Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.
Op een borrelplank mag kaas niet ontbreken en zijn deze balletjes dan ook een lust voor het oog. Lekker als borrelhapje, serveer ze als amuse of bij een buffet. Aanvankelijk dacht ik, dat het rollen van de balletjes een plakkerig karweitje was, maar van het opgestijfde mengsel was het heel eenvoudig om de balletjes te maken. Wij vonden allebei die met pistache en honing het lekkerst … Lees verder »
- 10-20 min.
- Wereld