1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatisch

Aziatisch recepten (5.695)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Tjap Tjoy (nooit meer van de Chinees)

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie 1 rode peper, in ringetjes 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt 2 wortels,(of 1 grote) in stukjes/plakjes 1 rode paprika, in reepjes 1/2 komkommer, in stukjes 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes 125 g bamboescheuten(blikje) 125 g taugé (met kokend water over gieten!) 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin 2 el oestersaus of vissaus 3-4 dl kippenbouillon 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel) voor de liefhebber; rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

Bereidingswijze

Bak de kip in 3-4 min. rondom bruin in hete olie. Schep de kip uit de pan en bak de rode peper, knoflook (eventueel 1 ui in parten)2-3 min. in achtergebleven olie. Voeg hierbij de wortel en paprika en na 3 min. ook de komkommer, champignons en bamboescheuten. Als de groenten beetgaar zijn ook de kip toevoegen. Meng sojasaus, oestersaus, bouillon en maïzena en roer dit door het gerecht. Verwarm het geheel nog even door tot het gaat binden en als allerlaatste de taugé erover. Tip; varieer met alle soorten groenten zoals ; paksoi, broccoli, wel of geen ui etc.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mihoen Singapore

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander

Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kipfilet met mango in een pittige roomsaus

Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Variatie op nasi van de chinees

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aziatisch toetje

Ik vind het altijd moeilijk een nagerecht bij een oosters menu te vinden, vaak kom je uit op fruit, ook lekker natuurlijk, maar het is lekker om eens te varieëren. Dit nagerecht is niet erg zoet, maar eerder kruidig, en met een flinke toef slagroom en wat geroosterd kokos wordt het nog lekkerder! http://www.manger-a-mizzel.blogspot.com/

INGREDIENTEN

Mene neme:, , 2 kaneelstokjes, 1 theelepel nootmuskaat, 2 theelepels kruidnagels, 1 vanillestokje, uitgeschraapt, 3 dl room, 250 ml water, 125 gr palmsuiker, 300 ml kokosmelk (blik), 3 losgeklopte eieren, 2 losgeklopte eierdooiers, eventueel slagroom en in een koekpannetje geroosterd kokos.

  • Aziatisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2011
  • Aziatisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Aziatisch pangerecht

Bereid in de wok Voor 4 personen-per portie 460 kcal.

INGREDIENTEN

300 g varkensfilet, 4 eetl. citroensap, 1 teentje knoflook, verse gember, 6 eetl. sojasaus, cayennepeper, 1 eetl. sesam, 200 g wittekool, 2 peentjes, 1 stang prei, 4 stangen Franse selderij, 1 rode paprika, 200 g zilvervliesrijst, 4 eetl. plantaardige dieetolie, 1 theel. honing, 150 g sojapeulen, zout

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch broodje

Lekker Aziatisch broodje

INGREDIENTEN

4 broodjes met sesam, 4 kalkoenlapjes (100 gr per persoon), 100 gr sojascheuten, 1 bosje koriander, 2 tl rode currypasta, 4 el mayonaise, 1 el zonnebloemolie, 1 limoen

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste aziatisch recepten
  • Eigen recept

Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

INGREDIENTEN

- ui, - teentje knoflook, - pepertje (optioneel), -1 stukje kipfilet, - een hand boontjes, - plak mihoen, - scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak), - 1,5 el sojasaus, - 1 el honing, - peper, - (kokos)olie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

aziatisch gehakt

Buitenlands

INGREDIENTEN

Een kleine ui, 50 gram rozijnen, halve eetlepel marjolein, 50 gr walnoten, snufje kaneel, yoghurt, paprika,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch rundergehakt.

INGREDIENTEN

1 bosje lenteuitjes, 1 knoflook teentje, 2 cm. verse gember, 450 gr. rundergehakt, 2 eetl.sojasaus, 2 eetl. droge sherry, 2 theel. maizena, 2 eetl. tomatenpuree, 2-3 theel. zoete chilisaus, 1 theel. sesamolie.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Aziatisch komkommerpannetje

Heerlijke maaltijd met een verrassende frisse en toch pittige smaak.

INGREDIENTEN

Zout en peper, 750 gram komkommer, 1 rode paprika, 4 lente-uitjes, 200 gram basmatirijst, 1 rijpe mango, 600 gram kipfilet, 2 el olie, 200 ml chilisaus, 2-3 lepels sojasaus,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aziatisch kalkoenpannetje

INGREDIENTEN

100 gram rijst, zout, 100 gram bleekselderij, 1 grote wortel, 500 gram broccoli, 200 gram kalkoenschnitzel, 1 kleine ui, 1 theelepel olie, 1/4 bouillonblokje, 2-3 eetlepels sojasaus, 1/4-1/2 theelepel sambal oelek, eventueel bieslook

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch gehakt

Recept gekregen van mijn zus. uit een Engels blad

INGREDIENTEN

660 gram rundgehakt, 1 thee l. gember, 2 thee l.zoute ketjap, 1 bouillon blokje, 2 eetl. tomaten puree, 400 gr gemengde groeten + handjevol doperwten (diepvries), 1 bundel bosuitjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

Deze zoetzure kip kennen we allemaal of hebben we al een keer gemaakt. Hier nog even op een rijtje hoe dat gaat.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, in plakjes, 100 g achterham, in blokjes, 3 ananas ringen, in stukjes (met sap), 1/2 groene paprika, in stukjes, 1/2 rode paprika, in stukjes, 1/2+1 rode peper, fijn, 2 lente-ui, in dunne ringen, 1 teentje knoflook, fijn, , beslag, 1 ei, geklutst, maïzena, olie voor frituren, , marinade, 10 g maïzena, 1/4 blokje kippenbouillonpoeder, 1/2 t zout, 1 t rijstwijn, , zoetzure saus, 2 t witte rijstazijn, 1+1/2 e tomatenketchup, 35 g suiker (zoetzuur bepaal je door meer of minder suiker te gebruiken), 3 g zout, 1/4 t witte peper

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !

INGREDIENTEN

500 gr doorregen rundvlees in blokjes, 3 el arachide- of wokolie, 3 uien of sjalotjes (fijn), 3 el ketjap of chinese sojasaus, 3 teentjes knoflook (fijn), 1 el oestersaus, 1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember, 1 ½ t kurkuma, 1 t djinten, 4 sichuan peperkorrels, 2 el basterdsuiker, ½ t piment, 250 ml kippenbouillon, 1 el bloem of maizena, 2 el sambal oelek, 2 el sherry

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Tjap Tjoy (MIJN VERSIE) veel beter dan van de Chinees

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Aziatisch gestoofde schouderlappen

Een pittig gerecht met zoetzuur contrasten en met knapperige gebakken uitjes er overheen. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 kg varkens schouderlappen, in blokjes, 2 e zonnebloemolie, 2 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 4 rode pepers met zaden, fijn (of zonder zaden als jij niet tegen pittig kan), 3 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden, 4 e ketjap manis (ABC), 2 e donkere Chinese sojasaus, 3 e tamarinde papje (dit verkrijgt jij door tamarinde in hete water te weken en erna te zeven), 1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder, 1/4 t zwarte peper, 1/2 t zout, 500 ml kippenbouillon, , verse koriander grof gesneden als garnituur, krokant gebakken uien ringetjes als garnituur

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hachee van sucade met een Aziatisch tintje

Mmmm lekker, dit is hachee (stoofvlees) met een Aziatisch tintje. Toch geprobeerd en zo lekker dat ik het hier deel. Dan kan een ieder die belangstelling heeft het proeven. Ga je geen spijt van krijgen. Ik heb nu, op z`n Hollands, géén suiker gebruikt, maar piment, steranijs, rijstwijn en oestersaus. Gelukt ja, gewoon HEERLIJK !

INGREDIENTEN

700 gr doorregen sucade lapjes, 5 grote uien, 1 teentje knoflook, Roomboter, Olijfolie, Zeezout, 1 tl piment, 2 laurierblaadjes, 4 zwarte peperkorrels, Vers gemalen zwarte peper, 1 steranijs, 4 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 2 el oestersaus, 2 el lichte sojasaus, 2 el bloem, 2 el Shaoxing (of droge sherry), 500 ml warme runderbouillon

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2013
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Aziatisch gestoofde hamlapjes met uien

Ik heb altijd een voorraad bami of  nasi in 1 persoons porties in mijn diepvries. En dan verzin ik per keer voor eten een vlees gerechtje die als ware als garnituur komt over de opgebakken nasi of bami. Deze gerechtje is weer zo een, makkelijk toegankelijk, want jij hebt waarschijnlijk al alle ingrediënten in huis.  

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, in heel dunne lange reepjes gesneden (half bevroren snijd het best),  , VOOR marinade, 1/2 t zout, 2 e lichte sojasaus, 1 teentje knoflook, fijn, 1 rode of groene peper, fijn, 2 t limoensap of citroensap,  , Laat vlees een half uur in marinade marineren.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch gestoofde Varkenskarbonades

Een aparte combinatie van varkensvlees met kaneel, kruidnagel en piment. (niet zozeer specerijen die je bij varkensvlees verwacht) Echt heerlijk!

INGREDIENTEN

2 varkenskarbonades van schouder, pinda-olie, 1 kleine ui, fijn, 1 cm gember, fijn, 1/2 rode peper, fijn, mespunt kaneel, mespunt kruidnagel, mespunt piment, 1 t donker sojasaus, 1 t Maggi, 1 t rijstwijn, 1 t witte suiker, zout, water

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch Zoete Gekruide Varkenslappen

Een wereld recept met een zoete smaak palet en heerlijke kruiderij.

INGREDIENTEN

1 kg varkenskarbonade en varkenslappen (zo de helft van elk), 3 e rijstwijn of droge sherry, , 3 cm plakjes gember, 1 ui, fijn, 1 e Sichuan peperkorrels (bij toko te kopen), 3 kleine extra pittige gedroogde Sichuan pepertjes (heel laten), 5 cm kaneelstokje, 2 laurierblaadjes, 3 kardemomzaden, 1 steranijs, 3 e bruine suiker (de suiker compenseer voor de pittigheid van de pepertjes), 1 e olie, 4 e kookvocht (zien bij bereidingswijze), zout, witte peper,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aziatisch gemarineerde varkenshaas (botermals)

Dit is echt een hemels recept om malse varkenshaasjes mee op smaak te brengen en ook kinderen zijn er dol op. De honing is geweldig. Voor varkenshaas liefhebbers proef zelf maar. Weinig werk, maar houd wel rekening met de marineertijd. De smaak neigt een beetje naar pittige babi pangang.

INGREDIENTEN

500 gr verse varkenshaas, 1 tl kerriepoeder, Vers gemalen zwarte peper, 1 tl chilipoeder, Snufje zeezout, 1 teentje knoflook (geperst), 1 el honing, 50 ml donkere sojasaus, 1 dl zonnebloemolie, Paar druppels citroensap,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch Currysoepje met Kokosmelk

Een nieuw lekker maaltijdsoepje erbij is gemakkel te maken snelklaar en met veel gezonde en lekkere ingrediënten. Wil je het helemaal zelf maken kun je de currypasta ook zelf maken net als ik gedaan heb. Dit recept vindt je in mijn kookboek sauzen onder de naam recept zelfgemaakte Currypasta. Het te veel kun je tot een 'worst' vormen en in vershoudfolie wikkelen en dan tot gebruik in de vriezer leggen. Snij of duw met een broodmes het gewenste stuk eraf, leg op een schoteltje om te ondooien en leg de rest weer terug in de vriezer. Plak er wel een etiquetje op met wat het is en doe er dan een plastic zakje om zodat dit etiquetje, er niet af kan. Alvast iedereen langs deze weg een bedankje voor de belangstelling met hier het recept.

INGREDIENTEN

Olie om in te bakken, 1 theelepel Harissa Pikante Variant, 2 à 3 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 1 Pepertje, klein gesneden, 1 à 2 eetlepels (groene) Currypasta, zelfgemaakte of klant en klare, 400 ml Water met 3 bouillonblokjes (2 Kruidenbouillontabletten + 1 Bospaddestoelenbouiliontablet), 400 ml Kokosmelk, dikkere variant + 200 ml Kokosmelk, de gewone variant, 2 Wortels, geschrapt en in plakjes gesneden of dezelfde hoeveelheid uit de diepvries, 3 Lente Uitjes, in ringetjes gesneden, 1 Kipfilet, in blokjes gesneden (bestrooid met wat kipkruidenmix) of 'n stuk of 10 Tijgergarnalen (bestrooid met wat viskruidenmix), 1 à 2 handjes vol met bv Oesterzwammen, in reepjes gescheurd, Peterselie, een flinke pluk klein gesneden, 2 platen Mihoen gemaakt volgens aanwijzingen op de verpakking, 75 gram Taugé tot slot erbij met eventueel wat Tijgergarnalen ipv Kipfilet

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2016
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Aziatisch vissticks met amandel korst

Een fusion recept tussen Oost en West. Door de Aziatische marinade die subtiel van smaak is, met de krokant gebakken amandel schaafsels te combineren, krijgt jij een unieke smaaksensatie. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

300 g kabeljauw filet, in smalle visstick reepjes gesneden, bieslook of lente-ui voor garnering., , VOOR MARINADE: , bieslook of 1 lente-ui, in stukjes, 1 cm verse gemberwortel, fijn, 1 t rijstwijn of droge sherry, 1+1/2 t suiker, 1/2 t gemalen zeezout, , 1. Meng alle marinade ingrediënten., 2. Meng marinade door vis en laat 15 min. marineren. (meng elk 5 min. weer goed door elkaar), 3. Verwijder vissticks uit marinade en laat uitlekken.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aziatisch rijstpannetje met sperziebonen en gehakt

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK!

INGREDIENTEN

100 gram Basmati rijst, 300 gram sperziebonen, 200 gram runder gehakt, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 kleine rode peper, zonder pitjes gesnipperd, 50 gram champignons, in plakjes, 1 dunne prei, wit en lichtgroen in reepjes, Plm. 50 gram taugé, schoongemaakt, 2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus, 3 eetlepels pittig zoete chilisaus, 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, peper en zout,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spruitjesstamppot met Aziatisch gemarineerde speklappen

Met deze romige spruitjesstampot krijg je zeker complimenten! Spruitjes zijn ontzettend lekker als je ze goed klaar maakt. En door ze in een stamppot te verwerken lusten de kinderen het ook. Serveer de stamppot met gemarineerde speklappen op Aziatische wijze. Een lekker gerecht met een twist. Ga voor meer informatie en leuke recepten naar Blueband.nl

INGREDIENTEN

500 g speklapjes, in reepjes gesneden, 2 blokjes roomboter, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sambal badjak, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 knoflookteen, fijn gehakt, 2 sjalotjes, fijn gesneden, sap van 1 citroen, 1 kg kruimige aardappelen, geschild, 750 g spruitjes, 100 ml Blue Band voor koken, peper en zout

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch broodje hamburger

Aziatisch broodje hamburger bron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

1 rode paprika, in ringen, 1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 2 bosuitjes, in schuine ringetjes, 4 hamburgers, 100 g tauge, 2 tl ketjap asin (Conimex), peper, zout, 4 witte sesambollen, 2 el seroendeng (Conimex)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje

Een struik paksoi in de koelkast en meer trek in een stamppot dan in een wokschotel. Zo is deze stamppot ontstaan. Met dit herfstige weer gaat een stamppot er zeker wel in. En omdat ik paksoi toch enigszins met Aziatische recepten in verband breng heb ik er hier een Aziatisch tintje aan gegeven. 

INGREDIENTEN

- 1 struik paksoi, - ½ bosje lente ui, - 1 el kerrie (curry) madras, - 600 gram aardappelen (kruimig), - ½ bosje koriander (of peterselie), - 1 flinke tl sambal, - peper en zout, - flinke scheut (warme) melk, - 50 gram uitgebakken spekjes (eventueel te vervangen door noten), - olie,

  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2016
  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aziatisch gestoofde kip hapjes

Gezond en lekker!

INGREDIENTEN

1000-1500 g stukjes kip, dit kan vleugels zijn, kippenbout, karbonade (geen filet), 2 cm gember, fijn, 2 e rijstwijn of droge sherry, 2 e oestersaus, 2 rode pepers, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 4 lente-ui, dunne ringetjes (als plaatsvervanger, kan jij jonge prei gebruiken, 8 gedroogde Chinese paddenstoelen, geweekt, steeltjes verwijderd en in grove reepjes gesneden, 2 e lichte Chinese sojasaus, 1 e donder Chinese sojasaus, 1 t suiker, 1/2-1 t zout (afhangende van hoeveel lees jij gebruikt), olie voor bakken, lente-ui voor garnering

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch gepeperde runderreepjes

Marineertijd 2 uur!

INGREDIENTEN

600 gr rundvlees (lendenbiefstuk), in dunne plakjes, 2 tenen gehakte knoflook, 2 tl fijngehakte verse gember, 2 uien, in dunne ringen, 2 eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 tl sesamolie, 1 eetlepels sojasaus, 1 eetlepels oestersaus, 2 tl suiker, 1 tl Szechuanpeperbessen, gekneusd (verkrijgbaar bij toko), 1 eetlepels zwarte peperkorrels, gekneusd, 2 lente-uitjes, in stukjes van 2,5 cm, 2 eetlepels olie,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pangasiusfilet met een Aziatisch dakje

Gewoon lekker!

INGREDIENTEN

2 Pangasiusfilet, 2 el soyasaus, 1 teen knoflook, 1/2 rode peper, Een paar drupjes sesamolie, 2el bruine basterdsuiker, 1 gefruit uitje.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aziatisch kippenvleugels met oestersaus en vissaus

Met een fleur van de zee en iets zoetigs, zijn deze hapjes ideaal voor bij een feestje.

INGREDIENTEN

12 kippenvleugels, elk vleugel bij lid in tweeën verdeeld of jij gebruik 4 kippenbouten die in 4 delen is gesneden, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 ui, geraspt, 1/2-1 t zout, 1 t rijstwijn of droge sherry, 1/4 t zwarte peper, 1/2 t donkere Chinese sojasaus, 1 t vissaus (nam pla), 1 t oestersaus, , honing, olie voor bakplaat

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aziatisch gekruide kippe vleugels

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo kippe- vleugeltjes, 1 cup(maatje) licht bruine basterdsuiker, 250 ml ketchup, 2 theelepels gehakte gember, 2 teentjes knoflook geperst, 60 ml droge sherry, 125 ml hoisin saus, 1 eetlepel limoen sap 2 eetlepels sesam zaadjes, 1/4 cup lente uitjes.

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2010
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

spruitjesstampot met aziatisch tintje

Een spruitjesstampot met een aziatisch tintje

INGREDIENTEN

1,5 kilo aardappelen, 700 gram spruitjes, 250 gram spekjes, gember (ongeveer 5 cm), knoflook (2-3 teentjes), rode peper (1 stuks), lenteui (3 stuks), sojasaus (3 lepels), peper en zout, azijn scheutje, olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.....

Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb toegevoegd. Vandaar, dat je de dressing het beste even apart kunt maken en even proeven. Wij aten deze salade vandaag met de gisteren gemaakte https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi Lekker met rijst en de stoof lichtjes bestrooid met wat gebakken uitjes.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 rode peper zonder zaad en lijst in halve ringetjes, 1 flinke sjalot klein gesnipperd, 1- 1/2 eetlepel azijn( appelazijn), klein scheutje olie ( of sesamolie), 1 el zoete ketjap, klein scheutje soja saus, 1 el gember siroop, klein kneepje agave siroop, 1/2 el sesamzaad ( licht geroosterd)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2019
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Aziatisch varkenskarbonade met pittig paneerlaagje

Goh, wat is dit lekker!!! Eigenlijk is dit gewoon te lekker om jou tengels ervan af te houden.

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonaden, , VOOR PANEER LAAG: , 5-6 e maïzena, 1 t zout, 2 t chilipoeder, geklutst ei, keukenpapier voor ontvetten, , VOOR MARINADE: , 1/2 t zout, 3 e lichte Chinese sojasaus, 1/4 t witte peper, 1-2 t chili-olie, 1 t knoflookpoeder, 3 e citroensap vermengd met 1 t bakpoeder, olie voor bakken

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste aziatisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top