1. Home
  2. Recepten
  3. Gelegenheid
  4. Barbecue
  5. Barbecue
Recepten voor de barbecue

In de zomer is niks lekkerder dan in de tuin de barbecue aansteken. Maar vergis je niet, want je kunt ook prima in de winter barbecueën. Gezellig met de hele familie of gasten genieten van de heerlijke gebarbecuede gerechten. Hier vind je alle barbecue recepten zoals: spareribs, saté, gamba`s, zalm, gepofte aardappelen, maïskolven, salades en sauzen. Genoeg inspiratie dus om van je barbecue een écht feest te maken!

Vlees Meer Vlees recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Marinade Meer Marinade recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »

Frankfurterworstjes gevuld met Gouda kaas in een spekjasje, gegarandeerd een barbecue toppertje ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Deze surf en turf met biefstuk en octopus kan je in zijn geheel op tafel zetten om te delen met familie of vrienden. Ideaal als feestmaal grill of buiten op de BBQ . Je kan reeds op voorhand het vles marineren en de vis koken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Feestelijk en makkelijk en daarenboven super lekker !  Uw feest kan niet meer stuk ........ grillen buiten of grillen binnen  !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Tagliata is een Italiaanse klassieker, eenvoudig en altijd een succes! De dunne plakjes rundvlees - tagliata betekent 'gesneden' - worden gegarneerd met rucola, extra vierge olijfolie, parmezaanse kaas en krokante rösti. Lekker met een royale tomatensalade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Arrosticini, spiesjes met mals en sappig lamsvlees, daar hoort natuurlijk fantastische aioli bij. Het geheime ingrediënt is broodkruim. Een heerlijk gerecht, deze lamsspiesjes met rozemarijn en mini rösti's. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

In Nederland zijn ze nog niet zo bekend, maar de bolcourgette is een heerlijke groente. Deze gevulde bolcourgettes met pesto gratin en gevlinderde kip kun je bereiden op de Big Green Egg of Barbecue of rooster ze in de oven! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Crescia is het typische platbrood uit de Italiaanse streek Le Marche. Deze crescia met rösti is een klassiek Italiaans gerecht met een twist en viel bij de Italianen enorm in de smaak. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Op zoek naar een snel en simpel hapje voor op de barbecue? Probeer dan zeker deze mosselen met chermoula, de ideale starter van jouw barbecue waar het westen en het oosten elkaar ontmoeten........Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

2 grote sparerib stukken Voor de marinade: 5 el ketjap manis 2 el honing ½ mespunt cayennepeper 1 teen knoflook (geperst) 1 el tomatenpuree 1 el bruine suiker Voor de saus: 2 el honing 2 el ketjap manis ½ teentje knoflook (geperst) 1 grote lepel kerriepoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Als je een liefhebber bent van sauzen kijk dan eens naar deze sauzen, ze zijn lekker en bovendien slank. Te gebruiken als dipsauzen maar ook bij gourmet en barbecue en ze zijn bovendien ook snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill. …  Lees verder »

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 bol knoflook 100 ml olijfolie 1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt 150 g verse roomkaas 1 groot donkerbruin stokbrood, in dikke plakken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Zalm is een lekkere, gezonde en verantwoorde keuze. Ook op de barbecue is deze vissoort prima te bereiden! Met dit eenvoudige barbecue recept maak je in no-time een heerlijk gemarineerde zalmfilet klaar! Lekker met een simpele salade en een heerlijk stokbroodje met kruidenboter! …  Lees verder »

Top