1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Amuse
  5. Amuse
Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Wil je een lekker en snel voorgerechtje bij een etentje (ook geschikt als amuse) maak dan eens dit glaasje met rucola, gerookte zalm en een lekkere honingmosterdressing. Wij hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Een lekker amuse soepje dat ook uitstekend past bij tapas avondje. Ik maakte een dubbele hoeveelheid en vulde er ook nog enkele potten mee hetzelfde zoals je jam in potten doet. Het voordeel hiervan is dat je ze makkelijk mee kunt nemen als je een etentje op een andere locatie hebt. Verwar deze soep niet met Gazpacho of Salmorejo want dat zijn beiden soepen die koud gemaakt worden. (En met brood gebonden). Deze soep daarentegen wordt warm gemaakt (en kan dus ook warm gegeten worden). Bovendien wordt dit soepje met rijst gebonden en het voordeel daarvan is dat de soep niet alleen erg lekker maar ook nog een glutenvrij is Ook makkelijk om mee te nemen voor bij de lunch tijdens een fietstocht of voor een picknick.  Gezien deze Corona tijden ben je momenteel vaker op jezelf aangewezen daar waar je anders al snel een terrasje zou pikken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Ik had wat asperges over en ben eens gaan zoeken naar een leuk voorgerecht. Bij Leuke Recepten vond ik dit gerechtje, dat snel gemaakt is en uitstekend te gebruiken is als voorgerechtje, tussengerechtje of amuse. En natuurlijk maak je dit in het seizoen natuurlijk met verse asperges …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze omelet is eigenlijk ontstaan uit een combinatie van : Geen zin om te koken én een kleine verwerking van restjes. Katenspek over van een amuse voor vrienden. De rode peper, sprietjes bieslook, het restje kookroom en de tomaat waren ook aan "opmaken" toe. https://www.smulweb.nl/recepten/1476701/Varkenshaasje-speciaal-met-brie-en-katenspek Het was  niet de bedoeling om deze omelet te posten. Toch maar even een " fotoke getrokken", zoals onze Zuiderburen plachten te zeggen. Gelukkig, want het was een heerlijke omelet. Doel bereikt door restjes op en niet lang in de keuken staan. Met een flinke kop zelfgemaakte tomatensoep uit de vriezer vooraf toch een volwaardige maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Deze gemakkelijke amuse is erg lekker. Je kunt de spiesjes al van te voren maken en in de koelkast bewaren totdat je ze gaat bakken. Wel deze kippetjes even op kamertemperatuur laten komen voordat je ze gaat bakken. Op tijd uit de koelkast dus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Gezellig, sfeervol en iedereen om beurten de keuken in. Creatief bezig zijn en samenwerking. Het mag iedereen duidelijk zijn, dat dit een KOOKIDEE is en géén recept. Toen er nog geen kleinkinderen waren nu bijna 10 jaar geleden hebben we dit ook enkele malen gedaan. Het leuke is , dat ieder koppel er soms nog een eigen draai aan het te maken recept wist te geven. Gelukkig staat iedereen wel graag in de keuken anders is een  idee als dit  wellicht niet echt een succes. Invulling van KEUKEN, BEREIDINGSTIJD en GANG kloppen dus niet. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Deze mooie amuse staat zo op tafel en kan heel goed voorbereid worden. Zo hoef je op het moment, dat je wilt serveren alleen nog maar 2 -3 minuten in de oven te plaatsen totdat de kaas gesmolten is. En er zijn slechts 4 ingrediënten nodig. Courgette, tomaat, provolone en ansjovis. Zo heb je in no time een feestelijk hapje. Ik heb deze amuse voor onze vrienden gemaakt. Ik serveerde er 2 per persoon en heb iets meer ansjovis gebruikt om het blikje leeg te maken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Spaanse pittige koude starter als amuse (tapa) die super lekker is en makkelijk te bereiden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Populaire Amuse kookboeken:
Top