1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Bijgerecht
  5. Bijgerecht

Bijgerecht

Alle bijgerechten vind je op Smulweb.nl

Hier vind je alle bijgerechten. De recepten die het menu compleet maken.Zoals aardappelgratin, rösti, risotto, rijsttimbaaltjes, zalmpaté, zuurvlees, haricot verts, bruschetta, quiche lorraine, rauwkostsalade maar ook heerlijke sauzen zoals bearnaisesaus, remouladesaus en cocktailsaus.

Best beoordeeld
Rijst Meer Rijst recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Quiche Meer Quiche recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Suggesties kookboeken

Boerenkool eten we allemaal natuurlijk wel eens, het is een typisch oer-Hollands recept. Vaak is de smaak van een Hollandse stamppot wat flauw en zelfs wat saai. Dat is jammer want boerenkool is een supergezonde groente. Het toevoegen van kruiden, in de vorm van de onderstaande kruidenmix,  geeft extra smaak en een beetje pit aan de boerenkool, waardoor deze nog lekkerder wordt …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Voor Goulash zijn er een aantal essentiële kruiden noodzakelijk. In dit recept leer je een goulash kruidenmix maken die een heerlijk resultaat oplevert om de perfecte goulash te bereiden . …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Hongaars

Kerrie Madras poeder is een heerlijk, enigszins pikant, kruidenmengsel genoemd naar de Indische stad Madras in het zuiden van India. Curry Madras is echter onbekend onder die naam in India zelf. Het is een naam die in Indische restaurants in Groot Brittannië is ontstaan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indisch

De bami- en nasikruiden mengsels die in de winkel worden aangeboden zitten vol toevoegingen en barstensvol zout. Je kunt deze mix echter ook eenvoudig zelf maken.  Deze hoeveelheid is voldoende  voor twee keer nasi/bami maken voor een familie van vier personen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit traditionele kruidenmengsel wordt in de Chinese en Vietnamese keuken toegepast bij vleesgerechten en dan met name varkensvlees.Vijfkruidenkruid is ook lekker om over nootjes te strooien en deze dan even in de pan te wokken. De Chinezen noemen vijf kruiden mengsel Ng heung fan.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Garam masala is een uitgebalanceerde mix van geroosterde kruiden en specerijen die worden fijngestampt met een vijzel. In de Indiase keuken worden gemalen kruiden altijd aan het einde van de bereiding over het gerecht gestrooid en hele kruiden aan het begin.Het woord garam betekent warm en masala betekent kruidenmix. Garam masala is dus een kruidenmix waar het warm van krijgt.Garam masala heeft een milde maar intense smaak  die zo gelaagd is dat de verschillende smaken elkaar versterken.In Indiase huishoudens wordt garam masala vrijwel dagelijks gebruikt. De samenstelling verschilt per streek en zelfs per gezin. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Spruitjes mogen niet op onze feesttafel ontbreken met kerst. Maar dat wil niet zeggen dat we ze altijd met spekjes willen eten. Deze feestelijke ovenschotel van spruitjes met notenroom is een aanrader.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Stoofperen kun je op ontzettend veel verschillende manieren maken. Met bessensap, rode wijn, witte wijn, glühwein, port en zelfs ook met bier. Ik had nog Liefmans fruitbier (Cuvee-Brut) staan dat niet opging en dat leek me met wat rood fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen) een lekkere combinatie om stoofpeertjes mee te maken. Deze stoofpeertjes zijn zo ontzettend lekker geworden. Ze zijn dan ook niet alleen een aanrader als bijgerecht, maar ook heerlijk als basis voor een nagerecht. Ik heb het met een bolletje ijs en slagroom geserveerd.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij mijn recept van De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver smaken deze bietjes wel heel erg lekker. De gekarmalliseerde rode uien, het beetje zoete van de bietjes en het licht zure van de kappertjes en de balsamico past heel erg goed bij elkaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande …  Lees verder »

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal
Populaire Bijgerecht kookboeken:
Top