Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gemista

Gemista recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gemista

Gevulde tomaten of paprika's

INGREDIENTEN

12 grote vleestomaten, 1? kop olijfolie, 1 kop rijst, 250 gr. gehakt, 2 grote uien fijngesneden, ? kop paneermeel, ? kop fijngesneden peterselie, 1 theelepel komijn, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Grieks Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gemista

INGREDIENTEN

2 grote stevige vleestomaten, 2 middelgrote paprika`s, 2 middelgrote aardappels, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, verse peterselie, rijst (ongeveer 8 volle eetlepels), kopje olijfolie, 100 gram feta, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2013
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gemista

Gevulde tomaten en paprika's

INGREDIENTEN

12 grote vleestomaten, , 1? kop olijfolie, , 1 kop rijst, , 250 gr. gehakt, , 2 grote uien fijngesneden, , ? kop paneermeel, , ? kop fijngesneden peterselie, , 1 theelepel komijn, , peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kolokithakia gemista

Zucchinis( kolokithakia) gevuld, met wiite saus van Oma.

INGREDIENTEN

1 1/2 kg grote zucchinis., 1 sl citroensap., 4 sl olijfolie., Zout, peper en naar smaak., Paprika poeder., Voor de vulling:, 1/2 kg rundergehakt., 4 lenteuitjes in plakjes gesneden., 4 teentjes knoflook fijngehakt., 1/2 k zacht kokende rijst., 2 sl dille fijngehakt., 2 sl peterselie fijngehakt., 1 sl citroensap., 4 sl olijfolie., zout en peper naar smaak., Voor de saus:, 2 k vleesbouillon., 2 k volle melk., 1 ei losgeklopt., 1 sl maizena., 1 sl citroensap., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde tomaten (Gemista)

INGREDIENTEN

12 grote vleestomaten - 1 1/2 kop olijfolie - 1 kop rijst - 250 gram gehakt - 2 grote uien fijngesneden - 1/2 kop paneermeel - 1/2 kop fijngesneden peterselie - 1 theelepel komijn - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gemista (gevulde tomaten en paprika`s

Een origineel grieks recept.

INGREDIENTEN

2 vleestomaten - 2 middelgrote paprikas - 4 aardappels - 200 gram gehakt(runder/h.o.h.) - 8 a 10 el rijst - 4 el gesneden peterselie(verse!!!)- 1 l slaolie - aantal lepels olijfolie - 1 ui - 1 blikje tomatenpuree - zout, peper, paprika-, knoflook-, kaneelpoeder naar smaak toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kalamari gemista me pesto.

Gevulde pijlinktvis en pesto

INGREDIENTEN

6 Grote pijlinktvissen., 1 grote rijpe tomaat in blokjes gesneden, ( zonder vocht en pitjes)., 250 gr oude pittige kaas in blokjes gesneden., 1 sl venkel fijngehakt., 1 sl peterselie fijngehakt., 1 ui fijngehakt., 3 teentjes knoflook fijngehakt., 2 sl olijfolie., Peper naar smaak., Voor de pesto:, 1 bosje venkel fijngehakt., 2 teentjes knoflook., 1 citroen ( schil geraspt)., 1 sl citroensap., 2 sl amandelen ontveld.4 sl olijfolie., peper en zout naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gevulde groenten (lahanika gemista)

Niet spectaculair,wel lekker en makkelijk.

INGREDIENTEN

3 grote tomaten,1 groene,1 gele en 1 rode paprika,2 kleine courgettes, 1 grote aubergine,175 ml olijfolie, 1 grote geraspte ui, 450 gr witte rijst,handje fijngehakte munt,3 el tomatenpuree, 1 el tomatenketchup,beetje piment, 2 grote aardappels geschild en in parten, 250 ml tomatensap, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top