Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gepoft Aardappel

Gepoft aardappel recepten (28) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

aardappel gepoft Basisrecept

INGREDIENTEN

1 vrij vastkokende of licht kruimige aardappel.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft, bacon

INGREDIENTEN

1 grote, kruimige aardappel, 2 plakjes bacon, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1 eetlepel tomatenblokjes, 1 theelepel tomatenpuree, 1 mespuntje Italiaanse keukenkruiden,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft Met tonijnsaus

INGREDIENTEN

Per persoon 1x basisrecept gepofte aardappel., 1 blikje tonijn, 2 eetl. citroensap, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. versgehakte bieslook, peper, 125 gr. kwark of 1,5 dl yoghurt.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft Met komkommer-munt creme

INGREDIENTEN

Per persoon 1 x basisrecept gepofte aardappel., 2 eetl. fijngehakte munt, 1/2 grofgeraspte komkommer, 1 geperst teentje knoflook,peper, 1/8 liter zure room of creme fraiche.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel gepoft Met Roquefortdressing

INGREDIENTEN

Per persoon 1x basisrecept gepofte aardappel., 100 gr. roquefort,1 eetl. citroensap, 1 eetl. versgehakte peterselie, 5 eetl. mayonaise of kwark.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft, guacamole

INGREDIENTEN

Per persoon 1x basisrecept gepofte aardappel., 2 rijpe avocado's, 2 eetl. citroensap, 1 geperst teentje knoflook, 2 sjalotjes gesnipperd, 25 gr. gehakte walnoten, 2 eetl. olijfolie, peper, zout, 1 tl tabasco of 1 mespuntje cayennepeper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft Met noten

INGREDIENTEN

1 grote, kruimige aardappel, walnoten, 3 eetlepels Bulgaarse yoghurt, 25 gram gorgonzola, 1 eetlepel appel, 1 eetlepel citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel gepoft met gorgonzola en peer

Aparte combi, wel erg lekker

INGREDIENTEN

150 g kaas (Gorgonzola), 45 g walnoot, 4 aardappelen, 4 eetl. magere kwark, 1/5 peer, peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2007
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aardappel gepoft Met basilicum-mascarponecreme

INGREDIENTEN

100 gr. mascarpone, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. kappertjes, peper, zout, 2 eetl.versgehakte basilicum.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel gepoft met een romige vulling van Mon Chou

Een bijzonder lekker voorgerecht waarvan je vrienden het recept willen. De aardappel gaat in aluminium folie de oven in en wordt gevuld met een sausje van Mon Chou, kappertjes en kruiden.

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen van 150-200 gr per stuk 100 gr Mon Chou ca 2 el melk 1 tl citroensap 1 ? el kappertjes zout en peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gepofte gevulde aardappel

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, , (2 eetl. olijfolie), 100 g magere gerookte spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 theel. mosterd, 2 eetl. volle yoghurt (Melkan), 1 eetl. gehakte bieslook, zout en versgemalen peper, 50 g geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

***GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL****

Koken,Bakken,Pureren of Frituren:dat is hoe we de aardappel in Nederland meestal bereiden. Maar ook gepoft zijn ze niet te versmaden. Ze kunnen met "Jas" en al de oven in,een lekkere vulling erbij en voila: je hebt een heerlijke lunch, voor-of bijgerecht.

INGREDIENTEN

=Per persoon een oranje of wiite zoete aardappel of, een nicola, of opperdoezer., =100 gram gekookte ham in blokjes., =2 eetl.Griekse yoghurt., =1 tl.mierikswortel., =50 gram geraspte belegen kaas., =Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

Zoete aardappelen zijn geweldig materiaal voor soepen en purees, als vulling voor curry`s en ze laten zich net als gewone aardappelen prima omtoveren in friet en chips. Maar gepoft in hun eigen schil vind ik ze misschien nog wel het tofst.Poffen versterkt het zoete van de aardappel - zonder dat de smaak weeïg wordt - en het knaloranje knollenvlees wordt er een beetje fluffy van, luchtig en zacht tegelijk. Geweldig in combinatie met het zoute, melkige van een goede feta, de frisse pittigheid van chilipeper en aromatische koriander. Omdat het een beetje zonde is om een oven zo lang te laten loeien, alleen maar om een paar aardappelen te poffen, maak ik dit gerecht vaak wanneer ik toch al aan het bakken ben. De oventemperatuur doet er niet heel veel toe, bij 180 of 220 graden lukt het ook.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappels, 125 gram zachte (schapen)feta, 1-2 rode chilipepers (met of zonder zaadlijsten) in ringetjes gesneden, een handvol vers korianderblad, grof gesneden, extra vergine olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2011
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

FRITTATA MET AARDAPPEL, RODE PAPRIKA EN KAPPERTJES

Een eenvoudige vegetarische bijgerecht, frittata. Pittig op smaak gebracht met zout, peper en aromat.

INGREDIENTEN

8 nieuwe aardappelen, in schil gekookt en gepeld en erna in dikke plakjes gesneden, 2+1/2 e boter, 1 rode ui, in dunne halve ringen, 1 rode paprika, in blokjes, verse tijm, fijn, 6 eieren, 125 ml melk, zout, peper, aromat (knorr), 2 e kappertjes voor garnering,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pittige drumsticks met gevulde gepofte aardappel

Erg lekker en makkelijk om te maken!

INGREDIENTEN

8 Kipdrumsticks, 2 eetlepel Olijfolie, 2 eetlepel Gele currypasta - of groene, 100 ml Sojamelk, 200 ml Kippenbouillon, 200 gram Sperziebonen, 1 Wortels, 1 eetlepel Mosterdzaad, 2 Laurierblaadjes, 1 handjes Rucola, 4 Aardappelen - grote, 1 Rode paprika, 200 gram Doperwten, Peterselie, 200 gram Kaas - 30+, 8 teentje Knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken prei speciaal

Voor 1 persoon

INGREDIENTEN

100 gr prei, 1 theel margarine, 2 theel bloem, 1/4 theel nootmuskaat, 45 gr gekookte ham, 100 gr aardappel, gepoft of gekookt in de schil, 30 gr geraspte pikante kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sajoer Lodeh

Een verassende Indonesische groenteschotel, die de volgende dag ook nog erg lekker is.

INGREDIENTEN

200 gram bloemkool, 0,5 liter bouillon (gemaakt van 1 blokje vleesbouillon), 200 gram spercieboontjes, 200 gram worteltjes, asemwater (gemaakt van asem ter grootte van een walnoot met 3 eetlepels water), 1 grote aardappel, 0,25 blok santen, 2 eetlepels olie, , Kruiden:, 5 eetlepels uien, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 theelepels sambal terasi, 3 kemiri's, gepoft, 2 theelepels laos, 2 theelepels javaanse suiker, 1 stengel sereh (citroengras), 1 salamblaadje (te vervangen door 1 laurierblad), zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti

Bijzonder vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten

INGREDIENTEN

**Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, **tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Strudel van venkel

Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten paprikasaus Een gerecht van restaurant-kwaliteit!

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr., gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Strudel Van Venkel, Spinazie En Aardappelrosti Met Tomaten

INGREDIENTEN

Strudel: 200 gr. venkel - 200 gr. spinazie - 3 sjalotjes (fijngesnipperd) - 200 gr. aardappels - 1 pak phillodeeg - olijfolie - 2 eiwitten - zout - peper tomaten paprikasaus: 1 sjalotje (fijngesnipperd) - 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik) - 150 gr. rode paprika (gepoft) - 1 eetlep. olijfolie - zout -peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Strudel Van Venkel, Spinazie En Aardappelrosti Met Tomaten

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Soto madura 2

Maaltijdkippensoep

INGREDIENTEN

1 grote, vette kip (geen diepvries), 4 hardgekookte eieren, 2 grote aardappelen, gekookt, 250 gr. tauge, 100 gr. laksa (transparante, Chinese vermicelli), 1/10 blok santen, 1 grote citroen, in partjes, 10 eetl. uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 kemiri's gepoft, 1 theel. kentjoer (galangawortel), 3 theel. laos, 4 blaadjes djeroek peroet, 4 sprieten sereh, 3 eetl. bieslook, gehakt, 5 eetl. selderie, gehakt, 1/2 eetl. peperkorrels, 2 eetl. olie, zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Sajoer lodeh van gemengde groenten

Een van onze favoriete recepten uit het Indonesische kookboek van Bep Vuyk. Groenten uit het recept kun je naar eigen inzicht vervangen door andere groenten. Wij gebruiken meestal wat we aan restjes groenten hebben voor dit gerecht, zoals kool, wortel, bloemkool.

INGREDIENTEN

200 gr bloemkool, halve liter bouillon, 200 gr prinsesseboontjes, 200 gr worteltjes, asemwater (asem ter grootte van een walnoot, met 3 el water, weken, en in een zeef uitdrukken), 1 grote aardappel, kwart blok santen, 2 el olie, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 tl sambal terasi, 3 kemiri's, gepoft (even boven de gasvlam op een sateprikker of even in een droge koekepan), verse laos (galangawortel), stukje van 2 cm, in stukken gesneden, of evt. 2 tl laos uit een potje, 2 tl Javaanse suiker (Goela djawa), 1 spriet sereh, 1 salamblaadje, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

coq au vin

Kip in wijn, gemakkelijk te maken, kan bij een feestelijke dis, moet wel een tijdje sudderen

INGREDIENTEN

500/ 600 gram kip, (wat je wilt, blokjes of pootjes), 0,5 ltr (kippen)bouillon, 1/3 fles rode wijn, 1 tot 1 1/2 winterwortel, 150 gr mager ontbijtspek, teentje knoflook, 1 flinke ui, olie/ boter om in te bakken, peper, gemalen thijm, 1 el cognac, eventueel een snufje suiker, 25 gr bloem + boter/ melk om te binden, eventueel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepofte Aardappelen

INGREDIENTEN

Aardappels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Gepofte aardappels met komkommer fresh

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

8 grote kruimige aardappels, peper, zout, 1 bakje Bieze Komkommer fresh a 250 g,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top