Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gelegenheid
  4. Barbecue
  5. Barbecue
Recepten voor de barbecue

In de zomer is niks lekkerder dan in de tuin de barbecue aansteken. Maar vergis je niet, want je kunt ook prima in de winter barbecueën. Gezellig met de hele familie of gasten genieten van de heerlijke gebarbecuede gerechten. Hier vind je alle barbecue recepten zoals: spareribs, saté, gamba`s, zalm, gepofte aardappelen, maïskolven, salades en sauzen. Genoeg inspiratie dus om van je barbecue een écht feest te maken!

Vlees Meer Vlees recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Marinade Meer Marinade recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »

Muhammara is een Arabisch smeersel van geroosterde paprika, walnoten, olijfolie en kruiden. Net als voor hummus en baba ganoush zijn er ontzettend veel recepten in omloop. De zwarte knoflook onderstreept het zoete van de geroosterde paprika's. Alles bij elkaar een heerlijk recept dat je zeker eens moet proberen.Muhammara met zwarte knoflook is net als baba ganoush en hummus heerlijk bij de borrel, een barbecue of een tapas maaltijd. Serveer het met vers plat brood, focaccia of toastjes, bij gegrilde of geroosterde groente of smeer het op een stukje brie. Je kan echt alle kanten op met dit smaakvolle smeersel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

BBQ ribbetjes met een TOP saus; Uw gasten zullen meer dan genieten ! Deze barbecuesaus smaakt koud én warm. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Lekker bijgerecht voor Uw BBQ party ! Eens U de brochettes hebt samengesteld 15 à 20 min op de BBQ en klaar is Kees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Prima BBQ idee !  Jerk meat is het nationale gerecht van Jamaica. Het is de Jamaicaanse vorm van barbecue. Varken of kip wordt met pittige kruiden gemarineerd en vervolgens gegrild/geroosterd. De samenstelling van de jerkkruiden varieert van kok tot kok, maar het bevat altijd habaneropepers, tijm en pimento. Dat laatste is een bes die smaakt naar nootmuskaat, kruidnagel en kaneel, en die daarom ook wel €allspice' wordt genoemd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Caribisch

Heerlijk op de BBQ, bij slecht weer in de grill pan  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijk lopen BBQ dit weekend! Ik heb deze heerlijke spiesjes klaar gemaakt en laten proeven aan mijn vrienden. Ik ga deze zeker vaker maken! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Sappige entrecote van de grill met pittige chimichurri, do we need to say more? Dit gerecht vertegenwoordigd de stoere en smaakvolle Argentijnse keuken. Deze entrecote vergezellen wij het liefst met een Pinot Noir van Barton & Guestier. Omdat deze Pinot Noir van Corsica komt, en daardoor veel zon-uren heeft gehad en erg vol, fruitig en kruidig is past hij perfect bij het sappige vlees en de pittige chimuchurri. Daarnaast is deze Pinot Noir licht gekoeld het lekkerst. Dit maakt hem perfect voor bijvoorbeeld het barbecue seizoen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een barbecue en kreeg veel complimenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill. …  Lees verder »

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 bol knoflook 100 ml olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt 150 g verse roomkaas 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top