1. Home
  2. Recepten
  3. Gemakkelijk

Gemakkelijk recepten (3.849) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige Kipfilet a la Pizzaiola

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin

Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti., 3 kipfilets, olijfolie, 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ), 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne )., 1 bakje kastanje champignons, 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd, 6 - 7 zongedroogde tomaten., peper & zout naar smaak, eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Franse tomatentaart van Guylaine

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van!

INGREDIENTEN

, , , , 450 gr rode kool met appel (diepvries), 250 gr rundergehakt, aardappelen (zoveel als je gewend bent), paneermeel, kerrie, paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse tortilla taart met gehakt

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen.

INGREDIENTEN

- 8 kleine tortilla`s (bloem, mais of meergranen), - 500 gr. rundergehakt, - 400 gr. tomaten, - 200 gr. zure room, - 1 rode paprika, - 1 ui, - 1 bolletje knoflook (of 4 tenen), - 1 klein blikje mais (140 gr.), - 1 zakje Mexicaanse kruiden mix voor fajitas, - 2 el. jalapeno (uit een potje), - geraspte kaas (naar smaak), - 2 el. koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2013
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met spinazie en tomaat

Heel erg gemakkelijk. Een goede manier om mijn kinderen aan de spinazie te krijgen! En ik gebruik altijd wat overgebleven tomaten die niet vers genoeg meer zijn voor in de salade.

INGREDIENTEN

Pasta (welke je wilt) - hoeveelheid afh van eters, Zak gewassen spinazie (supermarkt), 2 grotere of 4 kleinere tomaten, Knoflook (naar smaak), Wat zout en peper, Naar keuze: spekjes of blokjes ham, of niets, Olijfolie, Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Brownies gevuld met witte en bruine chocoladestukjes

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Couscoussalade

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 150 g couscous, - sap van 1 citroen of limoen, - olijfolie, - zout en vers gemalen peper, - ca. 2 dl koud water, - 1 rode en 1 gele paprika, - 2 tomaten, - 3 bosuitjes, - olijven, - veel verse kruiden (munt, koriander, basilicum), - rode wijn azijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt), Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!, 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml, 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Engels
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel Gemakkelijk

Een hele simpele ovenschotel met Monchou pan en oven

INGREDIENTEN

1 prei, 1 rode paprika, 300 g hacheevlees, 1 ui, 350 g aardappelen, 1 pakje gehakt mix, 4 dl bouillon (tuinkruiden), 1 pakje monchou Pan&Oven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Homemade Appeltaart

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kaasbroodjes van bladerdeeg lekker en gemakkelijk

Uit elk plakje bladerdeeg haal je 2 kaasbroodjes. Lekker knapperig en een heerlijke zachte kaasvulling. Je kunt hier ook heerlijk mee variëren. Laat je fantasie maar gaan. Heerlijk borrelhapje voor vegetariërs. Deze ijn heel simpel met gewoon een blokje jong belegen kaas. Dit lust iedereen

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg, 20 blokjes jong belegen kaas, 1 los geklopte eidooier, wat melk, plm. 50 gram geraspte kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pizzabodem: goedkoop, gemakkelijk èn glutenvrij !

Maak van je restjes aardappel gemakkelijk een smakelijke GLUTENVRIJE PIZZABODEM !! Dit recept is een aangepaste versie van een recept uit het boek "Verrukkelijk & Snel Italiaans Koken". Daarin wordt zelfrijzend bakmeel gebruikt in plaats van maizena. Een glutenvrije vertaalslag is dus snel gemaakt. Ik vond deze glutenvrije pizzabodem nergens op een nederlandstalige coeliakie site. Voor zover ik kan zien is er wel een recept op een engelstalige site dat hierop lijkt, maar daar gebruikt men naast aardappelen weer(duur) glutenvrij meel. Als geld nu werkelijk geen rol speelde... Nu ik meer en meer mensen om mij heen tref met glutenintolerantie, (vriendin, vriend, nicht, collega..) vind ik het uitdagend iets te bedenken wat bij zou kunnen dragen om eten tot een feest te maken - met eenvoudige, doch voedzame middelen - die zelfs bij kruidenier Grootgrut te verkrijgen zijn. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

225g gekookte aardappelen, 60g boter / margarine, 125g maizena, zout, eventueel bakpoeder, eventueel knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk gemakkelijk kersen gebak

ZOMER..... dit is een lekker receptje om van te genieten aan je tuintafel

INGREDIENTEN

1 pond zwarte kersen, 20 gr. boter, 150 gr. bloem, 5 eieren,75 gram suiker, 2 1/2 dl. melk, en wat zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker. N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken.

INGREDIENTEN

350 gr kipfilet - 1 zak diepvries rösti - 100 gr geraspte belegen kaas - zout, peper, nootmuskaat - 450 gr diepvries bladspinazie of (als je niet van die bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 el olie - 1 eetlepel paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Snel en gemakkelijk kip-kerrieragout

Snel en gemakkelijk kip-kerrieragout Bron: www.Spar.nl

INGREDIENTEN

400 g. kipfilet, 50 g. boter, 1 fijngesneden ui, 1 theelepeltje kerriepoeder, 1 appel, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 eetlepel gembersiroop (Conimex), 1 klein blikje ananasstukjes (Spar), 1/8 liter slagroom, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

gemakkelijk rijst brood

Gemakkelijk te maken brood gemaakt van rijstebloem. is wel wat zwaarder dan gewoon.

INGREDIENTEN

625 ml witte rijstebloem;, 250 ml bruine rijstebloem;, 2 1/2 tl xanthum gum;, 1 tl gelatine poeder;, 3 el poedersuiker;, 1 1/2 tl zout;, 1 el eivervanger;, 125 ml melkpoeder;, 2 1/4 tl droge gist(poeder);, 3 eieren;, 1 tl cider azijn;, 3 el notenolie;, warm water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  •  
  •  60-120 min.

Gemakkelijk runderstoofpotje met rijst

Hele gemakkelijke en lekkere runderstoofpot met witte rijst. Let op er is wel een lange tijd dat het moet stoven.

INGREDIENTEN

Runderpoulet +/- 400 g, Rode wijn +/- 300 ml (ikzelf heb een cabernet sauvignon gebruikt), 1 kleine winterpeen, 1 kleine (witte) ui, Roomboter +/- 50 g, Zeezout en (versgemalen) peper naar smaak, 4 handjes (+/- 300 g) (pandan) rijst, , note: De wijn en rijst kun je natuurlijk zelf uitkiezen, net wat je zelf het lekkerst vind. Ook de hoeveelheden kunnen aangepast worden naar smaak. Als het vlees te ver boven de wijn uitkomt kun je natuurlijk altijd een extra scheutje wijn toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

kip pilav gemakkelijk

INGREDIENTEN

200 gr in stukjes gesneden kip, 1/2 l blik perziken op sap, helft klein blikje tomatenpuree, peper, zout, klein beetje kerrie, knoflook naar smaak, 2 eetlepels olijfolie, 150 gr rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

TOSCAANS RUNDVLEES

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Krokante schnitzels met ham-kaaskorstje uit de oven

Deze lekkere schnitzels krijgen hun krokante korstje in de oven. Je hoeft ze vooraf niet te bakken. Lekker en gemakkelijk dus!

INGREDIENTEN

4 schnitzels - 1 wijnglas witte wijn of sherry (in plaats hiervan kan eventueel ook bouillon worden gebruikt)- 1 eetlepel zonnebloemolie - peper, zout - 2 flinke eetlepels paneermeel - 50 gram geraspte belegen kaas - 50 gram reepjes achterham - 1 afgestreken eetlepel mosterd - 2 eetlepels koffiemelk of room - 1 eetlepel boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk, gemakkelijk, kan niet mislukken:Zachte gembertaart

Super lekker, gemakkelijk te maken en lukt altijd. We kregen koffievisite en ik wilde snel nog even iets bakken. Omdat ik wist dat mijn visite dol is op gember kwam ik op dit recept dat ik ooit uit een tijdschrift (?) heb geknipt. Het taartje viel bijzonder in de smaak. Lekker licht, dus iedereen wilde wel een tweede stukje. Hou je niet van gember, dan kun je er ook rozijnen, stukjes appel of ander fruit door doen. Smaakt allemaal. (Ik heb het recept wel aangepast, want de hoeveelheid suiker in het originele recept (160 gram) vond ik veel te veel. De hoeveelheid gemberbolletjes heb ik verhoogd. In het originele recept 4, ik heb er 8 van gemaakt. Als je van gember houdt moet je het ook proeven. Ga lekker emperimenteren met dit recept. De basis is prima.

INGREDIENTEN

100 gram zachte boter, 100 gram suiker, 1 ei, 125 ml slagroom, 8 bolletjes gember op siroop (fijngehakt) of meer of minder naar eigen smaak, 4 eetlepels gembersiroop, 120 gram gezeefde bloem + 1 theelepel bakpoeder of 120 gram zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde paprika`s

Rode paprika`s gevuld met gehakt en feta uit de oven. Gemakkelijk te maken en erg lekker!

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s (groot, moeten rechtop kunnen staan), 300 gr mager runder gehakt, 100 gr Arla Apetina Feta (10% vet), 1 sjalot of 2 kleine sjalotjes, 1 bouillonblokje, 200 ml water, Provencaalse kruiden, Paprikapoeder, Peper, Zout, Voor de variatie: 8 zongedroogde tomaatjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige cappuccino-mousse : lekker en gemakkelijk nagerecht

Een heerlijke romige mousse met een zachte koffiesmaak. Super snel klaar.

INGREDIENTEN

1 zakje cappuccinopoeder van Nescafé (zakje voor 1 kopje!) -, 3 eetlepels koffielikeur -, 150 gram mascarpone of roomkaas (bijv. Mon Chou)-, 1 1/2 dl slagroom -, 1 theelepel oploskoffie (ik heb espresso-poeder gebruikt van Nescafé!) -, 2 eetlepels suiker -, cacaopoeder om te bestrooien, eventueel wat moccaboontjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spiesjes met druiven en mozzarella

Deze lekkere borrelhapjes maak ik regelmatig. Heel goed voor te bereiden en gemakkelijk te maken. Ze vallen altijd erg in de smaak.

INGREDIENTEN

1 zakje mini mozzarella - 24 blauwe druiven zonder pit - 1 eetlepel witte balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie - peper, zout - 2 theelepels honing - 1 theelepel oregano - 4 grote plakken rauwe ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

gemakkelijk potje zonder naam, maar oh wat is het lekker

INGREDIENTEN

4 ons kipfilet, kruiden naar keuze, klein blikjes ananasstukjes, groot bakje creme fraiche, 1 bouillon blokje, ketjap manis, 1 zakje groentenmix naar keuze, rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehakt-sperziebonen ovenschotel

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, fijngesneden, 500 gr sperziebonen, Peper & zout, 1 tl masala ( kerriepoeder ), eventueel 1 tl bouillonpoeder, 1 zakje kaassaus, 100 gr geraspte kaas, scheut ketjap Asin of Manis ( naar smaak ), Eventueel klein blikje maïs

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip-quesadilla-schotel

Heel gemakkelijk, heel practisch en vooral heel lekker! Bron: "Koken & genieten"

INGREDIENTEN

500 g kipfilet in blokjes, 3 paprika's in reepjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 1 teentje knoflook, 2 el olie, 200 ml melk, 200 g creme fraiche, 125 g goudse kaas, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 8 tortilla's, 150 g kleine champignons in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2005
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk, snel en gemakkelijk recept.

INGREDIENTEN

250 gram verse tagliatelle, 1 doosje champignons, 200 gram gerookte zalm (snippers 250 gr) (evt. plak ham), 1 bakje Boursin cuisine, (evt. extra Crème Fraiche), Knoflook, Olie of boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pilaf met perzik (heerlijk!!!)

Pilaf gerecht , snel en gemakkelijk met zilvervliesrijst en perzikstukjes

INGREDIENTEN

400 gram Gehakt, 2 uien, zilvervliesrijst 400gr, 1 blik perziken, 2 kleine blikjes tomatenpuree, Ketjap(Manis), Sambal Oelek.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevaarlijke chocoladekoekjes

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

INGREDIENTEN

75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pappa`s Franse appeltaart

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) mijn 4 eieren wogen met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

Kip Besengek in oven of barbeque (gemakkelijk)

Heerlijk wanneer ik gemakkelijk wil eten. Ik heb altijn een pak besengek kruiden van koningsvogel in huis.

INGREDIENTEN

Pak koningsvogel besengek kruiden, kip, beetje sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker en gemakkelijk! Rijst of sla met pittige groenten en curry

Kliekjesdag: dat betekende de koelkast leegmaken en wat een lekker maaltje was het geworden. Hopelijk geniet u er ook zo van als ik!

INGREDIENTEN

(Zilvervlies)rijst voor 2 personen OF gemixte salade, 1 kleine (rode) ui, 10 cherry tomaatjes of 2 gewone tomaten, 1 el curry + 2 tl sambal oelek OF 1 el sweet chilisaus, 1-2 el ketjap, kerriepoeder, paprikapoeder, peper & zout, *teentje knoflook, , EXTRA/KEUZE:, 8 champignons, 100-150 gram spinazie, 100 ml kookroom of 2 el yoghurt, OF, 1/2-1/3 courgette, 1/2 paprika, *zongedroogde tomaatjes (+ olie), *mozzarella of jonge kaas in reepjes, *175 gram makreel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel en gemakkelijk Snijbonenstamppotje met gerookte kip en kaas

Het kan nog net , een stamppotje met deze tempertaturen. Naar het weekend toe wordt het zonniger en warmer. Dit stamppotje heeft ons goed gesmaakt en het stond binnen 30 minuten op tafel. Het stampje krijgt veel smaak van de gerookte kip met de kaas. https://www.projectgezond.nl/

INGREDIENTEN

400 gr snijbonen schoon in kleine schuine stukjes gesneden, 400 gr geschilde kruimige aardappelen, 10 gr roomboter, 1 bouillonblokje kip ( met minder zout), 60 ml melk, 150 gr gerookte kip in kleine blokjes, 80 gr kaas naar smaak in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde paprikasoep, snel, gemakkelijk en vooral erg lekker.

Twee jaar  geleden maakte ik deze soep voor het kerstdiner met onze familie. Speciaal voor de kleinkinderen werd de soep gegarneerd met bladerdeeg sterretjes met sesamzaadjes, maanzaadjes en blanco sterretjes. Ze mochten zelf kiezen met welke sterretjes ze de soep wilden versieren en dat was feest natuurlijk.

INGREDIENTEN

1 dikke witte ui, 6 `geroosterde paprika's uit blik( merza ), 1 klein blikje tomatenpuree 70 gr, 1 liter groentebouillon van 2 blokjes, 1 1/2 tl gedroogde basilicum, 1 teen knoflook, snuf zout en peper, eventueel scheut verse room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2019
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rode pastasaus gemakkelijk maar met veel smaak!

Vers en toch makkelijk!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tomatenpuree, 1 prei, 1 paprika, 2 teentjes knoflook (geperst), 2 saucijsjes (varkens), Spaghetti, 2 tl Italiaanse kruiden, 6 el olijfolie + nog 2 el, klontje roomboter, Parmezaanse kaas 100 gr., handje basilicum, 2el balsamicoazijn, 100 ml volle rodewijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

"IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is tè

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen! Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....

INGREDIENTEN

, , -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!), - 200 gram bastognekoeken, - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling), - 120 gram gesmolten boter, - 250 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 3-5 eetlepels melk, - 1 zakje klopfix, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top