1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Gekookte Aardappelen

Gekookte aardappelen recepten (3.543)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Romige ovenschotel witlof met champignons, ham en kaas

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin .

INGREDIENTEN

6 struikjes witlof, schoongemaakt, uiteinde verwijderd zout, peper 250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden 1 middelgrote ui, gepeld en gesnpperd 2 eetlepels zonnebloemolie 50 + 50 gram belegen geraspte kaas 200 gram gekookte achterham in kleine reepjes 2 eidooiers 50 ml slagroom of melk 800 gram kruimige aardappelen 1 pakje boursin (150 gram)

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de gare aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan samen met de eiooiers, melk en boursin een lekkere romige aardappelpuree. Kook de struikjes witlof beetgaar. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet. Knijp de struikjes eventueel nog een beetje uit. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal. Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de champignons en de uisnippers lichtbruin. Doe de warmtebon uit. Voeg de hamreepjes en 50 gram geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar. Oven voorverwarmen op 200 graden. Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen. Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken. Bestrooien met de rest van de kaas. In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met witlof, ham en eieren

INGREDIENTEN

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

slanke ovenschotel met kip

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Prei-zalmschotel

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Gekookte Aardappelen.

(Tupperware-magnetron-recept).

INGREDIENTEN

Aardappelen.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

GEKOOKTE AARDAPPELEN

Aardappelen

INGREDIENTEN

300g aardappelen - zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire aardappelen recepten

gekookte aardappelen

Het geheim van een lekkere aardappel

INGREDIENTEN

Aardappelen, zout, water.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

gekookte aardappelen

Voor in de magnetron, een simpel recept om je aardappelen in de magnetron te koken.

INGREDIENTEN

* aardappelen, ligt natuurlijk aan je gezin hoeveel je er wil hebben. Het is wel zo hoe meer je er doet hoe meer tijd je moet nemen om ze gaar te krijgen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte Aardappelen

Ons dagelijks eten

INGREDIENTEN

Aardappelen, zout, water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte Griekse Aardappelen

Lekker bijgerecht bij Griekse eten.

INGREDIENTEN

750 ml groentebouillon, 50 g boter, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kg aardappel, 1 blad Laurier, 1 e citroensap, peper, zout

  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2016
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gekookte aardappelen recepten

Gekookte aardappelen zonder schil

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen * zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

GEKOOKTE AARDAPPELEN BIJ BBQ

Een Zuid-Afrikaanse recept.

INGREDIENTEN

Medium grote aardappelen in schil, Boter of knoflookboter

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2009
  •  
  •  30-60 min.

Scholfilet met dillesaus, gekookte aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in stukken, zout, 750 g panklare worteltjes (C1000), 1 zakje roomsaus (Knorr), 400 g scholfilet, peper, 1 el kappertjes, 3 el fijngehakte dille, schaaltje à 15 g (C1000),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte aardappelen met kwarksaus

Gekookte aardappelen met lekkere kruidige saus.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, 1 ui, 4 hardgekookte eieren, 500 g uitgelekte magere kwark of verse kaas, 2 el olie, 2 el zure room, versgemalen zwarte peper, mespunt suiker, 1 tl citroensap, 2 el gehakte bieslook

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gekookte aardappelen met ui

Een heerlijke ovenschotel die het prima doet bij onder andere gepocheerde vis

INGREDIENTEN

-600 g aardappelen, -300 g uien, -1 el vetstof, -tijm; laurier, -peper uit de molen, -300 ml witte fond

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

visschotel met gekookte aardappelen

INGREDIENTEN

1 zak C1000 panklare kruimige aardappelen à 1 kg, (versgemalen) peper, zout, 2 el C1000 olijfolie traditioneel, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl paprikapoeder, 450 g kabeljauwfilet, in stukjes, 1 blik C1000 tomatenblokjes à 400 g, 3 el grof gesneden C1000 verse koriander, schaaltje à 15 g,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte aardappelen met kipsalade

Een makkelijk te maken hoofdgerecht en zeer smakelijk! (al zeg ik het zelf!!)

INGREDIENTEN

200 g aardappelen, 2 kleine gerookte kipfilets, 2 selderijstengels, ? rode kropsla, in stukken gescheurd, 1 grote, stevige mango, 25 g halve walnoten, 2 lente-uitjes, in fijne plakjes, 30 g yogonaise, 1 el olijfolie, 1 tl citroensap,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte Aardappelen met Champignonragout

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, geschild, in grote stukken, 1 eetl olijfolie, 1 kg champignons, in vieren, 4 dl groentebouillon (vers of van tablet), 1 eetl zure room, peper en zout,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte kabeljauw met aardappelen en kikkererwten

"Bacalhau cozido com todos e batata". In Portugal bestaan er 365 verschillende recepten voor gedroogde kabeljauw, een voor elke dag van het jaar. Dit recept wordt traditioneel klaargemaakt op 24 december. Van Noord tot Zuid, in heel Portugal, zelfs in niet katholieke families, komt dit op tafel met kerstavond.

INGREDIENTEN

4 dikke moten gedroogde kabeljauw van tegen de kop - 4 handsvollen gedroogde kikkererwten - 4 stevige aardappelen - 2 teentjes knoflook - 4 eieren - witte wijnazijn van goede kwaliteit en olijfolie extra-virgin van eerste koude persing - 200 gr brocoli - 1 ui - 1 bosje peterselie - peper en zout

  • Portugees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2000
  • Portugees
  •  > 120 min.

griekse gekookte aardappelen

Lekker anders aardappelgerecht.

INGREDIENTEN

*1 dl olijfolie, *2 schoongemaakte en in ringen gesneden uien, *1 kg geschilde en in plakken gesneden aardappelen, *500 gr ontvelde en in plakken gesneden tomaten, *5 dl water, *zout, *peper

  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

gekookte aardappelen met mosterd-saffraansaus

Heerlijke aardappelbereiding met heilbot

INGREDIENTEN

-750 g aardappelen, -1 klein doosje saffraanpoeder, -een beetje boter, -1,5 th lepel mosterd, -zout en peper, -1 dl slagroom, -1 eierdooier, -300 g heilbotfilet, -boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekookte aardappelen met ui

Deze 'aardappelschijfjestaart'uit de oven, doet het super bij elke gepocheerde vis

INGREDIENTEN

-600 g aardappelen, -300 g uien, -1 el vetstof, -tijm, laurier en peper uit de molen, -300 ml witte fond

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gekookte Aardappelen Met Kummel

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, 1 sjalotje, 30 g boter, 2 eetlepels kummelzaadjes,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Konijn Met Pruimen En Gekookte Aardappelen

INGREDIENTEN

1 konijn, 2 grote uien, bloem, 100 g boter, 1 fles droge witte wijn, 1 flesje trappist, 1 dl vleesbuoillon, 1 kruidentuiltje van peterselie, tijm en laurier, 500 g gedroogde pruimen en rozijnen, 2 sneden wit brood, 1 handvolpeterselie, 2 theelepels azijn, halve theelepel ma?szetmeel, 1 eetlepel mosterd, 1,5 kg aardappelen, peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gekookte Aardappelen In De Magnetron

Voor als je echt geen tijd hebt. Tijd- en energiebesparend dus.

INGREDIENTEN

500 g aardappelen, evt. zout of tuinkruiden.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Worst met savooikool, kaassaus en gekookte aardappelen

Heerlijk Vlaams recept om de winter mee af te sluiten 

INGREDIENTEN

4 boerenworsten, 1 savooikool, 800 g aardappelen (loskokend), 250 g gruyère of emmenthal, 40 g bloem, 75 cl melk, 1 eetlepel scherpe mosterd, 4 eetlepels graanmosterd, boter, een snuifje bicarbonaat, zout, peper, nootmuskaat

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In zeewater gekookte aardappelen met spek

Dankzij het \"zeewater\" krijgen de aardappelen een overheerlijke, uitgesproken smaak. Aan te raden bij een fris slaatje.

INGREDIENTEN

8 grote, vastkokende aardappelen, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels zeezout, 2 takjes rozemarijn, 300 gr spekblokje,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gekookte nieuwe aardappelen met romige mosterdsaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter of margarine, , 2? eetlepels bloem, , ? l vleesbouillon, , 2 eetlepels Franse mosterd, , 1 eetlepel witte wijn, , 1 eierdooier, , peper, zout, , wat citroensap, , 1,2 kg geschrapte nieuwe aardappelen

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Gekookte aardappelen a la Berrichonne

Een klassieker uit de franse keuken

INGREDIENTEN

-1,5 grote aardappelen, -1 l water en wat zout, -125 g doorregen spek (dobbelsteentjes), -2 uien (fijn gesnipperd), -20 g boter, -gehakte peterselie, -1/4 l warme vleesbouillon, -wat geknipt bieslook

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pittige kipkarbonades met gekookte aardappelen en bloemkool

INGREDIENTEN

1 kg kipkarbonades, peper, zout, 4 el aardappelmix curry, potje à 90 g (C1000), 2 el zonnebloemolie, 1 zak aardappels vast à 1 kg (C1000), 1 bloemkool, in roosjes,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sla ,Gekookte Aardappelen, Spek En Uiensaus

Goedkoop en lekker

INGREDIENTEN

400 gram spek, 1 krop sla, 2 grote uien, 6 aardappelen, boter,2 eetl. bloem,scheut azijn,zout,peper,maggi en 250ml bouillon.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelen

INGREDIENTEN

Aardappelen, 2 uien, 100 gram gegrilde ham, 4 gekookte eieren, zout en peper, knoflook eventueel champignons

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

GEKOOKTE EISBEIN

Deze recept is voor de hongerige wolven onder ons.

INGREDIENTEN

2 eisbein van 400 g elk, 4 e bruine suiker, 3 grote uien in kwarten verdeeld, 1 vol t zout, 3/4 t zwarte peper, 4 laurierbladeren, 4 grote aardappelen

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tajine van aardappelen met ingelegde citroen en gekookte eie

Ook wel eens lekker; een tajinegerecht zonder vlees maar dan wel weer met ingelegde citroen en gekookte eieren:

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 1 kilo vastkokende aardappelen;, 6 hardgekookte eieren;, 1 ingelegde citroen of 1 verse citroen in plakjes;, 1 bosje verse koriander;, zout en peper naar smaak;, 1 koffielepel kurkuma;, 1 koffielepel kaneelpoeder;, 1 flinkie scheut olijfolie;, 1 laurierblaadje;, een beetje thijm;, 1 flinke sjalot;, 1 teen knoflook;, water.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

IJsbergsla met gekookte ...

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, 1 zak ijsberg sla (kan ook vers), 1 ui, bieslook zakje, bosui (naar smaak), spekblokjes, 1 eetl. mayo,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  •  
  •  20-30 min.

gekookte aardappels

Gewoone gekookte aardappelen voor de kleine eter, voor twee dagen, de andere dag lekker even in pannetje bakken en smullen maar.

INGREDIENTEN

500 gram (+/- 6 grote) AARDAPPELS, WATER, klontje BOTER.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met gehakt, groente en mozzarella. Smaakt de volgende dag nog lekkerder!

INGREDIENTEN

Voor de puree:, 1 kg gekookte aardappelen, Melk, zoveel als nodig is, 80 gram boter, Nootmuskaat naar smaak, , Voor de vulling:, 300 gram rundergehakt, 1 ui, gesnipperd, 2 wortels, in rondjes, 1 stengel bleekselderij, in reepjes, Peper en zout naar smaak, 1 rode paprika, paprika schillen, in blokjes snijden en blokjes even in een kom met water en zout doen, 50 gram groene olijven, in plakjes gesneden, Olijfolie, Geraspte Parmezaanse kaas, 1 bol Mozzarella, in stukjes, 100 gram broodkruim / paneermeel

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Sucadelapjes met gekookte aardappelen en witte kool uit de w

Lekkere simpele maaltijd die je zo pittig kunt maken als je wilt

INGREDIENTEN

4 sucadelapjes, zout naar behoefte, 1 el komijn, 1 el kerrie, witte peper naar smaak, miniblikje tomatenpuree, 3 laurierblaadjes en 5 kruidnagel verpakt in gaasje.boter/olie naar eigen idee, 750 gram aardappelen, 1 witte kool, 1tl karwijzaad, 150 gram hamreepjes, zout naar smaak, boter/olie naar eigen idee.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hete bliksem met gekookte worst

Hete bliksem met gekookte worst

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen,1 kg appels,30 g boter,snufje peper,2 eetl.schenkstroop,400 g gekookte worst,snufje zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste gekookte aardappelen recepten
Populaire aardappelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top