Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Bijgerecht
  5. Bijgerecht

Bijgerecht

Alle bijgerechten vind je op Smulweb.nl

Hier vind je alle bijgerechten. De recepten die het menu compleet maken.Zoals aardappelgratin, rösti, risotto, rijsttimbaaltjes, zalmpaté, zuurvlees, haricot verts, bruschetta, quiche lorraine, rauwkostsalade maar ook heerlijke sauzen zoals bearnaisesaus, remouladesaus en cocktailsaus.

Best beoordeeld
Rijst Meer Rijst recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Quiche Meer Quiche recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Suggesties kookboeken

Voor dit aparte bijgerecht worden courgettes bereid in een romige kaassaus. Schil de courgettes niet! Juist in de schil bevindt zich béta-carotine dat de lichaamscellen beschermt tegen schadelijke invloeden van gifstoffen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Milde courgettes en zongerijpte tomaten worden samen zachtjes gaar onder een hartige kaaskorst - een frisse, gezonde maaltijd! Courgettes en tomaten dienen voor het koken heel goed te worden gewassen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Door de goudgele korst en de onweerstaanbare geur loopt het water u in de mond.  Aardappels bevatten nauwelijks vet, maar wel 18% koolhydraten. Door de vele voedingsvezels, belangrijke mineralen en veel vitamine C is de aardappel zo gezond. Voor te bereiden.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Tomatensalade ik kan er maar niet genoeg van krijgen en niet alleen in de zomer. Slank, snel , gezond en lekker. En....past overal bij. Op de foto staat de salade voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Na het succes van de aardappel wafels op het oudejaars diner waar het recept werd uitgewisseld en het idee geopperd werd door mijn vriendin over aardappelwedges. Ik had er van gehoord maar ze nog nooit gemaakt. Dus al "googelend" werd ik overspoeld door recepten en al gauw had ik mijn variatie bedacht. Ik vouwde een patatzak voor de presentatie. Had er geen rekening mee gehouden, dat bakpapier iets vettig is en er geen plakband op houdt. Dan maar de nietmachine !!! Dat werkte goed en ieder ziet het nietje toch wel zitten, dus..... no problem..   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Soms zijn de meest simpele dingen het lekkerst, zoals bijvoorbeeld deze supersnelle tomatensalsa. Serveer het bij stokbrood, als dip voor nacho's of op geroosterde bruschetta's. Lekker, fris , caloriearm en gezond. Hou je niet van koriander dan is bladpeterselie een goed alternatief. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Dit lijkt me eens iets anders uit de oven. gemakkelijk. Helemaal voor te bereiden.In de oven schuiven en dan alleen nog even de boontjes en de rijst verzorgen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen voorbereiden en in een ovenschotel klaarmaakten, voordat ze naar hun werk gingen. De schotel werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit..., omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven. Daar komt ook de naam vandaan. Aardappeltjes boulangère ( van de bakker)   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Populaire Bijgerecht kookboeken:
Top