Vlaams stoofvlees
Antwerpen is een Bourgondisch paradijs.In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijkkunt eten.Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamdefrietkotten.Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frietenverrukkelijk.
Ingrediënten 4 personen
2 uien, 1 teen knoflook, 800 g runderpoulet, bloem, 30 g boter, 1 flesje trappisten dubbel bier, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm, 1 runderbouillonblokje, 3 kruidnagels, 0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat, 1 kg aardappelenBereidingswijze
Bestrooi het vlees met een beetje bloem. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus het af met bier. Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden.Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor op 160 gradenen bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.