Soutzoukakia
Soutzoukakia zijn kleine Griekse gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus. Het is gemakkelijk te maken en het heeft een uitgesproken smaak. Soutzoukakia eet het lekkerst met rijst of met aardappelpuree.
Ingrediënten 4 recipe.people
Tomatensaus:, - 1 blik tomatenblokjes á 500 gram of 500 gram verse tomaten;, - 4 eetlepels olijfolie;, - 2 tenen knoflook (fijngehakt);, - 1 ui, fijn gesnipperd;, - 1 eetlepel gemalen komijn;, - ¼ eetlepel gemalen kruidnagel;, - ¼ eetlepel gemalen kaneel;, - 1 theelepel zout;, - 1 theelepel zwarte peper;, , Gehaktballetjes:, - 500 gram rundergehakt of lamsgehakt;, - 1 ei, geklopt;, - 1 ui, fijn gesnipperd;, - 2 tenen knoflook (fijngehakt);, - 100 gram broodkruim of grof paneermeel;, - ½ theelepelzout;, - ½ theelepel witte peper;, - 1 theelepel gedroogde oregano;, - 1 theelepel gedroogde tijm;, - 1 theelepel komijnpoeder;, - 3 eetlepels fijngehakte pereterselie;Bereidingswijze
Saus:Fruit de ui en het knoflook samen met de kruiden in olijfolie aan en voeg na +/- 5 minuten de tomaten toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen en zet daarna het vuur uit.Laat de saus nu (met een deksel op de pan) rusten;Gehakballetjes:Mix alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en maak hier kleine (d)rolletjes van. Bak de gehaktballetjes in enkele minuten rondom bruin (niet laten garen). Voeg de tomatensaus toe aan de gehakt(d)rolletjes en laat deze +/- 15 minuten al sudderend garen.