1. Home
  2. Recepten
  3. Gelegenheid
  4. Barbecue
  5. Barbecue
Recepten voor de barbecue

In de zomer is niks lekkerder dan in de tuin de barbecue aansteken. Maar vergis je niet, want je kunt ook prima in de winter barbecueën. Gezellig met de hele familie of gasten genieten van de heerlijke gebarbecuede gerechten. Hier vind je alle barbecue recepten zoals: spareribs, saté, gamba`s, zalm, gepofte aardappelen, maïskolven, salades en sauzen. Genoeg inspiratie dus om van je barbecue een écht feest te maken!

Vlees Meer Vlees recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Marinade Meer Marinade recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »

Een dikke op tomaat gebaseerde BBQ saus, zowel zoet als pikant. Lekker met kippenvleugels, ribbekes, ......Je kan deze saus een dag op voorhand maken   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Overheerlijk bijgerecht !  Ideaal bij gegrild vlees op de barbecue, met een frisse salade. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

De hamburger is veruit het bekendste barbecue gerecht dat er bestaat. Als kleine jongens stonden wij al gebiologeerd bij de BBQ te kijken hoe vader deze platte vleesschijven flipte met een spatel. Even aandrukken omdat ze dan sneller klaar zijn' en de kinderen honger hebben. Tegenwoordig gaat dit anders. Het eten van een hamburger moet een beleving zijn volgens ons! Wij geven de hamburgers daarom de tijd om te garen. Wij kiezen de juiste broodjes en zorgen voor de beste ingrediënten. Klinkt allemaal best spannend of niet? Klopt, dat vinden wij ook. Daarom laten wij in deze video zien hoe je zo'n heerlijke burger perfect kan grillen. Het volledige recept kan je hier vinden: https://bbqproof.nl/bbqrecepten/burger/ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Barbecuetopper met een chic wijnsausje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Natuurlijk zijn die flesjes uit de supermarkt hartstikke makkelijk, maar eigenlijk is zelfgemaakte chilisaus lekkerder dan chilisaus uit een potje. En waar de winkelvariant per 100 milliliter gemiddeld 1,6 gram zout bevat, doet jouw eigengemaakte variant het een stuk beter met ongeveer 0,1 gram zout. Dus je eet lekker én zoutbewust! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Makkelijk en super lekker warm borrelhapje voor op de Barbecue,Buiten eten,Communie,Picknick...en serveer er een salade bij . Dit recept is goed voor circa 12 stuks …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Toen mijn vriend en ik een Big Green Egg kochten konden we eindelijk een beer can chicken grillen. Oftewel een hele kip op een bierblikje en dat dan op de barbecue. Doordat het bier in het blikje gaat koken en omhoog komt wordt de kip van binnen gaar gestoomd. En dat terwijl de buitenkant juist gegrilld wordt. Een heerlijke manier om een mals kippetje op tafel te toveren dus. Een bevriende chef, Justin Brown, had nog een mooi recept liggen, dus die heb ik gemaakt. Het is een recept voor een hele kip van de bbq met een tropische barbecuesaus als lak. Echt gruwelijk lekker. Het recept is niet moelijk, maar je moet op tijd beginnen omdat de marinade in de kip moet trekken en de kip ook een tijdje op de bbq moet. Maar het resultaat, een heerlijk sappig kippetje, is het meer dan waard. Bekijk het recept met meer foto's. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Caribisch

Heerlijk bij een BBQ. Traditioneel Amerikaans recept! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Heb je zin in een lekker stukje vis van de Barbecue, maar geen tijd om uitgebreid te tafelen? Maak dan deze heerlijke maar vooral snelle vispakketjes voor op de barbecue. Zet in 25 minuutjes een heerlijk stukje vis op tafel.Doordat je de vis in aluminium verpakt voorkom je dat de barbecue vies wordt.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill. …  Lees verder »

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 bol knoflook 100 ml olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt 150 g verse roomkaas 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter! …  Lees verder »

Top