Gepocheerd Ei
Basisbereiding voor een gepocheerd ei, in de waterkerssoep hoort een gepocheerd eitje.
1 tl zout, 1 el azijn, 6 eieren.
In ruime pan 2 l water aan de kook brengen met zout en azijn, op werkvlak een schaal met heet water klaar zetten, ei boven een kopje breken, vuur temperen zodat het water geen rimpeling meer vertoont.
Ei in grote soeplepel laten glijden, lepel met ei in het water laten zakken en het ei voorzichtig in het water laten glijden. Het gestolde (gepocheerde dus) ei na 2-3 min met schuimspaan uit het water nemen en in de schaal met heet water laten glijden. Op dezelfde manier de overige eieren pocheren en warmhouden.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-10-2000Belgisch10-20 min.
Gepocheerd ei
Als je eenmaal een goed gepocheerd eitje hebt geproefd, wil je 'm nooit meer anders.
1 el wittewijnazijn, 4 middelgrote eieren,
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-06-2018Belgisch0-10 min.
Gepocheerd ei
2 eieren, 2 preistengels (wit), peper en zout, nootmuskaat, 4 dl room, 50 g gemalen kaas, 2 sneetjes brood of toastbrood, 10 g boter, 1 l kokend water, 2 deciliter azijn, 1 potje met warm water (niet kokend), 1 soeplepel gehakte peterselie, 1 sjalot
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2004Frans10-20 min.
Gepocheerd Ei
3 eetlepels azijn - 8 verse eieren.
- Belgisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-09-2000Belgisch Bijgerecht10-20 min.
Gepocheerd ei
2 eieren, 2 preistengels (wit), peper en zout, nootmuskaat, 4 deciliter room, 50 gram gemalen kaas, 2 sneetjes brood of toastbrood, 10 gram boter, 1 liter kokend water, 2 deciliter azijn, 1 potje met warm water (niet kokend), 1 soeplepel gehakte peterselie, 1 sjalot.
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-2002Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Gepocheerd ei met asperges en Hollandaise
Een recept van sterrenkok Marc Paesbrugghe van het befaamde restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen. Een klassieker met het oog op het aspergeseizoen dat voor de deur staat.
1 bos dikke asperges (4 asperges per persoon) - 3 eieren - 250 g boter - 1/2 citroen - een snuifje cayennepeper - 4 sneetjes witbrood - 2 eetlepels olijfolie - 4 kraakverse eieren - 2 dl witte azijn - 2 x 1 1/2 liter water - 4 takjes kervel
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-04-2001Belgisch Voorgerecht30-60 min.
PADDESTOELENRAGOUT MET GEPOCHEERD EI VAN OTTOLENGHI
Vandaag een eerste gerechtje uit zijn boek. Heerlijk was het, deze paddenstoelenragout. Eieren pocheren lijkt soms wat ingewikkeld, maar Ottolenghi beschrijft echt perfect hoe we een ei moeten pocheren zodat het eigenlijk niet kan mislukken.
15 g gedroogde porcini, 6 dl water, 600 g gemengde verse paddestoelen, zuurdesembrood, korstjes, olijfolie, knoflook, fijngehakt, 1 ui, 1 wortelen, in stukjes, 3 stengels selder, in plakjes, 1,5 dl witte wijn, 3 takjes tijm, 4 eieren, gepocheerd, azijn, 2 el zure room, fijngehakte dragon en peterselie, optioneel: trufelolie, grof zout en peper
- Wereld Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-08-2016Wereld Hoofdgerecht30-60 min.
Tartaar van asperges met gepocheerd ei
Lente! Aspergetijd is nu helemaal begonnen! Dit is een prachtig voorgerecht of luxe, lichte lunch. Vers, gezond, licht en erg lekker.
500 g asperges (mix van groen en wit), 4 eieren, 500 g nieuwe aardappel, olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie, azijn
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2015Internationaal20-30 min.
Kropsla met gepocheerd ei en spekjesdressing
200 gr. gerookte ontbijtspekblokjes, 1 tl. fijne mosterd, 2 el. wittewijnazijn, 2 à 3 el. olijfolie, zout, peper, 1 mooie krop sla, 4 zeer verse eieren, peper, kervel, bieslook of peterselie
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-07-2010Nederlands Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Kipsalade met gepocheerd ei
* 5 eetlepels olijfolie, * 300 g kipfilet, in reepjes, * 3 eetlepels azijn, * 1 krop sla, * 8 ansjovisfilets, * 16 groene olijven, gehalveerd, * 4 eieren,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2009Frans Voorgerecht20-30 min.
Caesar salade met een gepocheerd ei
Het recept om de eieren zo te krijgen zoals ze bij de chinees doen, samen met een salade is dit een lekkere makkelijke maaltijd voor de warme dagen!
? zuurdesembrood, 1 dl olijfolie, grof zeezout, 2 dl witte wijnazijn, 1 liter water, 3 eieren, 1 krop Romeinse salade zonder de taaie buitenste bladeren, 2 el citroensap, 2 tenen knoflook geperst, 3 ansjovisfilets, 1 el Dijon mosterd, 2 dl olijfolie, 1 tl worcestersaus, 100 gram Parmezaanse kaas aan een stuk,
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-06-2005Goedkoop en snel0-10 min.
- Eigen recept
kruiden kreeftje met gepocheerd ei
Kreeftje voor 5.99 kan ik niet laten liggen. geen angst , gewoon een keer doen , en is dit decatent ? , nee , nou half , kreeft kost 6 euro , das goedkoper dan 2 x 150 gram ossenhaas ( als je goede hebt ) eitje erbij , en klaar ben je .
1 diepvries kreeft, 2 el roomkaas, ik heb er boursin op gesmeerd, 1 el boter, 2 eitjes, beetje olie, kruiden naar keuze ( ei kruiden, leek me wel toepasselijk )
- Europees Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-07-2017Europees Voorgerecht10-20 min.
Carpaccio met truffel en een gepocheerd ei
Carpaccio avec son auf pouche et treffel blanches ou moires. Steel de show door aan tafel de truffel erover te schaven.
Ca 300 gr rundermuis (door de slager gesneden) 4 eitjes truffelolie n.b.b. geschaafde truffel Geschaafde Parmezaanse kaas peper en zout
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-12-2004Frans Voorgerecht10-20 min.
salade met gepocheerd ei en croutons
200 g gerookte magere spekblokjes, 4 el olijfolie, 6 el rode-wijnazijn, 3 tl grove mosterd, versgemalen zwarte peper, fijn zeezout, kleine krop frisee (krulandijvie), bladeren losgehaald en kleiner gescheurd, Voor de croutons, 1 teen knoflook, geplet, olie, plakken stokbrood, in grote dobbelstenen, Voor de gepocheerde eieren, 1 el azijn, 4 zeer verse eieren, ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-201020-30 min.
Witloofpasteitje gepocheerd ei
Vegetarisch hoofdgerecht. Heel lekker!
4 stronkjes witloof, 4 bladerdeegpasteitjes, 50 g boter (bakboter), 4 eieren, peper, zout, nootmuskaat, 100 g boter (roomboter), 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, peper, zout, 2 tomaten, 8 sprietjes bieslook,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2001Belgisch20-30 min.
Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesaus
4 stronkjes witloof, -4 bladerdeegpasteitjes, -50 g boter (bakboter), -4 eieren, -peper, -zout, -nootmuskaat, -100 g boter (roomboter), -2 eierdooiers, -2 theelepels citroensap, -peper, -zout, -2 tomaten, -8 sprietjes bieslook,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2002Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesaus
Voor 4 pers. Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem
4 stronkjes witloof, 4 bladerdeegpasteitjes, 50 g boter (bakboter), 4 eieren, nootmuskaat, 100 g boter (roomboter), 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, peper, zout, 2 tomaten, 8 sprietjes bieslook, ,
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2004Belgisch Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Asperges met gepocheerd ei en peterselie-olie
Het witte goud is maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Geniet ervan zolang het kan!
2000 gram witte asperges, 4 eieren, 600 gram aardappelen, 4 plakken gerookte zalm, 1 bosje(s) bladpeterselie, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, , peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-04-2017Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Pladijs met bloemkoolstoemp en gepocheerd ei
Super lekker gerecht
600 g pladijsfilets, 500 g bloemkool, in roosjes, 500 g zachtkokende aardappelen, 5 hoeve-eieren, 1 bosje waterkers, 200 ml melk, 100 g boter, 50 g panko, 2 el bloem, nootmuskaat, azijn, 2 el olijfolie, peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-07-2018Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gepocheerd ei met groene kruidensaus
Paasbrunch
1 sjalot3 takjes peterselie8 sprietjes bieslook3 takjes basilicum20 gram boter20 ml droge vermouth150 ml slagroomzout en peperolie om in te vetten4 eieren4 sneden oerbrood naturelkrop sla
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-03-2007Nederlands10-20 min.
Gepocheerd ei "Dino"
Jammie. Ook goed voor kinderen !
* kippewit * eieren * ui * appel * currypoeder * room * tartelettes * oesterzwam * peterselie * peper en zout
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2002Frans Voorgerecht30-60 min.
Gepocheerd ei "Dino"
Lekker als voorgerecht en de kinderen zullen er dol op zijn.
, kippewit, eieren, ui, appel, currypoeder, room, tartelettes, oesterzwam, peterselie, peper en zout,
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-08-2004Frans Voorgerecht30-60 min.
Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen
4 eieren, , 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam), , 3 eetlepels witte azijn, , 1 scheutjeolijfolie, , 1 sjalot, , 1 teentje knoflook, , 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie, , 100 g verse grijze garnalen, , peper en zeezout
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-06-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Aspergesalade met gepocheerd ei
Dit verrassende gerecht wordt gemaakt met zowel witte als groene asperges.
Voor 4 personen., , 400 gram witte asperges, geschild, 400 gram groene asperges, geschild, Zout, peper, 1-2 bosjes waterkers, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, 2 tomaten, ontveld in heel kleine blokjes, 1 doosje tuinkers, 4 eetlepels fijngesneden bieslook, Azijn, 4 eieren.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2005Nederlands20-30 min.
Biefstuk met Gepocheerd Ei
Bife a Cavalo een verrassend recept uit Portugal
2 teentjes knoflook, 4 biefstukjes (a ca. 125 g), peper (versgemalen), 1 etl azijn, zout, 2 et boter, 4 kleine eieren (S) op kamertemparatuur, 1 1/2 el citroensap (versgeperst), 4 takjes peterselie
- Portugees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2006Portugees Hoofdgerecht30-60 min.
Gepocheerd ei met dragonboter
Verrukkelijk bij het ontbijt of een frisse salade!
Scheut blanke azijn* 4 eieren* 60 gr. gezouten boter* 1/2-1 tl citroensap* 1/2-1tl fijngesneden dragon*
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2000Nederlands10-20 min.
Salade met rookvlees en gepocheerd ei
300 g gemengde slablaadjes, 2 stengels bleekselderij, 4 eetlepels halvanaise, 4 eetlepels kruidenbouillon, 2 theelepels ketjap manis, 8 plakken runderrookvlees, 1 eetlepel witte azijn, 4 verse eieren.
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-02-200620-30 min.
- Eigen recept
Asperges met beenham en gepocheerd ei
4 eieren, 2 kilo witte asperges, 1 mespunt nootmuskaat, 200 gram beenham in lange repen, 50 gram boter , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-04-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Groene asperges met gepocheerd ei
[list=none !important] Eet smakelijk!!
1 bakje spekblokjes (100 gram gerookt spek in blokjes), 250 gram groene asperges, 100 gram kastanjechampignons, 2 eieren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie, verse peterselie, peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2016Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Uienquiche met gepocheerd ei
Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche
* 100 gr boter, * 500 gr uien in dunne ringen, * 1.5 dl slagroom, * 1 theel verse tijmblaadjes + 4 takjes voor de garnering, * zout en versgemalen peper, * 4 plakjes bladerdeeg, * 3 theel wittewijn azijn, * 4 kippeneitjes, * eventueel wat verse geitenkaas
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-02-2012Internationaal60-120 min.
Gepocheerd ei met basilicum-boter
1 bos basilicum, fijngesneden, 75 g pistachenootjes, grof gehakt, 100 g gezouten roomboter, zacht, 4 eieren, toast,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-10-2001Italiaans0-10 min.
Gepocheerd ei op toost
Superlicht lunchgerecht voor 4 personen
*
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-04-2004Belgisch0-10 min.
- Eigen recept
Aspergetoast met gepocheerd ei
For a yummy brunch
14 groene aspergepunten, 1 eetlepel boter, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 kakelverse eieren, 2 sneetjes volkorenbrood, 60 g Philadelphia Naturel Light, zout & versgemalen peper
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2018Europees20-30 min.
- Eigen recept
Lentegroene salade met gepocheerd ei
Zout en versgemalen peper, 150 g sugarsnaps, 200 g doperwten, vers of diepvries, 50 g ontbijtspek, in plakjes, 100 g jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. vers sinaasappelsap, 4 eieren,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Courgettelinten met gepocheerd ei
Ik stond vanmorgen op, kleurtje in mijn haar en wachten tot ik het uit kon spoelen. Even wat leuks bedenken voor mijn nieuwe site. Bladerend in 'Koolhydraatarme gerechten' las ik hoe je een ei pocheert. Wist ik al, maar het lukte me steeds niet. In kamerjas en haar in de verf dacht ik: ga ik proberen. Eet ik er dan bij op de vroege ochtend? Nou dit:
Courgette in linten - handig met een dun- of fijnsnijder - 1 minuut blancheren en afspoelen met koud water, 1 ei, Flespompoen in kleine stukjes, 1 eetlepel azijn, Peper, zout, evt bieslook of basilicum,
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-12-2015Vegetarisch0-10 min.
Tartaar van broccoli met gepocheerd ei
*500 gr broccoli, in roosjes*150 gr aardappelen, in blokjes*150 gr bleekselderij, in blokjes*150 gr wortel, in blokjes*1 grote vleestomaat, in blokjes*1 sjalotje, fijngesneden*zout*peper*1 el sesamolie*1 krop sla*1 el azijn*3 el olijfolie*4 eieren*
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Kropsla met gepocheerd ei
100 g ontbijtspek, in plakken 2 petit pains mais (broodjes) 2 tenen knoflook, gehalveerd 3 eetlepels wijnazijn 1/2 eetlepel mosterd 2 theelepels honing 4-5 eetlepels walnootolie 2 zakken botersla, voorgesneden (a 100 g) 1 zak veldsla (75 g) 1 zak peen julienne (150 g) 4 verse eieren
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-02-200920-30 min.
Aspergerisotto met gepocheerd ei
Hollandse asperges op z`n Italiaans
500 gram witte asperges, 3 eetlepels olijfolie, 300 gram risottorijst, 150 ml droge witte wijn, 750 ml kippenbouillon of groentenbouillon, 4 grote eieren, op kamertemperatuur, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt + blaadjes voor de garnering, 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-05-2013Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Andijviesla met gepocheerd ei en spek
Een lekkere salade
1 Grote struik andijvie,4 eieren, 3el olijfolie,2el [rode wijn]azijn,1el mosterd,100gr gesneden katenspek,zout en peper.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-06-2002Nederlands0-10 min.
Hopscheuten met gepocheerd ei en garnalen
280 g hopscheuten - 2 cl citroensap - 3 eierdooiers - 80 g geklaarde boter - peper - zout - 1 citroen - 1/2 dl room - 4 eieren - 100 g gepelde garnalen - 4 sneetjes brood
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-07-2001Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Gepocheerd ei met hopscheuten
280 g hopscheuten, -2 theelepels citroensap, -3 eierdooiers, -80 g boter (geklaard), -peper, -zout, -1 citroen, -0.5 dl room, -4 eieren, -100 plakjes zalm (gerookt), -4 sneetjes brood, -103 g kervel,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-10-2002Belgisch Voorgerecht10-20 min.