1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Gebakken Aardappelen

Gebakken aardappelen recepten (2.331)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Was deze. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Was de bloemkool en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar in water met zout. (Bewaar 2 dl van het kookvocht van de bloemkool). Laat de bloemkool goed uitlekken. Snij de rauwe ham in reepjes en bak deze in een droge Koekenpan knapperig. Saus: Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en even laten garen. Melk + het overgebleven kookvocht beetje voor beetje toevoegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop de eieren los en meng deze door de saus. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een laagje van de saus in een ruime ovenschaal Leg hierop de helft van de aardappelschijfjes. Bestrooi met wat tijm. Meng de bloemkoolroosjes en de gebakken reepjes ham door elkaar. Verdeel de bloemkoolroosjes over de aardappelschijfjes. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en bestrooi deze weer met wat tijm. Giet de rest van de saus over de schotel en strooi er een laagje Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de bloemkoolschotel in plm. 30 minuten mooi bruin.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade a la petra

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren!

INGREDIENTEN

8 middelgrote aardappelen - 2 kruidenbouillontabletten - 1 kleine ui - 1 dl witte azijn - 1 eetlepel suiker - peper en zout - 2 afgestreken eetlepels mayonaise - 1 eetlepel magere kwark of yoghurt - 2 eetlepels fijngehakte bieslook of peterselie

  • Duits
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Duits
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige hutspot van Petra

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Moussaka a la louise

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij.

INGREDIENTEN

2 flinke aubergines (600 gram in de winkel gewogen ), 3 flinke aardappelen (ongeschild 650 gram), 3 vette tenen knoflook, 2 grote uien (uien en knoflook fijnsnijden), 500 gram rundergehakt, 1 el olijfolie, 1 blik tomaten + het sap (Blokjes, heb je hele tomaten maak ze dan wat fijner)., 1 blikje tomatenpuree ( 140 gram), 1 el gedroogde Oregano + 1 tl voor door de saus Heb je verse oregano? (tegenwoordig te koop bij de meeste supermarkten), Des te beter. Gebruik dan 2 el verse Oregano + 2 tl voor door de saus., Peper/ Zout naar smaak., Wat nootmuskaat., Halve theelepel kaneel., 1 flinke kneep rode peper uit tube. (te koop bij supermarkt o.a. A.H.) Of heb je toevallig nog een rode peper liggen?, 60 gram Parmezaanse (of andere pittig belegen geraspte kaas.), Voor de bechamel saus, 50 gram boter, 50 gram bloem, 200 ml room (je kan ook slankroom nemen), 300 ml melk, Eventueel 1 ei (zie bij serveertips)

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.

Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm, zeezout en zwarte peper uit de molen, een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes, olijfolie, 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.,

  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken knoflookaardappelen

Patates me skortho. Als je eenmaal deze aardappelen - met citroensap en oregano - hebt gemaakt, maak je ze nooit meer op een andere manier

INGREDIENTEN

900 gr grote geschilde aardappelen * 50 ml olijfolie * 100 ml vers citroensap * 2 tl oregano * 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt * 100 ml water * zout en peper

  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
Populaire aardappelen recepten

Gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 100 g boter, zout, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aardappelen

Dit is nog een hele kunst

INGREDIENTEN

1 kg. gekookte aardappelen, boter, zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

Aardappelen, thym, konflook,zout/peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg. vastkokende aardappelen, boter, olijfolie, zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste gebakken aardappelen recepten

Gebakken Aardappelen

Gewoon, lekker gebakken aardappelen.

INGREDIENTEN

4 vast- of droog-kokende aardappelen, 1/2 ons (schouder)ham, 1/2 ui, 1/2 appel, goede klont boter., een reepje mager spek of twee plakjes ontbijtspek, peper, zout, chilipoeder.,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

(Gebakken) Aardappelen.

Pittige gebakken aardappelen.

INGREDIENTEN

Plm. 3.5 a 4 ons aardappelen (grote, bij voorkeur redstar, vrij vastkoken), 1 plak achter- of schouderham, 2 schijven van middelgrote ui., 1 afgestreken theelepel (engelse) kerrie, 1 afgestreken theelepel paprikapoeder.,

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Aardappelen

Net even anders

INGREDIENTEN

1 kg gekookte aardappelen, 2 ons magere spekblokjes, 1 kleine, fijn gesneden ui, 1 theel.paprikapoeder, 1 theel.kerriepoeder, olie om de aardappelen in te bakken (een ruime hoeveelheid), ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1/2 rode paprika, 125 gram champignons, 1 ui, boter, zout, paprikapoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aardappelen

De lekkerste

INGREDIENTEN

1kg vastkokende aardappelen*6el olijfolie*2 uien*zout*peper.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aardappelen

Dit is het basisrecept voor op de barbecue gebakken aardappelen. Het kan op allerlei manieren worden gevarieerd, met een wat opwinderder resultaat.

INGREDIENTEN

1 middelgrote tot grote aardappel per persoon, plantaardige olie, zeezout, versgemalen zwarte peper, boter

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gebakken aardappelen

Voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 kg gekookte aardappelen, 1 dl slaolie of 100 gr margarine of boter, zout, eventueel 100 gr gr licht belegen kaas in blokjes,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Italie: Gebakken aardappelen (oven)

* Patate brasate al forno *Dit is een boerenmaaltijd die gemaakt werd in de perioden waarin iedereen voor het werk op het land nodig was en niemand tijd had om te koken. De schotel werd gewoon in de oven gezet en juist dat geeft het eigen karakter aan dit gerecht.

INGREDIENTEN

1 grote ui (grof gehakt), 750 g vastkokende aardappelen (geschild en in plakken van 5 mm gesneden), fijngehakte basilicum-salie-bieslook-peterselie (van elk een halve eetlepel), 250 g tomaten (grof gehakt), zeezout, versgemalen zwarte peper, 3 el olijfolie extra vergine

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelen (Gebakken)

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 3 el olijfolie, 1 ui, naar smaak zout en peper, paprikapoeder en cajun kruiden., Ook kan gebruikt worden een mengsel van gedroogde tijm, rozemarijn en majoraan.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout, 1 groene paprika, 3 stevige tomaten, 200 g salami, 1 ui, 30 g boter of margarine, 1 mespunt tijm, 1 mespunt oregano, 1 mespunt basilicum.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie-1 grote ui gesnipperd-4 grote aardappelen in schil gekookt-15 gr boter-1/2 theelepel bonekruid, zout en peper-fijngehakte peterselie

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Aardappelen

INGREDIENTEN

750 gram koude gekookte aardappelen / 2 grote uien / 200 gram jong belegen kaas / 50 gram boter / peper / 2 eetl. gehakte peterselie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelen

Simpel en vlug klaar. Kan met alles en nog wat gegeten worden.

INGREDIENTEN

, , , , 1 grote aardappel per persoon - 1 eetlepel zure room p/pers (er bestaat een magere versie hiervan : Bridelice (in Belgie) ook, lekker) Gesnipperde bieslook.

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pikant Gebakken Aardappelen

Bevat 85 kcal. p.p. omdat ze in de oven bereid worden.

INGREDIENTEN

400 gr. aardappelen (geen afkokers) die geschild zijn en in partjes gesneden, 2 theel. plantaardige olie, mespuntje van de volgende ingredienten: uienpoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, zwarte peper.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Zomerse gebakken aardappelen met Italiaans tintje

Weer eens andere gebakken aardappelen. Als hoofdgerecht met een lekkere salade prima! Dit is natuurlijk ook heel lekker bij de barbecue. Zorg wel dat je eerst de aardappelschijfjes goed knapperig bakt. We hebben er echt van gesmuld.

INGREDIENTEN

600 gram gekookte aardappelen of aardappelschijfjes -, 1 teentje knoflook -, 1 kleine ui -, 200 gram tomaten of 8 kerstomaatjes -, plm. 20 gram rucola -, plm. 3 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 100 gram feta (kan ook zonder feta)

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken aardappelen met Irish coffee

Nagerecht van zoete aardappelen met Irish coffee

INGREDIENTEN

Voor de gebakken aardappelen:, 2 rode zoete aardappelen, 2 eetl olie, 2 eetl wiskey, 1 eetl bruine basterdsuiker, Voor de Irish coffee:, 2 dl slagroom, 2 glasjes wiskey, 2 eetl bruine basterdsuiker, 4 dl vers gezette koffie, 1 eetl chocoladeschilfers,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

gebakken aardappelen met italiaans tintje

Aardappelen uit de oven met een italiaans tintje, smaakt erg lekker bij veel soorten vlees en groenten!

INGREDIENTEN

* 500-700 gram aardappelen (vastkokend), * 500 gram tomaten, * een aantal sjalotjes, * zout, peper, * 4 teentjes knoflook, og 2 tl poeder, * 3 el oregano, * olie

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2005
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

India: Gebakken pittige aardappelen

* Sukha aloo *Specerijen geven een verrukkelijke smaak aan de gebakken aardappelen.

INGREDIENTEN

500 g aardappelen, 1/2 tl kurkuma, zout, 4 el olie, 1/2 tl gemalen koriander, 1 tl rode chilipoeder, 1/2 tl garam masala, 1/3 tl gedroogde mango-poeder (amchur)

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Chinees gebakken aardappelen

Heerlijk Oosters gebakken aardappelen.

INGREDIENTEN

Gaar gekookte aardappelen in dikke plakken gesneden gelijke hoeveelheden van: cayennepeper, vijfkruidenpoeder, gemalenSichuan peper, gemalen zwarte peper, zout olie voor bakken

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Catalaans gebakken aardappelen met peppersweet

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 1 ui, 1 rode paprika, 25 gr boter, 4 teentjes knoflook, 1 zak Peppersweet Saus (FairTrade Original), 1/2 bosje platte peterselie, Olie, Zeezout

  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appel/komkommersalade - uit te breiden tot maaltijdsalade

Simpele, frisse, zoetzure salade met eindeloos veel mogelijkheden tot varieren. Heerlijk als zomersalade bij gebakken aardappelen of BBQ. Uit te breiden tot heerlijke maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

1 zoetzure appel, 1/3 komkommer (grote), 1 eetlepel walnoot- of olijfolie, 2 eetlepels azijn, 4-6 theelepeltjes suiker, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Marokaanse gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

4 personen nieuwe aardappelen in schil, in 4-en, 1 ui, 1 grote teen knoflook, 1/2 tl komijn (niet fijn gemalen maar de grove zaadjes), 1 el paprikapoeder, 1 tl gemberpoeder, peper, zout, olijfolie (om te bakken)

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2012
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aardappelen met blauwe kaas

Voor de fans van smaak. Véél smaak.

INGREDIENTEN

6 grote, bloemige aardappelen, gewassen en doorprikt--150 g blauwe kazen, verbrokkeld---handvol walnoten---zout

  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2007
  • Internationaal Bijgerecht
  •  60-120 min.

slanke gebakken aardappelen

Lekker smullen en toch goed voor de lijn!

INGREDIENTEN

Vast kokende aardappels b.v. Bintje, 4 eetlepels olie, barbequekruiden

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aardappelen met corned-beef.

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

400 gr. aardappelen2 uien, gesnipperd1 klein blikje tomatenpureeblikje corned-beefboterpeper en zoutbloempeterselie

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Toscaanse gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

6 eieren2 grote aardappels2 kleine courgettes1 theel. verse rozemarijn (of gedroogde)1 uiz&pscheut olijfolie1 eetl gehakte peterselie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballetjesschotel met gebakken aardappelen.

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt., 4 eetl. paneermeel., 2 eetl. gemalen kokos., versgemalen peper,zout., 1 scharrelei (M)., 1 zak Aviko pom a part., 3 eetl. zonnebloemolie., 1 ui,gesnipperd., 1 teentje knoflook,gesniperd., 1 rood pepertje,in ringetjes., 1 zakje nasi kruiden., 750 gr. prei,in ringen.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken aardappelen met kaas en uien

INGREDIENTEN

Rest gare aardappelen, 2 uien, margarine

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lamsbout met gebakken aardappelen

Aardappelen worden gelijk met vlees in oven gebakken.

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, zout, 8 uien, peper, 50 gr. boter, 1 lamsbout met been (1 kg), 4 teentjes knoflook, 1 el. tijm, 1 el. marjoraan, 3 el. olijfolie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Portugal: Gebakken aardappelen

* Batatas a Portuguesa *De Portugezen schikken de aardappeltjes vaak in een kring rond het vlees.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 675 g kleine aardappelen, peper, zout, fijngehakte peterselie

  • Portugees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Portugees Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste gebakken aardappelen recepten
Populaire aardappelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top