1. Home
  2. Recepten
  3. Gefrituurd

Gefrituurd recepten (347) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gamba`s gefrituurd

Heerlijke koud/warm combinatie van frisse salade en krokante gambas

INGREDIENTEN

500 g. bloem 1 zakje gedroogde gist 15 g. zout 1 tak rozemarijn 1 eetl. suiker 1 eetl. boter 300 ml. lauw water 400 g. tomaten 2 kroppen kropsla 12 gambastaarten(gepeld) 4 tenen knoflook 1/2 bos peterselie 1 citroen 1 sjalot 1 theel. mosterd 100 ml. witte wijnazijn 1 eetl. gembersiroop 150 ml. zonnebloemolie 150 ml. olijfolie 300 ml. bier 165 g. bloem zout en peper

Voorbereiding

Brooddeeg kneden en 45 minuten rijzen, evt. gambas pellen, oven voorverwarmen op 220C.

Bereidingswijze

1 Hak 2 tenen knoflook en een tak rozemarijn fijn en verdeel over het brood. Druk het in het deeg. Bestrooi met geraspte Parmesan en bak het brood 20 minuten. 2 Marineer de gambas met 2 tenen knoflook, 2 eetl. gehakte peterselie en het sap van een citroen. 3 Doe de azijn, 1/2 sjalot, mosterd, 2 eetl. peterselie en gembersiroop in een maatbeker. plaats de staafmixer in de maatbeker en voeg al draaiende de olie toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 4 Giet het bier in een ruime schaal en klop de bloem erdoor. Voeg ook scheutje olie en zout toe. 5 Verhit de olie voor op 190C. 6 Prik de gambas aan satéprikkers, haal ze door de bloem, door het beslag halen en krokant frituren. Laat de garnalen uitlekken op keukenpapier. 7 Was de sla, laat uitlekken. Snij de tomaten in partjes. Maak de sla+tomaten aan met de dressing en leg op schaal. Plaats de gambas rondom de salade. 8 Serveer brood met olijfolie apart.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurd Ijs

Ijsbollen met amandelschaafsel, enkele seconden gefrituurd in de olie.

INGREDIENTEN

1 pak vanille-ijs, 4 eiwitten, 100 gram poedersuiker, 400 gram amandelschaafsel, olie om te bakken,

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

gefrituurd ijs

HEERLIJK TUSSENDOORTJE VOOR DE ZOMER.

INGREDIENTEN

ROOMIJS, KOKOS ( GEMALEN ), EIWITTEN, OLIE

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ham/kaassouffles (gefrituurd)

Snack

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 2 plakjes kaas, 1 plakje ham, 1 ei, paneermeel

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

gefrituurd ijs

Een echte verrassing! ijs in een warmgefrituurd krokant laagje

INGREDIENTEN

4 bolletjes roomijs, 1 ei, 100 g kokos, 100 g cake

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

camembert, gefrituurd

Gesmolten camembert, in een krokant jasje

INGREDIENTEN

Camembert, paneermeel, 2 eieren, cranberrysaus

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2007
  •  
  •  0-10 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroomijs (bak 1 liter), 50 g paneermeel, 150 g amandelen, 1 tl kaneelpoeder, 3 el bloem, 2 eieren, gesplitst, olie om te frituren, poedersuiker, 4 glaasjes appelcider (slijter)of sauternes

  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2012
  • Fusion Nagerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurd kalfshapje

Een hapje tussendoor, of bij de borrel

INGREDIENTEN

4 gemarineerde ansjovisfilets150 gr. kalsoester1 theel., gedroogde saliezoutversgemalen peperfrituurolie1 ei, 3 eetl. bloem1 citroen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  •  
  •  20-30 min.

Gefrituurd ijs

Met een laagje kokos

INGREDIENTEN

- 2 l. vanille ijs, - 1 ei, - 125 gr. bloem, - 150 gr. broodkruim, - 2 el. gedroogd kokos, - frituurolie, - 2 dl. water

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-1999
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

Roomijs - Kokos(gemalen) - Eiwitten

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

1/2 l vanille ijs, 1 ei, paneermeel, kaneelpoeder, frituurolie

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 1 eetlepel suiker, 400 gram gemalen kokos, bakje vanille ijs

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurd salieblad

INGREDIENTEN

20 tot 30 saliebladeren (of andere kruiden), Olie voor het frituren, , Benodigdheden voor het beslag., 100 g bloem, snufje zout, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels warm water, het eiwit van 1 groot ei

  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

1 liter slagroomijs, 75 g paneermeel, 300 g gepelde hazelnoten, fijngemalen, 2 tl gemalen kaneel, 4-6 el bloem, 4 eiwitten, losgeklopt, olie om te frituren, poedersuiker, 8 glaasjes appelcider

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Camembertplak, gefrituurd

Gevuld met chorizo

INGREDIENTEN

1 ei, , 75 g bloem, 0,5 theelepel gemalen oregano, 1,5 eetlepel olie, 1 dl cider*, 30 g chorizo, 250 g niet te rijpe ronde camembert, frituurvet of olie,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aardappelschillen (gefrituurd)

Knapperig Gefrituurde Aardappelschillen

INGREDIENTEN

2 aardappelen, olie

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  •  
  •  60-120 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

Roomijs - Kokos(gemalen) - Eiwitten

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gefrituurd fruit.

INGREDIENTEN

1 appel1 banaan1 peer3 eetl. citroensap8 blauwe druivenfrituurvet/olie150 g zelfrijzend bakmeel1 theel. zout1 ei1? dl. melkpoedersuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

Roomijs - Kokos(gemalen) - Eiwitten

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

Roomijs - Kokos(gemalen) - Eiwitten

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

Roomijs - Kokos(gemalen) - Eiwitten

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gefrituurd ijs

INGREDIENTEN

Roomijs - Kokos(gemalen) - Eiwitten

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gefrituurd Vlees

INGREDIENTEN

300 gr broccoli, 1 teentje knoflook, 2 rode paprika's, 400 gr varkensvleesreepjes, zout, peper, 5 eetlepels maiskiemolie, 1 blik bamboescheuten, 100 gr ongezouten cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

slakken gefrituurd

Apart, gemakkelijk en sukses verzekerd

INGREDIENTEN

Court bouillon met witte wijn, tijm, laurier, ui, kruidnagel, peterselie;, melk, bloem, zout, peper

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tongscharsliertjes gefrituurd

INGREDIENTEN

800 g tongscharfilets, 1 bussel peterselie, 2 citroenen, 400 g mayonaise, 4 eieren, 50 g kappertjes, 50 g augurkjes, bloem, paneermeel, eiwit, cayennepeper, peper, zout.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aubergines, gefrituurd

INGREDIENTEN

4 aubergines * 2 tomaten * peper * zout * boter.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurd varkensvlees

INGREDIENTEN

4 plakken mager varkensvlees van ruim 1 cm dik bloem, vermengd met zout en peper 2 losgeklopte eiwitten 125 gr vers broodkruim olie om te frituren 1/2 krop Chinese kool 1 limoen in plakjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gefrituurd ijs!

Als 16-jarig meisje heb ik dit voor het eerst gegeten en was direct enorm onder de indruk. Ijs bereiden in de frietpan leek mij onmogelijk! Het gerecht heeft me nooit meer losgelaten en heb hiernaar gezocht tot een paar jaar geleden! Eindelijk had ik een recept en het smaakt overheerlijk.Uiteraard heb ik het meteen zelf gemaakt en vond het prachtig om te zien dat mijn 2 kinderen van 13 en 11 net zo onder de indruk waren als ik als 16-jarige!  Vooral onze dochter heeft de liefde voor het koken overgenomen en denk dat deze traditie zich nog een generatie gaat voortzetten! Een heerlijk recept waar je van onder de indruk raakt!

INGREDIENTEN

0,5 liter roomijs, 50 gr paneermeel, 50 gr gepelde hazelnoten, gemalen, 50 gr geraspte kokos, 2 eieren, 4 eetl. Bloem, Frituurolie, , Voor de mangoroom:, 2 rijpe mango's, geschild en in stukjes, 200 ml kokosmelk, 0,5 theel. Gemalen kardemom

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

viskoekjes pikant gefrituurd

Eenvoudig, fantastisch ,Noord-Afrikaans borrelhapje

INGREDIENTEN

500 gram gemalen stevige witvis, 4 eetlepels broodkruim of matsemeel(Joods), 1 ei losgeklopt, 1/2 theelepel zout, witte peper, 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie of koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel gemalen koriander, bloem, frituurolie, citroenpartjes ter garnering

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Knapperig gefrituurd ijs

Het lijkt onmogelijk maar met een beetje precisie is het te doen en zeker de moeite waard.

INGREDIENTEN

Bak vanille ijs van 0,5L, 1 ei per keer, 1/2theelepel vanille aroma (baukje)per keer, , 8 eetlepels geplette cornflakes, 2 eetlepels bruine suiker per keer, 1 eetlepel suiker per keer, 1/2 theelepel kaneel per keer, olie om te frituren,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Karenmelk gefrituurd kip

Een variatie op de alom bekende gefrituurd kip. Deze keer met veel groene kruiden gemaakt en lekker zacht van smaak met veel smaaknuances erin.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten-elk in 2 delen verdeeld, olie voor frituren en keukenpapier voor ontvetten van kipVOOR KIP PEKELWATER: 2 t zout, 12 zwarte peperkorrels, 1 citroen-in kwarten verdeeld, 3 laurierbladeren verscheurd in stukjes, takjes peterselie, takjes tijm, 3 e honing, 3 teentjes knoflook-in stukjes, 1 e zwarte peperkorrels, 2 t zeezout, genoeg water dat de kip er onder staat MAKEN VAN PEKELWATER: 1. Doen alle ingredienten in een steelpan en breng aan kook. 2. Kook voor 3 min. en laat volledig afkoelen. VOOR KARNEMELK MENGSEL: 500 ml karnemelk, 1/2 t zout, verse rozemarijn zeer fijn gesneden, 1/4 t gemalen zwarte peper MAKEN VAN KARNEMELK MENGSEL: Meng alle ingredienten door elkaar. Doen karnemelk mengsel in diepe kom.VOOR BLOEM MENGSEL: een diepe soepbord vol bloem, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 t gerookte paprikapoeder, 1/2-1 t cayennepeper, kippenbouillon blokje (voor 200 ml) verkruimeld, 1 t zout, 1/2 t gemalen witte peper MAKEN VAN BLOEM MENGSEL: Meng alle ingredienten door elkaar.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chinees Aromatisch gefrituurd kip

Hier komt je verschillende dieper smaak vlakken tegen en alhoewel veel pepers gebruikt worden, proeft het helemaal niet zo scherp.

INGREDIENTEN

voor marinade, zout en kippenbouillonpoeder, rode pepers, fijn, Sichuan peperkorrels, kardemom, in stukjes gehakt, gember, in stukjes gehakt, venkelzaden, laurierblad, in stukjes verscheurd, , Wrijf kip in met marinade en laat voor 3 uur marineren.

  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

thaise visballetjes (gefrituurd)

Lekkere visballetjes voor een feestje . tip tip tip gebruik anarchideolie om in te frituren het is plantaardig en het ruikt niet zo

INGREDIENTEN

450 g kabeljauwfilet, 2 rode pepers, 2 teentjes knoflook, ca. 2 cm verse gemberwortel, 1 1/2 theelepel serehpoeder, 2 eetlepels Thaise vissaus, 1 ei, 3 eetlepels geraspte kokos (zakje a 125 g) ca., 1 eetlepel maïzena, olie om te frituren

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Calamari gefrituurd (traditioneel)

In Spanje kun je ze bijna overal krijgen, lekker mals en sappig met een beetje citroensap of ali. In Nederland daarentegen zijn ze vaak taai en net stukjes rubber wanneer je een bakje besteld bij de visboer. Hoog tijd om het zelf te maken dus!

INGREDIENTEN

*500 gram schoongemaakte pijlinktvis, (zorg dat je de lange dunne hebt met de kleine tentakels), *100 gram maismeel (let op! geen maizena), *100 gram bloem, *1 tl zout (of viskruiden), * Zonnebloemolie (om te frituren), * 1 Citroen

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2014
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurd Vanille Ijs

Bolletje vanille ijs gepaneerd en gefrituurd met een vanille suas en slagroom rijkelijk afgegarneerd

INGREDIENTEN

Vanille ijs, cocosschaafsel, eiwit, eigeel, room, slagroom, vanillesuiker, verse vruchten.

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Tapas van knoflookgarnalen gefrituurd

Een recept dat niet van mezelf is.

INGREDIENTEN

250 gram grotere garnalen (rauw), 2 el olie, 1 el gehakte knoflook, 1 laurierblad, 1/4 - 1/2 tl pepervlokken (of naar smaak), 1 el vers gehakte peterselie, 2 kleine ovenschaaltjes (en zoveel olie als daar in past), ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Gefrituurd Vanille Ijs

Bolletje vanille ijs gepaneerd en gefrituurd met een vanille suas en slagroom rijkelijk afgegarneerd

INGREDIENTEN

Vanille ijs, cocosschaafsel, eiwit, eigeel, room, slagroom, vanillesuiker, verse vruchten.

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Gefrituurd ijs met appelchips

De bereiding bestaat voornamelijk uit wachttijd. Je kunt het ijs echter van tevoren maken. Het afbereiden duurt maar een minuut dus je bent niet lang van de tafel weg.

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroomijs, 50 g paneermeel, 150 g gepelde hazelnoten, fijngemalen, 1 tl kaneelpoeder, 3 el bloem, 2 eieren, olie om te frituren (geen frituurvet!), poedersuiker, 1/2 appel, bijv. jonagold

  • Fusion Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2009
  • Fusion Nagerecht
  •  > 120 min.

Gefrituurd Brood (Poori)

Zacht knapperig brood, lekker bij Indiase gerechten.

INGREDIENTEN

100 gr volkorenmeel, gezeefd / 100 gr bloem (indien chapati-meel voorhanden is, gebruik dan 225 gr ipv het volkorenmeel en de bloem) / 1 tl zout / 2 el plantaardige olie / olie om te frituren / 1,2 dl melk of water

  • Indiaas Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gefrituurd ijs met frambozencoulis

INGREDIENTEN

50 ml appelsap +, 2 el poedersuiker, 1 doosje frambozen (250 g, diepvries), 1/2 roombotercake (a 450 g), in plakken, 1 ei, gesplitst, 4 el bloem, 4 bollen roomijs vanille (bak 1 liter), 1 liter zonnebloemolie

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2013
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Carpaccio van ananas en gefrituurd ijs

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

4 bollen roomijs, 8 plakken cake van 3 mm dikte, 4 eiwitten, Handje amandel schaafsel, Scheutje eau de vie, 4 takjes mint, 1 kleine lepel witte basterdsuiker, Pan met olie,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste gefrituurd recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top