1. Home
  2. Recepten
  3. Gehaktpastei

Gehaktpastei recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

GEHAKTPASTEI

Ideaal pastei in deegkorst voor een warm buffet.

INGREDIENTEN

VOOR DE DEEGKORST:, 250 g bloem, 100 g boter, 1+1/2 t zout, 1 eierdooier in klein beetje koffiemelk los geklopt ongeveer 75 ml lauw water, , VOOR DE VULLING:, 2 uien, fijn gehakt, bosje peterselie, fijn, 150 g champignons, fijn, 40 g boter, 500 g rundergehakt, 100 g gekookte ham, in kleine blokjes, 100 g rauwe ham, in blokjes, 1 sneetje brood in melk geweekt en er uit geknijpt, 1 ei, los geklopt, 1 borrelglas brandewijn, 1+1/2 t zout, 1/4 t peper, 1/4 t nootmuskaat, 1 t droge marjolein of oregano, 3/4 t geraspte citroenschil, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

gehaktpastei

INGREDIENTEN

500 gr gemengd gehakt, 1 ui, zout, versgemalen peper, paprikapoeder, tabasco, 1 theel mosterd, 1 ei, 2 eetl paneermeel, 100 gr wortelen, 100 gr courgette, 100 gr witte kool, 50 gr boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Gehaktpastei

INGREDIENTEN

- 750 gr half om half gehak, - 1 grote ui, - 200 gr. worteltjes, - 150 gr. courgette, - 150 gr. witte kool, - 2 eieren, - 2 eetlepels paneermeel, - 1 theelepel scherpe mosterd, - zout en peper, - paprikapoeder, - gedroogde tijm, - 20 gr. boter, - nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gehaktpastei

Waaauuuhhhh.... mmmmmm...

INGREDIENTEN

DEEG: 1 dl. aardappelpureepoeder, 4,5 dl. tarwemeel, 1 tl. bakpoeder,200 gr. margarine,2 dl. water.VULLING: 300 gr. rundergehakt, 1 ui,margarine of olie, 1 rode paprika, 1 tl. zout 1,5 tl. basilicum, 3 dl. gekookte rijst, 2 dl. geraspte kaas, 1 ei voor het insmeren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gehaktpastei

INGREDIENTEN

750 gr. rundergehakt, 200 gr. kwark, 6 el. melk, 8 el. olie, peper, zout, 350 gr. bloem, 1 el. gist, 2 sneetjes brood, 300 gr. aubergine, 250 gr. wortel, 2 uien, beetje tijm, 1 ei, iets chilipoeder, 2 el. paneermeel, 1 eigeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehakt-pastei

Een engelse pie-recept.

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundergehakt, 1ui,fijngehakt, 1 goudrenet,fijngesnipperd, 75g krenten, 50g fijngehakte walnoten, peper en zout, wat kaneel, een mespunt gemalen kruidnagel, wat gemberpoeder, 100g gesneden ontbijtspek, wat zonnebloemolie, 700g diepvriesbladerdeeg, 1 eierdooier., voor erbij:, een compote van tutti-frutti, en/of augurkjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

Gehaktpastei

Lekker grieks

INGREDIENTEN

300gr bladerdeeg, 5el boter, 3 uien in dobbelsteentjes gesneden, 300gr rundergehakt, 100ml witte azijnwijn, zout,peper, 5el paneermeel, 1 bosje gehakte peterselie, vet voor de vorm, el bloem, 150ml olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Carnaval: gehaktpastei

Voor de keukenPrins Carnaval

INGREDIENTEN

1 pak deeg voor quiche naturel (koopmans), 1 zakje amandelschaafsel(45 gr Boukje), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 takjes munt, 50 gr gewelde abrikozen, 300 gr rundergehakt, 5 el tomato frito (Heinz), 1 ei, zout, peper, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepeperde gehakt-pastei

INGREDIENTEN

700 g gehakt, 1/2 koffielepel pimentbessen, 3 kruidnagels, 1 snuifje kaneel, 1/2 koffielepel scherp paprikapoeder, 1 teentje knoflook, 8 schijven toastbrood om de bakvorm te bekleden, een klontje boter, 250 g gedroogde ontpitte pruimen, abrikozen of peren;, 150 ml appelsap, 4 eieren, 1 1/2 koffielepel zwarte peper, 1 1/2 koffielepel witte peper, een snuifje zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gehaktpastei met bbq saus

INGREDIENTEN

1 e olijfolie, 2 uien, fijn, 500 g mager rundergehakt, 1 e bloem, vermengd met 1 e runderbouillon, 200 ml runderbouillon, 200 ml tomatenketchup, 2 e Worcestersaus, 1 e bbq saus, 1 t Vegemite of Marmite, Kruimeldeeg voor onderkant, Bladerdeeg voor bovenop, eidooier vermengd met koffiemelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

SNELLE GEHAKTPASTEI MET WITTE SAUS

INGREDIENTEN

Basis gehakt-tomatensaus (zien recept), , VOOR WITTE SAUS:, 60 ml boter, 90 ml patentbloem, 500 ml melk, geraspt nootmuskaat, zout, peper, 2 geklopte eieren, 1 t bakpoeder (5 ml)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gehaktpastei met knoflook en sojasaus

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 1,5 kg bieflappen in blokjes van 3 x 3 cm. gesneden, 125 ml bloem, 3 e olie, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 uien, fijn, 1 t zwarte peper, 1 t koriander, 1 e selderij zaad, 75 ml Worcestersaus, 75 ml sojasaus, 1 liter warme runderbouillon, , , VOOR KORST:, genoeg Bladerdeeg, zelfgemaakt of gekocht, 1 eidooier aangemaakt met wat koffiemelk, zwarte peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Groene peper appel-saus

Saus voor bij de gepeperde gehakt-pastei

INGREDIENTEN

1 eetlepel gedroogde groene peper, 1/4 l appelsap, 40 g suiker, 1/2 koffielepel reepjes sinaasappelschillen, 1 eetlepel aardappelzetmeel, 1 geschilde kiwi, een snuifje, cayennepeper, zout.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lihammureke pilaas

Gehaktpastei uit Finland

INGREDIENTEN

DEEG:275gr.bloem,200gr.boter,1 ei,1.5tl.zout, 75ml.zure room, VULLING:750gr.gemengd gehakt,100gr.fijn ge, sneden ham,100gr.paddestoelen,1 ui, 1 bosje, peterselie,100gr.geraspte kaas,1 ei,1.5 tl., zout,1 mesp.witte peper,3 el.boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Savoury Sausage Meat Pie

Geurig gekruide gehaktpastei

INGREDIENTEN

2 1/4 dl.water, 170 gr.vet, 450 gr.meel, zout; 700 gr.varkensgehakt, 1 ui, 1 ei, 1 theel.salie, geraspte schil van 1 citroen, 2 peren; 1 ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Engels
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top