Eisbein, Duits en Traditioneel
Met mijn supermarkt shopping expedities elk jaar naar Duitsland, koopt ik altijd o.a. Eisbein. Meestal al gaar en deze keer gaar en rauw. En na veel wik en wegen, is het toen deze recept geworden met bijhorende bijgerechten. Lekker makkelijk te maken en jij proeft de Duits traditie in de lucht. …
Ingrediënten
Eisbein in zelf getrokken bouillon, , zoveel eisbein als benodigd, , VOOR BOUILLON: , kokend water, 1 grote ui, in kwarten, 2 teentjes knoflook, in reepjes, 4 pimentkorrels, 3 laurierblad verscheurd, 4 gekneusde jeneverbessen, 1/2 t komijnzaadjes, zout, grof gemalen zwarte peper, , 1. Laat eisbein voor 2 uur zachtjes in bouillon koken. (let wel erop dat de eisbein helemaal onder de bouillon staat), 2. Erna word het bij 180*C voor 30-60 min. in oven gebakken tot het goudbruin van kleur is en er een knapperig laagje op de vel zitten.. (let wel goed erop dat de vel niet keihard worden), , Gebruik bouillon om bijvoorbeeld Rippenbohnensuppe te maken. (hier word de kruidnagel en aromat dus vervangen door deze bouillon vervangen) , , Mosterdaardappelpuree, , VOOR AARDAPPELPUREE: , gaar gekookt aardappelen tot puree gemaakt (zoveel puree als benodigd), korrelmosterd , zout, peper, boter , melk, , 1. Maak een gladde aardappelpuree en maak er molshopen van in een ovenschaal. Molshopen verkrijgt je door met een ijsschep of kleine pollepel bollen uit de aardappelpuree scheppen. En na elke schep even weer de lepel in hete water te doen. , 2. Doen dan de bollen met de mooist bolle kant na boven in ovenschaal., 3. Doen op elk bol een klontje boter en bak tot mooi gekleurd en goed warm. , , Eigenlijk is het een heel makkelijke recept die goed vooraf klaar te maken zijn. (meer aandacht voor jou gasten),