- Eigen recept
Gegrilde groente
Deze gegrilde groente zijn heerlijk als bijgerecht. Het gerecht is door de balsamico wat zoet maar toch hartig. Lekker bij gebakken aardappels en vlees.
2 zoete puntpaprika`s 1 grote aubergine 3 tenen knoflook olijfolie 1 el Italiaanse kruiden rode balsamico azijn 4 el pijnboompitten Parmezaanse kaas 2 el kappertjes zout peper
Verwarm de grill voor op 200 °C
Pers de tenen knoflook uit in een schaaltje. Giet er een ruime hoeveelheid olijfolie over (ongeveer 80 ml). Voeg de Italiaanse kruiden toe en wat peper en zout. Even doorroeren en laten staan. Halveer de puntpaprika`s en verwijder de pitjes. Leg de paprika`s met de schil naar boven in de ovenschaal. Zet dit ongeveer 20 min onder de grill tot de schil gaat bollen en zwart wordt. Snij ondertussen de aubergine in de lengte in stevige plakken. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan. Bak de aubergine aan beide kanten lichtbruin en leg even apart op een bord. Haal de paprika`s na ongeveer 20 min uit de oven (schil mag zwart zijn) en laat even afkoelen (niet in water!). Zet de temperatuur van de oven dan op 100 °C . Verwijder de schil, dit gaat als het goed is heel makkelijk. Pak de schil daar waar de bobbels zijn ontstaan en je trekt de schil er zo af. Leg dan de aubergine en paprika om en om in de ovenschaal. Giet de knoflookolie erover. Sprenkel een ruime hoeveelheid balsamico over de groenten. Schuif de ovenschaal in de oven en laat dit ongeveer 20 min in de oven staan op 100 °C. Rooster intussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze lichtbruin zijn. Neem na ongeveer 20 min de groente uit de oven. Strooi de pijnboompitten erover en de kappertjes. Strooi bij serveren de Parmezaanse kaas erover.
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2012Italiaans Bijgerecht60-120 min.
- Eigen recept
gegrilde groente met geitenkaas
Een heerlijke salade die als hoofdgerecht kan dienen met een lekker (ciabatta) brood of als voor gerecht,( de hoeveelheden dan aanpassen.
2 courgettes in plakken, 1 gele + 1 rode paprika in stukjes,2 tenen knoflook in plakjes, 1 eetl balsamico azijn, 2-3 eetle olijfolie extra vergine, 1/2 eetl gedroogde italiaanse kruiden, 50 gr pijnboompitjes,75 gr rucola, zwarte oliven, 200 gr geitenkaas ( of evt feta) verbrokkeld
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Gegrilde Groente Met Knoflookmayonaise.
Knoflookmayonaise: 2 eierdooiers, 4 teentjes knoflook, geperst, 2,5 deciliter olijfolie, mespunt peper, 2 eetlepels citroensap., Groenten: 4 kleine aubergines, 4 middelgrote rode paprika's, 4 middelgrote stevige tomaten, 4 kleine uien, 5 eetlepels olijfolie, 1/3 kop gehakte verse peterselie, 1 teentje knoflook, geperst, mespunt peper.
- Spaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2000Spaans Bijgerecht30-60 min.
Gemarineerde, gegrilde groente
Dit is groente zoals op het Italiaanse platteland gegeten wordt wanneer de oogst overvloedig is. Het kan in grote hoeveelheden gemaakt worden en vervolgens in glazen potten in de koelkast bewaard worden in de dressing. Dat wil zeggen als het je lukt ervan af te blijven.
2 aubergines, 2 courgettes, zout, olijfolie, 2 rode paprika`s, 2 gele paprika`s, ca 3 el witte balsamico-azijn, ( eventueel ) 2-3 ansjovisfilets, 2 el groene olijven, zonder pit, 2 el zwarte olijven zonder pit, 2 el munt, grof gehakt
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-05-2008Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Gegrilde en gemarineerde groente
Zomer buffetgerecht. Afkoelen van de groente duurt het langst.
Aubergines , Courgettes , Tomaten , Zomerpompoen etc, als het maar zuiderse zomers groenten zijn, Voor de marinade:, 2 el witte wijn azijn , sap van halve citroen , 1 dl olijfolie , halve teen knoflook, gehakt , 1 el gladde peterselie, gehakt , versgemalen peper , zout
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2005Italiaans10-20 min.
sandwich met gegrilde groente
Zoiets gegeten bij restaurant Jacobus Pieck in Haarlem. Heelijk!!!! en vriendelijk voor de lijn.
2 bruine boterhammen of 1 bruine bol (waldkorn ofzo) 2 blaadjes sla, beetje mayonaise vermengd met ketchup van gedroogde tomaatjes(Heinz)en eventueel wat magere yoghurt, wat verschillende stukjes groenten (aubergine,champignon,ui,courgette) even grillen met klein beetje olijfolie en bestrooien met beetje thijm,zout en peper. 1 plakje kaas naar eigen voorkeur.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-08-2002Nederlands10-20 min.
Knapperig gegrilde groente
, 6 worteltjes, 500 gram groene asperges, 2 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, 300 gram cherry tomaatjes, 2 foccaciabroden, 1 eetlepel balsamico-azijn, zoutvlokken en peper, 4 takjes basilicum
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-09-2007Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Couscoussalade met gegrilde groente
1 courgette, in stukken; 1 rode ui, in stukken; 1 aubergine, in stukken; zout, peper; 10 el olijfolie; 250-300 g couscous; 2 el kleine basilicumblaadjes; 2 el fijngesneden bladpeterselie; 1 el fijngesneden munt; 16 kerstomaatjes; 2-3 el citroensap.
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-201030-60 min.
- Eigen recept
Salade met gegrilde groente (basisch)
Sla, 1/2 komkommer, 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, handje (of 2) ongebrande gemengde noten, 3 eetlepels sesamzaad, verse basilicum, 1 teen knoflook, 1/2 citroen, 2 eetl lijnzaadolie, 2 eetl cocosolie, steenzout
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-10-200910-20 min.
- Eigen recept
Gegrilde groente met rijst
Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Door een craving voor gegrilde groente, is dit recept uiteindelijk ontstaan!Â
1 Broccoli, 3 Sjalotten, 1 Paprika, 6 Radijsjes, 8 bospeentjes, 250 gram rijst, 2 knoflook tenen, Bouillion poeder, , Sriracha saus, Olijfolie, , Kruiden (naar keuze):, Oregano, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Kurkuma poeder, Gemberpoeder, Chilli vlokken, Knoflookpoeder, Peper, Zout,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-07-2020Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Broodje kruidenkaas met gegrilde groente
Borrelbroodje
6 sneden geroosterd brood (3 p.p.)1 kleine aubergine1 kleine courgette2 eetl. olijfolie1 kleine gele paprika, geroosterd en ontveldalfalfaVoor de kruidenkaas:, 1/2 pakje roomkaas2 eetl. fijngemaakte geitenkaas2 theel. zure roomeen paar takjes fijngesneden rucolapeperzout
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-07-200320-30 min.
Pastaoortjes Met Paddestoelen En Gegrilde Groente
ALA FRIED VOOR PIET!!!!!!!
1 dl (olijf)olie -, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas, zout -, (versgemalen) zwarte peper -, 1 ratatouillepakket (400 g) -, 400 gr. orecchiette -, 2 pakjes bundelzwammen (a 100 g).,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2000Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Aspergesalade met gegrilde groente
Voor de salade:, 250 gram groene asperges, 2 tomaten, in plakjes, 2 rode paprika, 100 gram amandelen, 1 zakje gemengde salade, 1 courgette, 1 selderijstengel, in plakjes, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, , Voor de dressing:, 2 el. citroensap, 2 el. grove mosterd, 2 el. balsamico azijn, 2 el. olijfolie, zeezout, 2 tl. provencaalse kruiden, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 rode ui gesnipperd
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-201020-30 min.
Gegrilde groente met knoflookmayonaise.
Knoflookmayonaise: 2 eierdooiers, 4 teentjes knoflook, geperst, 2,5 deciliter olijfolie, mespunt peper, 2 eetlepels citroensap., Groenten: 4 kleine aubergines, 4 middelgrote rode paprika's, 4 middelgrote stevige tomaten, 4 kleine uien, 5 eetlepels olijfolie, 1/3 kop gehakte verse peterselie, 1 teentje knoflook, geperst, mespunt peper.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Sandwich Met Gegrilde Groente En Geitenkaas
Apart lunchgerecht voor de liefhebber van pittige kaas
Een half Turks brood, 5 centimeter courgette, een rode paprika, 5 centimeter aubergine, beetje olijfolie, een halve theelepel gedroogde basilicum, 1 ons zachte witte geitenkaas,
- Arabisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-08-2000Arabisch10-20 min.
- Eigen recept
Gegrilde groente met worstjes
- aardappelen, - Catalaanse braadworstjes, - rode paprika, - courgette, - tomaten, - uien, - knoflook
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-200930-60 min.
Lassagne met gegrilde groente,
Voor een extra gezonde lasagne,gebruik in plaats van lasange traditionale ook eens Lasagne Integrali
=1 pak Grand' Italia Lasagne, =1 fles Grand' Italia Sugocasa Tradziionale, =1 Aubergine, =1 Courgette, =2 BolletjesMazzarella, =1 Bosje fingesneden Basilicum  =  Peper en zout, =  Scheutje extra vergine Olijfolie.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2014Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Vega salade bowl met gegrilde groente
Op zoek naar een snel hoofdgerecht met veel groente? Deze snelle vega salade bowl met gegrilde aubergine, courgette en rode paprika is de perfect maaltijd. Serveer de salade met een yoghurtdressing, wat knoflookcroutons en klaar is je salade met Mediterraans tintje.
1 Mini Pack Bonduelle Edamame bonen (1 x 80 g), 1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (1 x 80 g), 1 ei, 1 el olijfolie, 75 g Bonduelle Gegrilde aubergine, courgette & rode paprika (diepvries), 25 g krulsla melange, 2 el yoghurtdressing, 15 g knoflookcroutons
- Europees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-05-2019Europees Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
pitabroodje met gegrilde groente en een yoghurt knoflooksaus
Af en toe vegetarisch eten hoeft helemaal geen straf te zijn met dit gezonde pitabroodje met gegrilde groente. Gezond snacken!
1 paprika in smalle repen gesneden, 1 rode ui in ringen gesneden, 1 courgette in dunne plakken gesneden, 1 aubergine in dunne plakken gesneden, 4 pita broodjes, 4 el Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook, geperst, peper/zout, chilli flakes, gedroogde peterselie, rucola sla
- Mediterraan
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2016Mediterraan20-30 min.
Gegrilde Zalmfilet op gewokte groente.
Een heerlijk gezond gerecht voor een koolhydraat arm maar eiwitrijk gerecht!! Makkelijk te bereiden en snel klaar voor een voedzame gezonde avondmaaltijd.
Zalmmoot (grote naar eigen keuze), Groene groenten;, Broccoli/sperzieboontjes/groene asperges, Rode paprika, Gele paprika, Schijfje citroen, Plantaardige olijfolie (of kokosolie), Sesamzaadjes, Snufje viskruiden, 1 el chilisaus, 1 tl zoete sojasaus
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-03-2015Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gegrilde tonijn op een gewokte groente salade
 Â
- 4 moten tonijnfilet van 125 g, - 3 eetlepels kikkoman sojasaus, - 5 eetlepels (roerbak)olie, - 250 g peultjes, - 1 rode peper, in dunne reepjes, - 2 bosuitjes, in ringetjes, - 150 g winterwortels (julienne gesneden), - Wasabi
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-12-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Brood met gegrilde groente en hamburger (Vega) uit de oven
Dit gerecht kan zowel met een vega burger als een vleesburger gemaakt worden.
2 dikke sneden bruinbrood, 2 kleine courgetten, 2 vega burgers, Olie, Knoflook, Italiaanse kruiden, Bakje Houmous, eventueel rode pesto, als garneren wat basilicum blaadjes, Zout en peper, 4 plakken jonge kaas
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2015Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Taco's met groente en bbq-saus
Taco's met de heerlijke vegetrische gegrilde stukjes van Garden Gourmet.
2 el olijfolie, 800 g pompoenblokjes, 1 komkommer, 2 el azijn, 3 el bloemenhoning, 1 paprikamix (3 stuks), 175 g Garden Gourmet gegrilde stukjes, 12 mini-tortilla naturel, 100 ml ketchup, 1 el mosterd
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2020Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gesmolten kaaspasta met kip en groente
200 gr tagliatelle, 500 gr kipfilet, 6 el olijfolie, 2 rode paprika`s, 250 gr champignons, 10 takjes verse basilicum, sap van 1/2 limoen, 1/2 el suiker, zout en peper, 1 dl melk, 100 gr oude en 100 gr belegen kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2009Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.
Daar zat ik dan met nog een stuk wortel en wat broccoli en een eenzame tomaat. Moest verwerkt worden toch? Omdat ik geregeld nog steeds https://www.smulweb.nl/recepten/lutenitsa de Lutenitsa maak van mijn Bulgaarse body shape instructrice , heb ik altijd wel een pot gegrilde paprika in de voorraadkast staan.  Zo kwam ik op dit idee. Een paprika roomsaus met knoflook en die eenzame tomaat.  Alhoewel ik nu ook bedenk, dat ik het overschot aan groente ook in een portie lutenitsa had kunnen verwerken. Â
2 stuks kabeljauw haas circa 150 gram per stuk, rest broccoli met stukje stronk in roosjes en plakjes, 1/2 courgette in grove stukken, 1 tomaat in stukjes, 1/2 wortel in stukken, 1 rode ui grof gesnipperd, 3 teen knoflook uit de pers, 3 teen knoflook uit de knijper, scheutje olie naar keuze, 200 gram gegrilde paprika uit pot in stukjes gesneden, 5 eetlepels grof geraspte grana padano, , 175 ml kookroom met 20 % vet, peper, zout paprikapoeder, 1 kippenbouillon blok met minder zout van maggi
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2019Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gegrilde Groenten
Snelle groenten onder de grill
1 courgette; 1 aubergine; rode paprika; flinke scheut olijfolie; 1 eetl. balsamico azijn; eetl. verse italiaanse kruiden (diepvries); 1 theel. mosterd; (zout/peper)
- Italiaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-1999Italiaans Bijgerecht0-10 min.
Romige vis met gegrilde paprika
Heerlijk slank en gemakkelijk recept
* 300 gram broccoli, * 1 pot gegrilde paprikas (370 gram), * 1 bekertje demi crème fraîche (1, 25 dl), * 1 theelepel bouillonpoeder, * 200 gram visfilet
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-01-2011Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
salade van geroosterde groente met balsamico dressing
Dit recept is voor 2 lunch portie's. maar ook lekker bij gebakkewn aardappeltjes.
2 kleine aubergines, 2 grote roma tomaten(of andere), 1 rode paprika, 0,5 groene paprika, 1 courgette, 2,5 eetl olijfolie, 12 bocconcini( kleine mozzarella bolletjes, anders neem je een grote bol die je klein hebt gesneden), VOOR DE DRESSING, 12 groene olijven, 1 teen knoflook (fijn gehakt/geperst), 1 volle theel. kappertjes (afgespoeld en uitgelekt), een kwart theel. suiker ( een snufje dus), 1 eetlepel balamicoazijn
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-200810-20 min.
Gegrilde courgette met feta, zongedroogde tomaat en munt
Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd.
3 courgettes, 3-4 eetlepels goede olijfolie, een teentje knoflook (kan ook zonder), 10 zongedroogde tomaten, 100 g feta, een bosje verse platte peterselie, 5-10 blaadjes verse munt, rasp en sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-201220-30 min.
Gegrilde groentes
Gegrilde groente met kruiden
Diverse groentes zoals paprikas, knoflook, courgette, paddenstoelen, uien, tijm, rozemarijn, olijfolie, balsamicoazijn,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-03-2010Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Gegrilde groenten
2 rode paprika?s, 2 kleine courgettes, 1 kleine aubergine, 4 middelgrote uien, 4 knoflooktenen, 6 eetlepels olijfolie, (zee)zout, peper.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2005Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gegrilde witlof
Een simpele manier om witlof eens anders te bereiden.
4 - 8 struikjes witlof, olie, peper, zout
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-05-2001Bijgerecht0-10 min.
Gegrilde varkenshaasspiesjes
een recept dat het hele jaar goed smaakt
500 g varkenshaas (gemarineerd met pesto), 1 pakje gerookt ontbijtspek (ca. 175 g), 3 eetlepels vloeibare margarine, 1 duopak krieltjes (700 g), 2 courgettes, 1 rode paprika, 3 eetlepels balsamicodressing,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2007Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
gegrilde kiphaasjes
2 tenen knofl ook, 1 tl gemalen komijn of paprikapoeder, zout, versgemalen zwarte peper, 4 el olie, 500 gr kipfilet, 1 pak gele rijst, 1 zak Roerbakgroenten (à 400 g), ½ fl esje woksaus sweet & sour (à 175 ml, Conimex),
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2009Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gegrilde Turkse shoarma van malse kippendij
Hmmmm…. Weer eens iets anders, maar zo lekker smullen is dit. Dit gerecht is, op de marineertijd niet meegenomen, erg makkelijk en snel te maken. Wij vinden het erg lekker en is ook een ideaal recept voor de snelle vakantie maaltijd en zeker als je kinderen hebt want kleine smullertjes zijn hier dol op. Eet met een tortilla of Turks brood of met bulgur, witte gekookte rijst, salade of extra groente.
500 gr kippendij, 1 groene paprika, 1 rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 tl paprikapoeder, pikant of gerookt, 1 ½ tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, Snufje cayennepeper, ½ tl gedroogde rozemarijn, 1 ½ tl gedroogde basilicum, 1 tl majoraan, 2 tl oregano, Vleugje kurkuma (geelwortel), Zeezout, 1 el vers gesnipperde peterselie, 2 el olijfolie, Vleugje citroensap,
- Turks Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-2015Turks Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
gegrilde groenten
Het is een heerlijk gerecht wat gegeten kan worden bij je pasta of verschillende italiaanse aardappel gerechten. Bijv. zie gerecht; rozemarijn aardappels met kip.
1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 200 gr. groene aspergetips, Olijfolie, balsamico, zout & peper
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2009Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Gegrilde lamsspitjes
1 kilo mager lamsvlees, 3 uien, 3 groene paprika's, 4 tomaten, 1 theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 3 eetlepels olie.
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-05-2002Iers Hoofdgerecht60-120 min.
gegrilde vleesspies
Lekker weinig calorien
200 gr magere varkenslappen; 3 eetlepels ketjap; 1 eetlepel citroensap; 1 eetlepel olie; 1 teentje knoflook; 0,5 tl sambal; 1 ui; 1 rode paprika; 4 champignons; 4 vleespennen; 300 gr gebakken aardappels; sla met magere dressing
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2005Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Stapelaar van gegrilde groenten
• 1 aubergine, • 1 courgette, • 2 tomaten, • 1 rode ui, • 150 gram oesterzwammen, • 150 gram doperwten, • tuinkers, • 8 plakjes ontbijtspek, • halve kropsla, • 4 teentjes knoflook, • 1 dl azijn, • 4 eetl. olijfolie, • snufje peper en zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2010Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Krokant gebakken gnocchi met pesto- groente en garnalen.
Gnocchi over van een recept van 2 dagen geleden en die moeten nu verwerkt worden anders vinden ze hun weg naar de kliko en dat hebben ze niet verdiend Mijn vriendin vertelde , dat ze een rest gnocchi vaak bakte. Goed idee om dát eens te proberen. Lekker knapperig krokant van buiten en zacht van binnen. Snel klaar met wat gebakken courgette en een geroosterde paprika uit pot met verse garnalen een snelle maaltijd en prima op smaak met de zelfgemaakte rode pesto. https://www.smulweb.nl/recepten/1481669/Rode-pesto-zelf-maken-zo-lekker
250 gram gnocchi, zonnebloemolie, 150 gram rauwe garnalen ( diepvries ontdooid), , 1/2 courgette in blokjes, 2 gegrilde rode paprika uit pot, 50 gram rode pesto ( zelf gemaakt), scheutje kookroom, enkele blaadjes basilicum ter garnering,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-08-2020Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Pompoensoep met gegrilde paprika
Dit is een heerlijke soep voor zowel in de winter als in de zomer. Ik heb dit recept gevonden op het internet en er een eigen draai aan gegeven. Het is een makkelijk recept die altijd smaakt. Ook lekker voor in je eentje (de rest kun je in kleine porties invriezen). Bewaar eventueel de pompoenpitjes en laat ze goed drogen. Als je een tuin hebt zijn pompoenen zeer makkelijk te kweken, ik heb er afgelopen zomer een aantal mogen oogsten. Let er wel op dat ze veel ruimte in beslag nemen. Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen groentebouillon te trekken als je er de tijd voor hebt.
1 (Hokkaido)pompoen, 2 middelgrote uien, 50 gram boter, 750 ml water, 1 bouillonblokje (groente), 250 ml kookroom (evt. light), Gegrilde paprika uit pot (300-500 ml naar eigen smaak), , Om erbij te serveren: kaascrackers van geraspte oude kaas en/of rucola.
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-01-201330-60 min.