De lekkerste en sappigste gehaktbal van jonnie boer!
Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942
Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima. 2 eetlepels Ketjap Manis Ietsje uitschieten mag ook hoor 1 eetlepels grove mosterd Dit mag best een flinke grote lepel zijn ½ eetlepel zout Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout 1 eetlepel mosterd Dit is dus de gewone franse mosterd 1 theelepel cayennepeper En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé 2 eieren Groot of kleine eieren, maakt niet uit 100 gram paneermeel Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed. 1 pot vleesfond Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml. 25 gram boter
En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond Ok, en nu aan het werk. Met je handen dus eerst even goed wassen. Doe alles behalve de fond en de boter door elkaar en kneden maar. Net zo lang het gehakt mengsel kneden tot alles goed door elkaar is gemengd. Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen. Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere. Gewoon doen wat je lekker vindt. Hou je van grote gehaktballen dan maak je grote gehaktballen. Aan het gehaktballen draaien dus. Als je daarmee klaar bent kun je twee dingen doen. Of je gaat gewoon verder of je laat ze minimaal half uur in de koelkast ¿rusten¿. Ze blijven dan beter in vorm in de pan. Krijg je een wat chiquere gehaktbal. Ook lekker. De beste gehaktbal ooit nog even bakken Boter in de ban, olijfolie mag ook maar is toch net iets minder lekker. Vervolgens rondom aanbakken. Dat betekent dus dat je er bij moet blijven staan en de gehaktbal moet laten rondgaan in de pan tot alle kanten lekker bruin zijn. Nu kun je twee dingen doen. Meteen de fond erbij gieten of eerst even het bakvet eruit scheppen. Daardoor wordt de smaak wel ietsjes minder maar het is veel gezonder. Giet vervolgens de fond erbij en laat alles een halfuurtje in de pan lekker sudderen. Als je niet al te grote gehaktballen hebt kan het wel sneller maar een beetje sudderen kan voor de smaak nooit kwaad. Wel de deksel schuin op de pan zetten dan kook de fond iets in.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
De gehaktbal van het team van De Librije
De lekkerste gehaktbal dié ik ken! Hoe simpel kan het zijn...
400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout (hoeveelheid naar smaak), 1 theelepel cayennepeper, 1 ei, 80 g paneermeel, 3 eetlepels boter, 1 pot vleesfond (380 ml)
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2009Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Gehaktbal
500 gr rundergehakt, boter om in te bakken, 1 ui of een lente-uitje, 2 eieren, 2 beschuiten, 3 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal oelek, zout peper, ½ theel. nootmuskaat, ½ theel. paprika poeder, paneermeel,
- Europees Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2011Europees Bijgerecht30-60 min.
gehaktbal
Goed gekruide gehaktballen
1 pond gehakt (naar keuze),peper, zout, paprika, kerrie, chili, mosterd(pittige), ketjap, chilisaus, paneermeel, ei, 2 xui., Of inplaats van de standaardkruiden al je lekkere indonesische kruiden.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2001Nederlands Bijgerecht30-60 min.
GEHAKTBAL
LEKKER OMWIKKELD MET ONTBIJTSPEK.
1 ui., 4 takjes peterselie., 125 gr. ontbijtspek., 2 beschuiten of paneermeel., 400 gr. gemengd gehakt., 1 ei., 1 1/2 eetl. sambal badjak., 2 eetl. ketjap manis., 40 gr. boter.
- Nederlands Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-10-2006Nederlands Bijgerecht0-10 min.
Gehaktbal
Om te smullen
1 pond gehakt, 1 tl zout (met kop), Snufje witte peper, 1 tl kerriepoeder, 4 beschuitjes, 1 ei, 1 ui, Margarine
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-10-2013Nederlands60-120 min.
gehaktbal
1 pond gehakt half om half, 2 eetl.mosterd, 3 theel.nootmuskaat, 1 theel.zout, 2 theel.paprika, 1 theel.zwarte peper, 1/2 theel.knoflook, 1/2 ui, 1 eetl.gembersiroop, 1 eetl.sojasaus, 4 eetl.paneermeel, losse paneermeel,
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-2006Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Gehaktbal.
500 gr. rundergehakt, zakje nasi/bamimix,1 ei., 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels chili saus, paneermeel.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-08-2007Nederlands0-10 min.
gehaktbal
5oog rundergehakt 2 tenen knoflook zwarte peper oestersaus
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-200220-30 min.
Gehaktbal
25 g boter, 1 ui, heel fijn gesnipperd, 500 g gehakt half-om-half, 4 beschuiten, verkruimeld, 1 ei, losgeklopt, 1-2 tl nootmuskaat, 3 el bloem., 40-50 g verse Dille
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-2011Nederlands20-30 min.
gehaktbal
Lekkere gehaktballetjes van het huis
Ei, ui, vleeskruiden en andere voor de hand liggende kruiden toevoegen en met beschuit binden. lekker in bakboter afbakken en als laatste wat zoete of pittige ketchup naar smaak toevoegen. de kinderen lusten er wel pap van., smakelijk eten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-01-2005Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
gehaktbal
Het is heel erg lekker en makkelek te maken voor een pond is het resept mmm
Een pond half om half gehakt een ei paneermeel sambal manis of batjak ketjap en ketjep een ui zout peper en nootmuskaat gemalen
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2002Kinderkeuken Hoofdgerecht30-60 min.
gehaktbal
Het is heel erg lekker en makkelek te maken voor een pond is het resept mmm
Een pond half om half gehakt een ei paneermeel sambal manis of batjak ketjap en ketjep een ui zout peper en nootmuskaat gemalen
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2002Kinderkeuken Hoofdgerecht30-60 min.
De gehaktbal van Librije met een Zwem-diploma !!
Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958
Ingrediënten voor de gehaktballen, , 80 gr paneermeel, 2 eieren, 1 tl cayennepeper, 2 el ( grove ) mosterd, 2 el ketjap manis, 400 gr rundergehakt, 3 el boter en / of olijfolie, , Ingrediënten voor de jus, , Uitje gesnipperd ( mag ook door het gehakt ), 1 Thee lepeltje laos of een stukje wortel, Beetje bloem, 1 el ketjap manis, 250 ml bouillon van tablet, Dun plaatje ontbijtkoek ( optie ), Beetje Sambal Badjak naar smaak ( optie )
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2014Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
De lekkerste gehaktbal
De lekkerste gehaktballen!
500 gram rundergehakt, 1 eetlepel grove mosterd, ½ eetlepel zout, 1 theelepel cayennepeper, 2 eieren, 100 gram paneermeel, 1 pot vleesfond, 1 klont boter, 2 eetlepels ketjap Manis, 1 half kopje (heet) water
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2015Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
De lekkerste gehaktbal
Alles al geprobeerd om net zulke lekkere gehaktballen te maken als die de slager verkoopt? Of misschien nog wel lekkerder... Lukt het maar niet om de gehaktbal toch stevig te maken maar niet zo droog? Ik heb zelf ook al heel veel versies gehaktballen uitgeprobeerd en gemaakt, maar nu is het dan eindelijk gelukt, op basis van wat samengevoegde en aangepaste bestaande recepten en mijn eigen toevoegingen. Dan eindelijk hét recept voor een overheerlijke sappige gehaktbal met veel smaak weten te creëren.
500 gr half-om-halfgehakt, 2 sneedjes (oud) witbrood of paneermeel (zelfde hoeveelheid uiteraard), 4 el melk, 1 ei, 1 ui (bij voorkeur rood of sjalot), 1 runderbouillon tablet (groot), 1 el grove mosterd, 2 el gemalen zwarte peper, 1 tl kerriepoeder, 1 tl cayennepeper, 2 el ketjap manis, 1 el foeliepoeder, 1 pot vleesfond (liefst in poedervorm), in geval van poedervorm, water toevoegen., 2 el bloem, 2 el nootmuskaat, 50 g boter
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-201030-60 min.
JOU GEHAKTBAL
Deze lust iedereen.
500 g rundergehakt, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, 3/4 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t paprikapoeder, 1 t mosterdpoeder, 1 t gedroogde dille, 1 t koriander, 1 rode peper, fijn, 1 ei, broodkruim (genoeg voor een stevige gehaktbal, , Olie (of nog lekkerder boter) voor bakken., , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er 4 ballen van., 2. Bak gehaktballen bruin en krokant, maar nog niet gaar., 3. Maak gehaktballen verder gaar in jachtsaus., 4. Bind saus zo nodig met maïzena.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2015Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
De allerlekkerste Aziatische Top gehaktbal
Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin.
500 gr HOH gehakt, 5 el paneermeel, 2 uien (fijn), 1 sjalot (fijn), ½ el kerriepoeder, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t five spices poeder, 1 t laos, 1 t djinten, 1 t djahé, 2 el ketjap manis, 1 el pittige mosterd, 2 eieren, 2 ½ el vers gesnipperde peterselie, Roomboter, 1 el olijfolie, Klein beetje citroensap van ¼ citroen
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2013Indonesisch20-30 min.
- Eigen recept
Feta Gehaktbal
Een lekkere gehaktbal met fetavulling.
Gekruid gehakt 300 gr., Feta blokjes per gehaktbal 4, Peper, Zout, Ei, 1/2 Ui, 2t Knoflook,
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-02-2010Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
Gehaktbal met jus
We zouden bijna vergeten hoe het moet....
Voor de gehaktbal:, 500 gr gehakt, 100 gr paneermeel, 1 ei, 1 ui, 1 eetl mosterd, zout en peper, paprikapoeder, nootmuskaat, gemberpoeder, boter, Voor de jus:, braadvocht, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theekopje bouillon, iets aangemaakte maizena
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-03-2002Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
oma`s gehaktbal
Deze ballen maken we al jaren en zijn altijd een succes. Zeker bij een verjaardag wordt er gewoon om gevraagd. Het ketjapmengsel maakt deze bal bijzonder.
-500 gram rundergehakt, -gehaktkruiden, -1 rode ui, -2 el ketjap, -5 el tomatenketchup, -5 el heet water, -1 ei
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-07-2011Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
gehaktbal van librije
400 g rundergehakt 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels grove mosterd 1 afgestreken eetlepel zout* 1 theelepel cayennepeper 2 kleine eieren 80 g paneermeel 3 eetlepels boter 1 pot vleesfond (380
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-2008Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Mike's gehaktbal
Een gehaktbal waar je je vingers bij aflikt
1 pond gehakt (runder of half om half), 1 ei, 1 ui, 2 augurken, 1 teentje knoflook, tomatenketchup, 3 plakjes katenspek of ontbijtspek, peper, zout en paneermeel of 2 tot 3 beschuiten.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
gehaktbal borrelhapje
Lekker pittig gekruide kleine gehakt balletjes heerlijk als borrelhapje
1 kilo gehakt half om half, 4 sneetjes witbrood, 4 el melk, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 el olie, 2 eieren, 1 el paprikapoeder, zout en versgemalen peper, boter om in te bakken,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-04-2000Nederlands10-20 min.
Gehaktballen gevuld met (room) kaas en prei
Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal?
Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gehaktbal 'stap-voor-stap'
Basisrecept gehaktbal Gevulde kalfsgehaktballen met tijm Broodje bal Pikante feestballetjes
Wachttijd: 1/2 uur, , 2 sneetjes oud witbrood, 4 eetlepels melk, 500 g half-om-halfgehakt, 1 ei, (versgeraspte) nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels bloem, 50 g boter, ,
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2004Nederlands Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Pittige gehaktbal
Een soort chorizo worst vulling, maar dan in een bal gehakt.
500 g half om half gehakt, 1 t zout, 1 e chilipoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 1 e pikante paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder of 1 teentje knoflook, fijn, 1 t gedroogde oregano, 1+1/2 e witte wijnazijn of ciderazijn, olie of boter voor bakken
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-10-2011Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
Gehaktbal met mosterdroomsaus
Gehaktbal met mosterdroomsaus
- 400 gram mager rundergehakt, - 1 ui, - 2 augurken, - 1 eetlepel tomatenketchup, - 1 eierdooier, - zout en versgemalen peper, - braadboter, - 1 kuipje creme fraiche (125 gram), - 2 eetlepels citroensap of azijn, - 1 eetlepel grove mosterd, - 2 eetlepels fijngehakte peterselie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
gehaktbal met ei
Heerlijke gehaktbal met verrassing !!!!!!
5 eieren--1 pnd.gehakt--croma of iets anders om in te bakken--paneermeel
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2000Goedkoop en snel20-30 min.
Giphart gehaktbal
Bij het bepalen van Het Ideale Gehaktbalrecept heb ik vervolgens alle ingrediënten geschrapt die maar één keer werden genoemd, en van de rest heb ik geprobeerd het gemiddelde te bepalen. Vervolgens heb ik van alle recepten geprobeerd een universeel voorschrift te maken. Het kostte me een paar uur, maar het resultaat is een fantastische bal, al zeg Ronald Giphart het zelf. Giphart wil zichzelf niet op de borst kloppen, maar deze bal mag de geschiedenis ingaan als De Traditionele Ouderwetse Klassieke Hollandse Basisgehaktbal Van Pappie, Moeder, Oma en De Librije.
- 225 gram half-om-halfgehakt, - 225 gram rundergehakt, - 2 sneetjes oud witbrood, - 4 eetlepel melk, - 1 ei, - 1 ui, - zout, - 1,5 eetlepel grove mosterd, - gemalen peper, - 1 theelepel kerriepoeder, - 1 theelepel cayennepeper, - 2 eetlepels ketjap manis, - foelie, - 1 pot vleesfond (380 ml), - 2 eetlepels bloem, - nootmuskaat., - 50 gram boter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-11-2010Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Knoflookworst of Gehaktbal
Een lekker pittig Worstje of Gehaktbal.
500 g half om half gehakt, 1 kleine ui, grof geraspt, 1 grote teen knoflook, heel fijn, 1 t zout, 1/2 t paprikapoeder, 1/4 t geplette gedroogde pepers, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t cayennepeper,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2012Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
,gewone, gehaktbal
Lekkere simpele gehaktbal zoals ik hem al jaren maak. Hij blijft favoriet bij ons.
*250 gr. rundergehakt *1 gesnipperd uitje *2 volkoren beschuiten *gehaktkruiden *1 ei
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-09-2004Nederlands Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gehaktbal speciaal
Lekkere apparte gehaktbal zeker even proberen
500 gr rundergehakt en of half om half gehakt, 1 ei, 1 kopje paneermeel, 2 teentjes knoflook, 1 zakje gehaktkruiden, 2 theelepels komijn, blokjes oude of jonge kaas 1 1/2 bij 1 1/2 cm, zout, peper, 2 eetlepels boter, ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2009Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Gehaktbal oog
Gehaktbal met ei er in
3 eieren, beschuit, 250 gram gehakt, vlees kruiden, boter
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2009Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Gehaktbal 2.0
Gehaktbal 2.0 is een super lekkere gehaktbal met chilisaus en koriander wat je niet zou verwachten in een gehaktbal maar toch smaakt ie heerlijk. Ik maakte het voor mij zelf maar vond het zelf erg lekker dus echt een aanrader!!!!
Gehakt naar eigen keuzen,knoflook,zout,chilliesaus,koriander,peper,rauw ei en olijfolie en of boter voor in de pan.
- Nederlands Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-03-2017Nederlands Bijgerecht10-20 min.
'Mama's' gehaktbal
Een heerlijke bal gehakt, die ikzelf nooit zo krijg als wanneer mijn moeder ze maakt!
1 kilo half-om-half gehakt, 6 beschuiten, 2 eieren, scheutje melk, 2 theel. zout, flinke mespunt peper, mespunt nootmuskaat, mespunt foelie, mespunt knoflookpoeder, 1 eetl.mosterd, wil je er jus bij?:, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. curry, 1 gesnipperd uitje, 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 2 theel. maizena en water
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse gehaktbal
Een gehaktbal met verrassing binnenin...
- 500 gram rundergehakt, - 1 ei, - 1,5 el paneermeel, - 10 zongedroogde tomaatjes, - 4 kleine bolletjes mozzarella, - 2 el gedroogde oregano, - 2 el verse roosmarijn, - versgemalen zwarte peper, - gemalen zeezout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2004Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
De Gehaktbal
Van Elle Eten. Een Italiaanse gehaktbal met Aziatische smaakmakers. East meets West.
500 gr rundergehakt, 1 ei, 4 sjalotjes, gesnipperd, 1/2 bosje koriander, fijngehakt, 2 bruine boterhammen, zonder korst, in melk, geweekt en geprakt, 3 el sojasaus, 50 gr rauwe ham, fijngesneden, 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 2 el gefruite uitjes (zakje), 2 tenen knoflook, gesnipperd, peper en zout,
- Italiaans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-05-2001Italiaans Bijgerecht10-20 min.
gehaktbal met verrassing
400 gram rundergehakt, 1 sjalotje, 1 ei, 30 gram paneermeel, nootmuskaat, 100 gram knoflookolijven, 50 gram salami, 50 gram boter, 2 dl gekruide tomatensaus, zout en peper.
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2005Mediterraan Hoofdgerecht30-60 min.
de gehaktbal
Voor de barre wintertijden
500 gram rundergehakt, kleine ui, rauw ei, ketjap, paneermeel, knoflook, peper, zout, boter.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2000Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Gehaktbal anders
Ben jij de standaard gehaktbal ook een beetje beu? probeer deze eens en lik je vingers erbij af.
400 gram gehakt (ik gebruik alleen rundergehakt, ik weet niet hoe het smaakt met half om half. ), eetl pindakaas, 4 grote champignons, 2 flinke tenen knoflook, maar 3 is ook gen probleem, zout peper, maggiblokje, paprikapoeder (veel), soyasaus 3 eetlepels, sambal een grote dikke eetlepel minimaal, kentjoer (snufje en laos snufje), uitje, klein beejte nootmuskaat, klein beetje koriander, eventueel een lepel mango chutney
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-04-200910-20 min.
-
gehaktballen
van ronaldvermeulen , 48 recepten, 0 volgers
-
gehaktballen
van A68 , 21 recepten, 0 volgers
-
Gehaktbal
van kees441 , 4 recepten, 0 volgers
-
Gehaktballen
van Tripple7 , 1 recepten, 0 volgers
-
gehaktballen
van mobiel_1339769231 , 1 recepten, 0 volgers
-
Gehaktballen
van deenellen2hotmail_com , 1 recepten, 0 volgers
-
gehaktballen
van purdey99 , 1 recepten, 0 volgers
-
Pasta met Italiaanse gehaktballetjes
van ToscaCato , 1 recepten, 0 volgers
-
Tajine gehaktballen
van Miena2014 , 1 recepten, 0 volgers
-
gehakt
van planco , 172 recepten, 0 volgers
-
gehaktballen
van gehaktballen , 152 recepten, 0 volgers
-
wel gehakt geen bal
van wel_gehakt_geen_bal , 130 recepten, 0 volgers