1. Home
  2. Recepten
  3. Gepofte Knoflook

Gepofte knoflook recepten (491)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zelf kruidenboter maken: 5 heerlijke recepten!

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur Bosje bieslook fijngesneden Bosje peterselie, fijngesneden 1 teentje knoflook, geperst 1 theelepel citroensap 1 theelepel vergemalen zwarte peper 1 theleepel grof zeezout Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel! Ingrediënten Italiaanse kruidenboter 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur Bosje basilicum fijngesneden 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden 1 teentje knoflook, geperst ½ theelepel vergemalen zwarte peper 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas. Heerlijk voor op brood of over de pasta. Ingrediënten Engelse kruidenboter 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur Bosje munt, fijngesneden Zest, geraspte schil, van 1 citroen. 1 theelepel citroensap ½ theelepel vergemalen zwart zout ½ theelepel grof zout Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes. Knoflook kruidenboter 100 gram ongezouten roomboter ½ theelepel Worcestershire sauce 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd 1 mespunt versgemalen witte peper ½ theelepel zout: fleur de sel zout Provençaalse kruidenboter 100 gram ongezouten roomboter 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden ½ theelepel lavendelbloemen 1 theelepel fleur de sel zout Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de smaak van de verse ingrediënten het best.

Bereidingswijze

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en indien de boter nog te koud is, warm deze heel even (10 secondes, 600 watt) op in de magnetron Mix de ingrediënten heel goed met een vork. Vervolgens kun je de boter in een kuipje doen of draai de boter in stuk plastic tot een soort worstvorm. Laat de boter weer koelen in de koelkast.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gepofte Aardappel Met Knoflookroom

Snelle pofaardappel Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

*2 grote aardappels,bijv.superbintjes*1 bekertje zure room of griekse yoghurt*1 klein teentje knoflook*1 el gehakte bieslook *zout/peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

gepofte knoflook

Dit is samen met je favoriete broodsoort (b.v. ciabatta, een dikke plak donker brood etc), een heerlijke aanvulling bij een goed stuk gegrild vlees. Het is echt een soort knoflookbom, boterzacht en heerlijk. Ik persoonlijk vind het altijd flauw als mensen lang twijfelen of ze wel of niet aan de knoflook zullen gaan, ik gebruik bijna altijd overal knoflook in, maar let op, hierbij weet echt ie-der-een (!) de volgende dag wat je gegeten hebt !!!!! Maar .... het is echt heerlijk en als knoflookliefhebber moet je dit eens geprobeerd hebben !

INGREDIENTEN

2 bollen verse knoflook, versgemalen peper, olijfolie,

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

Dit is een supermakkelijke en lekkere manier om aardappels klaar te maken. De gepofte knoflooktenen knijp je aan tafel over de aardappels uit. Heerlijk met bijv. biefstukje en sla!

INGREDIENTEN

800 gr. nieuwe aardappels, 3 el. olijfolie, 12 tenen knoflook (ongepeld), 4 takjes rozemarijn,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2006
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

GEPOFTE KNOFLOOK

Echt iets voor knoflookliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gedroogde of verse tijm

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gepofte knoflook

Een simpel maar doeltreffend bijgerecht voor de typische bourgondier.

INGREDIENTEN

Knoflook, zeezout,olijfolie

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2013
  • Wereld
  •  60-120 min.

Gepofte knoflook

INGREDIENTEN

2 bollen verse knoflook, 1 beetje versgemalen peper, 1 beetje olijfolie (extra vergine),

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

gepofte knoflook

Heerlijk puur recept. geeft wat hilariteit op feestjes als je vooraf vertelt wat het is, maar meesten vinden het erg lekker. van "brigittehgv"

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 1 eetlepel olie, 1 theelepel tijm (liefst vers),

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  •  
  •  20-30 min.

Gepofte Knoflook.

INGREDIENTEN

1 knoflookbol, rozemarijn,tijm,peper, zout,paar eetlepels olijfolie.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Pulled pork met gepofte knoflook

Pulled pork is uit elkaar getrokken vlees van een lang gegaard stuk varkensvlees, zeg maar een soort draadjesvlees. Je kunt het maken van een ham of varkenskop, maar mijn favoriet is de schouder van een vet varkentje als de Duke of Berkshire. Lang garen in de oven.

INGREDIENTEN

, 1 kilo varkensschouder, 1,5 dl tomatenketchup, 1 dl wittewijnazijn, 1 dl (kippen) bouillon, 50 g basterdsuiker, 1 e fijne Franse mosterd, 1 e Worcestersaus, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel gedroogde tijm (of fijngehakte verse tijm), 1 ui, in ringen gesneden, 2 bollen knoflook, 1 e olijfolie, 3 takjes verse tijm, 1 brood (gesneden of als bol)

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Lamsrack met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

30 gram roomboter - 1 bol knoflook - 3 eetlepels olijfolie - olie om te besprenkelen - 10 sjalotjes - 2 theelepels suiker - 5 takjes rozemarijn - 3 takjes tijm - 300 ml rode wijn - zout en vers gemalen peper - 1 lamsrack a 400 gram - 1 eetlepel vleoibare honing

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste gepofte knoflook recepten
  • Eigen recept

Hartige mini taartjes met spinazie, spek en gepofte knoflook

Hartige mini taartjes met spinazie, spek, kaas en gepofte knoflook.

INGREDIENTEN

10 plakken bladerdeeg, ontdooid, 10 ronde plakken ontbijtspek, 4 eieren, 200 ml room, 3 theelepels mosterd, 1 bol gepofte knoflook, teentjes fijn geprakt, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, 2 flinke theelepels versgemalen zwarte peper, 10 ronde deelblokjes diepvriesspinazie à la crème (ik heb die van de Aldi gebruikt), 10 flinke eetlepels geraspte oude kaas

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Biefstuk met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

=4 Biefstukken van ca.125gr, =zout en versgemalen peper, =100 gr.boter = 1 ui ge-, snipperd = scheutje water., =Voor de gepofte knoflook:, 2 bollen knoflook, =4 eetl.olijfolie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pastinaaksoep met gepofte knoflook

Dit recept is geschreven door chefkok Lisette Bossert en afkomstig van www.biobudget.nl

INGREDIENTEN

800 gram pastinaken, 1 bol knoflook, 2 uien, scheut olijfolie, tak rozemarijn, rasp van de schil van een 1/2 citroen, 2 blokjes groenten- of kruidenbouillon, peper en zout

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Geroosterde aardappelen met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

, 1 kilo vastkokende aardappelen, 1 bol knoflook, 10 gram rozemarijn, 2 theelepels grof zeezout, 2 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2007
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lamsrack en gepofte knoflook

INGREDIENTEN

30g roomboter, 1 bol knoflook, 3 eetlepels olijfolie + voor besprenkelen, 10 sjalotjes, 2 theelepels suiker, 5 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 300ml rode wijnzout, versgemalen peper, 1 lamsrack (ca. 400g), 1/2 -1 eetlepel vloeibare honing.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gepofte knoflook en rode uiencompote

Kan ook als snack of een tussengerecht met stokbrood

INGREDIENTEN

2 hele bollen knoflook, 5 eetl. olijfolie, (zee)zout, 3 rode uien, 6 teentjes knoflook, 3 eetl. rode wijn, 2 eetl. rodewijnazijn, 1 eetl. honing, versgemalen zwarte peper, stokbrood, zwarte olijven,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gepofte knoflook aïoli

de eerst gebakken knoflook maakt deze sausje voortreffelijk van smaak

INGREDIENTEN

1 bol knoflook in breedte gehalveerd, 1 e extra vergine olijfolie, 2 eidooiers, zout, witte peper, 2 t citroensap, 1/2 kop olijfolie

  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2015
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Entrecote,rode-wijnkaramel& gepofte knoflook

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 2 bollen knoflook, 1 zakje verse Provencaalse kruiden, 1 sjalotje, 1/2 fless volle rode wijn, 1 pot vleesfond, versgemalen zwarte peper, 3 el sherry, 2 el suiker, 75 g carbonarareepjes (AH), 4 Argentijnse entrecotes (a ca. 150 g), zeezout,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Gepofte knoflook met rode uiencompote

INGREDIENTEN

2 hele bollen knoflook - 5 eetlepels olijfolie - zeezout - 3 rode uien - 6 teentjes knoflook - 3 eetlepels rode wijn - 2 eetlepels rode wijnazijn - 1 eetlepel honing - zwarte peper - stokbrood - zwarte olijven

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

Wachttijd: 45 minuten Energie 275 kCal- Eiwit 5 g- Vet 8 g- Koolhydraten 47 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1 kg aardappels vastkokend, 1 bol knoflook, 1/2 zakje verse rozemarijn (a 20 g) naaldjes afgerist, 2 theelepels zeezout grof, 2 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gepofte knoflook en rode uiencompote

INGREDIENTEN

2 hele bollen knoflook, 5 eetlepels olijfolie, (zee)zout, 3 rode uien, 6 teentjes knoflook, 3 eetlepels rode wijn, 2 eetlepels rodewijnazijn, 1 eetlepel honing, versgemalen zwarte peper, stokbrood, zwarte olijven.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Hum­mus met ge­pof­te knof­look

Om  broodjes in te dippen: 3x hummus. Een basisrecept, een variant met peper en een met limoen. Lekker en makkelijk als borrelhap

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 2 el traditionele olijfolie, 400 g kikkererwten in blik, 2 tl gemalen komijn, 1 tl zout, 40 g ongezouten cashewnoten, 20 g sesamzaad, 2 tl traditionele olijfolie, 2 tl sesamolie, 1 citroen

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2018
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Aardappelpuree met gepofte knoflook

Met aardappels kun je eindeloos varieren

INGREDIENTEN

1 zak aardappels Koopmans Blauwe, zout, 6 flinke tenen knoflook, 5 el. olijfolie, 1 zakje verse basilicum, 1? dl. melk, versgemalen vierseizoenenpeper

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel-wijnsaus

INGREDIENTEN

? 500 ml rode wijn, ? 250 ml (vers) sinaasappelsap, ? 1/2 pot wildfond (a 380 ml), ? 13 teentjes knoflook (ongepeld), ? 1/2 theelepel gedroogde tijm, ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 eetlepel grof zeezout, ? 4 hazenrugfilets, ? 2 eetlepels boter, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus

Lekker voor de feestdagen

INGREDIENTEN

2 bollen knoflook = olijfolie = zout = peper = 4 takjes tijm = 8 kleine biefstukjes a 80-100 gr = 8 plakjes mager ontbijtspek = 2 dl rode wijn = 4 dl runderfond = 4 takjes verse basilicum = ====== extra voor de garnering: 1 pastinaak (of winterwortel) = 75 gr boter = 400 gr groene aspergetips(evt uit blik/pot)= evt halve lp aardappelmeel = ===== extra nodig:aluminiumfolie,keukentouw

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pestosteak met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

2 hele bollen knoflook * 4 el olijfolie * zout * peper * 4 takjes tijm * 4 takjes peterselie * 4 runderbiefstukken * 3 el balsamicoazijn * 4 el pesto * grofgemalen zwarte peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krieltjes met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

2 zakken krieltjes (niet voorgekookt, in de schil), 6-8 el olijfolie, 12 tenen knoflook, provencaalse kruiden, zeezout

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2012
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

eendenborst met sjalot en gepofte knoflook

Aparte maaltijd, die snel klaar is.

INGREDIENTEN

500gr Eendenborst filet, 12 teentjes knoflook, 8 kleine sjalotten, 50gr boter, 2 bosuitjes, 4 takjes verse tijm, 1de rode port, 1,5dl kippenfond, peper en zout.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Aardappelpuree met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

1 zak aardappels (1 1/2 kilo), ? zout, ? 6 tenen knoflook, ? 5 eetlepels olijfolie (extra vierge), ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 1 1/2 dl melk, ? vierseizoenenpeper,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pestosteak met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

*2 hele bollen knoflook, *4 eetlepels olijfolie, *zout en peper, *4 takjes tijm, *4 takjes peterselie, *4 runderbiefstukken, *3 eetlepels balsamicoazijn, *4 eetlepels pesto, *grofgemalen zwarte peper,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel-wijnsaus

INGREDIENTEN

5 dl. rode wijn2 1/2 dl. (vers) sinaasappelsap1/2 pot wildfond (a 380 ml)13, teentjes knoflook (ongepeld)1/2 theel. gedroogde tijm3 eetl. olijfolie1 eetl., grof zeezout4 hazenrugfilets2 eetl. boter

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook.

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappels, 1 bol knoflook, 1/2 zakje rozemarijn (á 20 g),naaldjes afgeritst, 2 tl grof zeezout, 2 el olijfolie, bakpapier.

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

Door de knofklook te poffen in de oven, krijgt hij een zijdezachte structuur en een byzondere smaak!!

INGREDIENTEN

1 kg. vastkokende aardappels; 1 bol knoflook; 1/2 zakje rozemarijn (a 20 gr.) naaldjes afgerist.; 2 tl. grof zeezout; 2 el. olijfolie;

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2007
  • Internationaal
  •  30-60 min.

ENTRECOTE MET RODE-WIJNKARAMEL EN GEPOFTE KNOFLOOK

INGREDIENTEN

, ? 5 eetlepels (olijf)olie, ? 2 bolletjes knoflook, ? 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g), ? 1 sjalotje, ? 1/2 fles volle rode wijn, ? 1 pot vleesfond (380 ml), ? (versgemalen) zwarte peper, ? 3 eetlepels sherry (Pedro Ximenez), ? 2 eetlepels suiker, ? 75 g carbonarareepjes (pakje ` ca. 185 g), ? 4 entrecotes (a ca. 150 g), ? zeezout, ,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

1 kg aardappels vastkokend, 1 bol knoflook, ½ zakje verse rozemarijn (a 20 gr.) naaldjes afgerist, 2 thl zeezout grof, 2 el olijfolie,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

INGREDIENTEN

1 kg aardappels vastkokend, 1 bol knoflook, 1/2 zakje verse rozemarijn (a 20 g) naaldjes afgerist, 2 theelepels zeezout grof, 2 eetlepels olijfolie

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

GEPOFTE BIETJES MET BALSAMICOAZIJN,MARJOLIJN EN KNOFLOOK

EEN FANTASTISCHE GROENTEN DIE HEERLIJK IS BIJ VISSOORTEN,BIJ RUNDVLEES,OF ALS ONDERDEEL VAN ANTIPASTI.

INGREDIENTEN

500 gr verse bietjes,bij voorkeur maar golfbal,schoongeboend10 tenen knoflook,in schil geplet1 handvol verse marjolein of oregano,alleen de blaadjeszout en zwarte peper uit de molen6 el olijfolie extra vierge10 el balsamicoazijn

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus

De verse basilicum die even mee trekt, geeft een heel subtiele extra smaak aan de jus in dit gerecht.

INGREDIENTEN

2 bollen knoflook, 1 scheut olijfolie, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 4 takjes tijm, 8 stuks biefstukjes, a 80-100 gr., 8 plakjes mager ontbijtspek, 2 dl rode wijn, 4 dl runderfond, 4 takjes verse basilicum, plus extra voor de garnering, 1 stuks pastinaak, of winterwortel, 75 gr. boter, om in te bakken, 400 gr. groene aspergestips, 1 snufje aardappelmeel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witte bonensoep met gepofte knoflook

Gevonden in Jamie Magazine 

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, Olijfolie, 1 flinke ui, Blaadjes van 2 takjes tijm, Blaadjes van 1 tak rozemarijn, 2 blikken witte bonen, 2 liter gevogelte of groentebouillon, Pikant paprikapoeder

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2020
  • Internationaal
  •  20-30 min.

creme van gepofte knoflook en courgettesoep

INGREDIENTEN

Olijfolie, roomboter, peper en zout, 2 bollen knoflook, 125ml crème fraîche, groentebouillonblokje, 1 bosje tijm, 1 courgette

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2008
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste gepofte knoflook recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top