10 min.

soto ajam

Soort kippensoep als feestmaaltijd. Heel uitgebreid met allerlei groenten erbij, die jezelf toe kunt voegen.

INGREDIENTEN

1 grote kip. In de volgende ingredienten wordt de kip gekookt: 1 gesnipperde ui, 3 fijngemaakte teentjes knoflook, 3 theel. laos, 1 theel. koenjit, 1 theel. peperkorrels, een stuk gemberwortel van 100 gram, 3 salamblaadjes, 4 djeroek-poeroet blaadjes, 4 sprieten sereh, zout en peper. De volgende ingredienten serveer je erbij: 4 eieren, 2 grote aardappelen, 250 gr. tauge, 250 gr. spercibonen, kool, bieslook, selderij, 1 citroen, gefruite uitjes, laksa (dat is die doorzichtige vermicelli). Rijst. Kroepoek belindjoe (bij de toko te koop, kant en klaar of om zelf te bakken).

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Kip met druiven

Een heerlijke feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

, 4 kippefilets - 12 sneetjes gerookt spek - kipkruiden -30gr boter - 1 blik druiven - 150gr verse witte druiven - 100 gr verse blauwe druiven - 1 blik halve perziken - 1 dl room - 1 dl witte wijn - 1 el maizena

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Courgettekoekjes( Mucver )

Een klassieker uit de Turkse keuken. Deze heerlijke vegetarische beignets zijn fantastisch met knoflookyoghurt of met een groene salade en knapperig brood. U kan ervan genieten als mezze / voorgerecht of als lichte lunch. Of als kleine hapjes bij een feestmaaltijd. Ze zijn ook de volgende dag nog lekker als koude snack.

INGREDIENTEN

3 middelgrote courgettes, zout, peper, 2 middelgrote uien, fijngesneden, 100 g feta of turkse schapenkaas, fijngeprakt, 1 tomaat, ontveld, in stukjes, 2-3 eetlepels fijngesneden dille, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 3-4 eieren, 3 eetlepels bloem, ongeveer 2 dl olijfolie

  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2019
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

MET CHAMPAGNESABAYON GEGRATINEERDE OESTERS

Een klein entreetje voor een feestmaaltijd

INGREDIENTEN

4 oesters(creuses), 2 eidooiers, 50 cc champagne of mousserende droge wijn, vocht van de oesters, zout en peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2001
  •  
  •  10-20 min.

Gehaktschotel uit de oven

Deze gehaktschotel is eenvoudig te maken en heerlijk bij rijst, maar kan ook prima bij de aardappelen en groenten. Ook prima geschikt als bijgerecht voor een feestmaaltijd.

INGREDIENTEN

800 gram gehakt, 400 gram aardappelen (ongeveer), 1 gesneden prei, 3 eetlepels ketjap manis, 1 ei, halve eetlepel kerriepoeder, bouillonblokje, zakje gehaktkruiden, eventueel extra zout/peper naar smaak.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

varkensvlees met champignons

Dit is zo,n echte feestmaaltijd die doordat het zo goedkoop is ook op gewone dagen lekker is.

INGREDIENTEN

Ca. 800 gr. varkensbraadstuk of varkenslapjes, zout, peper, mosterd, boter, 1 bakje champignons, 2 laurierblaadjes, 1 tl tijm, 6 el. koffiemelk.

  • Fusion
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2002
  • Fusion
  •  60-120 min.

tongfilets belfort, met room, witte wijn en champignons

Zalig en gemakkelijke feestmaaltijd

INGREDIENTEN

8 tong filets, 3 eetl. citroensap, zout/peper, 100 gr. champignons, 25 gr. boter, 4 tl.bieslook,selderij en peterselie, 2 dl. droge witte wijn, 1 ei, 1/8 l.slagroom.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
Nieuwste feestmaaltijd recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top