- Eigen recept
Echte (zalige) winter ovenschotel
Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.
1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool
- …
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-10-2008Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Moussaka a la louise
In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.
2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., Halve theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)
- …
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-01-2009Grieks60-120 min.
Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver
Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. ​Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2009Wereld Bijgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Krokant gebakken groenterösti met tzaziki
Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.
· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-02-2011Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken Aardappels
Gebakken aardappels uit de oven
4 aardappels, knoflook, olijolie, provencaanse kruiden en 1 teentje knoflook
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-02-2000Goedkoop en snel Bijgerecht30-60 min.
gebakken aardappels
Aardappels
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-12-2004Nederlands0-10 min.
Gebakken Aardappels
Snelle manier voor solocooking
2 of drie aardappels
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-04-2001Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Gebakken aardappels
- 1 kg stevige aardappels, - zout, - peper, - 50 gr boter,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2004Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gebakken aardappels gekaramelliseerd met honing
O la la dit is leuk en ontzettend lekker. Bijna niemand kent een aardappeltje zo. Als je ze zo proeft wil niemand ze meer anders want zo lekker smaakt dit. Staat ook leuk op de tafel. Dit is een leuk bijgerecht bijvoorbeeld met Pasen. Hij doet het prima bij kip, vis of varkenshaas en de kinderen blijven ervan smullen omdat het ook ietwat zoet is!
750 gr vastkokende aardappels, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 2 el tomatenpuree, 5 el vloeibare honing, 2 el verse tijm, blaadjes, 2 el rozemarijn, naaldjes, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Snufje foelie of nootmuskaat
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2014Multi-cultureel Bijgerecht30-60 min.
Gyros
Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar
500 gr. varkensfilet, 4 tenen knoflook, 2 fijngehakte uien, sap van 1 citroen, 2 eetlepels oregano, 1 eetlepel komijn, 2 eetlepels pittig paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, zout, 1 rode paprika, 1 rode peper, 75 ml. olijfolie
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2005Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken rauwe aardappels
1 kilo aardappels * 100 gram boter * zout.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Gebakken rauwe aardappels
1 kilo aardappels * 100 gram boter * zout.
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Aardappels gebakken in whiskey
Studentengerecht. Wel drank, maar geen of weinig kruiden :-)
Aardappels, zout, peper, whiskey.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken gekookte aardappels
1 kilo aardappels * 100 gram boter * boter.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Broccolistamppot
Een heerlijk romig potje....
750g Broccoli, zout en peper, Aardappelpuree event.diepvries, of van twee pakjes. Eigengemaakt vind ik lekkerder.4 hardgekookte eieren 200g Hollandse gatenkaas (kan ook met geraspte kaas).ca.100g Coburgerham, in reepjes. event.wat gebakken spekreepjes.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken aardappels met kaas
1 kilo aardappels * 100 gram boter * 200 gram belegen kaas.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Gebakken aardappels in dobbelstenen
1 kilo aardappels * 200 gram ontbijtspek * 1/2 dl olie.
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-12-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Gebakken aardappels met verse kruiden
Energie 210 kCal- Eiwit 3 g- Vet 9 g- Koolhydraten 29 g (per eenpersoonsportie)
600 g aardappels (vastkokend), zout, 3 takjes koriander, 3 takjes munt, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-10-2009Portugees Bijgerecht10-20 min.
kruidige gebakken aardappels
Gebakken aardappels bereid met kruidenkaas.
Aardappels, Bakje kruidenkaas (paturain bv.), Paprikapoeder, Evt. Bieslook
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-08-2000Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Lekkere gebakken aardappels met schil
8 Aardappels (uitgegaan van 4 per persoon), 2 tenen knoflook, Zeezout, Rozemarijn,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2010Goedkoop en snel Hoofdgerecht20-30 min.
gebakken aardappels met kruiden en tomaat
Heerlijk, uit de oven, erin schuiven en daarna smullen maar.
1 ui grofgehakt, 400 gr vastkokende aardappels geschild in plakken van 5 mm of zoiets., fijngehakte basilicum, salie, rozemarijn en peterselie samen ongeveer 3 el, 125 gr grofgehakte tomaten (rijp), grof zout, vers gemalen peper, 2 el olijfolie.
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-08-2005Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Pittige Gebakken Aardappels
Hoe tover je gebakken aardappels om in een kleurige en lekkere hooftmaaltijd? Probeer dit recept eens!
800g vastkokende aardappels, 1 grote wortel, 150g doorregen gerookt spek, 2 rode uien, 1 groene paprika, 200g sperziebonen, 4 eetl. olie, zout en peper, 2 eetl. verse peterselie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-1999Duits Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken aardappels met zelfgemaakte tofunaise
Traditionele Nederlandse gebakken aardappels worden vaak geserveerd met jus van vlees of mayonaise. Als u de mayonaise vervang door deze tofunaise, zullen u en uw gasten niet merken dat er geen mayonaise inzit. Dit komt doordat het dominante smaakelement in mayonaise olie is en de bindfunctie van de eieren makkelijk vervangen kan worden door tofu. U zult teruggaan naar uw kinderjaren.
1 kg aardappels, geschild en in grote blokjes gesneden, 50 gr plantaardige margarine, zeezout en peper naar smaak, , Voor de tofunaise, 500 gr zachte tofu, 6 eetlepels appelcider azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dessertlepel mosterd, ? dessertlepel zout, 175 ml olijfolie, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2005Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken aardappels met kaas
1 kilo aardappels * 100 gram boter * 200 gram belegen kaas.
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-11-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Gebakken aardappels met uiringen
Energie 280 kCal- Eiwit 5 g- Vet 9 g- Koolhydraten 45 g (per eenpersoonsportie)
1 ui, 1 eetlepel boter, 500 g vastkokende aardappels, 1 eetlepel olie, 2 takjes peterselie, fijngeknipt
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-10-2009Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Gebakken aardappels met uiringen
Gebakken aardappels met uiringen
1 ui, 500gr vastkokende aardappels, 1 eetl. olie, 2 takjes peterselie fijngeknipt, schone theedoek
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-05-2004Bijgerecht20-30 min.
Gebakken gekookte aardappels
1 kilo aardappels * zout * 100 gram half vet en half boter.
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2005Nederlands Bijgerecht30-60 min.
pikante gebakken aardappels
Weight Watchers 2 points
400 gram aardappels (geen afkokers) geschild en in partjes gesneden, 2 theel. plantaardige olie, mespuntje van elk van de volgende ingredienten: uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en zwarte peper
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-10-2001Slanke keuken Bijgerecht20-30 min.
Vispannetje met gebakken aardappels en mosterdsaus
Een heel lekker visrecept en snel klaar!
4 aardappels (ca. 500g), 4 el olie, 1 bosje bosui, 400 g visfilet (bijv. koolvis), zout en peper, 3 el bloem, 50 g spekreepjes, 100 ml slagroom, 1/2 groentebouillonblokje, 2 el mosterd
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-04-2011Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken Aardappels Met Uiringen
Aardappels met ui, een heerlijke combinatie.
1 ui, 1 el boter, 500 gram vastkokende aardappels, 1 el olie, 2 takjes peterselie, fijngeknipt,
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2005Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Gebakken Aardappels Met Goudse Kaas
*1 kilo aardappels, *zout en peper, *1 ui, *200 gram belegen Goudse kaas, aan 1 stuk, *50 gram boter, *2 eetlepels fijngehakte peterselie,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-11-1999Nederlands Bijgerecht10-20 min.
Gebakken Aardappels Met Warme Compote
1 kilo stevige aardappels, 1 teentje knoflook, 3 grote uien, 1 blik lunchworst (340 gram), zout, 4 eetlepels olie, 1 blikje perzikschijven (220 gram), 1 pot appelmoes extra (360 gram), 1.5 theelepel kaneelpoeder
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-10-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kalfsrollade met gebakken aardappels
Gezien bij Life and Cooking (RTL4), zag er heerlijk uit!personen: 4 bron:? 2001 www.lifeandcooking.nl van "heidi"
1 kilo stevige aardappels;, 2 teentjes knoflook;, Bertolli vloeibare margarine;, 600 gram kalfsribstuk;, 3 eetlepels pesto;, 3 takjes rozenmarijn;, 3 takjes tijm;, 1 potje zongedroogde tomaatjes;, huishoudfolie;, pan met dikke bodem of bijltje;, keukentouw,
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-10-20020-10 min.
Gebakken aardappels met corned beef
Maak eens een lekkers variatie op gebakken aardappels
500 gr aardappels, geschild en in blokjes van 2-3 cm of restant genoeg voor 2 personen, Zout en peper, 2 eetlepels olie, 1 grote ui, in dunne ringen, 1 rode paprika, in reepjes, 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje), 1 theelepel verse tijmblaadjes, 250 gr corned beef aan een stuk in blokjes van 2,5 cm,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2003Hoofdgerecht20-30 min.
speklapjes met gebakken aardappels en bietjes
Met 'n sausje van indiase currysaus en mayonaise.
Snijd een speklapjes in 6 stukken, evt 2 lapjes, een klein blikjes aardappels van bonduelle, 1 blikje rode bieten van ..., , Bestrooi de spekstukjes met de kruiden van Silvo., Meng de currysaus met de mayonaise.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-12-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Verse Griekse gebakken aardappels (met feta)
Mmmm…. Lekker een gebakken aardappeltje, maar nu eens op z`n Grieks. Erg leuk, kleurrijk en lekker bijgerecht bij een Griekse vleesschotel met Griekse salade. Dit misstaat overigens ook niet bij een normaal gebakken Schitzeltje, braadworst of balletje gehakt. Laat je eens inspireren door die mooie Mediterrane smaken.
800 gr verse aardappels, 1 dunne stengel prei, 1 ui (gesnipperd), 1 rode paprika, 150 ml zonnebloemolie, 150 gr feta (blokjes), 1 ½ t paprikapoeder (pikant), 1 t paprikapoeder (zoet), 2 t knoflookpoeder, 1 ½ t majoraan, 1 ½ oregano, Zeezout, Zwarte peper
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2013Grieks Bijgerecht20-30 min.
Pittige Gebakken Aardappels
800 gr. vastkokende aardappels, 1 grote wortel, 150 gr doorregen gerookt spek, 2 rode uien, 1 groene paprika, 200 gr sperciebonen, 4 el. olie, zout en peper, 2 el verse peterselie.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-12-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken aardappels met spekjes en rozemarijn
Warm
1 kilo aardappels (vastkokers) geschild, in dunne plakjes, 250 gr. ontbijtspek, in dunne reepjes, 100 gr. reuzel, of boter, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 1 takje rozemarijn, 1 eetl. peterselie, fijngesneden
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-02-2019Nederlands Bijgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Herfst: Entrecote met kruidige champignons en gebakken aardappels
De herfst is begonnen en we eten weer anders. Dit is een heerlijk, luxe maaltje voor in het weekend. Heerlijke gekruide gebakken paddenstoelen met entrecote of kogelbiefstuk en met gebakken aardappeltjes van uitmuntende kwaliteit. Echt een seizoens-bistro gerecht uit de Franse keuken. Niet veel werk, maar erg lekker en ook gezond.
2 mooie entrecotes met vetrandje (kogelbiefstuk kan ook prima), 1 rode ui, 250 gr verse kastanje champignons, 4 dunne plakjes mager gerookt ontbijtspek, 1 teentje knoflook, geperst, scheut droge rode Franse wijn, 1 takje verse tijm, de blaadjes, vers gesnipperde peterselie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, verse kruidenboter, , Gebakken aardappels:, , 6 grote Pommes Gourmandine (iets kruimige kwaliteitsaardappel), roomboter, klein vleugje vers gemalen zwarte peper, zeezout
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-09-2015Frans Hoofdgerecht10-20 min.