1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Amuse
  5. Amuse
Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Dit is zo'n eenvoudige combinatie dat er eigenlijk geen sprake is van een recept. Toch zet ik het hier neer omdat het in combinatie met mijn Romige-aspergesoep-met-ei-ham  een heel leuk voorgerecht was tijdens mijn Paasdiner. Ik heb simpelweg elke asperge in 2 plakjes rosbief gerold. Je kunt als variatie ook nog een likje (kruiden)roomkaas op de plakjes rosbief smeren voordat je de asperge erin rolt. TIP: Je kunt de rosbief/aspergerolletje ook als amuse of hapje bij de borrel serveren. Of je legt er enkele op een bedje van sla als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Regionaal

Gekoelde aspergeroomsoep in een glaasje...lekker en super als starter van een lekker dineetje , ook als amuse een toppertje !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Mijn zoon had het gemaakt en het was heerlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Feestelijke amuse die in de smaak zal vallen  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Voorgerecht van Inge …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Op een borrelplank mag kaas niet ontbreken en zijn deze balletjes dan ook een lust voor het oog. Lekker als borrelhapje, serveer ze als amuse of bij een buffet. Aanvankelijk dacht ik, dat het rollen van de balletjes een plakkerig karweitje was, maar van het opgestijfde mengsel was het heel eenvoudig om de balletjes te maken. Wij vonden allebei die met pistache en honing het lekkerst …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

De combinatie van de zacht romige avocadomousse met de tonijncrème (tonijn uit een blikje) is heerlijk. Je kunt dit hapje ruim tevoren bereiden. In de koelkast en vlak voor het eten uit de koelkast halen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ik maak ze vaak , of vaker maar nog nooit op deze wijze , ik moet zeggen damn lekker , amuse bij het vis menue , of gewoon als tuddensnack  https://www.smulweb.nl/community/recepten/hans3333/champignons   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Populaire Amuse kookboeken:
Top