1. Home
  2. Recepten
  3. Australisch

Australisch recepten (239)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Australisch Bierbrood

Dit recept voor bierbrood is snel voorbereid, de oven doet de rest en is overheerlijk!! Ik heb het gekregen van een vriendin hier in Australie die zelf bier brouwt. Je proeft het bier nauwelijks en het is lekker bij de borrel maar ook als ontbijt. De voorbereiding duurt maar 10 minuten.

INGREDIENTEN

3 koppen (450gr) bloem, 3 tl bakpoeder (of 3 zakjes) 1 tl zout, 1 blikje/flesje bier (ong. 400 ml.)geraspte kaas en fijngemalen parmezaanse kaas.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200c. Vet een cake- of broodblik (18cm) in of vul het met ingevet bakpapier.

Bereidingswijze

Meng de bloem en bakpoeder en zeef het boven een beslagkom. doe het zout, bier oregano en thijm erbij. Sla met de garde het beslag tot een massa maar sla het beslag niet te vaak. Hoe minder je slaat hoe mooier het brood. Vul dan het bakblik en bestrooi het met geraspte kaas en daarna met parmezaanse. Bak het brood ongeveer 35-40 minuten.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Australisch Bushbrood

Voor 1 groot brood.

INGREDIENTEN

3 koppen meel zelfrijzend bakmeel* 2 theel. zout* 45 g boter* 1,25 dl melk* 1,25 dl water

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2000
  •  
  •  20-30 min.

Australisch gestoofd rundsvlees met kerrie

INGREDIENTEN

500 gr Australisch rundvlees * 2 uien * 2 appelen * 200 gr tomatenpuree * 2 el arachideolie * 1 tl kerrie * 80 gr rozijnen * 15 cl runderbouillon * 4 hardgekookte eieren * 2 pakjes chips met zout * 2 el basterdsuiker * zout en peper

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Damper (Australisch brood)

INGREDIENTEN

525 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepeltje zout, 2 theelepeltjes suiker, 40 gram boter, 125 ml melk, 320 ml water

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  • Australisch
  •  30-60 min.

Chicken and leek pie uit Australie

Als ik vroeger bij mijn ouders mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd voor dit gerecht! Nog steeds maakt mijn moeder dit regelmatig en nu ik het recept hebt komt het ook bij mij thuis op tafel!

INGREDIENTEN

1 pakje deeg voor hartige taart, ontdooid, 300 g kipfilet, 2 preien, in ringen, 1 sjalotje, gesnipperd, 25 g boter, 2 eieren, geklopt, 125 ml slagroom, bloem om te bestuiven, Zout, peper, nootmuskaat

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip met een honing-sinaasappelglazuur uit de oven

Een populaire manier van kipfilet in de Verenigde staten, Australië en Groot-Brittannië. Ideaal als snelle maaltijd, die heerlijk is met gepofte aardappelen en een salade

INGREDIENTEN

4 kipfilets van ca. 175 gr, 4 bosuitjes, fijngehakt, 3 el honing, 4 el verse sinaasappelsap, 1 sinaasappel geschild en in partjes gesneden, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, verse citroenmelisse of bladpeterselie, om te garneren

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Australische zoete worteltaart

Hartig maar zoete traditionele worteltaart.

INGREDIENTEN

4 geraspte wortels, 1 klein kopje olijfolie, anderhalve kop zelfrijzend bakmeel, drie opgeklopte eieren, 1 kopje bruine suiker, 150gram gehakte walnoten, 1 tl sodium bicarbonate, 2 tl kaneelpoeder, 25 gram geschaafde amandelen., , Voor het glazuur:, 250 gr roomkaas, 1 kopje poedersuiker, 1 tl vanille extract

  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Australische Rundvleescurry.

Een lekker gerecht wat veel in Australië wordt gegeten.

INGREDIENTEN

750 gr. runderlappen, zout en peper naar smaak, 50 gr. boter, 2 uien, 2 appels, 1 el kerrie, 1 el bloem, 3 dl bouillon, 1 blik ontvelde tomaten (450 gram), 100 gr. rozijnen 2 el azijn.,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pavlova

Een Australisch Meringue gebak,met de toevoeging van azijn om een zachte binnenkant te houden, Gedecoreerd met slagroom en vruchten.

INGREDIENTEN

4 Ei-witten, 220gr.kristalsuiker,1 eetlepel maizena, 1 theelepel witte azijn., 300ml. slagroom. 2theel. vanilla essence, 1 eetl.poeder-suiker., 1 passievrucht, bessen van het seizoen. bv. aardbeien,kiwi's,enz.

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.

Australische Bananentaart

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, geraspte schil van 1 citroen, 2 eieren, 200 gram bloem, 50 gram maïzena, 2 afgestreken theelepels bakpoeder, snufje zout, snufje gemberpoeder, snufje kaneel, snufje gemalen kruidnagel, melk, 4 bananen, sap van 1 citroen, 50 gram geschaafde amandelen, poedersuiker,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2013
  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Viskoekjes met zoete pepersaus

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 limoenen, 2 x 250 gr kabeljauwfilet, 1 ei, 4 eetlepels bloem, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, 100 ml gembersiroop, Australisch, 2 eetlepels olie

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste australisch recepten

Verrukkelijke geroosterde pompoensoep

Dit is een heerlijk recept van Donna Hay. Deze soep heb ik gemaakt van een flespompoen die het hele jaar verkrijgbaar is (o.a. bij Marokkaanse of Turkse winkels) maar ook tegenwoordig bij ah en andere supermarkten. De smaak van een flespompoen is boter/nootachtig. Het is een vrucht dus geen groente(info via internet verkregen). Ik vond het de moeite waard om dit recept te proberen vooral omdat de pompoen geroosterd wordt (hoeft niet geschild te worden) en is heel eenvoudig te maken. Ik had net zelf kippenbouillon getrokken maar je kunt natuurlijk ook bouillonblokjes nemen. Ben je vegetariër neem je uiteraard groentebouillon. Houdt er rekening mee dat de hoeveelheid bouillon voor een pompoen van 2 kilo is. Heb je minder pompoen dan uiteraard minder bouillon gebruiken. Of gebruik met opzet wat meer bouillon en serveer de soep als voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 flespompoen van ± 2 kilo, 1 ui, Olijfolie voor besprenkelen, 875 ml kippenbouillon, 250 ml slagroom, Zeezout en versgemalen peper, 1 eetlepel honing, Paar eetlepels zure room om te serveren.

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2012
  • Australisch
  •  60-120 min.

(Australisch gerecht)

INGREDIENTEN

,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde kabeljauw met een romige tomatensaus

Verrukkelijk. In één woord!

INGREDIENTEN

* 4 kabeljauwfilets, * 1 bol knoflook, half door midden gesneden, * 1 doosje cherry tomaatjes, halfdoor gesneden, * 1 eetlpl olijfolie, * Zout en peper, * 1 ui, fijngesneden, * 125 ml droge witte wijn, * 125 ml kippen- of visbouillon, * 1 eetlpl tomatenpuree, * 60 ml slagroom, * 2 eetlpls peterselie, fijngehakt,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2017
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Australian pie

INGREDIENTEN

750 gram rundergehakt, 2 fijngesneden uien, 2 eetlepels bloem, 1/2 theelepel oregano, 1 mespuntje nootmuskaat, 2 theelepels worcestershiresaus, 375 mililiter water, 2 tabletten runderbouillon, peper en zout, 8 plakken bladerdeeg, ketchup,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

Lamsvlees In Rode Wijn

INGREDIENTEN

1kg. Australisch Lamsvlees ( dit is het lekkerst maar ook vrij duur, eventueel te vervangen door varkensvlees), 2 rode paprika's, 2 groene Papika's, 250 gram verse champignons, 2 uien, tijm, knoflookpoeder, laurierblad, zout, peper., 2 dl. rode Rioja wijn. 4 dl. vlessbouillon eventueel van blokje.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamingtons

Traditioneel en populair Australisch gebak.

INGREDIENTEN

125 gr. zachte boter,125gr. kristalsuiker,2 eieren,1 theel.vanilla essence,225gr. zelfrijzend bakmeel, 1/2 kop. melk,500gr.poedersuiker,25gr.boter,(extra),3 eetl. cocoapoeder,4 eetl.kokend water,gehakte droge kokosnoot.

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

australische gehaktballen in zoetzure saus

Dit recept heb ik viavia gekregen en wij vinden het superlekker. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als borrelhapje serveren.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballen:, 1 pond rundergehakt, 1 pak franse uiensoep van Honig, 1 eetlepel paneermeel, 1 ei, , voor de saus:, 1 ui, 1 dl azijn, 2 dl tomatenketchup, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels worchestersaus, 100 gram bruine suiker

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aussie meat pie

Australisch vleespasteitje

INGREDIENTEN

1 pond magere riblappen ., ca., 4dl kippenbouillon(tablet of vers), 1 stukje mager rookspek, 1 grote ui, snuf zout & peper, worchestersauce, stukje boter, bladerdeeg, bloem, (normaal)bier, 1 ei

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Australisch
  •  60-120 min.

Gebakken zoete aardappel met koriander

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappelen, 60 ml extra vierge olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 2 el citroensap, 1 tl zeezout, Handvol verse korianderblaadjes,

  • Australisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Australisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Limoentaart (lime pie)

Een heerlijk frisse en makkelijk te maken limoentaart. Persoonlijke notities: Na verloop van tijd ben ik voor de vulling minder basterdsuiker gaan gebruiken, doorgaans eindig ik bij zo`n 250 g (ik begin met 200 g). Van origine was dit recept voor citroentaart. Ik vond dat te zuur en verving de citroenen (4) met limoenen (6). Als je toch citroenen wilt gebruiken, zou je wel eens wat meer basterdsuiker nodig kunnen hebben. Als bakvorm gebruik ik persoonlijk liever een keramieke lage schaal (een `pie` vorm), maar natuurlijk kan aluminium ook.

INGREDIENTEN

Voor de korst:, 200 g bloem, 1/4 tl zout, 125 g koude boter, 2 el water, , Voor de vulling:, 300 g witte basterdsuiker, 6 eieren, 100 g zachte boter (op kamertemperatuur), 6 limoenen

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pavlova

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 250 gr. poedersuiker, 1 el. maizena, serveren met:, 1 1/2 dl. slagroom, 1 el. suiker, 400 gr. fuit (aardbeien of frambozen en bessen of seizonsvruchten)

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Australische Cake

Het heeft meer weg van een stevige koek dan cake,maar het is heerlijk. Vervang de rozijnen eens door gedroogde Cranberries.

INGREDIENTEN

100 gram Rozijnen, 200 gram Boter, 175 gram witte Basterdsuiker, 1 bakje geraspte Kokos[55 gram], 2 Eieren, 2 eetlepels Stroop, 200 gram zelfrijzend Bakmeel, Poedersuiker.

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2012
  • Australisch
  •  60-120 min.

Australian meatloaf

Heel bijzonder Australisch gerecht,smeuiig,zoet en kruidig.

INGREDIENTEN

* 500 g uien,in halve maantjes, * 45 g boter, * 1 kilo runder- of lamsgehakt, * 3 sneden witbrood in kleine blokjes, * 300 ml melk, * 4 eieren, * 30 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes, * 1 fijngehakte appel, * 50 g Sultana rozijnen, * 15 g kerriepoeder, * 45 ml versgeperst citroensap, * 30 g abrikozenjam, * versgemalen zwarte peper, * flink zout, * 2 fijngehakte teentjes knoflook, * 5 g koenjit/kurkuma/geelwortel, * verse citroenschijfjes.

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Friands (`Financiers`)

Deze supersnelle kleine amandelcakejes zijn erg populair in Australië en Nieuw Zeeland en liggen bij de bakker meestal zij aan zij met de muffins. Dit basisrecept is voor 5 stuks, ervan uitgaande dat je ze in originele friandvormpjes bakt (hierover later meer). Bak je ze in een muffinbakblik, dan heb je er waarschijnlijk 2 meer, afhankelijk van de grootte van het bakblik natuurlijk (je hebt ook mini-muffins). Dus daar moet je dan even mee toveren. De structuur van de cakejes verschilt in die zin van muffins dat ze een stuk steviger zijn en minder `cake-achtig`. Ze worden vaak bij de koffie gegeten met `morning tea` of als onderdeel van `the traditional afternoon tea`. Amandelmeel kun je kopen bij de natuurwinkel of de goed gesorteerde supermarkt, maar zelf maken is veel leuker! Koop hiervoor ongezouten geblancheerde amandelen en maal ze in de keukenmachine tot poeder. Kun je geen geblancheerde amandelen vinden, koop dan die met het schilletje (ook ongezouten), stoom het schilletje er zelf af en laat ze eerst afkoelen voordat je ze maalt. Ik noemde een friandbakblik. De vormpjes hierin zijn hoger en ovaler dan die in een muffinbakblik. Vandaar dat je er ook maar 5 stuks uithaalt. Ik weet niet of ze in Nederland verkrijgbaar zijn, maar je zou het kunnen proberen bij de Kookwinkel, speciaalzaak of op het internet. Die van mij is van aluminium, maar in Australië bestaan ze ook in het rubber. Mocht je er niet uitkomen - no worries - gebruik gewoon een muffinbakblik. Friands vriezen overigens prima in! Ondertussen besef ik mij dat mijn introductietekst aanzienlijk langer is dan het eigenlijke recept. Nou, hier gaat-ie dan....

INGREDIENTEN

70 g boter, 40 g bloem, 80 g poedersuiker, 50 amandelmeel, 2 eiwitten, 1 citroen of sinaasappel

  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2008
  • Australisch
  •  10-20 min.

Chocolate raspberry pavlova

Australisch recept

INGREDIENTEN

Bodem: 6 eiwitten, 300 gr (basterd)suiker, 3 eetlepels cacao poeder, 1 theelepel rode wijnazijn, 50 gr bittere chocolade in stukjes., Topping: 3 bekertjes demi creme-fraiche (of 500 ml double cream), 500 gr frambozen (of aardbeien), 2-3 eetlepels geraspte chocolade.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

hertenmedaillons in vlierbessensauce

Een Australisch gerecht met een saus volgens een oud recept

INGREDIENTEN

800 gr hertebiefstuk - zout - peper - 60 gr boter - 1 eetlepel madeira - 1 eetlepel cognac - 1/4 liter wildfond - 2 eetlepels vlierbessenjam 50 gr. boter

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

cheese cake

Lekker en zonder oven Ik heb dit vaak gegeten in Australië. Het recept had ik helaas niet en heb dit zelf uitgevogeld met de smaak die het moest zijn in gedachten. Ik krijg hier heel veel positieve reacties op en iedereen vraagt hoe maak je dit??? Zo dus...... en ik zou het Australisch noemen als die keuze er tussen had gestaan

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 250 gram roomboterkoekjes, 80 gram gesmolten boter, nootmuskaat en kaneel., , Voor de vulling:, 600 gram verse roomkaas, 200 gram suiker, 2 pakjes vanille suiker, 5 blaadjes gelatine (agar-agar=vegetarisch en kan i.p.v. gelatine gebruikt worden), 1 dl heet water, 1 kwart liter slagroom

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade Surf & Turf.

Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan. En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen Het was een goede keuze Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediënten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken.

INGREDIENTEN

- 400 gram gamba`s zonder kop (gemarineerd), - 75 gram gemengde sla of rucola, - 4 porties rundercarpaccio., , Voor de garnering:, - pijnboompitjes, - zongedroogde tomaatjes, - komkommer, - truffelmayonaise, - parmezaanse kaas, - sladressing., , Voor de marinade van de gamba`s, - 3 eetl. olijfolie, - 2 teentjes knoflook geplet en fijngesneden, - 1 kleine spaanse peper met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid.

  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Australisch
  •  10-20 min.

Australian wedges

Dit recept kreeg ik van de moeder van een penvriendin van mijn dochter in Victoria (Australie). De combinatie van ingredienten klinkt niet lekker, maar de Australian wedges zijn inmiddels een topper in ons gezin.

INGREDIENTEN

Een ruime hoeveelheid schoongeboende aardappelen voor 6 personen (liefst met een dunne schil die kan worden meegefrituurd) - zout, naar smaak toevoegen: zure room - fijngesneden (lente)ui - geraspte kaas - fijngesneden en gebakken bacon - sweet chilisaus

  • Australisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Australisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hot Cross Buns

Hot cross buns zijn een specialiteit op Goede Vrijdag. De broodjes zijn extra kruidig en versierd met een kruis. Ze zijn ook heerlijk bij de thee.

INGREDIENTEN

1 pak wit-broodmix, 1 eetlepel koekkruiden, 100 gram witte basterdsuiker, 50 gram boter, 1 ei, 3 dl melk, 150 gram rozijnen, 50 gram sucade, 12 rode bigarreaux, 1¿ dl water

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Australisch
  •  20-30 min.

Verse Ananascake

Zo lekker is dit nu!Dit recept komt uit Australie!

INGREDIENTEN

200 gr. schoongemaakte ananas, 2 kleine rijpe bananen, gepeld, 250 gr. zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl. bakpoeder, flinke mespunt zout, 1/2 tl. kaneel, flinke mespunt geraspte nootmuskaat, 225 gr. witte basterdsuiker, 2 grote eieren. losgeklopt, 2 1/4 dl. zonnebloemolie., Voor het GLAZUUR:, 175 gr. verse roomkaas, 50 gr.boter of margarine op kamertemperatuur,150 gr, poedersuiker, gezeefd. 1 el. citroensap,

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Australisch
  •  20-30 min.

Vegemite Scroll`s

Vegemite is een Australisch icoon! Wordt het meest op brood of toast gegeten. Ook lekker met avocado, gesmolten kaas en tomaat. Vergelijkbaar met Marmite.

INGREDIENTEN

3 cups zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 50 gr boter, 375 ml melk, 2 eetl Vegemite, 200 gr geraspte oude kaas

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.

kan niet mislukken scones

Een australisch recept. succes gegarandeerd!

INGREDIENTEN

350 gr zelfrijzend bakmeel - 180 ml frisdrank - 150 ml slagroom - snufje zout

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

PAVLOVA

PAVLOVA IS HET NATIONALE GERECHT VAN ZOWEL AUSTRALIË ALS NIEUW-ZEELAND EN BEIDE LANDEN TWISTEN NOG ALTIJD WIE VAN HEN DE UITVINDER IS.EERLIJK GEZEGD HEEFT HET VEEL VAN KLASSIEK FRANS GEBAK.

INGREDIENTEN

4 eiwitten,een snufje zout,250 gr fijne suiker,1 el maïzena,2 tl witte wijnazijn.1 tl vanille-extract.

  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Kaneelbroodjes

Het recept van deze kaneelbroodjes, oftewel hot cross buns, kreeg ik van Diane Croot uit Nhill (Australie) die ze voor het ontbijt had gemaakt. Ze had de broodjes gehalveerd en geroosterd en ze ons voorgezet met een dikke klont boter. Een echte traktatie!

INGREDIENTEN

340 ml water (of een mengsel van water en melk indien geen melkpoeder wordt toegevoegd) - 2 el olie - 2 tl zout - 3 el bruine suiker - 600 gram broodmeel - 3 el melkpoeder - 1 el koekkruiden - 1 el kaneel - 2,5 tl gist, Toevoegingen: 140 gram sultanas - 45 gram gedroogde abrikozen - handje walnoten

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2007
  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sticky date pudding

Deze cake wordt meestal gegeten met `afternoon tea` of als dessert. De cake is erg zoet, maar ook erg lekker. Heel simpel te maken bovendien. Baksoda is verkrijgbaar bij de toko of de goed gesorteerde supermarkt. Let op: probeer de baksoda niet te vervangen met bakmeel, want dat is te zwaar en dan rijst de cake (die al erg zwaar is van gewicht door de dadels) niet goed. Er is mij aangeraden om voor het roeren van het deeg een metalen lepel te gebruiken en geen houten. Ik weet niet waarom, maar het zal enerzijds te maken kunnen hebben met het meer plakken van het deeg aan een houten lepel en anderzijds aan het positieve effect dat metaal heeft op baksoda.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 ml water, 250 g gedroogde dadels, 1 tl baksoda, 90 g boter, 175 g witte basterdsuiker, 1 tl vanille, 2 eieren, 200 g bloem, , Voor de caramelsaus:, 250 ml room, 220 g bruine of basterdsuiker, 125 g boter, 1 tl vanille

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

Pittige kokos soep

Soep met kokos, noedelmie en vis. Dit recept heb ik vertaalt uit een Australisch kook boek; "cooking for two"

INGREDIENTEN

50 gram noedelmie, 1 thee lepel olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel djintan (gemalen komijn), 1/2 theelepel koenjit (gemalen kurkuma), 1/2theelepel ketoembar(gemalen koriander), 1 theelepel kerry poeder, 500 ml kippen bouillon, 180 ml kokoscreme of een stuk harde kokos, 70 gram garnalen, 100 gram koolvis filet, 8 blaadjes spinazie.

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Pavlova

Australisch dessert.

INGREDIENTEN

2 egg whites, 1 1/2 cups sugar (grote maat koffiekopje ), 1 teaspoon vinegar, 1 teaspoon cornflour (maizena), 1/2 teaspoon vanilla essence, 4 tablespoons boiling water, ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pavlova met advocaat en vers fruit

De pavlova! There is nothing like it! Een prachtig dessert voor de feestdagen.   

INGREDIENTEN

Ingrediënten pavlova:, - 6 eieren, - 250 gr witte basterdsuiker, - 50 gr poedersuiker, gezeefd, - 2 tl maïzena + wat extra maïzena voor bestuiven, - 1 tl witte azijn, - 1 tl vanille-extract, - 1 el kokend water, , Ingrediënten vulling:, - 500 ml slagroom, - 2 blaadjes gelatine, - vers fruit (b.v. aardbeien, blauwe bessen, frambozen), - garnering: munt blaadjes, pure chocolade, granaatappelpitjes, advocaat (optioneel)

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Hawairijst

Hawairijst is een echt Australisch recept, hoewel je alle ingredienten bijna overal ter wereld kunt kopen: rijst, tonijn, ananas en kaas. De combinatie lijkt misschien een beetje vreemd, maar het gerecht is heerlijk!

INGREDIENTEN

? 250 g rijst, ? 1 rode paprika, ? 1 grote ui, ? 2 blikjes tonijn naturel (a 200 g), ? 1 blik ananasstukjes op zware siroop, ? 2 takjes peterselie, ? 2 takjes tijm, ? 2 eetlepels olie, ? 1 blikje tomatenpuree (140 g), ? zout en peper, ? 150 g geraspte belegen kaas

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste australisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top