gemberkoekjes
Gemberkoekjes
Merg uit een vanillestokje 200 gr boter 100 gr basterdsuiker 300 gr bloem 150 gr gember ( gekonfijte) fijnsnijden zout
Boter en suiker 4 minuten mixen tot een witte, romige creme. bloem zeven en erdoor heen mengen, zout en gember erbij. Dit geheel uitrollen tot een lange rol en een uur in huishoudfolie in de koelkast leggen. Daarna plakjes sniljden van 1 cm en dat op de bakplaaat leggen, Bakken 20 minuten op 170 graden.
- Geplaatst op29-04-2014
gemberkoekjes
De koekjes die mijn moeder maakte.
Mijn moeder zei altijd l 2 3 koekjes ik hoef het recept ook nooit op te zoeken het is 100 gram suiker 200 gram boter 300 gram bloem eventueel een ei of iets water 3 of 4 gemberbolletjes heel fijn gemalen, snufje zout 2 bolletjes voor garnering.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2001Nederlands30-60 min.
Gemberkoekjes
Gemberkoekjes. Het deeg is ook in te vriezen, zodat je meerdere keren koekjes kunt bakken.
5 eetlepels boter (=75 gram)1/3 kop bruine suiker aangedrukt 1/3 kop stroop, 1 ei 2 koppen bloem 1 theelepel geraspte gember (verse!!) 1/2 theelepel kaneel mespuntje zout 1/2 theelepel baking soda (kan ook zonder)
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-12-200320-30 min.
Gemberkoekjes
Op 13 december vieren ze in Zweden het Sint-Lucia-feest. Dan dragen de meisjes de traditionele klederdracht en brengen ze hun familie 's morgens gemberkoekjes op bed.
115 gr zacht boter, 115 gr bruine basterdsuiker, 2 eieren, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theel gemberpoeder, 1 pakje glazuur, 1 klontje boter,
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2000Kinderkeuken20-30 min.
GEMBERKOEKJES
SNELGEMAAKT
25-30 koekjes, 50 g boter, 50 g suiker, 1 eidooier, 20 g stemgember ins stukjes snijden, 80 g zelfr. bakmeel , 1 thl gemberpoeder,
- Joods
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-2014Joods20-30 min.
Gemberkoekjes
Erg lekker, je moet er wel van houden.
500 gram bloem - 400 gram boter - 400 gram suiker -100 gram gember uit pot - 100 gram amandelen - 1 ei
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-12-1999Nederlands30-60 min.
Gemberkoekjes
140 gram boter * 60 gram suiker * 1 eierdooier * 1 eetlepel gemberstroop * 160 gram bloem * 5 gram bakpoeder * 75 gram gekonfijte gember.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2007Nederlands20-30 min.
Gemberkoekjes
Dit recept is voldoende voor 90 stuks
Voor het deeg:, 200 gram boter, 1 ei, 150 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, mespunt zout, 250 gram bloem, 1 thl. bakpoeder, 30 gram gemalen witte amandelen, 50 gram zeer fijn gehakte gember, bloem om uit te rollen, boter om in te vetten, 1 eierdooier, 2 eetl. melk om te bestrijken
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2002Nederlands30-60 min.
Gemberkoekjes.
* 100 gr boter., * 10 ml ahornsiroop., * 1/2/ theelepel natriumbicarbonaat., * 200 gr bloem., * 50 gr bruine suiker., * 100 gr gekonfijte gember.
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2010Belgisch Nagerecht20-30 min.
Gemberkoekjes
Recept uit Tip Culinair
Voor 20 stuks:, * 275 g bloem, gezeefd, * 2 tl bakpoeder, gezeefd, * 1,5 tl gemberpoeder, * 1 tl kaneelpoeder, * 1/2 tl kruidnagelpoeder, * 1/2 tl zout, * 100 g zachte boter of margarine, * 175 g bruine basterdsuiker, * 2 el maisolie, * 100 g keukenstroop, * 1 ei (l), * 50 g kristalsuiker,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op21-06-2004Nederlands> 120 min.
Gemberkoekjes
24 stuks
Gesmolten boter om in te vetten, 4 eetlepels blanke stroop, 5 eetlepels boter, 100 gram bruine basterdsuiker, 1 ei, 300 gram bloem, 1 theelepel zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zuiveringszout, 3 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels krenten., GLAZUUR:, 200 gram poedersuiker, 2 theelepels gesmolten boter, 1-2 eetlepels water, kleurstoffen, snoepjes als garnering.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-09-2002Nederlands10-20 min.
Gemberkoekjes
500 gram bloem - 400 gram boter - 400 gram suiker -100 gram gember uit pot - 100 gram amandelen - 1 ei
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-200220-30 min.
Gemberkoekjes
Nagerecht
500 gram bloem - 400 gram boter - 400 gram suiker -100 gram gember uit pot -, 100 gram amandelen - 1 ei,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2003Nagerecht30-60 min.
Gemberkoekjes
(GEMMERKOEKIES)
1.5kg Bruismeel -, 6 Koppies suiker -, 4 Groot geklopte eiers -, 500g Sagte botter (of margarien) -, 500g Goue stroop -, 4 Eetlepels gemmerpoeier -, 1 Teelepel koeksoda
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-10-2003Afrikaans20-30 min.
Gemberkoekjes
Voor 48 stuks
- 125 gr boter, - 75 ml stroop, - 275 gr bloem, - 2 tl gemberpoeder, - 1 tl zuiveringszout (verkrijgbaar bij drogist), - 75 gr suiker, - 1 ei, - gekonfijte gemberstukjes, - 125 gr chocolade,
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-09-200230-60 min.
Marstoetje met gemberkoekjes
Een lekker toetje dat niet kan mislukken.
2 marsrepen, 125 ml creme fraiche, 4 gemberkoekjes, 2 bananen, 1/8 l slagroom, 1 brosreep
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-12-2003Nederlands Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Snelle gemberkoekjes
Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker!
250 gram bloem - 150 gram boter - mespunt zout - 150 gram suiker - 1 theelepel gemberpoeder (djahe) - 100 gram heel fijn gehakte gember (uit een potje) - melk om de koekjes te bestrijken
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-08-2005Nederlands10-20 min.
Pelle`s gemberkoekjes
Voor de echte gemberliefhebber. Heerlijke dunne koekjes volop gevuld met gember. We hebben ervan gesmuld. Hoeveelheid voor plm. 20 stuks.
75 gram gezeefde bloem, mespunt zout, 65 gram suiker, 50 gram geconfijte gember fijngehakt, 55 gram boter, gember om te garneren
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-03-2009Nederlands10-20 min.
Echte Gemberkoekjes
Het deeg kun je eventueel al de avond van te voren klaarmaken en in de koelkast laten rusten. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Ook leuk om met de (klein)kinderen te maken
200 g bloem, 100 g (basterd) suiker, 125 g roomboter, 1 ei, 1 el koekkruiden, 2 tl gemberpoeder, 50 g geconfijte gember (klein gesneden)
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-201210-20 min.
gemberkoekjes (pernicky)
Deze koekjes zijn ook traditionele Tsjechische kerstkoekjes. De meeste mensen vinden dat het aan speculaas doet denken.
Deeg: 400 g bloem, 100 g poedersuiker, 60 g boter, 2 eieren, 100 g honing, 1 el cacao, 2 tl kruidenmengeling (gember, kaneel, kruidnagel), Glazuur: 1 eiwit, 140 g bloemsuiker, enkele druppels citroensap
- Tsjechisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-02-2005Tsjechisch20-30 min.
Luchtige gemberkoekjes
125 gram margarine met een hoog gehalte aan onverzadigd vet * 350 gram fijne suiker * 1 ei * 250 gram zelfrijzend bakmeel * 2 theelepels gemberpoeder.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2003Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel
Gemberkoekjes zonder meel? Ja, je leest het goed! Ook tijdens de Kerstdagen kun je gezond eten op tafel zetten. Eiwitrijke gemberkoekjes zonder meel zitten boordevol eiwitten, zijn gezond en eenvoudig te maken en smaken bovendien overheerlijk. Deze eiwitrijke gemberboekjes zijn gemaakt van amandelmeel en eiwitpoeder en zijn onweerstaanbaar zacht. Probeer ze zelf en ontdek dat gezond bakken met Kerstmis heel makkelijk kan zijn! :-)Gemberkoekjes zijn een onmisbaar onderdeel van Kerstmis. Alleen al het bereiden ervan is een groot plezier voor iedereen. Kinderen vinden het maar al te leuk om te helpen bij het bakproces. Zodra de onweerstaanbare geur zich verspreidt door je huis, weet je dat het Kerst is. Het is heerlijk om uren bezig te zijn met het versieren van de koekjes en het trotse gevoel dat volgt wanneer je de prachtig versierde gemberkoekjes op tafel zet, is geweldig. Dat alles hoort gewoon bij de feestdagen. Stel je eens voor hoe je gasten zullen reageren wanneer je ze vertelt dat deze kleine kunstwerkjes ook nog eens gezonde, glutenvrije en eiwitrijke Kerstkoekjes zijn. Bovendien kun je ervan genieten zonder schuldgevoel. Dat is pas echt een magische Kerst, nietwaar?Amandelmeel is perfect voor dit recept. Je kunt het kopen, maar het is ook makkelijk thuis te maken door amandelen simpelweg te vermalen tot fijne meel. Deze gezonde gemberkoekjes kun je bereiden met eiwitpoeder, maar ook zonder. Laat de stress over de aankomende feestdagen los en probeer deze gezonde variant op de gemberkoekjes. Het is immers niet nodig om aan te komen tijdens de winter.
140 gram amandelmeel (of fijngemalen amandelen), 140 gram eiwitpoeder - zonder smaak of met vanillesmaak (je kunt eiwitpoeder ook vervangen door 140 gram amandelmeel), eiwit van 2 eieren, 50 ml gesmolten kokosolie, 65 ml honing, 80 gram gedroogde dadels (of rozijnen), 20 gram kruidenmix voor gemberkoekjes, 2 gram bakpoeder of zuiveringszout
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-2020Europees30-60 min.
Gemberkoekjes a la Reinie
Alsof ze zo van de banketbakker komen!
150 gr. zelfrijzend bakmeel, 75 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. roomboter of bertolli ongezouten, gemberbolletjes op sap, in dunne plakjes gesneden,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-09-2006Nederlands30-60 min.
Knapperige Dunne Gemberkoekjes
Een knapperig smakelijk koekje.
75 gr. roomboter, 60 gr. bloem, 1/4 tl. bakpoeder, 8 verse gemberbolletjes, 75 gr. suiker, 50 gr. havervlokken, 2 eetl. melk, 2 eetl.perenstroop
- Joods
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-02-2001Joods0-10 min.
Mississippi Mud Pie
Slechts een gouden tip; deze taart moet je ooit eens hebben geproefd!!!
-2 eetlepels gemalen koffiebonen, -200 ml gecondenseerde melk, -175 g ongezouten boter (gesmolten), -175 g volkorenbiscuits(verkruimeld), -175 g gemberkoekjes (verkruimeld), -225 g pure chocolade (in blokjes), -2 eieren (gescheiden wit en dooiers), -150 ml dikke room, -115 g margarine, -115 g ruwe suiker, -2 th lepels blonde suikerstroop, -2 bananen, -chocoladekrullen (voor de versiering), -2 th lepels cacaopoeder
- Amerikaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-11-2002Amerikaans Nagerecht60-120 min.
HOPJESVLA MET GEMBER
HI HA HOPJESVLA NIET GESCHIKT VOOR ONDER DE 18!!
3 el bakgember 4 dl hopjesvla 1/8 l slagroom 3 el advocaat 4 gemberkoekjes.
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-11-2004Internationaal Nagerecht0-10 min.
oma's hopjesvla
Voor de liefhebbers van hopjesvla, advocaat en gember.
3 eetlepels bakgember, 4 dl hopjesvla, 1/8 liter slagroom, 3 eetlepels advocaat, 4 gemberkoekjes
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-12-2000Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gemberkoek stapeltjes
Een leuk "taartje" met de lievelingskoekjes van mijn zoontje
500 g gemberkoekjes, 2 theelepels Earl Grey-blaadjes, 1/2 l slagroom, 50 g suiker, 3 lepels gembersiroop, chocoladehagelslag, chocolade-koffieboontjes
- Engels
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-01-2009Engels10-20 min.
Engelse gembertaartjes zonder oven.
Van "M."
500 g gemberkoekjes, 2 theelepel Earl Grey theeblaadjes, ? l slagroom, 50 g suiker, 3 lepels gemberstroop, bittere chocoladehagelslag, chocolade-koffieboontjes,
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2003Engels Nagerecht0-10 min.
Engelse gembertaartjes zonder oven
500 g gemberkoekjes, 2 theelepels Earl Grey-blaadjes, 1/2 l slagroom, 50 g suiker, 3 lepels gembersiroop, bittere chocoladehagelslag, chocolade-koffieboontjes
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-03-2003Engels0-10 min.
Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)
1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel -, 1 blik lychee -, 4 gemberkoekjes -, 4 toefjes verse munt,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-09-2002Nagerecht> 120 min.
Advokaat-Roomtaart.
100 gr boter, 250 gr gemberkoekjes of bastognekoeken, verkruimeld, voor het roommengsel:, 2-3 blaadjes gelatine, 3 dl melk, 30 gr custardpoeder, 70 gr suiker, 3 eieren, 1/2 dl slagroom, 2 dl advokaat, voor de garnering:, 3 dl slagroom, stijfgeklopt, 30 gr pure chocolade, 1-2 bananen, in plakjes,
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-04-1999Nagerecht60-120 min.
Vietnamees lychee-gemberijs (kem trai vavoi gung)
Al meerdere keren gemaakt en is elke keer weer een perfekte afsluiter van een lekker diner.
1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel, 1 blik lychee (liefst in zware siroop), 4 gemberkoekjes, 4 toefjes verse munt
- Aziatisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-04-2002Aziatisch Nagerecht10-20 min.
Vietnamees lychee-gemberijs (kem trai vavoi gung)
1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel, 1 blik lychee (liefst in zware siroop), 4 gemberkoekjes, 4 toefjes verse munt
- Aziatisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-06-2003Aziatisch Nagerecht10-20 min.
Vietnamees lychee-gemberijs (Kem trai vavoi gung)
1 stukje (van 4 cm.) gemberwortel - 1 blik lychees op zware siroop - 4 gemberkoekjes - 4 toefjes verse munt,
- Aziatisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2001Aziatisch Nagerecht> 120 min.
No-bake Mojitocheesecake
Deze mojito cheesecake moet je echt proberen in de zomer, zo ontzettend fris en zo heerlijk. Bijvoorbeeld als alternatief voor een ijsje na de barbecue. Elk mojito liefhebbend persoon likt zijn vingers af bij deze cheesecake.
Voor de bodem:, 250 g gemberkoekjes, 75 g boter, , Voor het cheesecakebeslag:, 100 ml slagroom, 2 takjes verse munt, 600 g mon chou, 100 g poedersuiker, 50 ml rum, 2 zakjes Klop-Fix, , Voor de munt-limoenroom:, 250 ml slagroom, 2 takjes munt, rasp van 1 limoen, 50 g poedersuiker, 125 g mascarpone, ½ zakje Klop-Fix, ter decoratie, gemberkoekjes, verkruimeld, partjes limoen, verse muntblaadjes
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-12-2018Amerikaans60-120 min.
mascarponetaart met frambozen en witte chocolade
50 gr ongezouten boter, 225 gr gemberkoekjes, verkruimeld, 50 gr grof gehakte pecannoten of walnoten, , vulling:, 275 gr mascarpone, 175 gr kwark, 2 eieren losgeklopt, 3 el basterdsuiker, 250 gr witte chocolade in stukjes, 225 gr frambozen, vers of uit de diepvries, , ?glazuur?:, 115 gr mascarpone, 75 gr kwark, witte chocolade krullen en frambozen ter garnering,
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-09-200160-120 min.
Mijn Smul advocaat-roomtaart
Een smullie taart en super snel klaar
100 gram boter of margarine; 250 gr. bastognekoeken (of evt. gemberkoekjes) verkruimeld ; 2-3 blaadjes witte gelatine; 3 dl. melk; 30 gr. custardpoeder; 70 gr. suiker; 3 eieren; 1/2 dl. slagroom stijfgeklopt + 3 dl. slagroom voor de garnering; 2 dl. advocaat; 30 gr. geschaafde chocolade, voor de garnering; 1-2 bananen in plakjes voor de garnering
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-04-2008Nederlands20-30 min.
Een gember & Peertaart a la Marianne
Een zoet nagerecht. In plaats van abrikozenbrandewijn kan je natuurlijk ook een andere drank nemen.
30 gram brosse gemberkoekjes 80 gram gehakte walnoten 75 gram boter, gesmolten 250 ml zure room 175 ml half om half slagroom en melk 1 pakje (4 pers.) vanille instant pudding 2 el abrikozenbrandewijn 4 rijpe peren 65 gram samengepakte donkerbruine suiker ? el gemalen gember
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2003Nederlands30-60 min.
Cheesecake met verse frambozen
dit recept komt van 24 kitchen 30 minutes meals Jamie Oliver het is een echten aanrader en beslist niet moeilijk te maken,zo klaar.
50 g hazelnoten, 8 gemberkoekjes ( ik heb eenvoudige maria biskwie gedaan en er wat gember siroop bij gedaan), verse frambozen, 200 ml creme fraiche, lemon curd, 1 citroen, 1 reep chocolade, vanille extract, 1 grote tl poedersuiker, 4 takjes munt, 50 g boter
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-11-2015Engels Nagerecht10-20 min.
Appel-gembersorbet
Eenvoudig maar heel apart
2 kopjes appelmoes uit blik, 4 el. suiker, 3 el. rum, 1 el. sinasappelsnippers (geraspte schil v.e. goed geboende sinaasappel), 2 kopjes in kleine stukjes gebroken gemberkoekjes, 1/2 kopje slagroom uit blik
- Goedkoop en snel
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-07-1999Goedkoop en snel0-10 min.