Gebakken kool met bacon
Lekker bijgerecht.
Ingrediënten 4 personen
? 700 gr groene kool (of een andere koolsoort), 300 gr bakbacon, 1 el plantaardige olie, wat zout, versgemalen peperBereidingswijze
Halveer de kool, verwijder lelijke bladeren. Snij de harde nerven en het harde hart uit de kool. Snij de kool in reepjes. Breng een grote pan, ruim gevuld met water, aan de kook. Blancheer de reepjes kool ? 3 minuten in het kokende water. Laat de kool in een vergiet uitlekken, druk zo nodig nog vocht uit de kool. Snij de bacon in kleine reepjes. Verhit de olie in de koekenpan en bak de bacon goudbruin en knapperig. Schep de krokante bacon uit het vet en hou apart. Bak in het achtergebleven vet de kool beetgaar. Zorg ervoor dat de kool niet bruin kleurt, maar wel knapperig blijft. Schep de bacon door de kool en maak op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer direct.