1. Home
  2. Recepten
  3. Gedroogde Tomaten

Gedroogde tomaten recepten (5.487) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte griekse(!) moussaka

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden, Zout en vers gemalen peper, Circa 50 gram bloem om te paneren, Circa 3 dl olijfolie, 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken, 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt), 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt., 3 eetlepels tomatenpuree, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels gedroogde oregano, 1 snufje kaneel, , Voor de saus:, 15 gr boter, 25 gr bloem, 3dl melk, zout en peper, snufje nootmuskaat, 2 eieren, losgeklopt, 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta penne met gerookte kipfilet, pesto en gedroogde tomaten

Een superlekkere pasta om je vingers bij af te likken. Een succesrecept in onze familie. Heel snel klaar!!

INGREDIENTEN

400 gram penne - Plm. 400 gram gerookte kipfilet - 1 klein ui - 1 eetlepel olijfolie - 1 eetlepel oregano - 1 glas witte wijn - 200 ml creme fraiche -, 2 eetlepels rode pesto - 3 gedroogde tomaten (op olie) uitgelekt - 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Grieks rundvlees uit de oven

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

INGREDIENTEN

600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken, , 2 eetlepels rode-wijnazijn, , 3 eetlepels olijfolie, , 1 eetlepel gedroogde oregano, , 2 theelepels chilipoeder, , 1 eetlepel tomatenpuree, , 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet), , 4 tomaten, in partjes, , 2 gele paprika's, in grove stukken, , 200 g Griekse feta (kaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2006
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stifado voor de slowcooker of oven

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

INGREDIENTEN

Eerst even dit; Komt het vlees van een koude buitenlucht of uit de koelkast? Laat het `even wennen` want als het ijskoud de pan in gaat dan is het gedaan met het malse vlees! ± 800 g runderlappen.(wat doorregen runderlappen vindt ik lekker), 4-5 el olijfolie., 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden 1 blik tomatenblokjes. 250 g sjalotjes. 50 ml rode wijn. 25 ml rode wijnazijn ½ -1 afgestreken tl kaneel.½-1 afgestreken tl geraspte nootmuskaat2 laurierblaadjes. 1 mespuntje kruidnagelpoeder. ½ tl gemalen komijn vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak1 klein blikje tomatenpuree. 50 g boter.(of minder naar eigen smaak) ± 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesnedenScheutje Worcestershire sauce. plusminus 300 ml water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan)., ± 1 el bloem om het vlees mee te bestrooien plus plastic zak (om vlees en bloem in te doen), Soms voeg ik een snufje chili of Cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2007
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

TE GEK BAMI SPECIAAL RECEPT

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.

Franse tomatentaart van Guylaine

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg - 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten) - scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika) -, 200 gr Gruyere (of Comtekaas) - gedroogde provencaalse kruiden - pittige olijfolie voor pizza's

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastasalade met gedroogde tomate rucola feta en pijnboompitten

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.

INGREDIENTEN

250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -, 3 kruidenbouillontabletten -, 2 eetlepels witte balsamico-azijn -, 10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -, 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -, 3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -, 100 gram Griekse feta -, 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -, 50 gram gewassen rucola -, versgemalen peper -

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Moussaka a la louise

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., Halve theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Slanke ovenschotel met ham en kaas

Lekker, slank, gezond, snel klaar en het smaakt heerlijk. Eigenlijk is dit recept met volkoren macaroni maar ik heb dit keer eens voor Fusilli pasta gekozen. De hoeveelheden zijn voor een dieet portie, ben je niet op dieet dan neem je meer.

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, 2 preien, 1 plak ham van 100 gr, 160 gram (gare) macaroni, 1 paprika, Pakje Hamkaas of Kaassaus (ongeveer 200 ml), Verse (of gedroogde) bieslook, Italiaanse kruiden, Peper en zout naar smaak, Voor de salade, Een paar tomaten, 1 of 2 uien, Dressing (naturel, slanke), , Aantekening; mocht er een reclame verschijnen van de bonen van Hak? De TIP met het advies om de bonen van Hak te kopen komt niet van mij maar is een reclame van Smulweb.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola

INGREDIENTEN

4 gamba's, gepeld en schoongemaakt, ca. 125 gram ongekookte spaghetti, 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst, 3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water, ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden, peper en zout naar smaak, eventueel wat vers geraspte parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenpansgerecht met Grieks tintje

Bij ons is het altijd smullen geblazen als dit gerecht op tafel komt! Makkelijk te bereiden eenpansgerecht, dat ook zonder vlees heerlijk smaakt.

INGREDIENTEN

400 g varkensvleesreepjes (met gyroskruiden gekruid), 600 g aardappelen, 2 uien, 2 kleine courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 500 g tomaten, 1 dl olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, versgemalen zwarte peper, zout, 1.1/2-2 dl kippenbouillon, 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Waanzinnige kip uit de oven!

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious,

INGREDIENTEN

* 600 gram kipfilet, * 3 eetlepels boter, * 2 el olijfolie, * 3 teentjes geperste knoflook, * 1 tl gedroogde chilipeper, * 1 glas witte wijn, * 200 gr crème fraîche, * 80 gram fijngesneden uitgelekte zongedroogde tomaten in olijfolie, * 25 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, * 1 tl (verse) tijm, * 1tl (verse) oregano, * 1t (verse) rozemarijn, * handje vol verse fijngesneden basilicumblaadjes, * zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kruidig italiaans tomatenbrood

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven.

INGREDIENTEN

3 el olijfolie (of beter nog: de olie van de zongedroogde tomaten);, 360 g broodbloem (of half bloem en half griesmeel, dat doe ik altijd);, 1 el droge gist (het grote maatschepje, of 1 zakje van 11 gram);, 6 el melk;, 1,5 dl water;, 1,5 tl suiker;, 1,5 tl zout;, 1 tot 2 tenen knoflook;, 1,5 tl gedroogde basilicum;, 0,75 tl gedroogde oregano;, 0,5 tl gedroogde tijm;, 0,25 tl gedroogde rozemarijn;, 50 g Parmezaanse kaas;, 6 el zongedroogde tomaten;, eventueel geraspte kaas voor eroverheen (heerlijk!)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Amuse van Parmaham met mozzarella en gedroogde tomaten

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

warme salade met biefstuk en gedroogde tomaten

Wie denkt dat salades alleen koud lekker zijn, moet deze eens proberen. snel een een heerlijk recept. per persoon:290 kcal

INGREDIENTEN

4 biefstukken (125 g elk), 8 gedroogde tomaten op olijfolie wat van de olie, 1 theel. grofgemalen zwarte peper, 200 g champignons, 4 eetl. balsamico azijn, 1 theel. Franse mosterd, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatensap, 200 g gemengde salade,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse wittebonen met pesto en gedroogde tomaten

Lekker veel groenten. Een slank, erg lekker en vooral snel wokgerecht. Lekker met pesto en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelkoekjes met mozzarella en gedroogde tomaten

Heerlijke aardappelkoekjes!!!Goed voor te bereiden. Gemakkelijk dus als je gasten krijgt. En...het is weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen (kruimig) - 1 ei - 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas - 1 eetlepel bloem -peper, zout, nootmuskaat - boter om te bakken - 150 gr mozzarella - 4-5 gedroogde tomaten (geweld) - 1 eetl fijngesneden basilicum

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sperziebonensalade met rucola, gedroogde tomaten

Deze lekkere salade ontstond toen ik te veel sperziebonen had gekookt. Het recept blijft er bij ons in, want de salade is heerlijk. Je kunt de salade als voorgerecht geven, maar ook als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd.

INGREDIENTEN

75 gram rucola -, 150 gram sperziebonen -, 2 lente-uitjes -, 4 gedroogde tomaten op olie -, 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -, 2 eetlepels walnootolie -, 1 ½ eetlepel balsamicoazijn -, ½ eetlepel honing -, ½ eetlepel mosterd -, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Italiaans
  •  20-30 min.

gedroogde tomaten!!!

De zon in een potje!!!!

INGREDIENTEN

-zoveel tomaten als je oven er kan drogen, (maak ze in de zomer, als ze lekker goedkoop zijn!!), -keukenzout, -kruiden, olijfolie, -brandschone glazen pot

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2001
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Gedroogde tomaten

Heerlijk om in bijna alle Italiaanse gerechten te verwerken!

INGREDIENTEN

Tomaten, olijfolie, Tijm, Rozemarijn, Laurier (in kleine stukjes), Peper en Knoflook (ongepeld, grofgesneden)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gedroogde Tomaten

Gedroogde tomaten zijn heerlijk in salades, als bijgerecht, op pizza's

INGREDIENTEN

Tomaten, zout, suiker, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

- tomaten, - fijn zeezout, - extra vierge olijfolie, - salie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2008
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gedroogde Tomaten

INGREDIENTEN

3 kg tomaten, olijfolie, tijm, laurier, oregano, grof zout, peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2000
  • Italiaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

CROISSANTRONDJES MET CHAMPIGNONS EN GEDROOGDE TOMATEN

Lekker gemakkelijk met een blikje croissantdeeg. Vulling kun je ook varieren. Dag tevoren al te maken. Voor het opdienen even warmen in de oven of koud is ook lekker. Een TOPPIE!

INGREDIENTEN

1 blikje croissantdeeg -, tomatenpuree of tomatenketchup -, 100 gram champignons -, 1 kleine ui -, 1 teentje knoflook -, 1 eetl zonnebloemolie -, 2 eetlepels gesnipperde peterselie -, 50 gram geraspte belegen kaas -, peper en zout -, 5 gedroogde tomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2007
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

Tomaten, olijfolie, Tijm, Rozemarijn, Laurier (in kleine stukjes), Peper en Knoflook, grofgesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gedroogde Tomaten

INGREDIENTEN

- 1 kg. kleine stevige tomaten, - 5 teentjes knoflook, - 3 laurierblaadjes, - 3 rode pepers, - olijfolie, - goed afsluitbare potjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  •  
  •  > 120 min.

gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

1kg belgische pruimtomaten-fijn zeezout-2dl olijfolie-enkele blaadjes platte peterselie,basilicum,oregano-1laurierblaadje.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  •  
  •  > 120 min.

Gedroogde tomaten

INGREDIENTEN

500 g pomodori liefst trospomodori, 500 g kleine trostomaten als tasty tom/red pearl, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Caprese ovenpasta met kip

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkenshaasjes met zongedroogde tomaten en champignons

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, zout en versgemalen peper, 20 g boter, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 125 ml witte wijn, 6 zongedroogde tomaatjes (op olie), in reepjes, 1/2 theel. gedroogde oregano, 250 g champignons, gehalveerd, 125 ml crème fraîche (Melkan), aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met gedroogde tomaten

Verrukkelijke risotto uit het blad "De smaak van Italie". Ik heb het recept iets aangepast.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes - 2 teentjes knoflook - 2 eetlepels olie - 8 gedroogde tomaten - 125 gram bacon in stukjes - 300 gram risotto rijst - 3 dl droge witte wijn - 1 liter groentebouillon - 1 eetlepel basilicum - 1 eetlepel boter - Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokante Kaasballetjes Met Gedroogde Tomaten.

INGREDIENTEN

(VOOR 16 BORRELHAPJES) , 50gr gedroogde tomaten*)100gr bloem*)50gr koude boter*)100gr geraspte oude kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rosbiefrolletjes gevuld met rucola, roomkaas en gedroogde tomaten

Een SUPER lekker en gemakkelijk te maken borrelhapje. Valt bij iedereen in de smaak!

INGREDIENTEN

20 plakjes rosbief -, 4 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -, 50 gram rucola -, 100 gram roomkaas, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2007
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten

Super lekker! Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Wat wil je nog meer? Gewoon doen!

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets (niet te dik!)-, peper, zout -, 2 eetlepels olijfolie -, 1 klein potje of bakje rode pesto -, 1 bolletje (buffel)mozzarella (in plakken gesneden)-, 6 gedroogde tomaten (op olie)in kleine stukjes -, scheutje rode of witte wijn of wat bouillon (van tablet o.i.d.)-, eventueel wat blaadjes basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aspergesalade met geitenkaas gedroogde tomaten en walnoten

Heerlijke salade. De geitenkaas is vooraf (paar uur tevoren!) gemarineerd in een kruidenvinaigrette. De combinatie met de gedroogde tomaten en de walnoten is erg lekker!

INGREDIENTEN

500 gram groene asperges -, 50 gram gewassen en gedroogde rucola -, 8 gedroogde tomaten op olie -, 125 gram zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc) -, olijfolie -, witte balsamico-azijn -, peper, zout -, vloeibare honing -, verse groene kruiden, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum, tijm -, 1 lente-uitje -, 75 gram walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top