1. Home
  2. Recepten
  3. Gelegenheid
  4. Gelegenheden
Kerst, Pasen, kinderfeestje? Smulweb heeft er de recepten bij.

Het hele jaar door hebben we recepten nodig om ons eten aangenamer te maken. Regelmatig zijn er speciale gelegenheden als Pasen en Kerst, waar we extra de tijd voor nemen om iets bijzonders op tafel te zetten.

Kerst Meer Kerst recepten »
Oud & Nieuw Meer Oud & Nieuw recepten »
Valentijnsdag Meer Valentijnsdag recepten »
Pasen Meer Pasen recepten »
Kinderfeestje Meer Kinderfeestje recepten »
Verjaardag Meer Verjaardag recepten »
Sinterklaas Meer Sinterklaas recepten »
Halloween Meer Halloween recepten »
Ramadan Meer Ramadan recepten »
Suggesties kookboeken

Een gemakkelijk en smakelijk hapje dat bij vele gelegenheden geserveerd kan worden. Daarnaast is het een goedkope amuse en is snel klaar, maar moet ongeveer een half uur in de koelkast rusten. De gewurtztraminer wijn zorgt voor een kruidig accent. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Een leuk werkje met een enorm lekker resultaat. Je kunt dit het beste doen als je een hele dag, of nog liever, 2 dagen achter elkaar eraan kunt werken omdat de vulling (salpicon) een tijd moet opstijven (liefst een nacht). Het idee van het recept kwam ik een tijdje geleden tegen op de site van Café Sjiek uit Maastricht. Nu het aspergetijd is weer eens iets anders om met asperges te maken. In plaats van kroketjes kun je natuurlijk ook bitterballen maken TIP: Maak meteen een royale hoeveelheid want je kunt ze ook heel goed invriezen! Je kunt ook een gedeelte van de vulling gebruiken om deze heerlijke Aspergebroodjes-van-bladerdeeg mee te maken.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Toen ik mijn Aspergekroketten-of-bitterballen maakte kwam ik ook op het idee om met de ragoutvulling (salpicon) enkele aspergebroodjes te maken. Ik had nog wat bladerdeeg in de vriezer en als je de vulling eenmaal klaar hebt is het in no-time gemaakt. De hoeveelheden die ik hier neerzet halveer ik dus ten opzichte van de kroketten want anders heb zoveel aspergebroodjes dat je de hele buurt ervan kunt voorzien   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Recept uit grootmoeders keuken! Lekker/leuk voor een koud buffet bij speciale gelegenheden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Bij bijzondere gelegenheden is soep niet weg te denken. Ook asl er onverwachts iemand komt is soep erg feestelijk. In Hongarije wordt veel vaker soep gegeten dan hier. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Chocolade mouse is zeker mijn favoriete toetje, voor speciale gelegenheden maar ik dan ook graag een chocolade mouse taart …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ooit had ik een feestelijk nagerecht nodig voor een picknick dat ik volledig moest kunnen voorbereiden. Na enige tijd zoeken vond ik dit recept en het was zo'n succes dat ik het nadien nog vele malen bij bijzondere gelegenheden heb herhaald.  Zelfs iemand met een koemelkallergie was bereid om medicijnen in te nemen om het toch te kunnen eten. Nadien bleef ze vragen naar het recept, vandaar dat ik het nu ook maar op Smulweb plaats. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is een heerlijk eenvoudig recept, maar doet het goed bij speciale gelegenheden …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Heerlijke kipdrumsticks met een marinade van knoflook, citroen, honing en rozemarijn. Ik heb soortgelijke recepten gevonden in de Allerhande en op verschillende websites en heb er mijn eigen twist aan gegeven. Heerlijk fris recept wat het voor alle gelegenheden goed doet, afhankelijk van wat je erbij serveert. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Maak ik echt alleen maar bij speciale gelegenheden anders kunnen we wel 5 maal per week gaan sporten.. Als nagerecht vind ik deze taart ook heel goed uitkomen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan …  Lees verder »

LET OP de oventemperatuur is gewijzigd!!! lekker voor allerhande gelegenheden en leuk als cadeau …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Een lekkere pittige hartige taart voor bijzondere maar ook dagelijkse gelegenheden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Spekkoek is een Indische lekkernij. Deze cake met gekleurde laagjes is ontstaan ten tijde van de koloniale periode in Nederlands-Indië. Na de onafhankelijkheid van Indonesië is de spekkoek met de Indische Nederlanders mee naar Nederland gekomen. Bij feestelijke gelegenheden waar de familie bijeen komt, mag spekkoek dan ook zeker niet ontbreken! De naam spekkoek is een beetje misleidend. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt er geen spek aan te pas. Het is echter wel naar het vleessoort vernoemd; vanwege de laagjes lijkt het een beetje op doorregen spek . In Indonesië heet het `spekkuk` of `kue lapis`, wat letterlijk cake in laagjes betekent. Spekkoek wordt gemaakt van twee kleuren deeg die om en om in flinterdunne laagjes worden aangebracht. De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd. De traditie van de spekkoek houdt de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië levend. De vraag is echter wel of de jongere generaties van Indische afkomst nog fanatieke spekkoekbakkers onder zich heeft. Niet iedereen heeft tegenwoordig nog tijd en zin om uren in de keuken te staan. De bereiding vergt namelijk veel geduld, omdat elk laagje één voor één wordt afgebakken in de grill of oven. Voor de luie lekkerbek is er een makkelijkere optie; spekkoek is verkrijgbaar bij de Indische toko. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Deze duivelse calorieenbom is een geweldige taart voor speciale gelegenheden. Ik hem hem gemaakt als nagerecht voor de Italiaanse zondagslunch en hij was echt heerlijk! Hij kan natuurlijk ook goed dienen als taart voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen etc. Voor de genieters en de choc-aholics een echte aanrader! …  Lees verder »

Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Mijn favoriete salade... Geschikt voor allerlei gelegenheden. Smullen maar!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Rijke Indonesische laagjes cake, voor speciale gelegenheden, een echte verwennerij! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Populaire Gelegenheden kookboeken:
Top