1. Home
  2. Recepten
  3. Gebakken Schorseneren

Gebakken schorseneren recepten (30) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gebakken schorseneren

Ongewoon maar heerlijk

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, peper en zout, boter, citroensap

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken schorseneren

INGREDIENTEN

750 g schorseneren, 1 el citroensap, 1 kleine ui in ringen, boter om in te bakken, 2 el peterselie, fijngehakt, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken schorseneren

Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'

INGREDIENTEN

800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken schorseneren

INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren * melk * 250 gram champignons * 50 gram boter * tomatenpuree * peper * zout * bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken schorseneren

INGREDIENTEN

750 g schorseneren, azijn, 1/4 l melk, vet, 150 g bloem, 1 ei, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken schorseneren met champignons

INGREDIENTEN

400 gram schorseneren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels melk, zout, 150 gram champignons, klontje margarine of boter, 1-2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren, mimolette en

INGREDIENTEN

12 sint-jakobsvruchten, 36 staafjes schorseneren, 5 gr geraspte mimolettekaas, 2 eetlepels room, 1 eetlepel olijfolie, 20 gr boter, peper en zout, nootmuskaat, 1 botje raketsalade, Benodigdheden saus:, 3 eetlepels sherry, 100 gr boter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zeebaarsfilet met schorseneren en sjalot

INGREDIENTEN

4 stukjes zeebaarsfilet met vel à 150 g, 3 sjalotten (75 g), 1 teentje knoflook, 2 schorseneren, ½ dl olijfolie, 30 g bloem, 25 g eiwit, Zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEBAKKEN KABELJAUWHAASJE MET KALFSJUS EN SCHORSENEREN

Genieten van een feestgerecht kabeljauwmoot met schorseneren in bechamelsaus en gekookte aardappelen voor 4 personen:Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 25 minuten De kabeljauw kan vervangen worden door schelvis of koolvis.

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes van 200 g, 16 kasteelaardappelen (in langwerpige 6-kantige vorm gesneden aardappelen), 1 kg verse schorseneren, 1 bokaaltje kalfsjus, 1 eetlepel gehakte peterselie, enkele kervelpluksels, 2 dl room, boter en olijfolie, peper en zout, , voor de bechamelsaus:, , 50 g boter, 50 g bloem, 2 dl melk, 2 dl schorsenerenvocht, nootmuskaat, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Linguine met gebakken schorseneren en zalmburgers

Makkelijk, lekker en snel klaar 

INGREDIENTEN

4 zalmburgers (versmarkt), 800 g schorseneren (diepvries), 1 onbehandelde limoen (bio), 1 plantje platte peterselie, 2 sjalotten, 2 dl lichte room, 400 g linguine, 1 dl droge witte wijn, 4 eetl. olijfolie, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren

INGREDIENTEN

200 g st.-jakobsvruchten, peper, zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g tomaten (gedroogd), 3 sjalotten, 1 dl wijn (wit/droog), 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g boter (roomboter), 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zeetongfilet met garnalen en schorseneren

Een recept van de jonge sterrenkok Peter Goossens van restaurant "Hof van Cleve" ** in Kruishoutem.

INGREDIENTEN

- 4 grote zeetongfilets - 2 schorseneren - 1 eetlepel bloem - 1 citroen - 1 dl room - 1 eetlepel scherpe mosterd - 2 eierdooiers - 4 eetlepels bouillon van garnaalkoppen - 1 bosje verse dragon - 2 dl bruine kalfsfond - 1 dl bruin bier - 50 g raketsla - 100 g boter - peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren

Een recept van meesterkok Gert Jan Raven, chef van het gastronomisch restaurant "Het Vijfde Seizoen" , kroon op het "Antwerp Hilton" op de Groenplaats in Antwerpen.

INGREDIENTEN

4 grote st.-jakobsvruchten * peper en zout * 2 cl olijfolie (extra vierge) * 100 g schorseneren * 150 g gedroogde tomaten * 3 sjalotten * 1 dl droge witte wijn * 1 citroen * 1 dl visfumet * 100 g roomboter * 1 dl room * 10 sprietjes bieslook * 25 g bloem * 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken boerenbrie met schorseneren salade

INGREDIENTEN

400 gram boerenbrie , panko kruim (Japans broodkruim) bij de Toko , 2 stuks eiwitten , beetje bloem , 100 gram Rucola , 1/2 kilo schorseneren , 1/2 bos bieslook , 1/2 bos peterselie , 50 gram mayonaise , ahorn siroop naar smaak (bij de natuurwinkel) , scheutje melk , hartvormpje (bij de kookspullenwinkel)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren

Voor 4 pers.Uit: Ambiance in de keuken, 4 seizoenen kookplezier

INGREDIENTEN

200 g st.-jakobsvruchten, peper, zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g tomaten (gedroogd), 3 sjalotten, 1 dl wijn (wit/droog), 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g boter (roomboter), 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren

INGREDIENTEN

4 grote st.-jakobsvruchten, peper en zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g gedroogde tomaten, 3 sjalotten, 1 dl droge witte wijn, 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g roomboter, 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kippenvleesbrood met gebakken schorseneren en zoete aardappel

Dit is een pittige versie met kippengehakt, zongedroogde tomaatjes en augurken. Met gebakken schorseneren en een 'pelle patat' van zoete aardappel gevuld met zure room.  

INGREDIENTEN

Voor het vleesbrood :, , 800 g kippengehakt, 4 lente uitjes, 1 ui, 150 g zongedroogde tomaten op olie, 2 el augurken, 2 eieren, vers gemalen peper, een snuifje zeezout, vers geraspte nootmuskaat, een snuifje cayennepeper, enkele takjes krulpeterselie, een klontje boter, , voor de schorseneren :, , 1 pak schorseneren, 100 ml azijn, enkele el olijfolie, vers gemalen peper, een snuifje zeezout, 200 ml kippenbouillon, , voor de zoete aardappel :, , 4 zoete aardappelen, 1 lente ui, 1 rode ui, enkele el zure room, enkele takjes krulpeterselie, vers gemalen peper, een snuifje Fleur de sel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken schorseneren met jeneverbessen en krokante zalm

Eeen recept van Vlaanders topchef

INGREDIENTEN

4 stukken zalm (ongeveer 120 gram), 100 gram broodkruim, bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 eiwit, 10 schorseneren, sap van 1 citroen, gebrokken jeneverbessen, 100 gram boter, 1 glas port, 1 dl gevogeltebouillon, 1 eetlepel peterselie fijn gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Capucijners met zilveruien en schorseneren

INGREDIENTEN

2 blikken capucijners, 4 eetlepels zilveruitjes; 400 gram schorseneren; 2 dl wijn (wit); 10 gram margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met zalm en schorseneren

Makkelijk en lekker 

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van elk 180 à 200 gram, 400 gr schorseneren, 70 gr lamsoor, 250 gr risottorijst (type Arborio), 1 l visbouillon, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 100 ml droge witte wijn, 80 ml room, 30 gr boter, 2 el olijfolie, 20 gr Pecorino, 1 citroen, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken snoekbaars met witte wijnsaus

INGREDIENTEN

- 4 snoekbaarsfilets met vel a 120 gr, - 1 dl olijfolie, - 1 ui, - 100 gr magere spekreepjes, - zout, - versgemalen peper, Voor de saus:, - 1 dl olijfolie, - 2 sjalotjes, - 1? dl droge witte wijn, - 1 dl slagroom, Voor de groeten:, - 800 gr vastkokende kleine aardappels, - 1 dl olijfolie, - 400 gr schorseneren, - frituurolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken kabeljauwmootje met spinazie en krokante kaaskoek

INGREDIENTEN

4 st. kabeljauw moten van 150 gr., 300 gr. spinazie, 240 gr. gemalen gruyèrekaas, venkelzaadjes, 2 schorseneren, 3 dl. water, ½ el. bloem, sap van ½ citroen, 2,5 dl. room, muskaatnoot, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken kabeljauwmootje met spinazie, met krokante kaaskoek

Gebakken kabeljauwmootje met spinazie, met krokante kaaskoekje met venkelzaadjes.

INGREDIENTEN

4 st. kabeljauw moten van 150 gr., 300 gr. spinazie, 240 gr. gemalen Gruyerekaas , venkelzaadjes, 2 schorseneren, 3 dl. Water, ? el. Bloem, sap van ? citroen, 2,5 dl. Room, muskaatnoot, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gebakken Sint-Jakobsvruchten met schorseneer

INGREDIENTEN

4 grote Sint-Jakobsvruchten (van koraal ontdaan), Boter, 2 à 3 schorseneren, Gevogeltefond, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken kalfslever met een krokant vijgentaartje en een mou

INGREDIENTEN

150 gram aardappel -, 4 takjes basilicum -, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg -, 40 gram boter -, 50 gram koude boter -, Citroensap -, 1 eierdooier -, 2 dl. kalfsfond -, 4 plakken kalfslevers -, 1 eetlepel olijfolie -, paprikapoeder -, 1 dl. room -, 500 gram schorseneer -, 1 sjalot -, suiker -, 1 theelepel tomatenpuree -, 4 verse vijgen -, 2 dl. rode wijn -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ravioli van zwarte bresse kip en gebakken langoustines

Ongeveer zo gegeten bij Parkheuvel.. mmmm

INGREDIENTEN

200 gram poulet noir (bout en filet),, 100 gram groenten (wortel, selderij, courgette) in blokjes,, 1 sjalot gesnipperd,, 1 dl. olie,, 1 dl. kippenbouillon,, 1 dl. room,, 1 tl. truffeltapenade,, 300 gram gemengde bospaddestoelen,, scheutje witte wijn,, peper en zout,, 24 wontonvellen,, 2 dl. cre homard,, 1 dl. visjus (zie deelrecept),, 4 grote langoustines,, Visjus,, 2,5 dl. visfumet,, 2,5 dl. droge witte wijn,, 4 sjalotjes,, 0,5 wortel,, stukje rookspek,, takje tijm, laurier,, 2 dl. gevogelte jus,, 1 dl. kalfsjus,, Kreeftensaus,, karkas van twee kreeften, gekneusd,, 200 gram bouqet,, 2 tomaten, olijfolie, tijm, laurier,, 1 eetl. tomatenpuree,, 1 dl. cognac,, 1 dl. witte wijn,, 0,5 l. visfumet (bouillon),, room, boter, Noilly Prat, Pernod

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Schorsenerenquiche met spekjes

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor het deeg:, 200 gram bloem, snufje zout, 100 gram boter, ongeveer 60 milliliter water, , Ingrediënten voor vulling:, 400 gram schorseneren, olijfolie, zout en peper, paar takjes tijm, alleen de blaadjes, 150 gram spekreepjes, 3 eieren, 125 milliliter melk, 125 milliliter slagroom, nootmuskaat, het liefst versgeraspt,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  •  
  •  0-10 min.

wild zwijnmedaillons met lavendel en kastanjes

Deze malse medaillons van wild zwijn worden verrassend gemarineerd in lavendelhoning en daarna gestoofd. Ook bij de bijgerechten zijn heel feestelijk: een in zeezout gepofte aardappel, roergebakken schorseneren en gebakken gerookte ham (met zijn drieen in een apart recept).

INGREDIENTEN

12 wild zwijnmedaillons, 1/2 el fijngesneden lavendelbloemetjes, zout, peper, 2 el olie, 3 el lavendelhoning (acacia kan ook), 12 tamme kastanjes (blik), 1 el blanke rozijnen, 2 dl wildfond.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Salade met zwezerik, ganzelever en gegrilde appeltjes

Salade van krokant gebakken zwezerik met gegrilde appel, gebakken ganzelever en gefrituurde schorseneren en een appel/mosterd-vinaigrette

INGREDIENTEN

600 g kalfshartzwezerik, gespoeld, bouquet met o.a. ui, prei en wortel voor de zwezerik, 200 g roquette sla, 4 harten van kropsla, wat ezelsoren, Dressing:, 0,4 dl witte wijn azijn, 10 g fijne en 10 g grove mosterd, 0,4 dl zoete witte wijn, 16 g bruine basterdsuiker, 0, 2 dl cognac, 1/2 Elstar appel geschild en fijngesneden, 0,8 dl appelsap, 2,5 dl maiskiemolie, 1 eetlepel honing, 0,4 dl yoghurt, , 3 schorseneren, paneermeel/bloem, 5 Elstar appels, 400 g ganzelever, geclarificeerde boter & olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk wokschotel met Kip, amandelen en groeten

Deze wokschotel is mager en ziet er heel leuk uit. Vooral door de gebakken Mie waarmee je het bord decoreert.De mie moet je eigenlijk de dag er voor vast laten drogen in de oven. Dit heeft wat tijd nodig. Natuurlijk kan je het ook serveren met gebakken schorseneren. Die even frituren.

INGREDIENTEN

6oo gram kipfilet in reepjes gesn. ca. 8 champignons in plakjes gesn ca. 120 gram boemboe scheuten uitgelekt 3 takjes selderij, diagonaal in stukjes gesn. 6 bosuitjes in stukjes gesn ca. 100 gram mandelen 1 eiwit 1 tl kippenbouillonpoeder Olijfolie ca. 40 cl appelsap 4 el sherry 4 el sojasaus 3 ? el. maizena, verdeeld Korianderblaadjes voor garnering Mie voor decoratie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top