Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Amuse
  5. Amuse
Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Dit snel,  klein en licht voor of tussengerechtje in leuke glaasjes geserveerd is voor vier personen. Of serveer deze mousse op amuselepels voor meerdere personen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

 Dit receptje las ik eens op de site van Kookwinkel Cook & Co . Zo jammer, dat deze kookwinkel in mijn woonplaats is opgeheven. Ik kwam er graag altijd wel even snuffelen naar nieuwe kookspulletjes. Toch fijner dan online bestellen. Deze gelei is veelvuldig te gebruiken en lang houdbaar en zeer de moeite waard. Ach.... het  kost nauwelijks moeite en dan heb je ook nog wat bijzonders. Zie bij de bereiding waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heerlijke en gemakkelijke amuse. Een combi van garnaaltjes met avocado is altijd prima. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik heb dit recept niet zelf verzonnen of gemaakt maar gevonden op Pinterest en hier bewaard omdat ik het zelf dan makkelijk terug kan vinden..  Dit is het bericht van Marianne:Dit is misschien wel het meest populaire borrelhapje bij ons thuis! Luxe, lekker en toch heel simpel te maken.Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner. Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje. Door de marinade in te koken krijg je een heerlijk stroperig soja-sesam sausje dat het vlees nog lekkerder maakt! Pas wel op met het inkoken, ketjap en honing branden snel aan. Laat de marinade daarom op een laag vuurtje heel langzaam reduceren tot een dikke, stroperige saus. Wanneer de saus genoeg is ingedikt neem de pan dan direct van het vuur. Warm de saus eventueel weer iets op als de varkenshaas gaar is. De lente uitjes maken het lekker pittig en zorgen dat het er mooi uit ziet. Al met al een gerechtje dat zeker het proberen waard is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Amuse van KB bij Inge …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Soms doet een titel niet echt recht aan een lekker gerecht en dit is er zo eentje. Kort gebakken coquilles op een bedje van doperwten puree en een beetje munt. Het recept is alweer een gouwe ouwe, maar als een feestelijk voorgerecht is dit een snel en makkelijk recept. Als voorgerecht, tussengerecht of amuse. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Zelf soep maken is al heel makkelijk. Deze romige paddenstoelensoep is wel heel makkelijk om te maken. Binnen no time heb je een super vers, romig soepje op tafel staan. Hij is zo lekker dat je er meteen een hele kom van wilt maar als amuse is deze paddenstoelensoep ook erg leuk.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Hier is iedereen , zelfs de kleinkinderen, dol op Boursin. Dit hapje oogt leuk, is zo gemaakt en iedereen, die ook van Boursin houdt , lust hier wel pap van. Lekker als borrelhapje, of als amuse voor een etentje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Populaire Amuse kookboeken:
Top