1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Bijgerecht
  5. Bijgerecht

Bijgerecht

Alle bijgerechten vind je op Smulweb.nl

Hier vind je alle bijgerechten. De recepten die het menu compleet maken.Zoals aardappelgratin, rösti, risotto, rijsttimbaaltjes, zalmpaté, zuurvlees, haricot verts, bruschetta, quiche lorraine, rauwkostsalade maar ook heerlijke sauzen zoals bearnaisesaus, remouladesaus en cocktailsaus.

Best beoordeeld
Rijst Meer Rijst recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Quiche Meer Quiche recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Suggesties kookboeken

Zelfgemaakt knoflooksaus is vele malen lekkerder dan die uit de supermarkt. Probeer dit knoflooktoppertje eens. Nét wat anders dat de standaard knoflooksaus, maar oh zo lekker! Ideaal voor tijdens het barbecueën.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Als je houdt van de Griekse keuken, moet je deze tzatziki met dille proberen. Simpel en snel om te maken en heerlijk bij een goed stuk vlees of wat gegrilde groenten.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Probeer deze frisse citroen-korianderdip eens voor tijdens de barbecue. Lekker bij wat stokbrood maar ook bij een stukje vlees of vis.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Deze marinade is perfect als je je vlees of vis op de barbecu een extra lekkere smaak wil geven.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Het zelf maken van sambal is bovendien leuk, erg makkelijk, en juist veel goedkoper dan zo'n kant en klaar potje kopen. Makkelijk, en al helemaal met de keukenmachine. Het neemt niet meer dan een half uur in beslag, en daarna heb je, afhankelijk van de hoeveelheid, een paar potten sambal die met gemak enkele weken goed blijven in de koelkast. Het hangt natuurlijk wel af van het recept dat je gaat gebruiken, en de pepers die je daarvoor wilt gebruiken. Want er zijn nogal wat verschillende soorten peper, en de heetheid van de sambal hangt natuurlijk daar ook van af. Daarom moet je, zeker niet als je niet zo vaak sambal eet, zomaar de eerste de beste peper in de winkel kopen. Sommige zijn zo heet dat de smaakexplosie wel eens kan omslaan in een erg onprettig gevoel in mond en maag.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze coleslaw is echt zó gemaakt. Ik heb een zak voorgesneden spitskool gebruikt, omdat ik hier aan boord van de camper niet alle middelen, kommen en schalen ter beschkking heb en moet roeren met de riemen, die ik heb Zó bleek ik zefs géén kom te bezitten waar de hoeveelheid groente in kon passen . Alles door elkaar dan maar  in een grote soeppan roeren kon met gemak. Het staat wellicht een beetje raar, maar dat doet aan de smaak niets af. Naderhand alles in een steelpan dus...... Wrap-it-sticky-chicken-met-coleslaw …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Deze courgetterijst hebt ik gemaakt bij mijn recepten Mediterrane gehaktballetjes en kippendijtjes met citroen en honing. Smaakte er heerlijk bij. Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Voor zover mogelijk en ik tijd en zin heb, probeer ik verspilling te voorkomen. vooral als ik iets uit eigen tuin of wei gebruik. Vandaar dit recept om pesto te maken van het loof van de radijsjes.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Asperges in huis voor 2 personen maar toen en plotseling nog een derde persoon mee bleef eten moest ik even een creatieve oplossing bedenken. Ik had nog een prei liggen en zo kwam dit heerlijke alternatief tot stand. Creatief met asperges en weer eens wat anders. Goed om aan mijn collectie aspergerecepten toe te voegen en te bewaren want deze komt zeker nog vaker op tafel. Lekker bij zowel vlees (beenhammetje, varkenshaasje, biefstukje) of vis (zalm, kabeljauw, garnalen) en Nieuwe-aardappeltjes-met-rozemarijn-en-knoflook …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Populaire Bijgerecht kookboeken:
Top