Gemberkip
Glutenvrij!!! ~Voor iedereen die van de combinatie zoet/hartig houdt.
* 1 kilo Kipdelen naar keuze.* Peper en Zout. *100 gr.Boter.* 1 dl.Gembersiroop.* 8 Gembernootjes.* 2 dl. Bouillon (gevogeltefond (uit een pot) is nog lekkerder!).* Citroensap. * 1 lepel maizena of aardappelmeel.
Wrijf de stukken kip in met peper en zout. Braad ze dan in de boter rondom bruin. Meng de kleingesneden gember,de siroop, het citroensap en de bouillon door elkaar en doe dit bij de kip in de pan. Doe de deksel erop en laat alles op een zacht pitje gaar worden. Haal de kip uit de pan en bind het vocht met de maizena,dat met wat koud water is geroerd. Tijdens het binden niet meer laten koken!
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht30-60 min.
Gemberkip
Gebakken kip, in een romige kokossaus
1 verse kipstuk gemberwortel van ca. 5 cm.ca. 5 eetl. bloem5 dl. kokosmelk, 2 eetl. droge witte wijn2 1/2 dl. water2 uien, fijngesnedenarachideoliepeper, zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2005Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gemberkip
Een kipje om je vingers bij af te likken!
1 flinke kip, 0.5 lt kippenbouillon (getrokken van bv het vel met een bouillonblokje), 6 sinasappelensinasappelsap, 10 gemberbollen met sap, 0.5 el gemberpoeder, 2 grote uien, 5 tenen knoflook2 el azijn, 2 el ketjap, 2 el suiker, zoutpeper, herb de provence, olijfolie of boter om in te bakken.,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-09-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gemberkip
Kipfilet in Teriyaki marinade
60 ml. mazola olie (of zonnebloemolie), 60 ml. kikkoman Japanse sojasaus, 60 ml. droge sherry, 15 ml verse gemberwortel, 30 ml. stroop, 1 teen knoflook, kipfilets
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-10-1999Japans0-10 min.
Gemberkip
Lekkere kip met gember
1 in vieren gedeeld braadkuiken, peper, zout, 100 gram boter, = deciliter gembersiroop, 2 deciliter bouillon, 1 uitgeperste citroen, 8 balletjes fijngesneden gember, 1 eetlepel aardappelmeel.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
gemberkip
Kip gemarineerd in gember geeft een onverwachte, zoete, maar tevens pittige smaak.
2-3 kipfilets, 6 a 7 gemberbolletjes uit een potje, 4 eetlepels gembersiroop, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-03-2008Hoofdgerecht20-30 min.
GEMBERKIP
Dit lekkere gerecht is heel licht verteerbaar, dankzij de vele gember in het gerecht. Door de marinade wordt de kip boterzacht. Serveer met basmatirijst. Makkelijk en ongelooflijk lekker !Â
1 kg kipfilet, in stukken, 2 uien, fijngesnipperd, 1 rode peper, in reepjes, 400 ml kokosmelk, 1 kippenbouillonblokje, 1 el zonnebloemolie, 1 tl kurkuma, , voor de marinade :, 7 cm gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 1 citroen, geperst, 1 el zonnebloemolie, 15 g koriander, fijngehakt, 1 tl chilipoeder
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2020Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gemberkip met Pompoenpuree
INGREDIENTEN VOOR GEMBERKIP:, 4 kippenbouten, 4 el olijfolie, 1 tl gedroogde gember, 1 cm verse gember (geraspt), 2 teentjes knoflook (geperst), peper, zout, 2 uien (in ringen gesneden), scheutje gembersiroop., INGREDIENTEN VOOR POMPOENPUREE:, 800 gr pompoen (in blokjes), olijfolie, peper, zout, gedroogde tijm, 1 teentje knoflook (geperst), 1/2 tl saffraanpoeder, 1 tl kurkuma.
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2003Marokkaans30-60 min.
Gemberkip met honing
Door het gerecht een dag van tevoren te bereiden zullen de smaken zich goed met elkaar mengen en zal het nog smaakvoller zijn.
400 g. kipfilet in dunne plakjes gesneden, 1 ui in ringen gesneden, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing, 50 g. fijngesneden verse gember, 5 lente-uitjes diagonaal in stukken gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 10 champignons in plakjes gesneden, versgemalen zwarte peper en zout, ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2010Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gemberkip met Noodels
Een snel en heerlijk Thais gerecht. 620 kcal/portie.
1 eetlepel olie - 1 bussel lente-uitjes, in plakjes gesneden - 2,5 cm gemberwortel, geschild en geraspt - 1 teentje knoflook, geperst - 275g kippefilet, in blokjes gesneden - 2 eetlepels milde curry-pasta of 1 eetlepel hete Thaise curry-pasta - 300 ml kokosmelk - 300 ml kippebouillon - zout - peper - 125g tagliatelle - - 1 eetlepel maizena - 2 theelepels citroensap
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-04-1999Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Pittige gemberkip
1 in 4 stukken verdeelde braadkip van 1200 gram, zout, 2 theelepels kerrie, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 3 in kleine stukjes gesneden bolletjes stemgember. 1 eetlepel gembersiroop. 1 eetlepel honing.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-10-2001Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
gestoomde gemberkip
Pittig hoofdgerecht uit de Chineese keuken
1 kip of 4 bouten* 2 knoflooktenen* 1 ui* groot stuk gemberwortel* 3 eetl azijn* 3 theelepels zout* 1 lepel slaolie*wat verse peterselie* enkele komkommerschijfjes*
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-1999Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
hete gemberkip
1kg. kipkarbonade ongekruid,5 rode rawits of 2 spaanse rode pepers,2eetl. br. basterdsuiker, zout/peper,djahepoeder,stukje verse gember van 6 cm., 1dl. ketjap manis(ketjap A) 2 grote uien, 5 teentjes knoflook, 200gr. margarine, mespuntje ve-tsin.
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-05-2001Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Gemberkip Met Kapucijners
250 gr kapucijners, 1 braadkuiken in 4 delen, 1 theelepel djahe, 2 theelepels zwarte peper, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel saffraan (fijngewreven), 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 mespunt kaneel, 1 prei in dunne ringen, 50 gr. boter, 2 uien in ringen
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-09-1999Hoofdgerecht60-120 min.
Gemberkip (Kai Phad Khing )
3 teentjes knoflook, sojasaus, versgemalen peper, 600 g kipfilet, 80 g gemberwortel, 1 ui, 300 g rode en groene paprika, 200 g champignons, 4 lente-uien, olie, 50 ml kippenbouillon, 4 el oestersaus, takjes koriander, paar radijsjes. Ik doe er zelf nog een rood pepertje doorheen.,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2011Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gemberkip Uit De Grill
WW-recept, 165 Kcal / 693 KJ p.p.
2 theel sojasaus, 1 theel geraspte verse gemberwortel, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 x 150 gr ontvelde kippenborstfilet
- Slanke keuken Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-09-2000Slanke keuken Bijgerecht60-120 min.
Indische gemberkip in tomaat
2 pers. 462 Kcal
200 g kipfilet, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tl ketjap, 1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder, 1 kleine tomaat, 50 g fijngestampte verse gember, 1 tl suiker, zout, peper, 50 ml water, 300 g gekookte rijst, 400 g gekookte sperziebonen, ,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-04-2003Slanke keuken20-30 min.
Indische gemberkip in tomaat
Voedingswaarde per portie Kcal 462
200 g kipfilet, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tl ketjap, 1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder, 1 kleine tomaat, 50 g fijngestampte verse gember, 1 tl suiker, zout, peper, 50 ml water, 300 g gekookte rijst, 400 g gekookte sperziebonen,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2003Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Gemberkip Met Krab En Bamboe
600 gram kipfilet, 200 gram krab (blik), 150 gram bamboescheuten (blik), 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olie, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 2 sjalotten, 2 eetlepels rijstwijn, 1/2 dl kippebouillon, 1 eetlepel 1 fijngehakte peterselie, Voor de marinade:, 3 eetlepels olie, 1 eetlepel gembersiroop, peper en zout.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2001Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Groene pasta met gemberkip
Sorry, geen tijd nu,eerst dit heerlijke recept!kip met de gember geeft een lekker oosters smaakje
, 250 gr. kipfilet,250 gr. groene tagliatelle, 200 gr. champignons, 1 dl. kippenbouillon, 7,5 cl. wijn, 3 el. bieslook, 4 eetlepels geraspte gemberwortel, 2 el. sojasaus, 2 el. mosterd, 2 uien, 2 tl. honing,2 el. azijn, 1 struik broccoli, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 prei, 1 tl. tijm, 1 el. citroensap, wat olie
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-05-2005Internationaal30-60 min.
Groene pasta met gemberkip
Kip met een lekker oosters smaakje.
250 gr. Groene tagliatelle, 250 gr. kipfilet,200 gr.champignons, 1 dl. kippenbouillon, 7,5 cl. witte wijn, 3 el. bieslook, 4 eetl. geraspte gemberwortel, 2 el.sojasaus, 2 el.mosterd, 2 uien, 2 tl.honing, 2 el.azijn,1 struik broccoli, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 prei, 1 tl. tijm, 1 el. citroensap
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2005Multi-cultureel Hoofdgerecht20-30 min.
Indische gemberkip in tomaat
Slankrecept!
200 g kipfilet, 1 el olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tl ketjap, 1 mespunt tuinkruidenbouillonpoeder, 1 kleine tomaat, 50 g fijngestampte verse gember, 1 tl suiker, zout, peper, 50 ml water, 300 g gekookte rijst, 400 g gekookte sperziebonen
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2002Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Gestoomde Gemberkip met sojasaus
Heerlijk, simpel gerecht. Staat zo op tafel. Een pannetje heb je nodig. Gezond en bijzonder smaakvol!
Sushi rijst (voor twee personen), 400 gr. kippendijfilet, 3 lente uitjes, 1 half kippenbouillonblokje, 2 el gember, 2 geperste teentjes knoflook, bruine miso, 2 tl sesamolie, 1 el (rijst)azijn, 1 el suiker, 3 el sojasaus, 1 tl sambal (of Koreaanse rode peperpasta Gochujang)
- Japans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-05-2017Japans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
koreaanse gemberkip (Sam gye tang)
1 kleine kip, 2 of 3 gemberwortels, 6 gepelde kastanjes, 5 dadels, 4 hele tenen knoflook, 2 tl. geroosterde sesamzaden, 1 ui, 1 tak selderie, 1 wortel, zwarte peper, zout, ,
- Koreaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-01-2009Koreaans60-120 min.
- Eigen recept
Kai Phad Khing
Thaise gemberkip.
3 tenen knoflook, sojasaus, versgemalen peper, 600 g kipfilet, 80 g gemberwortel, 1 ui, 300 g rode en groene paprika, 200 g champignons, 4 lente-uien, takjes koriander, paar radijsjes, olie, ÂŊ dl kippenbouillon, 4 el oestersaus,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-07-2008Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Degag Maa Skinjbir
Gemberkip (Marokaans)
2 braadkuikens, 2 ons gedroogde gember, 1 ons boter, 3 uien gesnipperd, 1 t.l. peper, zout, 1/4 t.l. saffraanpoeder en 1 cm verse gemberwortel.
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-08-2000Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.