1. Home
  2. Recepten
  3. Gehakt Ui Bechamel Saus Kaas L

Gehakt ui bechamel saus kaas l recepten (38)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uien gevuld met gehakt

Gevulde uien.

INGREDIENTEN

* 4 grote uien * 25 g boter * 250 g half om half gehakt * 1 el geraspte parmezaanse kaas * 1 el tomatenpuree * 2 el bechamel (witte) saus * 50 ml witte wijn * 125 ml vleesbouillon * 1 mespunt nootmuskaat * 1 takje verse rozemarijn, de naalden grof gehakt * peper en zout

Voorbereiding

Pel de ui en snijd alleen het bovenste kapje er vanaf. Snijd de binnenste ui los en schep de binnenste laagjes van de ui eruit, laat een rand van 2 laagjes ui zitten. Gebruik hiervoor een bolletjessteker of scherp grapefruit mesje. Bewaar de losse stukjes ui voor gebruik in de recepten. Indien gewenst kunnen de uien ook even gekookt worden: 5 minuten in een pan met ruim kokend water.

Bereidingswijze

Hol de uien uit volgens het basis recept. Bewaar de helft van de ui en hak deze fijn. Bak de uienstukjes en de rozemarijn in de boter goudbruin. Voeg het gehakt, peper en zout toe en bak rul. Voeg de witte wijn en nootmuskaat toe en laat 5 minuten mee pruttelen, haal van het vuur en laat het vlees wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200?C. Schep de bechamel saus met de geraspte kaas door het vlees, en vul hiermee de uien. Schik de uien in een diepe ovenschaal. Roer de tomatenpuree los met de bouillon en schenk dit om de uien. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de uien in 30 minuten gaar. Verwijder na 20 minuten de folie zodat de uien een goudbruin kleurtje krijgen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uien gevuld met gehakt

Gevulde ui 1, lunch- of bijgerecht

INGREDIENTEN

4 grote uien, 25 g boter, 250 g half om half gehakt, 1 el geraspte parmezaanse kaas, 1 el tomatenpuree, 2 el bechamel (witte) saus, 50 ml witte wijn, 125 ml vleesbouillon, 1 mespunt nootmuskaat, 1 takje verse rozemarijn, de naalden grof gehakt, peper en zout

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  •  
  •  30-60 min.

Uien Gevuld Met Gehakt

INGREDIENTEN

4 grote uien, 25 g boter, 250 g half om half gehakt, 1 el geraspte parmezaanse kaas, 1 el tomatenpuree, 2 el bechamel (witte) saus, 50 ml witte wijn, 125 ml vleesbouillon, 1 mespunt nootmuskaat, 1 takje verse rozemarijn, de naalden grof gehakt, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uien gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

4 grote uien, 25 g boter, 250 g half om half gehakt, 1 el geraspte parmezaanse kaas, 1 el tomatenpuree, 2 el bechamel (witte) saus, 50 ml witte wijn, 125 ml vleesbouillon, 1 mespunt nootmuskaat, 1 takje verse rozemarijn, de naalden grof gehakt, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lasagna al Forno

INGREDIENTEN

Lasagnebladen, geraspte kaas, boter, BOLOGNESE SAUS:, 1 fijn gesneden ui, 1 knoflookteentje, 40-50 gram boter, 50-75 gram hamblokjes, oregano, basilicum, rozemarijn, 200 gram gehakt, 1 blik tomatenpuree, ¼ liter rode wijn, zout, peper, 1 mespuntje suiker, BECHAMELSAUS:, 40-50 gram boter, 2-3 eetlepels bloem, ¼ liter melk, zout, nootmuskaat,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lasagne Bolognese Originale

De lekkerste lasagne. Voor een groot deel naar origineel recept.

INGREDIENTEN

Voor de bolognese saus, , - 2 eetlepels olijfolie, - 150 gram ui, - 150 gram winterpeen, - 150 gram bleekselderij, - 500 gram half-om-half gehakt, - 150 gram plakjes ontbijtspek of pancetta, - 250 ml rode wijn, - 140 gram tomatenpuree, - 500 gram pasata di pomodori, - zout, - peper, - suiker, - eventueel melk, - eventueel (gedroogde) tijm, oregano, , Voor de bechamelsaus:, , - 50 gram boter, - 50 gram bloem, - 500 ml melk, - zout, - peper, - nootmuskaat, , Verder:, , - 300 gram kaas. (dit kan geraspte belegen kaas zijn maar authentieker is natuurlijk Parmezaanse kaas of de goedkopere Pecorino., - 250 gram verse lasagnevellen, - olie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lasagna di papa

Een lasagna zoals alleen Papa die maakt... Dit is de lasagna die ik zelf het lekkerst vind! Een samenhangsel van verschillende recepten, aangeapast naar mijn eigen smaak.

INGREDIENTEN

Lasagna:, Lasagne bladen (12 stuks), Olijfolie, 2 rode paprika`s, 5 ons gehakt, 1 ons spekreepjes, 1 grote winterpeen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 rode pepers, 20 olijven, blik gepelde tomaten, Brushetta kruiden, Italiaanse kruiden, Laurierblad, 1 glas rode wijn, , Bechamel:, 50 gram boter, 50 gram meel, 500 ml melk, 250 gram jong belegen, peper, zout, nootmuskaat,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

lasanga bolongese

Een heerlijke lasanga recept die ik van mijn moeder geleerd heb om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

1 1/2 pak lasanga bladen grant italia of barilla, 5 bolletjes mozzarella kaas, 200 gr ham, 500 gr rundergehakt, 1 tros peterselie, 2 wortels, 1 ui, 5 blikken gepelde tomaten, zout,peper,suiker, olijfolie, voor de bechamelsaus:, melk, bloem,boter,nootmuskaat,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Moussaka Light

Dit gerecht is niet moeilijk, maar het duurt wel even voor het klaar is. Het zou daarom zonde zijn het maar voor 1x te maken. Vandaar de dubbele portie.

INGREDIENTEN

1 niet al te grote courgette -, 200 gr. rundergehakt -, ? klein blikje tomatenpuree -, 1 ui -, ? blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes, goed uitgelekt, of 3 tomaten -, 50 gr. geraspte kaas (of meer naar smaak) -, een kwart liter, niet te dunne, bechamel- of witte saus (zelfgemaakt of uit een pakje)/ te vervangen door 3-4 eetlepels Montanara van Gran Italia -, 1 teentje knoflook -, olijfolie en boter om in te bakken -, peper en zout -, eetl. Provencaalse kruiden.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met spekjes

Een lasagnerecept, zoals er zoveel zijn, maar ik vind het toch één van de betere. Let op dat je niet teveel lasagneplaatjes gebruikt en de lagen lekker dik maakt.

INGREDIENTEN

1 wortel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 450 g gehakt, 225 g gerookt spek, 1 eetlepel bloem, 150 ml rode wijn, 380 g tomatenvlees (in stukjes), 2 eetlepels tomatenpuree, kruiden (Provençaalse, chili,), een snuifje suiker, bechamelsaus, lasagnebladen, geraspte kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zalige lasagne

Een lekkere  lasagne, beetje pittiger, lekker smeuiig, makkelijk te maken

INGREDIENTEN

Recept (4 -6 personen), , 12 lasagnevellen (vers, koelvak ah), 350 gr. half om gehakt, 1`25 gr. geraspte jong belegen kaas, 1 ui, 2 blikken tomato frito, 1 vleestomaat, 1 a 2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden, 250 gr. champignons, 1 zoete rode puntpaprika, 1 courgette, 1 kleine prei, peper, zout, Wat sambal naar smaak, , Bechamelsaus, 60 gr. boter, 60 gr. bloem, 500 ml. melk, nootmuskaat, peper, zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Moussaka, erg lekker

  

INGREDIENTEN

- 1 Ui, - 4 eetl. olie, - 250 gr gehakt, - 2 tl Tomatenpuree, - 2 dl Bouillon, - Zout, - Peper, - 2 Aubergines, - Bloem, - 0,5 kg aardappelen, - boter, - 0,5 tl marjolein, - 60 gr geraspte kaas, - 2,5 dl bechamelsaus, - paprikapoeder

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mousaka

INGREDIENTEN

500gr courgettes, 500gr aubergines, 1 kg aardappelen, 500 gr pommodore, 1,5 kg gehakt, 2 grote uien fijngesneden, 1,5 kop olijfolie, 4 koppen zonnebloemolie, 1 eetlepel boter, 1/2 kop peterselie fijngesneden, 1 kop geraspte kaas, 1 kop wijn, peper en zout, , voor de bechamelsaus:, 2 liter volle melk, 9 eetlepels meel, 3 eieren, 4 eetlepels boter, 1 kop geraspte kaas, peper, zout,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lasagne st-Jacques-des-Blats

Originele lasagne alla bolognese recept.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 winterwortel, 1 ui, 300 gram gehakt, 100 ml droge wijn, 250 g passata, 25 g boter, lasagne vellen liefst vers, bechamelsaus, 65 g ementaler of 65 g parmezaan, zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne van Christian

Een lekkere lasagne die net even anders is

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de bolognaise saus:, 500 gram Gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 wortel, 1 groene paprika, Verse basilicum, Peper en zout, 1,5 dl culinaire room, , Ingrediënten voor de bechamelsaus:, 0,5 liter melk, Bloem, 100 gram boter (margarine of halvarine), Peper, zout en nootmuskaat, , Overige ingrediënten:, Spinazie á la crème uit de diepvries, 8 plakken parma ham, 1 bolletje mozzarella, Verse lasagne vellen, 2 roma tomaten, Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne beetje light

Lekker, van te voren te bereiden en in te vriezen

INGREDIENTEN

Plm 18 lasagnebladen, 120 gr geraspte gruyère kaas, 500 gr mager gehakt, 500 gr. Wortelen in plakjes of een zak italiaanse gem. wokgroente, 1 blik tomatenstukjes, 125 ml water, 1 blikje tomatenpuree, 4 koffielepels olijfolie, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, Basilicum,peper en Provençaalse kruiden, 1 liter magere melk, 1 bouillonblokje, 80 gr bloem

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2013
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Mac &; cheese met gehaktballen

Uit de USA deze lekkere Mac & cheese

INGREDIENTEN

, 2 stengels prei, 50 gr boter, 50 gr bloem, 750 ml melk, 0,5 citroen, het sap, 100 gr gemalen kaas, 1 ui, fijngesnipperd, 6 plakjes gerookt spek, in stukjes, 500 gr gemengd gehakt, 400 gr pasta, 4 el broodkruim, 4 el Parmezaanse kaas, peper - zout, nootmuskaat,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagna a la bolognese al forno. Originale

Ware italiaans originale, daarom een lange bereidingstijd, maar kan ook een dag van tevoren.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 wortel/winterpeen, 100 gr mager spek of blokjes of reepjes liefst gerookt, 350 gr gehakt, 1 blik gepelde tomaten of tomaten stukjes, naar wens 3 knoflooktenen, 100 gr boter/margarine, 1 kop droge rode wijn, 1 kop sterke vleesbouillon (van blokje ofzo), zout-peper-melk, 1 pak lasagnabladen van honig is voldoend(sorry geen verse gebruiken, dan is de vulling te dun want die trekt in de bladen), 1 mozarella kaasje, 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, of een stukje zelf met de rasp klein te maken, , ,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Italiaans
  •  60-120 min.

gevulde cannelloni uit de oven.

Met gehakt en spinazie gevulde cannelloni die in een tomatensaus en overgoten met bechamel in de oven de finishing touch krijgt. Behoorlijk bewerkelijk maar dat proef je er zeer zeker van af!

INGREDIENTEN

12 cannelolonipijpjes, 2 el geraspte pastakaas, 15 ml olie. VULLING: 450 g gehakt, 15 ml olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 teentjes knoflook geperst, 225 gr diepvriesspinazie, 1/2 tl oregano, 1/2 tl basilicum, 1tl tomatenpuree, 60 ml room, 1 ei losgeklopt, zout en peper. TOMATENSAUS: 15 ml olijfolie, 1 ui fijngehakt, 1 teentje knoflook uit de pers, 400 gr tomaten uit blik, 2 el. tomatenpuree, zout en peper, 2 el. creme fraiche. BECHAMELSAUS: 1 schijf ui, 3 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 300 ml melk, 30 gr boter, 30 gr bloem zout en peper.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Mac &; cheese met gehaktballen

Amerikaanse topper uit de oven , super makkelijk en super lekker ! 

INGREDIENTEN

, 2 stengels prei, 50 gr boter, 50 gr bloem, 750 ml melk, 1/2 citroen, het sap, 100 gr gemalen kaas, 1 ui, fijngesnipperd, 6 plakjes gerookt spek, in stukjes, 500 gr gemengd gehakt, 400 gr pasta, 4 el broodkruim, 4 el Parmezaanse kaas, peper - zout, nootmuskaat

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktschotel met aubergine

INGREDIENTEN

500 gram courgettes - 500 gram aubergines - 1 kilo aardappelen - 500 gram pommodore - 1 1/2 kilo gehakt - 2 grote uien fijngesneden - 1 1/2 kop olijfolie - 4 koppen zonnebloemolie - 1 eetlepel boter - 1/2 kop peterselie fijngesneden - 1 kop geraspte kaas - 1 kop wijn - zout en peper - voor de bechamelsaus : 2 liter volle melk - 9 eetlepels meel - 3 eieren - 4 eetlepels boter - 1 kop geraspte kaas - zout en peper, ,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Moussaka (vegetarisch)

Heerlijke vegetarische ovenschotel.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 350 gr aardappelschijfjes (voorgekookt), bakboter, 1 ui, 250 gr vegetarisch gehakt, 350 gram tomaten, 1/2 tl kaneelpoeder, 2 tl gedroogde peterselie, geraspte kaas, zout en peper, Voor de bechamelsaus:, 30 gr boter, 30 gr bloem, 2 dl melk, 2 dl water, nootmuskaat

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Grieks
  •  30-60 min.

Lasagne

De lekkerste lasagne!

INGREDIENTEN

Lasagne vellen, Geraspte Goudse kaas., Voor de rode saus: 2 eetl. olijfolie, 500 g (runder)gehakt, 2 grote uien (klein gesneden), evt. enkele champignons, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 blikje tomaten 350 g (klein gesneden), 1/2 liter passata, 1 of 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetl. gehakte peterselie, oregano, laurierblad, peper en zout., Voor de bechamelsaus: 1 liter melk, 1 ui in vieren gesneden, 1/2 bosje peterselie (niet gesneden), laurierblad, 50 g boter, 50 g bloem, nootmuskaat, zout en peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Moussaka - stap voor stap

INGREDIENTEN

500 g aardappelen;, 5 el olijfolie;, 1 ui, gesnipperd;, 1 teen knoflook, fijngesneden;, 500 g rundergehakt;, 2 tl gedroogde oregano (potje 10 g);, 1 blik tomatenblokjes (400 g);, 2 aubergines;, 30 g boter;, 2 el bloem;, 400 ml halfvolle melk;, 1 zakje gemalen kaas oud 48+ (175 g).

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehaktschotel met aubergine

Gehaktschotel met aubergine

INGREDIENTEN

500gr courgettes, 500gr aubergines, 1 kg aardappelen, 500 gr pommodore, 1,5 kg gehakt, 2 grote uien fijngesneden, 1,5 kop olijfolie, 4 koppen zonnebloemolie, 1 eetlepel boter, 1/2 kop peterselie fijngesneden, 1 kop geraspte kaas, 1 kop wijn, peper en zout, , voor de bechamelsaus:, , 2 liter volle melk, 9 eetlepels meel, 3 eieren, 4 eetlepels boter, 1 kop geraspte kaas, peper, zout,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mousaka

INGREDIENTEN

500gr courgettes, , 500gr aubergines, , 1 kg aardappelen, , 500 gr pommodore, , 1,5 kg gehakt, , 2 grote uien fijngesneden, , 1,5 kop olijfolie, , 4 koppen zonnebloemolie, , 1 eetlepel boter, , 1/2 kop peterselie fijngesneden, , 1 kop geraspte kaas, , 1 kop wijn, , peper en zout, , voor de bechamelsaus:, , 2 liter volle melk, , 9 eetlepels meel, , 3 eieren, , 4 eetlepels boter, , 1 kop geraspte kaas, , peper, zout, ,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moussaka (gehaktschotel met aubergine)

Griekse ovenschotel..

INGREDIENTEN

500gr courgettes, 500gr aubergines, 1 kg aardappelen, 500 gr pommodore, 1,5 kg gehakt, 2 grote uien fijngesneden, 1,5 kop olijfolie, 4 koppen zonnebloemolie, 1 eetlepel boter, 1/2 kop peterselie fijngesneden, 1 kop geraspte kaas, 1 kop wijn, peper en zout, , , voor de bechamelsaus:, 2 liter volle melk, 9 eetlepels meel, 3 eieren, 4 eetlepels boter, 1 kop geraspte kaas, peper, zout

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.

moussaka

Grieks

INGREDIENTEN

500 gram gehakt*1 kilo aubergines*1 grote ui, gesneden*1 teen knoflook*15 ml olijfolie*1 blik tomaten, of 300 gram verse tomaten, gesneden*1 glas witte wijn*15 ml oregano*5 ml kaneel*15 ml tomatenpuree*zout en peper*25 gram (verse) parmezaanse kaas*nog wat olijfolie om de aubergines te bakken, Bechamel saus:, 75g boter*75g bloem*600 ml melk*25 gram verse geraspte parmezaanse kaas*2 eieren

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lasagne van 3 sauzen

INGREDIENTEN

300g Rundergehakt, 150g Ham, in blokjes, 75g Champignons, fijngesneden, 1 Ui, gesnipperd, 1l Melk, 2 zakjes bechamelsaus, Lasagnebladen, 1 pot pastasaus Toscane, 1 pakje Tomatensaus, Olijfolie, Zout en peper, Italiaanse kruiden, Knoflook, 150g geraspte kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moussaka

INGREDIENTEN

Aardappelen: Ruim 1 kg geschilde vastkokende of licht vastkokende aardappelen, Aubergines: 3 stevige donkere en grote aubergines., zonnebloemolie voor het frituren, , Voor het gehakt:, 1 rode paprika, 1 kg half-om-half gehakt, 1 grote ui, minimaal twee eetlepels oregano, 2 tot 3 teentjes knoflook, twee blikjes geconcentreerde tomatenpuree, gyroskruiden, Maggiblokje, peper en eventueel zout, Gehaktmengsel mag krachtig van smaak zijn, want deze smaak trekt in de gehele schotel, , Voor de bechamel laag:, 125 gram Margarine, 125 gram bloem, 1 liter melk, nootmuskaat, 3 eieren, geraspte kaas

  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2012
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Verjaardags Buffet

Dit is een leuk en lekker buffet wat echt heelleuk is om op je dressoir uit te stallen met allerlei leuke lekkere hapjes. het volstaat als avondmaal en je gasten zullen zeer onder de indruk zijn van je kookkunsten, terwijl het eigenlijk niet zo heel moeilijk is. Het buffet bestaat uit: Garnalen kroketjes viskroketjes kaaskroketjes groentekroketjes (het is de bedoeling dat het mini kroketjes zijn he... van ieder 1 per persoon of 2 voor de vreetzakjes gevulde champignons met honing-geitenkaas en walnoot hete kipstukjes gepaneerd in gemalen pinda`s kleine gekruide gehaktballetjes in tomatensaus gevulde olijven (van de turkse winkel) wat gerookte amandelen knapperige verse aardappel snack met kruiden plakken stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie onder de grill gevulde kerrie eieren lekkere salade met wat geitenkaas, cherrytomaat komkommer lenteui en pijnboompitten

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  •  
  •  > 120 min.

Ro­mi­ge mous­sa­ka

Origineel Grieks gerecht uit de oven .

INGREDIENTEN

2 uien, 2 tenen knoflook, 10 el traditionele olijfolie, 500 g rundergehakt, 400 g tomatenblokjes (blikje), 70 g tomatenpuree, 2 aubergines, 3 middelgrote eieren, 400 g besciamellasaus, 75 g geraspte Parmezaanse kaas, ½ el ongezouten roomboter

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2020
  • Grieks
  •  60-120 min.

Lasagne al Forno van de trattoria Lucia

Authentiek Italiaans recept....mamamia !!!!

INGREDIENTEN

*circa 12 vellen gedroogde kant en klare groene lasagne, *1 liter bechamelsaus, *circa 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, VOOR DE RAGU:, -75 g pancetta of gezoutzn en gedroogd gerookt spek aan een stuk, -100 g kippenlevertjes, -50 g boter, -1 ui (fijn gesnipperd), -1 middelgrote wortel 'fijngehakt), -1 stengel bleekselderij (draden verwijdert en fijngehakt), -250 g mager rundsgehakt, -2 el tomatenpuree, -100 ml droge witte wijn, -200 ml rundsbouillon, -versgeraspte nootmuskaat, -zout en zwarte peper uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lasagna Bolognese

Heerlijke zelfgemaakte lasagna zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes!!

INGREDIENTEN

Ca. 10 verse lasagnevellen, 2 bollen mozzarella in plakken, 50-75 g geraspte parmezaanse kaas, , Voor de bolognesesaus:, , 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngesneden, 1 grote wortel, fijngesneden, 2 of 3 stengels bleekselderij, 100 g pancetta (of bakbacon), 400 g rundergehakt, 2 dl droge witte wijn, 3-4 dl gezeefde tomaten, 1-2 dl kippenbouillon, zout, peper, nootmuskaat, , Voor de bechamelsaus:, , 40 g boter, 40 g bloem, 500 ml melk, de schil van 1 citroen

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Moussaka op Turkse wijze

Bekijk hoe je het maakt op :https://youtu.be/b0-FpL1ogxY of via http://www.kootjekookt.nl Een heerlijk hartig gerecht met het gevoel van vakantie! Meegebracht in mijn backpack vanuit Bodrum. Hiervoor heb ik een kapitein onder druk moeten zetten en veel moeten knipogen. Maar het is het waard geweest. Dit is een topper! Heerlijk met een frisse salade of met mijn Turkse tzatziki.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 grote aardappelen, 2 grote tomaten, 1 ui, 3 groene Turkse pepers, 300 gr lamsgehakt, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel boter, 250 ml melk, 150 ml water, Zonnebloemolie, 1 ei, 2 teentjes knoflook, Zout en peper,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Klassieke lasagne

Ik weet het, er staan al heel veel lasagne recepten op SW. Maar deze vinden wij zo lekker dat ik het graag deel.

INGREDIENTEN

2 el olie, 30 gram boter, 1 grote ui, gesnipperd, 1 wortel, fijngesneden, 1 stengel bleekselderij, fijngesneden, 50 gram blokjes ontbijtspek, 500 gram rundergehakt, 150 gram kippenlevertjes, kleingesneden, 1 blik gepelde tomaten van 425 gram, gepureerd, 2,5 dl rode wijn, 2 el gesnipperde peterselie, Italiaanse kruiden naar smaak, vers of gedroogd, verse lasagnevellen uit de koeling van de AH, Jumbo, Lidl......., , voor de bechamel:, 60 gram boter, 40 gram bloem, 5,5 dl melk, halve tl nootmuskaat, 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lasagne met spinazie en kazen

Ik heb even de titel/naam van het gerecht aangepast; misschien bereikt het zo meer mensen... eerder was het "Lasagne con spinaci e formaggio". Ook wat kleine wijzigingen gemaakt. De ingrediëntenlijst is een richtlijn en staat natuurlijk open voor variaties. Dit recept is een beetje een experimenteel samenraapsel; precies wat pasta 'moet' zijn! Hier en daar wat uit recepten geplukt wat me lekker leek, hoe het zou smaken, als geheel, was me geheel onbekend.. wat mij betreft een blijvertje. Je kunt hier nog uitgebreid mee experimenteren, zoals wat extra verse ingrediënten; wij zijn vleeseters en groenten 'omdat het moet'.

INGREDIENTEN

- vleessaus:, 500gr rundergehakt, 2 grote of 3 kleine rode uien (fijngehakt, of naar believen), 3 tenen knoflook (geplet en daarna fijngehakt, maar geperst kan natuurlijk ook), 1 pak of blik tomato frito (al dan niet naturel), 1 pak of blik tomatenblokjes (al dan niet naturel), 1 blikje tomatenpuree, Naar smaak; verse basilicum, al dan niet verse oregano, peterselie en bieslook, zout, peper, scheutje Worcestershiresaus, olijfolie, - bechamelsaus, gewoon uit een zakje van Grand Italia, aangemaakt met volle melk, met als extra een snufje nootmuskaat en wat Parmezaanse kaas, maar vers maken kan natuurlijk ook (genoeg recepten op de site), - spinazievulling, 1 bakje ricotta, 300gr spinazie (diepvries? dan ontdooit en uitgelekt. Vers? dan misschien even voorkoken), - 1 pak lasagnebladen, naar wens uit het versvak, droog, of zelfgemaakt, - 1 bolletje mozzarella in plakjes of blokjes ('echte' mozzarella is gemaakt van buffelmelk; deze is voller van smaak dan de versie van koemelk), - geraspte kaas (jong, belegen, oud... naar smaak of een mix van), - Parmezaanse kaas (geraspt)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vincigrassi - De Koningin Van Alle Lasagna

´KONINGIN ALLER LASAGNA´S´,  MET MAAR LIEFST 7 LAGEN PASTA, EEN BECHAMELSAUS EN EEN OUDERWETSE RAGÙ. HET IS HET ZONDAGSE GERECHT DAT VAN GROOTMOEDER TOT KLEINDOCHTER WERD DOORGEGEVEN EN HET ONTSTOND IN DE STREEK TUSSEN ANCONA EN MACERATA AAN HET EINDE VAN DE ACHTTIENDE EEUW

INGREDIENTEN

500 gram eierpasta lasagne (vers gemaakt of kant en klaar ), 350 gram orgaanvlees van kip, 200 gram varkensvlees, 200 gram gehakte gans, konijn en/of kippenvlees, 100 gram spek, 200 ml droge witte wijn of vleesbouillon, 300 gram tomatenpassata, 100 gram geraspte Parmigiano Reggiano, 1 ui, 1 bleekselderij, 1 wortel, zout en peper naar smaak, extra virgine olijfolie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2020
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top