Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Geitenkaassalade

Geitenkaassalade recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

geitenkaassalade

Sla met geitenkaas, pijnboompitten en honingdressing

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, twee ronde geitenkaasjes, wat pijnboompitten, olijfolie, wijnazijn, mosterd en honing.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Geitenkaassalade

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

4 plakken geitenkaas van 50 - 100 gram, gemengde salade, 100 gram spek, 2 el honing, dressing (olijfolie, wijnazijn, zout, peper, mosterd), ui in ringen, 20 groene olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

1/2 krop rode sla - 1/2 krop frisseesla - 10 verse muntblaadjes - 100 gram harde geitenkaas - 1 eetlepel balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie extra vergine - 1 theelepel honing - zout en peper - 4 plakken serranoham - 2 eetlepels pijnboompitten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

1/2 krop rode sla, 1/2 krop frisseesla, 10 verse muntblaadjes, 100g harde geitenkaas, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 theelepel honing, zout, peper, 4 plakken serranoham, 2 eetlepels pijnboompitten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

100 gram verse geitenkaas ..., 1 uitgeperste teen knoflook ..., 1 el olijfolie..., 3 el yoghurt..., peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  •  
  •  20-30 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

1/2 krop rode sla, 1/2 krop frisseesla, 10 verse muntblaadjes, 100g harde geitenkaas, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 theelepel honing, zout, peper, 4 plakken serranoham, 2 eetlepels pijnboompitten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  •  
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade

Geen gemekker!

INGREDIENTEN

200 gram gemengde salade (bijvoorbeeld radicho, lollo rosso, lollo verde of frisee), 1 stick Verstegen Mix voor Crepes Fromage (zie productrecensie), 150 gram zachte geitenkaas, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

geitenkaassalade

Pittig en zoet

INGREDIENTEN

200g oude geitenkaas, half doosje aardbeien, 2 sjalotjes, 4 eetlepels goede olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd, zakje gemengde sla, handje geroosterde pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

12 sneetjes witbrood of toastbrood., 4 schijven geitenkaas a 100 gr., 60g. gemengde salade., 60g. raket., 250g. kerstomaatjes, gehalveerd., 1 el witte wijnazijn., 0,5 dl. olijfolie., 1/2 theelepel grove mosterd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

150 gram zachte geitenkaas, 1 ons gezouten cashewnoten, 1 gekookt bietje in kleine stukjes gesneden, gemengde sla, paar eetl. joghurt, verse peterselie, olijfolie, wittewijnazijn, citroesap, vers gemalen peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

2 dikke plakken betinne blanc (zachte geitenkaas), 1 zakje gesneden sla bv. gemengde sla, 1 ei, paneermeel, boter, honing, een handje zwarte olijven zonder pit, een stukje komkommer, 1 rode ui, evt. een beetje tijm.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Geitenkaassalade met mosterd-sinaasappel-honingdressing

Een goed gevulde maaltijdsalade met verse geitenkaas uit de oven.

INGREDIENTEN

* 200 gram gemengde rode en groene slasoorten (bijv. veldsla, eikebladsla, kropsla, * 200 gram zachte geitenkaas (bettine blanc), * 150 gram dikgesneden bakbacon, * stukje bakboter, * 50 gram walnoten, * 1 granny smith, * 1 wit af te bakken stokbrood, * 3 eetlepels honing, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel balsamicoazijn, * sap van 1 sinaasappel, * 2 theelepels grove mosterd, * versgemalen zwarte peper, * 1 theelepel thijm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Warme Geitenkaassalade

Zomerse maaltijd salade

INGREDIENTEN

2 plakken chevre van ca 1.5 cm, bloem, boter, geschaafde amandelen, honing geklutst ei, gemengde sla, verse basilicum, trostomaten 3, rode ui/bieslook, citroen, pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

geitenkaassalade dagmar

Geitenkaas omwikkeld met spek, geserveerd op een bedje van veldsla en reepjes rode biet.

INGREDIENTEN

4 rolletjes of bolletjes geitenkaas omwikkeld met spek, zakje veldsla met reepjes biet (AH),een handje pijnboompitten, mosterd-honingdressing, olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

geitenkaassalade met aardbeien

Een heerlijk frisse salade uit een krant gescheurd die ik in de trein vond.Het recept is van Ad Janssen maar ik weet niet meer voor welke krant hij schrijft.

INGREDIENTEN

2 ons zachte geitenkaas* 3 ons aarbeien *2 ons veldsla * 4 el olijfolie *2 el honing * 1 el balsamicoazijn (ik vind het te weinig,gebruik gewoon een flinke scheut,niet van dat afgepaste,geldt ook voor de olie trouwens) *roze peperkorreltjes.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2007
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Broodje geitenkaas-salade

INGREDIENTEN

- raapstelen, 100 gram, - ui, 1/2 stuk, - margarine, 1/2 eetlepel, - bruine bolletjes, 2 stuks, - geitenkaas (feta), 100 gram, - komkommer, 1/6 stuk, - radijsjes, 2 stuks, - ketjap manis, 1 theelepels, - peterselie, 1 takje, - mayonaise, 2 eetlepels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade met gemberdressing

INGREDIENTEN

1 bakje alfalfa (100 g), 4 gemberbolletjes, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels (witte wijn)azijn, 2 eetlepels (walnoten)olie, zout, peper, 1 theelepel roze peperbessen (potje, Royal Mail), 4 plakken geitenkaas (a ? 75 g, verse geitenkaasrol)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Favoriete geitenkaassalade met zoete dressing

Deze salade valt bij iedereen in de smaak, ik maak het vaak voor een bbq of als vrienden komen eten, altijd een succes!

INGREDIENTEN

- 1 plak geitenkaas, - handje geroosterde pijnboompitten, - rode ui, - half bakje cherry tomaatjes, - halve komkommer, - 2 zakken rucola, - groene appel, , Voor de dressing:, - 1 el olijfolie, - 1 el verse sinaasappelsap, - 1 tl honing, - 1 el wijnazijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geitenkaassalade met honing en ananas

Heerlijke frisse geitenkaassalade

INGREDIENTEN

- geitenkaas, - sla (liefst rucola melange), - verse ananas, - appel, - noten (cashew maar kan ook andere), - honing of honing mosterd dille dressing, - rozijntjes, - komkommer, - tuinkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Kerst- Geitenkaassalade met beenham en druiven.

INGREDIENTEN

50 gram ongezouten cashewnoten of walnoten, 20 gram pijnboompitjes geroosterd, 400 gram geitenkaas, in reepjes gesneden, 250 gram beenham, in reepjes gesneden, 200 gram pitloze witte druiven, VOOR DE DRESSING, 3 el olijfolie, 2 el rode vruchtenazijn of appelsap, 1 el honing (even iets warm maken dat hij wat dunder is), Versgemalen peper, Zout, ½ appel of stuk komkommer, geschild en geraspt,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Artisjok Met Pittige Geitenkaassalade

Voorgerecht met artisjokbodems en pittige geitenkaassalade.

INGREDIENTEN

- 3 gedroogde tomaatjes in olie, - 6 zwarte olijven zonder pit, - 2 bosuitjes, - 1 takje verse basilicum, - 1 pakje zachte geitenkaas (bv. Chevre de Bellay -113 gram), - 4 eetlepels olijfolie, - zwarte peper en zout, - 1 eetlepel citroensap, - 3 artisjokbodems (blik Royal Mail), - 1 zakje veldsla

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Geitenkaassalade met honing en frambozen

Heerlijk recept voor geitenkaassalade met frambozen. Lekkere zomerse salade!

INGREDIENTEN

- 1 zakje rucola salademix, - 1/2 bakje cherrytomaatjes, - 1 doosje frambozen, - 1/2 komkommer, - 200 g zachte geitenkaas, - 1 eetlepel honing, - 1 handje geroosterde pijnboompitten, - 1 ons ontbijtspek (liefst lange plakjes), , Dressing:, - 3 eetlepels olijfolie, - 1 scheutje witte wijnazijn, - 1 scheutje balsamico azijn, - 1 scheutje creme de cassis, - 1 dessertlepel mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade en gerookte kip

Heerlijke maaltijd salade

INGREDIENTEN

2 ronde plakken zachte geitenkaas (bv chevre 45+), 150 gr gerookte kipfilet, 2 boterhammen, 4 zongedroogde tomaten, 2 el walnoten, 150 ge rucola sla, Voor de dressing;, 3 el olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  •  
  •  10-20 min.

Geitenkaassalade met parmaham en krieltjes

Hoofdgerecht met vlees

INGREDIENTEN

4 eetlepels vloeibare margarine, 700 gr.panklare krieltjes, 1 krop sla, 1 appel, 55 gr.walnoten, 8 eetlepels vinaigrette de Dijon, 100 gr.parmaham, 1 plak geitenkaas.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

GEVULDE ROODLOFBLAADJES MET GEITENKAASSALADE

Voorgerecht of tapashapje

INGREDIENTEN

1 el citroensap, 1 el grove mosterd, 4 el olijfolie extra vierge, zout, peper, 1 sjalot, in dunne ringen, 150 g geitenkaas, verkruimeld, 50 waterkers of veldsla, grof gesneden, 3 struikjes rood- of witlof, blaadjes losgehaald

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Artisjokbodems met pittige geitenkaas

INGREDIENTEN

3 gedroogde tomaatjes in olie (Renna), 6 zwart olijven zonder pit (Drossa), 1 bosuitje, 1 takje basilicum, 1 pakje zachte geitenkaas, 4 el. olijfolie, zwarte peper, zout, 1 el citroensap, 4 artisjokbodems, 1 zakje veldsla,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top