gebakken schorseneren
Ongewoon maar heerlijk
1 kg schorseneren, peper en zout, boter, citroensap
Schil de schorseneren. Hou ze tot de bereiding in een kom water met citroensap (zo verkleuren ze niet). Snij in stukken van ongeveer 5 cm, snij ze overlangs en indien het dikke schorseneren zijn nog eens overlangs. Bak ze in ruime boter en bestrooi met peper en zout. Zorg ervoor dat ze bruin zijn maar ook nog beetgaar.
- Frans Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-04-2000Frans Bijgerecht10-20 min.
Gebakken schorseneren
750 g schorseneren, 1 el citroensap, 1 kleine ui in ringen, boter om in te bakken, 2 el peterselie, fijngehakt, zout
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-02-2004Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Gebakken schorseneren
Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'
800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-01-2005Bijgerecht20-30 min.
Gebakken schorseneren
1 kilo schorseneren * melk * 250 gram champignons * 50 gram boter * tomatenpuree * peper * zout * bieslook.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-05-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken schorseneren
750 g schorseneren, azijn, 1/4 l melk, vet, 150 g bloem, 1 ei, zout
- Scandinavisch Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-06-2003Scandinavisch Bijgerecht0-10 min.
Gebakken schorseneren met champignons
400 gram schorseneren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels melk, zout, 150 gram champignons, klontje margarine of boter, 1-2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-09-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren, mimolette en
12 sint-jakobsvruchten, 36 staafjes schorseneren, 5 gr geraspte mimolettekaas, 2 eetlepels room, 1 eetlepel olijfolie, 20 gr boter, peper en zout, nootmuskaat, 1 botje raketsalade, Benodigdheden saus:, 3 eetlepels sherry, 100 gr boter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-12-2009Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Gebakken zeebaarsfilet met schorseneren en sjalot
4 stukjes zeebaarsfilet met vel à 150 g, 3 sjalotten (75 g), 1 teentje knoflook, 2 schorseneren, ½ dl olijfolie, 30 g bloem, 25 g eiwit, Zout en peper, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2007Hoofdgerecht20-30 min.
GEBAKKEN KABELJAUWHAASJE MET KALFSJUS EN SCHORSENEREN
Genieten van een feestgerecht kabeljauwmoot met schorseneren in bechamelsaus en gekookte aardappelen voor 4 personen:Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 25 minuten De kabeljauw kan vervangen worden door schelvis of koolvis.
4 kabeljauwhaasjes van 200 g, 16 kasteelaardappelen (in langwerpige 6-kantige vorm gesneden aardappelen), 1 kg verse schorseneren, 1 bokaaltje kalfsjus, 1 eetlepel gehakte peterselie, enkele kervelpluksels, 2 dl room, boter en olijfolie, peper en zout, , voor de bechamelsaus:, , 50 g boter, 50 g bloem, 2 dl melk, 2 dl schorsenerenvocht, nootmuskaat, peper en zout,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2003Belgisch20-30 min.
Linguine met gebakken schorseneren en zalmburgers
Makkelijk, lekker en snel klaar
4 zalmburgers (versmarkt), 800 g schorseneren (diepvries), 1 onbehandelde limoen (bio), 1 plantje platte peterselie, 2 sjalotten, 2 dl lichte room, 400 g linguine, 1 dl droge witte wijn, 4 eetl. olijfolie, zwarte peper (molen), zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2017Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren
200 g st.-jakobsvruchten, peper, zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g tomaten (gedroogd), 3 sjalotten, 1 dl wijn (wit/droog), 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g boter (roomboter), 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Gebakken zeetongfilet met garnalen en schorseneren
Een recept van de jonge sterrenkok Peter Goossens van restaurant "Hof van Cleve" ** in Kruishoutem.
- 4 grote zeetongfilets - 2 schorseneren - 1 eetlepel bloem - 1 citroen - 1 dl room - 1 eetlepel scherpe mosterd - 2 eierdooiers - 4 eetlepels bouillon van garnaalkoppen - 1 bosje verse dragon - 2 dl bruine kalfsfond - 1 dl bruin bier - 50 g raketsla - 100 g boter - peper en zout.,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2001Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken boerenbrie met schorseneren salade
400 gram boerenbrie , panko kruim (Japans broodkruim) bij de Toko , 2 stuks eiwitten , beetje bloem , 100 gram Rucola , 1/2 kilo schorseneren , 1/2 bos bieslook , 1/2 bos peterselie , 50 gram mayonaise , ahorn siroop naar smaak (bij de natuurwinkel) , scheutje melk , hartvormpje (bij de kookspullenwinkel)
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-07-2005Voorgerecht20-30 min.
Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren
Een recept van meesterkok Gert Jan Raven, chef van het gastronomisch restaurant "Het Vijfde Seizoen" , kroon op het "Antwerp Hilton" op de Groenplaats in Antwerpen.
4 grote st.-jakobsvruchten * peper en zout * 2 cl olijfolie (extra vierge) * 100 g schorseneren * 150 g gedroogde tomaten * 3 sjalotten * 1 dl droge witte wijn * 1 citroen * 1 dl visfumet * 100 g roomboter * 1 dl room * 10 sprietjes bieslook * 25 g bloem * 1 citroen
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2001Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren
Voor 4 pers.Uit: Ambiance in de keuken, 4 seizoenen kookplezier
200 g st.-jakobsvruchten, peper, zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g tomaten (gedroogd), 3 sjalotten, 1 dl wijn (wit/droog), 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g boter (roomboter), 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Gebakken sint-jakobsvruchten met schorseneren
4 grote st.-jakobsvruchten, peper en zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g gedroogde tomaten, 3 sjalotten, 1 dl droge witte wijn, 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g roomboter, 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen,
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-08-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Kippenvleesbrood met gebakken schorseneren en zoete aardappel
Dit is een pittige versie met kippengehakt, zongedroogde tomaatjes en augurken. Met gebakken schorseneren en een 'pelle patat' van zoete aardappel gevuld met zure room.
Voor het vleesbrood :, , 800 g kippengehakt, 4 lente uitjes, 1 ui, 150 g zongedroogde tomaten op olie, 2 el augurken, 2 eieren, vers gemalen peper, een snuifje zeezout, vers geraspte nootmuskaat, een snuifje cayennepeper, enkele takjes krulpeterselie, een klontje boter, , voor de schorseneren :, , 1 pak schorseneren, 100 ml azijn, enkele el olijfolie, vers gemalen peper, een snuifje zeezout, 200 ml kippenbouillon, , voor de zoete aardappel :, , 4 zoete aardappelen, 1 lente ui, 1 rode ui, enkele el zure room, enkele takjes krulpeterselie, vers gemalen peper, een snuifje Fleur de sel
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-2019Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken schorseneren met jeneverbessen en krokante zalm
Eeen recept van Vlaanders topchef
4 stukken zalm (ongeveer 120 gram), 100 gram broodkruim, bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 eiwit, 10 schorseneren, sap van 1 citroen, gebrokken jeneverbessen, 100 gram boter, 1 glas port, 1 dl gevogeltebouillon, 1 eetlepel peterselie fijn gehakt.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2006Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Capucijners met zilveruien en schorseneren
2 blikken capucijners, 4 eetlepels zilveruitjes; 400 gram schorseneren; 2 dl wijn (wit); 10 gram margarine.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-09-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
KIP MET SCHORSENEREN EN GEROOSTERDE PATATJES
Een heerlijk winters gerecht, dit stoofpotje met kip, schorseneren en geroosterde patatjes. Laat het smaken!
800 g aardappelen, geschild en in blokjes, 2 el olijfolie, peper en zout, 500 g schorseneren, 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst, 600 g kipfilet, in blokjes, 2 el boter, 1 ui, fijngesneden, 1 stengel bleekselderij, in stukjes, 100 ml kippenbouillon, 10 g peterselie, fijngehakt,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-2020Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Risotto met zalm en schorseneren
Makkelijk en lekker
4 zalmfilets van elk 180 à 200 gram, 400 gr schorseneren, 70 gr lamsoor, 250 gr risottorijst (type Arborio), 1 l visbouillon, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 100 ml droge witte wijn, 80 ml room, 30 gr boter, 2 el olijfolie, 20 gr Pecorino, 1 citroen, peper - zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2018Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia
Feestelijk, culinair gerecht dat op elke feesttafel een topper is !
8 sint-jakobsnootjes, arachideolie, ½ dl droge witte wijn, 1 sinaasappel, 4 eidooiers, boter, cayennepeper, 2 blaadjes filodeegvellen, 2 pakjes bospaddenstoelenmengeling, 1 verse schorseneer, shiitake, waterkers
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2020Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Gebakken snoekbaars met witte wijnsaus
- 4 snoekbaarsfilets met vel a 120 gr, - 1 dl olijfolie, - 1 ui, - 100 gr magere spekreepjes, - zout, - versgemalen peper, Voor de saus:, - 1 dl olijfolie, - 2 sjalotjes, - 1? dl droge witte wijn, - 1 dl slagroom, Voor de groeten:, - 800 gr vastkokende kleine aardappels, - 1 dl olijfolie, - 400 gr schorseneren, - frituurolie
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-02-2003Hoofdgerecht60-120 min.
Gebakken kabeljauwmootje met spinazie en krokante kaaskoek
4 st. kabeljauw moten van 150 gr., 300 gr. spinazie, 240 gr. gemalen gruyèrekaas, venkelzaadjes, 2 schorseneren, 3 dl. water, ½ el. bloem, sap van ½ citroen, 2,5 dl. room, muskaatnoot, zout en peper
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-09-20090-10 min.
Gebakken kabeljauwmootje met spinazie, met krokante kaaskoek
Gebakken kabeljauwmootje met spinazie, met krokante kaaskoekje met venkelzaadjes.
4 st. kabeljauw moten van 150 gr., 300 gr. spinazie, 240 gr. gemalen Gruyerekaas , venkelzaadjes, 2 schorseneren, 3 dl. Water, ? el. Bloem, sap van ? citroen, 2,5 dl. Room, muskaatnoot, zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-10-2002Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gebakken Sint-Jakobsvruchten met schorseneer
4 grote Sint-Jakobsvruchten (van koraal ontdaan), Boter, 2 à 3 schorseneren, Gevogeltefond, Peper, Zout,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2009Frans Voorgerecht10-20 min.
Gebakken kalfslever met een krokant vijgentaartje en een mou
150 gram aardappel -, 4 takjes basilicum -, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg -, 40 gram boter -, 50 gram koude boter -, Citroensap -, 1 eierdooier -, 2 dl. kalfsfond -, 4 plakken kalfslevers -, 1 eetlepel olijfolie -, paprikapoeder -, 1 dl. room -, 500 gram schorseneer -, 1 sjalot -, suiker -, 1 theelepel tomatenpuree -, 4 verse vijgen -, 2 dl. rode wijn -, zout,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Ravioli van zwarte bresse kip en gebakken langoustines
Ongeveer zo gegeten bij Parkheuvel.. mmmm
200 gram poulet noir (bout en filet),, 100 gram groenten (wortel, selderij, courgette) in blokjes,, 1 sjalot gesnipperd,, 1 dl. olie,, 1 dl. kippenbouillon,, 1 dl. room,, 1 tl. truffeltapenade,, 300 gram gemengde bospaddestoelen,, scheutje witte wijn,, peper en zout,, 24 wontonvellen,, 2 dl. cre homard,, 1 dl. visjus (zie deelrecept),, 4 grote langoustines,, Visjus,, 2,5 dl. visfumet,, 2,5 dl. droge witte wijn,, 4 sjalotjes,, 0,5 wortel,, stukje rookspek,, takje tijm, laurier,, 2 dl. gevogelte jus,, 1 dl. kalfsjus,, Kreeftensaus,, karkas van twee kreeften, gekneusd,, 200 gram bouqet,, 2 tomaten, olijfolie, tijm, laurier,, 1 eetl. tomatenpuree,, 1 dl. cognac,, 1 dl. witte wijn,, 0,5 l. visfumet (bouillon),, room, boter, Noilly Prat, Pernod
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-201430-60 min.
- Eigen recept
Schorsenerenquiche met spekjes
Ingrediënten voor het deeg:, 200 gram bloem, snufje zout, 100 gram boter, ongeveer 60 milliliter water, , Ingrediënten voor vulling:, 400 gram schorseneren, olijfolie, zout en peper, paar takjes tijm, alleen de blaadjes, 150 gram spekreepjes, 3 eieren, 125 milliliter melk, 125 milliliter slagroom, nootmuskaat, het liefst versgeraspt,
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-20120-10 min.
wild zwijnmedaillons met lavendel en kastanjes
Deze malse medaillons van wild zwijn worden verrassend gemarineerd in lavendelhoning en daarna gestoofd. Ook bij de bijgerechten zijn heel feestelijk: een in zeezout gepofte aardappel, roergebakken schorseneren en gebakken gerookte ham (met zijn drieen in een apart recept).
12 wild zwijnmedaillons, 1/2 el fijngesneden lavendelbloemetjes, zout, peper, 2 el olie, 3 el lavendelhoning (acacia kan ook), 12 tamme kastanjes (blik), 1 el blanke rozijnen, 2 dl wildfond.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-06-2001Nederlands30-60 min.
Salade met zwezerik, ganzelever en gegrilde appeltjes
Salade van krokant gebakken zwezerik met gegrilde appel, gebakken ganzelever en gefrituurde schorseneren en een appel/mosterd-vinaigrette
600 g kalfshartzwezerik, gespoeld, bouquet met o.a. ui, prei en wortel voor de zwezerik, 200 g roquette sla, 4 harten van kropsla, wat ezelsoren, Dressing:, 0,4 dl witte wijn azijn, 10 g fijne en 10 g grove mosterd, 0,4 dl zoete witte wijn, 16 g bruine basterdsuiker, 0, 2 dl cognac, 1/2 Elstar appel geschild en fijngesneden, 0,8 dl appelsap, 2,5 dl maiskiemolie, 1 eetlepel honing, 0,4 dl yoghurt, , 3 schorseneren, paneermeel/bloem, 5 Elstar appels, 400 g ganzelever, geclarificeerde boter & olie,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-10-2004Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Heerlijk wokschotel met Kip, amandelen en groeten
Deze wokschotel is mager en ziet er heel leuk uit. Vooral door de gebakken Mie waarmee je het bord decoreert.De mie moet je eigenlijk de dag er voor vast laten drogen in de oven. Dit heeft wat tijd nodig. Natuurlijk kan je het ook serveren met gebakken schorseneren. Die even frituren.
6oo gram kipfilet in reepjes gesn. ca. 8 champignons in plakjes gesn ca. 120 gram boemboe scheuten uitgelekt 3 takjes selderij, diagonaal in stukjes gesn. 6 bosuitjes in stukjes gesn ca. 100 gram mandelen 1 eiwit 1 tl kippenbouillonpoeder Olijfolie ca. 40 cl appelsap 4 el sherry 4 el sojasaus 3 ? el. maizena, verdeeld Korianderblaadjes voor garnering Mie voor decoratie
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-03-2003Frans Hoofdgerecht20-30 min.