1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Bijgerecht
  5. Bijgerecht

Bijgerecht

Alle bijgerechten vind je op Smulweb.nl

Hier vind je alle bijgerechten. De recepten die het menu compleet maken.Zoals aardappelgratin, rösti, risotto, rijsttimbaaltjes, zalmpaté, zuurvlees, haricot verts, bruschetta, quiche lorraine, rauwkostsalade maar ook heerlijke sauzen zoals bearnaisesaus, remouladesaus en cocktailsaus.

Best beoordeeld
Rijst Meer Rijst recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Quiche Meer Quiche recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Suggesties kookboeken

Makkelijk en super lekker ovengerecht dat ideaal samen gaat met gebakken of gepocheerde vis. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Dit typisch Balinese gerecht wordt meestal geserveerd tijdens ceremonies. Letterlijk vertaald betekent 'lawar' 'dun gesneden'. Het wordt vaak geserveerd met andere feestelijke gerechten zoals bijvoorbeeld Babi Guling (speenvarken) maar bij een alledaagse Ajam Kari (kip kerrie) of saté is het net zo goed heerlijk. Ik heb tijdens de kookles op Bali in deze vegetarische variant gemaakt maar het wordt vaak ook met kip of varkensvlees gemaakt. Omdat ik geen verse kokosnoot voorhanden had heb ik het met kokossnippers gemaakt die ik een tijdje in kokoscrème (santen) met een beetje water wat zachter heb laten worden. Echte Balinezen zullen misschien hun neus ophalen voor dit recept maar hier in Nederland moet je soms inventief zijn en roeien met de riemen die je hebt. Mooi staaltje creatief koken dus weer TIP: De Base-genep- is de basis voor meer Balinese gerechten, kun je al eerder maken, in een grotere hoeveelheid. Houd deze goed in de koelkast of voor wat langere tijd, geproportioneerd, in de vriezer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Zelf heerlijke bami- of nasikruiden mix maken.Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout. Maak ze eens zelf! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

variatie op de bekende Boeuf Wellington …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gezien ik de roti bij de toko te duur vind ben ik op zoek gegaan naar een recept. Dit is het geworden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Een heerlijk gerecht nu de herfst zachtjesaan zijn intrede weer doet en de winkels weer vol liggen met allerlei heerlijkheden. De herfst is, culinair gezien, de rijkste tijd van het jaar. Cantharellen zijn toch wel mijn lievelingspaddenstoelen. Ze hebben een licht peperige smaak en hebben een geur die doet denken aan abrikozen. Het zijn de enige paddenstoelen die ik onder zacht stromend water schoonmaak want anders is de kans groot dat er nog zand achterblijft. Maar als je dat snel doet en ze daarna weer goed laat uitlekken op keukenpapier of op een schone theedoek is het geen probleem. Verwerk ze daarna wel zo snel mogelijk in je te maken gerecht. TIP: Lekker als bijgerecht bij een stukje wild (ik had een reebiefstukje) met daarbij een Saus-met-cantharellen-en-truffelpesto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Makkelijk en super lekker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Lekker bij mijn pittige versie van Izmir Köfte! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Populaire Bijgerecht kookboeken:
Top