Gebraden eend
Gebraden eend met salie, gember en rabarbermoes
2 wilde eenden van elk 1,5 kilo, zout en zwarte peper uit de molen, 250 g verse gember, 2 lange stengels jonge rabarber, 2 handjes verse salie, grof gehakt, 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en doormidden gesneden, 2 rode uien, in dunne plakjes gesneden, 2 wijnglazen Marsala of Vin Santo, 3 dl groente-, kip- of vleesbouillon, olijfolie,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-05-2002Engels Hoofdgerecht60-120 min.
Gebraden eend met sinaasappelsaus
Een jonge eend van ongeveer 2 kilo, - peper en zout -, Voor de saus :, - 3 dl bouillon van de gebraden eend, - 45 gram suiker, - 3 sinaasappels, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel maizena, - zout -, , Voor de garnering :, , - 2 a 3 zoete sinaasappels, - waterkers, , , ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden Eend Met Honing
Heel lekker met kroketten
1 eend van 1,5 kg, 6 tl honing, 6 tl azijn, 4 tl zout, 8 elb pruimensaus
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden eend met abrikozensaus
1 stuk eend, -180 gr. abrikoos, gedroogde, gewelde, -8.5 dl. groentebouillon, kokende, -2 el. balsamicoazijn, -1 el. suiker, bruine, -2 el. olijfolie, -2 el. boter, -Zeezout, -Peper, zwarte, gemalen
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraden eend met knoflook
Een echt feestgerecht!
1 tamme eend van ca. 2 kg., 20 tenen knoflook., 250 gr. boter., 100 gr. verse peterselie, 100 gr. dijonmosterd., 2 eetl. olijfolie., 4 stronkjes witlof, 1/4 l. droge witte wijn., peper en zout.
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-11-2001Nederlands60-120 min.
Gebraden wilde eend
Joegoslavisch
1 wilde eend a circa 1500 gr, zout, 2 eetl citroensap, 0,5 dl olijfolie, 200 gr in dunne plakjes gesneden gerookt vet spek, 50 gr boter, 2 dl water,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-10-2002Joegoslavisch Hoofdgerecht60-120 min.
Langzaam gebraden eend
Met salie, gember en zelfgemaakte rabarbermoes. Kerstrecept van Jamie Oliver.
2 wilde eenden van elk 1,5 kilo, zout en zwarte peper uit de molen, 250 g verse gember, 2 lange stengels jonge rabarber, 2 handjes verse salie, grof gehakt, 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en doormidden gesneden, 2 rode uien, in dunne plakjes gesneden, 2 wijnglazen Marsala of Vin Santo, 3 dl groente-, kip- of vleesbouillon, olijfolie
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-12-2001Engels Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraden eend met abrikozensaus
1 stuk eend -, 180 gram gedroogde gewelde abrikozen -, 8 1/2 dl. kokende groentebouillon -, 2 eetlepels balsamicoazijn -, 1 eetlepel bruine suiker -, 2 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels boter -, zeezout -, zwarte gemalen peper,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-09-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraden eend met amandel ? rozijnenvulling
Dit Australisch recept heb ik van een vriendin gekregen die er een tijdje gewoond heeft.
1 panklare eend - zout, , Voor de vulling:, 150 gr wit brood, zonder korst - 1 ½ dl melk - 100 gr gepelde amandelen - 50 gr rozijnen zonder pit - 150 gr gedroogde pruimen - 2 eieren - 1 appel, , Voor de saus:, 3 eetlepels honing - 5 eetlepels witte wijn - 1 theelepel gemberpoeder - 5 eetlepels ananassap - 4 eetlepels cognac, , Voor de garnering:, 6 schijven ananas uit blik - 6 rode gekonfijte kersen - enkele takjes waterkers,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-12-2006Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Gebraden Eend Met Pikante Kersensaus
Voor 4 porties, 198 Kcal en 2 gr voedingsvezel.
4 eendenborstfilets (150 gr per stuk), 2 theel olijfolie of andere plantaardige olie, 180 gr rode paprika, in dobbelsteentjes gesneden, 220 gr rode uien, fijngehakt, 1 eetl kristalsuiker, 1 eetl citroensap, 1/2 theel maizena, 250 gr verse kersen, ontpit,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-1999Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
krokant gebraden eend
1 kleine eend, zout, peper, 100 gr ui, 2 appels, 1 bos peterselie, 1 ui, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, , , ,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-05-1999Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraden wilde eend
Een recept van de jagers.
-1 flinke panklare wilde eend, -zout, peper en olijfolie, -2 wortels, -1/4 selderijknol, -1 ui (gesnipperd), -1 el tomatenpuree, -jeneverbessen, -tijm, -peperkorrels, -knoflook, -1 kopje bouillon (tabletje), -1 th lepel maizena, -scheut sherry
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-11-2005Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebraden eend met sinaasappelsaus en wafelaardappelen
Voor 10 pers.van "vifke"
5 eenden van elk 1,2 kg.; 12 sinaasappelen; 3 citroenen; 2 eetlepels tomatenpuree; 1 l. bruine fond; 5 sjalotten, 100 g. boter; 3 dl. grand marnier; 200 g. suiker en 2 dl. citroensap.,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-05-20020-10 min.
GEBRADEN WILDE EEND MET COURGETTECHUTNEY
Gehoord op radio Donna recept van Wim
2 wilde eenden 1 courgette 1 ui 1/2 teentje knoflook 1 takje rozemarijn 25 gram suiker 2 citroenen 500 gram rode wijn 100 gram kippenbouillon 100 gram champignons 1 wortel 1 sjalotje 1 takje dragon zwarte peper 10 gram beurre manie zout 20 gram olijfolie. 50 gram boter 10 gram room
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2004Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Krokant gebraden eend met pikante pruimenchutney
Ik was altijd huiverig om eend klaar te maken, maar met dit recept kan het bijna niet mis gaan!
Voor de gebraden eend:, klein bosje verse salie, alleen de blaadjes - 2 theelepels zout - 1 grote, tamme eend (bij voorkeur scharrel of biologisch) - 1 sinaasappel, gehalveerd - 2 wortels, geschrapt en grof gehakt - 2 uien, gepeld en grof gehakt - 2 stelen bleekselderij, schoongemaakt en grof gehakt - 1 bol knoflook, Voor de pikante pruimenchutney:, 100 gr fijne tafelsuiker - 1/2 kaneelstokje - 1 steranijs - 6 grote, rijpe grote rode pruimen, ontpit emn gehakt - een reep sinaasappelschil - mespunt gemalen komijn - zeezout en zwarte peper uit de molen, Voor de garnering:, een klein bosje waterkers, gewassen en gedroogd in de slacentrifuge
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-12-2014Hoofdgerecht> 120 min.
Gebraden jonge eend met kruidnageltjes, honing en specerijen
Uit : Only the best. Topgerechten voor thuis. voor 4 pers.- Vergeet uw gasten niet te waarschuwen dat ze de kruidnageltjes met hun vork moeten verwijderen omdat de smaak nogal agressief is
2 jonge eenden van ca. 1,4 kg per stuk, 20 kruidnagels, 100 g honing (vloeibaar), sap van 1/2 citroen, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), 1 theelepel koekkruiden (gember-kruidnagel-kaneel-steranijs), 150 g uien (fijngehakt), 150 g wortelen (in stukjes), 2 takjes tijm, 3 dl kippenbouillon, peper, zout, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2004Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
eend met sinaasappel
1 eend van ca. 1,8 kg, peper, zout, 1 grote ui, 2 sinaasappels, 1 vleesjustablet, 1 eetlepel gehakte perselie, 1 pak chips, 1 doosje waterkers
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2000Frans60-120 min.
Wilde eend met sinaasappelpartjes
Bron; Niet nog eens eend
1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper,
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-200330-60 min.
wilde eend met sinaasappelpartjes
Uit de braadpan.
*1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2001Belgisch Bijgerecht30-60 min.
Wilde eend met sinaasappelpartjes
*1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Trancheer de eend, door de poten en vleugels eraf te snijden. Snijd vervolgens het bortsvlees van het bot en verdeel dit in schuine stukken. Schik de stukken eend op een verwarmde schaal en giet er een beetje braadvocht met de sinaasappelpartjes overheen.,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Gehakte eend "Duan"
Een origineel recept uit Thailand, dat liefhebbers van de Aziatische keuken absoluut moeten proberen
-2 gebraden eendenborsten, -2 el ongekookte rijst, -1 gedroogde spaanse peper, -2 sjalotten, -2 citroengrashalmen, -2 lente uitjes, -2 verse Spaanse pepers, -1 bosje koreanderblaadjes, -sap 2 limoenen, -1 a 2 el vissaus, -zout en peper, VERDER:, -enkele blaadjes kropsla
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-09-2005Thais Voorgerecht20-30 min.
Wilde eend met pit
Een hete wilde eend.
*2 wilde eenden, *1 el. groene peperkorrels, *1 spaanse peper, *100 gr. mager rookspek, *2 uien, *1 winterwortel, *bouquet garni, *2 dl. rode wijn, *1 rode paprika, *12 olijven, *allesbinder, *5 el. olijfolie, *zout en peper,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2001Bijgerecht10-20 min.
wilde eend met pit
*2 wilde eenden, *1 el. groene peperkorrels, *1 spaanse peper, *100 gr. mager rookspek, *2 uien, *1 winterwortel, *bouquet garni, *2 dl. rode wijn, *1 rode paprika, *12 olijven, *allesbinder, *5 el. olijfolie, *zout en peper,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-09-2002Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
GEBRADEN EENDENBORST MET GEMARINEERDE ROSEVAL AARDAPPEL
En Porta Bellasalsa
Eend;, *1-2 eendenborsten(ca 350 gr)*olijfolie en/of boter*zout en peper*enkele takjes groen(kervel o.i.d.), ROSEVALAARDAPPEL;, 100 gr Roseval aardappel*50 ml olijfolie*1 tl rozemarijnblaadjes*zout en peper*, PORTA BELLASALSA;, 200 gr Porta Bella(=paddestoel)*olijfolie*1 knoflookteen*zout*peper*Aceto balsamico*, SAUS;, 200 ml gevogeltefond*1 vanillestokje*zout en peper*, KLETSKOP PARMEZAANSE KAAS, 100 gr Parmezaanse kaas.
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-01-2002Voorgerecht30-60 min.
Gebraden Tamme Eenden Borst Op Banaan
2 tamme eenden borsten, 2 banaan, 1 teentje knoflook, 1 klein rood pepertje, 5 dl olijf olie, 2 dl jus de veau, 50 gr spagettini
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Canard a l'orange.
Een feestelijke gebraden eend.
- een jonge eend van ongeveer 2 kg., - peper en zout, , Voor de saus., - 3 dl bouillon van de gebraden eend, - 45 gram suiker, - 3 sinaasappels, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel maizena, - zout, , Voor de garnering, - 2 of 3 zoete sinaasappels, - waterkers.
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-12-2003Frans10-20 min.
Pittige sinaasappelsaus
Braadnat of 25 gram boter - 40 gram bloem - 3 dl hete eendenbouillon - 1 1/2 dl rodewijn - 2 zoete sinaasappels - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel sinaasappellikeur - 2 eetlepels rode bessengelei - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gebraden eend - groente,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
thaise kaeng phed ped yang
Dit is een pittig thais gerecht met eend. maar je kunt het natuurliik ook met kip maken als je niet van eend houd. dit recept heb ik van een thaise vriendin.
1 gebraden eend, van botten ontdaan en in stukken gesneden, 3 kopjes kokosmelk, half kopje water, 2a3 eetl. rode currypasta, 5 rode tomaten, 3 eetl. nam pla (vissaus), half kopje verse doperwten, 2 rode pepers, 2 groene pepers, 10 blaadjes basilicum.
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-2003Thais10-20 min.
Veloute
6 dl bouilon van kip en groenten - 25 gram boter - 25 gram bloem - 2 eetlepels room - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gebraden gevulde kip - gekookte asperges
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-10-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Tjap tjoi speciaal
4 eetlepels maïsolie, 2 gekneusde tenen knoflook, 350 gr taugé, zout, peper, 250 gr in fijne reepjes gesneden gebraden Pekingeend, 4 in draadjes gesneden plakjes gemberwortel, 1 eetlepel oestersaus, 1 in reepjes gesneden dunne omelet, 4 in fijne sliertjes gesneden lente-uitjes
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2009Chinees20-30 min.
Eendenfrikadellen
250 gram gebraden eendenvlees * 2 grote gekookte aardappelen * 100 gram gestoofde selderijknol * 100 gram rundergehakt * 1 ei * sap en geraspte schil van 1 sinaasappel * 1 eetlepel boter * peper * zout * paneermeel.
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Borsjtsj 1
375 gr runderschenkel, in kleine stukjes, bouquet garni, 500 gr rode bieten, 2 el rode wijnazijn, 3 el tomatenpuree of 2-3 verse kleingehakte tomaten, 2 el gesmolten boter, 250 gr wortelgroenten, waaronder een ui, een wortel en, indien voorradig, een wortelpeterselie, 500 gr fijngesneden kool, 3 grote el boter, 1 el bloem, zout, peper, suiker, laurierblad, bietenbouillon, zure room, naar wens:, dobbelsteentjes aardappel, rauw of gekookt, kleine gegrilde braadworstjes, dobbelsteentjes gekookte ham, , Variaties:, 1. Gebruik rundvleesbouillon als u niet zelf het vlees wilt koken. Bouillonblokjes moeten meer verdund worden dan de gebruiksaanwijzing aangeeft, omdat anders de chemische toevoegingen (zoals MSG) de smaak vertroebelen., 2. Gebruik gekookte bieten als er geen verse zijn. Snijd ze zeer fijn en warm ze langzaam op met wat van de rundvleesbouillon. Wees voorzichtig met de azijn, omdat gekookte bieten vaak al met azijn op smaak zijn gebracht., 3. In plaats van binden met beurre maniee kan de bloem over de fruitende groenten gestrooid worden en met wat bouillon aangeroerd., 4. Vervang voor een luxueuze winterpartij het schenkelvlees door 1 kg of meer borstvlees en voeg een uur voor het eind van de kooktijd een eend, driekwart gaar gebraden, inclusief slachtafval, toe.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-09-2002Russisch0-10 min.
Sinaasappelsaus
100 gr.marmelade., 1 theel.ketjap., 1 theel.tomatenpure., 4 theel.maizena., 2 1/2 dl. 2 eetl.sinaasappelsap.,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-06-2000Nederlands0-10 min.
Rouennaisesaus
4 dl Bordelese saus- 3 eendelevers
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2002Internationaal0-10 min.
Groene pepersaus
Ideale saus voor geroosterde steaks of gebraden eend
-5 nootjes boter, -1 eetlepel mosterd met groene peper, -1 th lepel verse groene peper, -1 plak rundslever geplet met een vork of gemalen in een mixer, -1 fijn gehakte ui, -1 kopje verse room, -zout, -
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-09-2002Frans0-10 min.
Pompoenkrans
1 stuk pompoen van 600 g, 3 eetlepels water, 2 eetlepels aardappelvlokken voor instantpuree, 3 eetlepels verse room, 4 kleine eitjes, zout, peper, nootmuskaat, 5 g boter voor de vorm,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2000Bijgerecht20-30 min.
Yorkshiresaus
2 dl port - 1 sinaasappel - 1/2 dl Espagnol saus - cayennepeper - kaneel - 1/2 dl aalbessengelei
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2002Internationaal0-10 min.
Mangochutneydressing
Voor dit recept maak ik om het jaar een voorraadje mangochutney. Een heerlijke dressing met b.v gerookte kip en peer.
1 ei * 2 eidooiers * 1 eetlepel dijonmosterd * 60 ml witte wijnazijn * 4 flinke eetlepels mangochutney * 1 eetlepel sojasaus * zout en peper * 4 1/2 dl zonnebloemolie
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-11-2001Amerikaans0-10 min.
Pompoenkrans
1 stuk pompoen van 600 g, 3 eetlepels water, 2 eetlepels aardappelvlokken voor instantpuree, 3 eetlepels verse room, 4 kleine eitjes, zout, peper, nootmuskaat, 5 g boter voor de vorm
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-04-2003Nagerecht20-30 min.
Pompoenkrans
Magnetron van"moesje2"
1 stuk pompoen van 600 g, 3 eetlepels water, 2 eetlepels aardappelvlokken voor instantpuree, 3 eetlepels verse room, 4 kleine eitjes, zout, peper, nootmuskaat, 5 g boter voor de vorm
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-03-2002Bijgerecht10-20 min.