Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gebakken Aardappels

Gebakken aardappels recepten (1.455) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Moussaka a la louise

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., Halve theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokant gebakken groenterösti met tzaziki

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aardappels

Gebakken aardappels uit de oven

INGREDIENTEN

4 aardappels, knoflook, olijolie, provencaanse kruiden en 1 teentje knoflook

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.

gebakken aardappels

INGREDIENTEN

Aardappels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gebakken Aardappels

Snelle manier voor solocooking

INGREDIENTEN

2 of drie aardappels

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aardappels

INGREDIENTEN

- 1 kg stevige aardappels, - zout, - peper, - 50 gr boter,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing

O la la dit is leuk en ontzettend lekker. Bijna niemand kent een aardappeltje zo. Als je ze zo proeft wil niemand ze meer anders want zo lekker smaakt dit. Staat ook leuk op de tafel. Dit is een leuk bijgerecht bijvoorbeeld met Pasen. Hij doet het prima bij kip, vis of varkenshaas en de kinderen blijven ervan smullen omdat het ook ietwat zoet is!

INGREDIENTEN

750 gr vastkokende aardappels, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 2 el tomatenpuree, 5 el vloeibare honing, 2 el verse tijm, blaadjes, 2 el rozemarijn, naaldjes, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Snufje foelie of nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gyros

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar

INGREDIENTEN

500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken rauwe aardappels

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * 100 gram boter * zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken rauwe aardappels

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * 100 gram boter * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappels gebakken in whiskey

Studentengerecht. Wel drank, maar geen of weinig kruiden :-)

INGREDIENTEN

Aardappels, zout, peper, whiskey.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken gekookte aardappels

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * 100 gram boter * boter.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardappels met kaas

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * 100 gram boter * 200 gram belegen kaas.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardappels in dobbelstenen

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * 200 gram ontbijtspek * 1/2 dl olie.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Broccolistamppot

Een heerlijk romig potje....

INGREDIENTEN

750g Broccoli, zout en peper, Aardappelpuree event.diepvries, of van twee pakjes. Eigengemaakt vind ik lekkerder.4 hardgekookte eieren 200g Hollandse gatenkaas (kan ook met geraspte kaas).ca.100g Coburgerham, in reepjes. event.wat gebakken spekreepjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardappels met verse kruiden

Energie 210 kCal- Eiwit 3 g- Vet 9 g- Koolhydraten 29 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

600 g aardappels (vastkokend), zout, 3 takjes koriander, 3 takjes munt, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Portugees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere gebakken aardappels met schil

INGREDIENTEN

8 Aardappels (uitgegaan van 4 per persoon), 2 tenen knoflook, Zeezout, Rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kruidige gebakken aardappels

Gebakken aardappels bereid met kruidenkaas.

INGREDIENTEN

Aardappels, Bakje kruidenkaas (paturain bv.), Paprikapoeder, Evt. Bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gebakken aardappels met kruiden en tomaat

Heerlijk, uit de oven, erin schuiven en daarna smullen maar.

INGREDIENTEN

1 ui grofgehakt, 400 gr vastkokende aardappels geschild in plakken van 5 mm of zoiets., fijngehakte basilicum, salie, rozemarijn en peterselie samen ongeveer 3 el, 125 gr grofgehakte tomaten (rijp), grof zout, vers gemalen peper, 2 el olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pittige Gebakken Aardappels

Hoe tover je gebakken aardappels om in een kleurige en lekkere hooftmaaltijd? Probeer dit recept eens!

INGREDIENTEN

800g vastkokende aardappels, 1 grote wortel, 150g doorregen gerookt spek, 2 rode uien, 1 groene paprika, 200g sperziebonen, 4 eetl. olie, zout en peper, 2 eetl. verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aardappels met zelfgemaakte tofunaise

Traditionele Nederlandse gebakken aardappels worden vaak geserveerd met jus van vlees of mayonaise. Als u de mayonaise vervang door deze tofunaise, zullen u en uw gasten niet merken dat er geen mayonaise inzit. Dit komt doordat het dominante smaakelement in mayonaise olie is en de bindfunctie van de eieren makkelijk vervangen kan worden door tofu. U zult teruggaan naar uw kinderjaren.

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, geschild en in grote blokjes gesneden, 50 gr plantaardige margarine, zeezout en peper naar smaak, , Voor de tofunaise, 500 gr zachte tofu, 6 eetlepels appelcider azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dessertlepel mosterd, ? dessertlepel zout, 175 ml olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aardappels met kaas

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * 100 gram boter * 200 gram belegen kaas.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aardappels met uiringen

Energie 280 kCal- Eiwit 5 g- Vet 9 g- Koolhydraten 45 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1 ui, 1 eetlepel boter, 500 g vastkokende aardappels, 1 eetlepel olie, 2 takjes peterselie, fijngeknipt

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardappels met uiringen

Gebakken aardappels met uiringen

INGREDIENTEN

1 ui, 500gr vastkokende aardappels, 1 eetl. olie, 2 takjes peterselie fijngeknipt, schone theedoek

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2004
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken gekookte aardappels

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels * zout * 100 gram half vet en half boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

pikante gebakken aardappels

Weight Watchers 2 points

INGREDIENTEN

400 gram aardappels (geen afkokers) geschild en in partjes gesneden, 2 theel. plantaardige olie, mespuntje van elk van de volgende ingredienten: uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2001
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vispannetje met gebakken aardappels en mosterdsaus

Een heel lekker visrecept en snel klaar!

INGREDIENTEN

4 aardappels (ca. 500g), 4 el olie, 1 bosje bosui, 400 g visfilet (bijv. koolvis), zout en peper, 3 el bloem, 50 g spekreepjes, 100 ml slagroom, 1/2 groentebouillonblokje, 2 el mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aardappels Met Uiringen

Aardappels met ui, een heerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 el boter, 500 gram vastkokende aardappels, 1 el olie, 2 takjes peterselie, fijngeknipt,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aardappels Met Goudse Kaas

INGREDIENTEN

*1 kilo aardappels, *zout en peper, *1 ui, *200 gram belegen Goudse kaas, aan 1 stuk, *50 gram boter, *2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken Aardappels Met Warme Compote

INGREDIENTEN

1 kilo stevige aardappels, 1 teentje knoflook, 3 grote uien, 1 blik lunchworst (340 gram), zout, 4 eetlepels olie, 1 blikje perzikschijven (220 gram), 1 pot appelmoes extra (360 gram), 1.5 theelepel kaneelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met gebakken aardappels

Gezien bij Life and Cooking (RTL4), zag er heerlijk uit!personen: 4 bron:? 2001 www.lifeandcooking.nl van "heidi"

INGREDIENTEN

1 kilo stevige aardappels;, 2 teentjes knoflook;, Bertolli vloeibare margarine;, 600 gram kalfsribstuk;, 3 eetlepels pesto;, 3 takjes rozenmarijn;, 3 takjes tijm;, 1 potje zongedroogde tomaatjes;, huishoudfolie;, pan met dikke bodem of bijltje;, keukentouw,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken aardappels met corned beef

Maak eens een lekkers variatie op gebakken aardappels

INGREDIENTEN

500 gr aardappels, geschild en in blokjes van 2-3 cm of restant genoeg voor 2 personen, Zout en peper, 2 eetlepels olie, 1 grote ui, in dunne ringen, 1 rode paprika, in reepjes, 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje), 1 theelepel verse tijmblaadjes, 250 gr corned beef aan een stuk in blokjes van 2,5 cm,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

speklapjes met gebakken aardappels en bietjes

Met 'n sausje van indiase currysaus en mayonaise.

INGREDIENTEN

Snijd een speklapjes in 6 stukken, evt 2 lapjes, een klein blikjes aardappels van bonduelle, 1 blikje rode bieten van ..., , Bestrooi de spekstukjes met de kruiden van Silvo., Meng de currysaus met de mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse Griekse gebakken aardappels (met feta)

Mmmm. Lekker een gebakken aardappeltje, maar nu eens op z`n Grieks. Erg leuk, kleurrijk en lekker bijgerecht bij een Griekse vleesschotel met Griekse salade. Dit misstaat overigens ook niet bij een normaal gebakken Schitzeltje, braadworst of balletje gehakt. Laat je eens inspireren door die mooie Mediterrane smaken.

INGREDIENTEN

800 gr verse aardappels, 1 dunne stengel prei, 1 ui (gesnipperd), 1 rode paprika, 150 ml zonnebloemolie, 150 gr feta (blokjes), 1 ½ t paprikapoeder (pikant), 1 t paprikapoeder (zoet), 2 t knoflookpoeder, 1 ½ t majoraan, 1 ½ oregano, Zeezout, Zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Gebakken Aardappels

INGREDIENTEN

800 gr. vastkokende aardappels, 1 grote wortel, 150 gr doorregen gerookt spek, 2 rode uien, 1 groene paprika, 200 gr sperciebonen, 4 el. olie, zout en peper, 2 el verse peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witlofsalade met gebakken aardappels

Witlofsalade met gebakken aardappels

INGREDIENTEN

1 Appel, 1/3 pakje Rozijnen, 1 pond Witlof, 1 blikje Mandarijntjes (of verse), 2 Augurken, Slasaus of mayonaise, Tomatenkejup,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  •  
  •  20-30 min.

toscaanse gebakken aardappels

Een knapperige aardappelschotel uit Toscane, vooral geschikt voor bij gegrilde Italiaanse gerechten.

INGREDIENTEN

4-6 grote aardappelen, geschild en in 4-6 blokjes gesneden, 6-12 gepelde teentjes knoflook, extra virgine olijfolie, 4-6 takjes rozemarijn (gebruik alleen de blaadjes), zout en vers gemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top