Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Bijgerecht
  5. Bijgerecht

Bijgerecht

Alle bijgerechten vind je op Smulweb.nl

Hier vind je alle bijgerechten. De recepten die het menu compleet maken.Zoals aardappelgratin, rösti, risotto, rijsttimbaaltjes, zalmpaté, zuurvlees, haricot verts, bruschetta, quiche lorraine, rauwkostsalade maar ook heerlijke sauzen zoals bearnaisesaus, remouladesaus en cocktailsaus.

Best beoordeeld
Rijst Meer Rijst recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Quiche Meer Quiche recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Suggesties kookboeken

Dit recept stond in een boek van Jamie Olivier geleend van de bibliotheek. Ik maakte het precies zoals beschreven in het boek. Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken en je eigen "smaakbommetje" bedenken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Een tijdje geleden heb ik deze aardappelkoekjes met jullie gedeeld. Nu besloot ik eens aan de slag te gaan met courgette en heb ik courgettekoekjes gemaakt. Heerlijk als bijgerecht of gezonde snack!  Recept is voor 8 à 10 stuks Tijd: 20 minutenIngrediënten: 1 courgette 1 ei ½ ui 1 teen knoflook 3 el zelfrijzendbakmeel peterselie Italiaanse kruiden peper & zout olie Bereidingswijze: Snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en rasp deze met een grove rasp. Leg de courgette in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Je kunt de courgette ook in een theedoek doen en het vocht eruit persen. Klop een ei los in een kom met flink wat peper en zout. Meng de courgette, ui, knoflook en kruiden door het ei. Schep beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel door het courgettemengsel. Let op dat het mengsel niet helemaal droog mag zijn. Het zou dus best kunnen zijn dat je wat minder of meer zelfrijzend bakmeel moet gebruikten.Verhit wat olie in een pan en schep met een lepel wat courgettemengsel in de pan en druk het wat aan. Je kunt er een stuk of vier in de pan maken.Bak de courgettekoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, zodat ze goudbruin zijn. Eet smakelijk! Tip: Voeg wat geraspte kaas toe aan het beslag. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Ik heb dit recept niet zelf verzonnen of gemaakt maar gevonden op Pinterest en hier bewaard omdat ik het zelf dan makkelijk terug kan vinden..  Dit is het bericht van Marianne:Dit is misschien wel het meest populaire borrelhapje bij ons thuis! Luxe, lekker en toch heel simpel te maken.Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner. Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje. Door de marinade in te koken krijg je een heerlijk stroperig soja-sesam sausje dat het vlees nog lekkerder maakt! Pas wel op met het inkoken, ketjap en honing branden snel aan. Laat de marinade daarom op een laag vuurtje heel langzaam reduceren tot een dikke, stroperige saus. Wanneer de saus genoeg is ingedikt neem de pan dan direct van het vuur. Warm de saus eventueel weer iets op als de varkenshaas gaar is. De lente uitjes maken het lekker pittig en zorgen dat het er mooi uit ziet. Al met al een gerechtje dat zeker het proberen waard is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een knapperig, ongebruikelijk bijgerecht dat heel lekker is bij gerechten met veel saus. Anders. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Goedkoop en snel

Een voordelig bijgerecht dat weinig moeite kost en past bij alle gerechten die veel saus bevatten. Lukt altijd.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een frisse, romige variant die u gemakkelijk uit uw diepvriesvoorraad kunt bereiden. Erwten bevatten biologisch hoogwaardig eiwit, de mineralen kalium en fosfor en ook verschillende B-vitaminen en vitamine E. Gemakkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Zachte aardappelpuree met een krokant korstje! Heerlijk in combinatie met gebakkenvlees, maar ook met groente. Voordelig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Probeer deze rösti-rondjes eens. Niet alleen  heerlijk als bijgerecht, maar ook bijzonder smakelijk als hoofdgerecht. Anders.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Vooral kinderen houden van deze groenteschotel met aubergine en tomaat, die smelt op de tong! Aubergines en tomaten zijn zeer calorie-arm. Tomaten zijn bovendien rijk aan mineralen en vele vitaminen. Zeer snel.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Populaire Bijgerecht kookboeken:
Top