Chinees gestoofd rundvlees uit de Slowcooker
.
Ingrediënten 2 personen
500 gr. rundvlees in grote stukken (5cm), 1 el bloem, ½ tl vijfkruidenpoeder, Snuf zout, Arachide-olie, Klein uitje, 2 tenen knoflook in plakjes, 2 cm gemberwortel geraspt, ½ bosje lente-ui en de andere helft om te garneren, ½ rode peper fijngesneden + paar ringetjes voor garnering, 50 gr Chines kandij of bruine basterdsuiker, 30 ml Chinese rijstwijn (Shaohsing), Kaneelstokje, 30 ml sojasaus, 3 flinke el runderfond, 1 flinke el pindakaas, 1 flinke el hoisinsausBereidingswijze
1. Meng de bloem met het zout en de vijfkruidenpoeder. 2. Meng het rundvlees met de bloem en bak deze in kleine porties bruin in de arachide-olie.3. Schep over in de Slowcooker. 4. Voeg alle overige ingrediënten toe, meng goed door elkaar en zet voor 9 uur op LOW.5. Garneer met bosuitjes en rode peper. 6. Lekker met witte rijst en gewokte paksoi.