Yummie Aardappelsalade
M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …
M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …
Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of ger …
Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak …
het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker! …
Duitse aardappelsalade Aardappelgerechten 4 porties In 15 minuten klaar (Voorbereiden:20 minuten) …
Zo echt even anders dan anders. Leuk om te maken! …
Een lekker en simpele ovenschotel. Populair bij kinderen maar ook volwassenen smullen hiervan. …
Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …
Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …
Lekkere ovenschotel met stukjes kipfilet …
Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool. Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus.Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem. …
…
Een aardappelgratin waarvan je nogmaals opschept.De ovenschaal wordt ingesmeerd met wat olijfolie en verse knoflook. De geur die daarom uit de oven komt is helemaal te gek!! …
Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken. …
Dit recept vond ik in een oud kookboekje van mijn schoonmoeder!! Het smaakt echt heerlijk en kan dienen als tapashapje of als bijgerecht bij vlees. …
Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aar …
De klassieke aardappelpuree op z?n Hollands heeft nog die rijke smaak vanaardappel en is luchtig! Het geheim? De juiste verhouding van melk, boter enaardappel.voedingswaarde : 330 kcal p.p.Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …
Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …
Heerlijk Bijgerecht …
De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …
Heerlijk dieetgerecht …
Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als het bij de andere gerechten past. …
Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …
Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …
Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …
Lekker pittige aardappelschotel met een lekkere groene salade …
Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …
Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …
Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een gro …
Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden).Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen.Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar.De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen.De kruiden zorgen voor een heerlijke …
U kunt deze schotel zonder de ovenbereiding ook een dag van tevoren bereiden, hij moet dan wel ca. 10 minuten langer in de oven. …
Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …
…
Top recept! Makkelijker dan je denkt, Echt! Dit gerecht is er één uit mijn 5 favorieten!!! Moet je MINSTENS 1x proberen!!! Dit recept heet oorspronkelijk in het Hongaars: Hussal Rakott Burgonya Makkelijk te Maken & Heerlijke Smaken!!! …
Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerli …
In een Grieks kookboek omschreven als "Fasolaakja me Patates Jachni". Dit recept maak ik wel eens bij het recept "Vis in de pan" (Psari Plaki). Ik laat soms de aardappelen weg.(hoort niet! Maar ik maak er dan rijst bij) Ik zet het oorspronkelijke recept hieronder. Ik heb van dit gerecht op 15.09.2010 een slankere versie gemaakt voor 2 personen En heb het toen samen met " Vis in de pan" gemaakt …
Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het …