1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Garnering

Garnering recepten (9.121)

Alles wissen
Garnering

Garnering

Garnering is de versiering van je gerecht. Dit doe je meestal in het eindstadium voordat je het recept opdient. Garnering kan bestaan uit allerlei vormen en kleuren. Van kaas tot eetbare bloemen. Met garnering kun je een wat saai ogend soepje opfleuren. Een basilicumtakje in de tomatensoep of wat peterselieblaadjes over de spaghetti bolognese bijvoorbeeld.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Citroen-bosbessentaart en chocolade garnering

Dit recept is gemaakt voor een taart bakken wedstrijd van de Hema

INGREDIENTEN

Voor de taart: 4 eieren 120 gram suiker 100 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd 20 gram maïzena snufje zout 1 eetlepel citroenrasp Voor de vulling: 250 gram mascarpone 100 gram bosbessenjam Voor de decoratie: 250 gram roomboter, op kamertemperatuur 100 gram poedersuiker, gezeefd zakje citroensuiker 100 gram bosbessen chocoladeschotsen: 150 gram pure chocolade, 50 gram witte chocolade

Bereidingswijze

De citroenbiscuittaart: Kluts de eieren in een schaaltje en verwarm ze even in de magnetron. Mix de eieren met de suiker zeker 10 minuten tot een luchtig en bleek beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spatel het bakmeel, de maïzena en zout erdoor tot alles goed is opgenomen. Roer als laatste de citroenrasp erdoor. Schenk het beslag in een ingevette springvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Snij de taart als hij is afgekoeld horizontaal doormidden. De vulling: Roer de mascarpone los en meng met de jam. Smeer de bosbessencrème op de onderste taartlaag en leg de bovenste laag erop. De citroenbotercrème: Mix de roomboter romig en zeef er de poedersuiker boven. Mix tot een romige crème. Voeg als laatste de citroensuiker toe. Besmeer de bovenkant en de zijkant van de taart met een laag citroenbotercrème. Doe een deel van de citroenbotercrème in een spuitzak. Spuit hiermee een cirkel op de bovenkant van de taart. Spoel de bosbessen af en leg die naast elkaar in de cirkel. Strooi er door een zeef wat poedersuiker overheen. De chocoladeschotsen: Smelt de pure chocolade au-bain marie en strijk de gesmolten chocola uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat hard worden. Laat de witte chocolade op dezelfde manier smelten. Sprenkel de gesmolten witte chocolade met een spatel over de pure chocolade. Laat hard worden en snij de chocoladeplak in rechthoekige stukken. Druk de chocoladeschotsen tegen de zijkant van de taart. Eet smakelijk Variatietip: de bosbessen en de bosbessenjam zijn naar wens te vervangen door ander (seizoens)fruit.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Yummie Aardappelsalade

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'.

INGREDIENTEN

1 kg kleine vastkokende aardappels2 eetlepels balsamic azijn5 hardgekookte eieren200 ml mayonaise2 eetlepels mosterd1 fijngehakte rode ui150 gram cottage cheese150 gram ham of bacon stukjes1 eetlepel fijngehakte lente-uitjes met veel groen peterselie voor garnering

  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Pepersteak met garnering

Dit is een apart recept uit Duitsland, niet alleen vanwege de garnering, maar ook omdat rundvlees zo zelden wordt gebruikt.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook - zout - peper - 2 lendestukken van 120 gram - olie.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  30-60 min.

Een Mousse van Zeeforel met een garnering van komkommer/dill

Met deze heerlijke romige mousse maakt U zes mensen blij met een klein beetje zeeforel. Als zeeforel niet verkrijgbaar is maakt U de mousse van Zalm.

INGREDIENTEN

250 gram zeeforel 1,2 dl visbouillon 2 blaadjes gelatine sap van ? citroen 2 el sherry of vermout 3 el versgemalen parmezaanse kaas 3 sl slagroom of koksroom 2 eiwitten zout en zwarte peper VOOR DE GARNERING:1 stuk komkommer van 5 cm met schilde, dun gesneden en gehalveerd verse dille of kervel., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Boeren schnitzel garnering

Vaak gegeten onderweg en nu maar eens zelf gemaakt, bleek veel lekkerder dan in een wgerestaurant. Niet zo vet en veelmeer smaak.

INGREDIENTEN

375 gram Aviko aardappeldobbelsteentjes (1 zak van 750 gram voor 2 x gebruiken), 125 gram Gerookte spekjes, 2 uien, 0,5 bakje Champignons, 1 TL zout, 1 TL Zwarte peper, 1 EL Paprikapoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Andere recepten met garnering
Populaire bakken recepten

Pasta met kip & citroen/basilicumsaus

Heel makkelijk en lekker. Een romige saus met een frisse smaak van Basilicum en citroen.

INGREDIENTEN

400 gr. tagliatelle; 500 gr kipfilet; 2 teentjes knoflook; 1 ui; 1 dl witte wijn; 3 dl sterke kippenbouillon (of 3 dl water en 1 eetl. kippenfond).; 2 dl magere crème fraiche; 1 citroen (schil); 1 kruik basilicum; olijfolie; peper en zout; zwarte olijven voor de garnering.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapas van eieren

In het zuiden van Spanje zou het aanbod in een tapasbar als onvolledig worden beschouwd zonder deze Duivelse eieren en ook garneren met een opgerolde ansjovisfilet

INGREDIENTEN

8 grote eieren 2 hele pimiento?s (zoete rode paprika?s) uit blik of pot, 8 groene olijven, 5 el mayonaise, 8 druppels tabasco, Flinke mespunt cayennepeper, Zout en peper, Paprikapoeder, voor het bestruiven, Sprietjes verse dille ter garnering,

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mon Chou aardbeientaart met kruimelbodem van bastogne koeken

Ja echt een recept om uit te proberen. Simpel om te maken en een oven komt er niet aan te pas. Echt een toppertje!!

INGREDIENTEN

VOOR DE KRUIMELKORST 175 gr bastognekoeken 125 gr gesmolten boter VOOR DE VULLING 200 gr zachte Mon Chou 200 gr basterdsuiker 2 el kirsch VOOR DE GARNERING 250 gr verse aardbeien.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Witte chocoladetaart met aardbeien

INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Versierde Tomaat als Garnering op de rand van het Bord

Amusant en lekker als versiering op de rand van het bord!

INGREDIENTEN

Zakje geraspte pizzakaas, 3 rijpe tomaten, ananas ringen (blik)

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste garnering recepten

Mangosneeuw (heerlijk nagerecht)

Een heerlijk en makkelijk nagerecht! Het is super simpel te maken en toch zooooo lekker!! Als je Mango op siroop uit blik gebruikt, wordt de zoete smaak enigzins gecompenseerd door de yoghurt of creme fraiche. Verse mangos zijn friszuur van smaak. Dit nagerecht zal beslist niet misstaan bij dinétje. Het kan makkelijk een dag van te voren worden klaargemaakt, zet het dan afgedekt in de koelkast en doe het op de dag zelf in glazen. NET voor het opdienen strooi je er dan wat kaneelpoeder over.

INGREDIENTEN

400 g Mango uit blik, (425 gram, uitgelekt gewicht= 245 g ) OF 1 grote verse mango,geschild en in kleine stukjes gesneden., 165 ml yoghurt of creme fraiche.(ik vind creme fraiche lekkerder!)., 1/4 theelepel kaneel. (om over het dessert te strooien), Eventueel een flinke scheut ongezoete room (kan ook slankroom zijn), Wat muntblaadjes voor garnering (niet noodzakelijk), De bereidingstijd is gebaseerd op Mango uit blik en je moet rekening houden met tenminste 1 uur in de koelkast.., Lees ook opmerking over verse Mango bij serveertips

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Mmm...huzarensalade met gerookte kipfilet

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar. Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!! Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Citroen kwarktaart

Frisse citroen kwarktaart. Snel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 200 gram bastognekoeken, 7 blaadjes witte gelatine, 2 dl slagroom, 2 el suiker, 500 gram citroenkwark, 3 el citroensap, evt. aardbeien ter garnering

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2013
  •  
  •  0-10 min.

Gerookte zalm gevuld met ei en pijnboompitten

Dit is echt een van mijn belangrijkste voorgerechten die ik regelmatig maak maar nog nooit op smul heb gezet. Met dit recept (niet te moeilijk) verwen ik echt mezelf en onze vrienden

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalmfilet 4 eieren ca. 40 gr pijnboompitten 2 el creme fraiche zout en peper 2 el verse geknipte bieslooktakje dille garnering

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met feta , gerookte zalm en een saus van whisky

Gewoon een heerlijk recept. De combinatie met zalm en feta is gewoon heerlijk

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti 130 gr feta 2 el olijfolie verse koriander of peterselie voor garnering. :SAUS 3 dl room 1.5 dl whisky 200 gr gerookte zalm zwarte peper 2 el verse korianderwat bloem voor te binden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapas van Spaanse gehaktballetjes in een amandelsaus

Een heerlijke Tapas wat een deel kan zijn voor een uitgebreide Tapas avond. Natuurlijk ook TOP als borrelhapje

INGREDIENTEN

450 gram half om half gehakt 1 grote ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el fijngehakte verse bladpeterselie, plus extra voor garnering, 50 gr wit of bruin brood zonder korst, 3 el water, 1 ei, losgeklopt, 2 el Spaanse olijfolie, schutjes citroensap, zout,peper en nootmuskaat Voor de Amandelsaus 2 el Spaanse olijfolie, 115 gram blanke amandelen, 25 gr wit of buin brood, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 150 ml witte wijn, 425 gr groentebouillon, Zout en peper.,

  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tikka masala van kip

Een heerlijk Indiaas gerech, lekker met raita ,naanbrood of papadums

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet1 grote rode ui, , 6 tenen knoflook, 5 cm gemberwortel, 1 of 2 rode pepers, 1 bosje verse koriander, 1 eetlepel mosterzaadjes, 2 eetlepels garam massala, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 200ml room, 250ml Griekse yoghurt, een handje (ongezouten) cashewnoten, 2 blikjes tomatenpuree, limoen, roomboter, 1 rode paprika, ,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijke Thaise kokos curry kip

Deze heerlijke Thaise kokos curry kip is snel en gemakkelijk te maken omdat het citroengras is vervangen door limoensap. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten - dit is gewoon omdat ik er de voorkeur aan geef om de currypasta zelf te maken in plaats van in de winkel te kopen, waardoor je een frissere en perfectere smaak krijgt. Wanneer je toch een gekochte currypasta toe wilt voegen kun je het beste de gele currypasta gebruiken. Dit recept bevat aardappelen, een veelgebruikt ingrediënt in de Thaise straat curries, maar ook andere groenten kunnen worden toegevoegd zoals courgette en sperziebonen.

INGREDIENTEN

Ongeveer 1 kg drumsticks of kippenbouten, 1 pakje kokosmelk, 50 ml kippenbouillon, 2 middelgrote aardappelen in stukjes, 1/2 tl gemalen komijn (djintan), 2 kaffir lime bladeren of 2 tl limoenrasp, 2 tomaten in stukjes, 2 el droge geraspte kokos, handvol verse basilicum, 2 el olie, , Currypasta:, 1 gesnipperde ui, 4-5 teentjes knoflook, 1 stukje gember van ca 3 cm, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, 1 tl komijn, 1-2 verse rode pepers, fijngehakt, 1/2 tl witte of zwarte peper, 3 el limoensap (of citroensap), 3 el vissaus, 2 el ketchup, 1 el bruine suiker, 1 tl trassi

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met warme geitenkaasballetjes

Geitenkaas, mijn lievelings! Een salade met dit kaassoort is je vast niet onbekend. Maar deze variant met warme geitenkaas, parmaham, appeltjes en honing-tijm dressing wilde ik toch graag met jullie delen. Helemaal hipperdepip met die balletjes!

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 2 zakjes veldsla, 400 gram geitenkaas, 140 gram parmaham, 2 appels (zoet of zuur), 1 bakje walnoten, , Voor de dressing:, Tijm (hoeveelheid naar keuze), 4 eetlepels Honing, Scheutje Citroensap

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig stoofpotje met hamlappen spitskool lenteui

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen in grove stukken gesneden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), stukje gemberwortel (plm. 2 cm), 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje), 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure), 500 gram (grof) gesneden spitskool, 6 lente-uitjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse Koolsalade

Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op smulweb te zetten!

INGREDIENTEN

1 witte kool, evt. 1 ui, zout, peper, citroensap of azijn, olijfolie, peterselie, oregano of provencaalse kruiden. Voor de garnering: tomaten, fetakaas, olijven.

  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Pangafilet in hete kerriesaus

INGREDIENTEN

400 g pangafilets, zout en versgemalen peper, 1 eetl. bloem, 1 eetl boter of margarine, 1 ui, fijngesnipperd, 1 eetl. hete kerriepoeder, 3 tomaten, in kleine blokjes, 150 ml kokosmelk, 300 g witte rijst, evt. koriander voor garnering,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oeuf cocotte

Uit: Home Made van Yvette van Boven Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!

INGREDIENTEN

, Voor 1 oeuf cocotte:, *lik boter, *peper uit de molen en wat zout, *1 eetlepel creme fraiche (of hele zachte geitenkaas), *1-2 eetlepels vulling naar keuze, *1 ei, *wat gehakte bieslook of peterselie of bijv. geraspte kaas om erover te strooien.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  •  
  •  20-30 min.

Pompoensoep met kokosmelk en Thais citroengras

Dit is eens wat anders dan de klassieke pompoensoep..zeker eens proberen !

INGREDIENTEN

-50 cl kokosmelk, -50 cl kippen-of groentebouillon, -600 g pompoen (geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden), -1 pepertje (zonder zaadjes en gehakt), -2 sjalotten (gehakt), -2 tenen knoflook (uit de knijper), -rasp van 1 limoen, -3 takjes citroengras (versnipped), -sap 1 limoen, -zout en peper, -enkele takjes koreander (garnering)

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Vitello Tonnato: Kalfshaas in een saus van Tonijn en Mayo

Dit recept heb ik het weekend gegeten bij vrienden van ons. Dit is echt de lekkerste Vitello Tonnato die ik ooit gegeten heb. Natuurlijk kreeg ik het recept mee naar huis. Dit is een klassiek recept uit Piemento van Stefano Cavallini. Hij besloot van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht. Gebruik de beste tonijn in blik die je kunt vinden.

INGREDIENTEN

600 gram kalfshaas zout en peper 85 gram gemengde sla SAUS 200 gram tonijn in olie, uitgelekt 2 ansjovisjes fijngehakt 5 el mayonaise (ca. 85 gram) 20 gram kappertjes fijngehakt, plus wat kappertjes voor de garnering 1 dl koksroom VINAIGRETTE : 0,5 dl rode wijnazijn 1, 5 dl olijfolie zout en zwarte peper

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Walnotentaart uit de Corrèze

Als in het najaar de walnoten in grote getale rijp uit de bomen vallen, bakken veel vrouwen uit de Corrèze dit heerlijke najaars gebak en serveren dat als nagerecht met wat vanille-ijs. Natuurlijk is het ook lekker bij de koffie.

INGREDIENTEN

4 eieren, 50 gram bloem, 175 gram walnoten, grof gehakt, wat halve walnoten voor de garnering, 6 el. bruine basterdsuiker, 100 gr. boter + extra om de bakvorm in te vetten, 1 zakje vanillesuiker + vanille essence, 2 eiwitten, 1 mespunt zout, 2 el. notenlikeur of rum, glazuur,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kruidige, romige, herfstige hartige taart

Deze heerlijke harige taart past geweldig bij de tijd van het jaar, herfst. Een heerlijke combinatie van paddenstoelen, verse prei, rode ui, verse kruiden, gehakt en smaakmakers. Ik heb hem romig gemaakt met wat kaas. Die verspreid zich vanzelf in de oven. Hij ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens vreselijk lekker, smullen!

INGREDIENTEN

1,5 rol vers bladerdeeg, 400 gr rundergehakt, 400 gr kastanje champignons, 150 gr cantharellen, 4 flinke rode uien, 3 dunne stengels prei, bosje verse peterselie, half bosje verse bieslook, 1 tl provencaalse kruiden, 2 teentjes knoflook, 125 gr verse roomkaas, geraspte belegen kaas, 75 gr mager gerookt ontbijtspek, vers gemalen zwarte peper, vleugje kerriepoeder, vleugje kruidnagelpoeder, vleugje korianderpoeder, snufje zeezout, olijfolie, 1 ei, bosui (ter garnering)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jamie Oliver: zomerse paprikasoep

Deze soep is heerlijk voor de zomer en koud gegeten worden (warm is hij ook erg lekker met een schepje creme-fraiche

INGREDIENTEN

2 uien, gepeld en grof gehakt, 4 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt, 4 rode paprika`s, zonder zaadjes, grof gehakt (gele paprika is ook erg lekker!!), 1 verse, rode Spaanse peper, gehalveerd, zonder zaadjes, grof gehakt (zonder is ook erg lekker), 4 eetlepels olijfolie, 2 blokjes kippenbouillon, liefst biologisch, een klein bosje vers basilicum, alleen de blaadjes, 3 eetlepels rodewijnazijn, ¼ komkommer, 1 stengel bleekselderij, extra vierge olijfolie, cayennepeper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Lofbloem gevuld met een kaassalade met een dressing

Een schitterende amuses/borrelhapje. Geserveerd in een mooi glaasje. Leuk om is uit te proberen.

INGREDIENTEN

2 struikjes lof, 200 gram belegen kaas in kleine blokjes, 2 appels, geschild en in reepjes gesneden, 150 gram ham, in reepjes gesneden, 4 augurken, in reepjes gesneden, blaue bessen en basilicumblaadjes, 10 hoge borrel if likeur glaasjes, VOOR DE DRESSING:, 3 eetl. Mayonnaise, 1 eetl. Gehakte bieslook, 1 eetl gehakte peterselie, 1 tl mosterd, hal tl paprikapoeder, mespuntje zout.,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2008
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

salade nicoise

Voor ons het allerlekkerste Salade Nicoise-recept.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, 1 uitgeknepen teen knoflook, 1 tl mosterd, 1 el in ringen geneden sjalotten, 2 el fijngehakte peterselie, 4 stevige gaargekookte aardappels, 4 tomaten, 4 hardgekookte eieren, 1 blikje tonijn, 50 gr. zwarte olijven, 8 ansjovisfilets, 250 gr. koude beetgaargekookte sperziebonen, en nog 3 el gehakte peterselie voor de garnering. 

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2014
  • Frans
  •  30-60 min.

Quiche met gerookte kip, courgette en basilicum

Een lekkere hartige taart. Snel klaar! Koud en warm even lekker. Gemakkelijk voor de zaterdag of een zwoele zomeravond.

INGREDIENTEN

8 plakjes deeg voor hartige taart of plakjes bladerdeeg - 2 el paneermeel - 3 eieren - 1 pk room culinair of 125 ml crème fraîche - 100 gr geraspte belegen kaas - 1 el groene pesto - 1 courgette (plm.400 gr) - 400 gr gerookte kipfilet - peper en zout - enkele blaadjes verse basilicum voor de garnering

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Zomerse Pastasalade

Ik keek eens in mijn voorraadkastje op ons bootje en ging combineren. Het is deze lekkere en gemakkelijk te maken pastasalade geworden Ik had alle ingrediënten "in huis" en een paar in mijn kleine koelkastje. Je zou het ook met andere groenten uit blik of vers als je die in huis hebt kunnen maken.

INGREDIENTEN

250 gram Tagliatelle., 1 klein blikje (200 gr) zeer fijne doperwtjes. (of neem diepvries erwtjes), 1 klein blikje (150 gr) Fantasia maïs., 10 zongedroogde tomaatjes op olie., 4 el. kappertjes., 1 blikje (200 gr) tonijn op olie., 1 rode ui., 1 groene paprika., 2 teentjes knoflook., 2-3 lente-uitjes, 4 el. Citroenmayonaise van Devos Lemmens"(bij A.H.)., 1 el citroensap (vers of uit flesje), Wat gedroogde Italiaanse kruiden., Wat fijngesneden bieslook en Peterselie. (ik knip het altijd), Peper/zout naar smaak., 1 kruidenbouillontablet., Eventueel wat geroosterde pijnboompitten.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto

Aardbeien ,anders dan anders!

INGREDIENTEN

300 g aardbeien, wat balsamicosiroop, een bosje munt (40 g ), 40 g pijnboompitten, 60 ml olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels fijne suiker

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2008
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Macaroni van de tuinmansvrouw

Slanke schotel van macaroni, groenten en gehakt

INGREDIENTEN

300 gram soepgroenten - 1 ui - 1 teentje knoflook - 300 gram tartaar of mager gehakt - 1 doosje champignons - 1 rode paprika - 200 gram tauge - 2 vleesbouillontabletten - 1 eetl gedroogde italiaanse kruiden - 1 theel. kerrie - 2 eetl ketjap manis - 2 x 1 eetl. olijfolie - 2 eieren - scheutje melk - 300 gram vlugkokende macaroni en kerstomaatjes voor de garnering.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pavlova van rode bosvruchten

Dit is echt een aanrader voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van het zoete van de taart en het fris zure van het fruit doet elke tong strelen.

INGREDIENTEN

Ingredienten:,, 6 eiwitten,, 4 theelepels witte wijnazijn,, 4 theelepels maizena,, 300 gram fijne suiker,, 1 of 2 theelepels citroen essence,, Voor de garnering:,, 500 gram gezoete opgeklopte lobbige slagroom,, Wat suiker om het fruit mee te marineren.,, Verse frambozen, aardbeien, bosbessen, aalbessen, kersen en bramen.,, 1 pot frambozenjam.,, 1 busje poedersuiker.,, wat muntblaadjes.

  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Panna cotta met rood fruit en witte chocola

Panna cotta met witte chocola, waarop een gelei van en met rood fruit en gegarneerd met chocoladekrullen. Het gerecht moet na de bereiding nog ca. 2 uur in de koelkast opstijven.

INGREDIENTEN

100 ml melk, 200 ml slagroom, 50 g witte basterdsuiker, ½ vanillestokje, 3 blaadjes gelatine (of agar agar voor de vegetariers), 1 reep witte chocola 100g (AH), 60 g poedersuiker, 1 theelepel maizena, 250 g gemengd rood fruit (diepvries AH), optie: scheutje kersenlikeur

  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2012
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Timbaaltje van gerookte zalm

Gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocado-mousse.

INGREDIENTEN

2 ons gerookte zalm., 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd., van 1 limoen rasp en sap., 300 gr. garnalen., zout en peper., 1 komkommer., 1 zakje rucola sla., 2 avocado's., olijfolie., sprietjes bieslook, voor garnering.

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Banoffie Pie met Bastogne

Heerlijk, smeuige Banoffie pie. Zachte structeren van caramel, banaan en room, gecombineerd met een knapperige bodem van Bastogne. Taart voor ieder moment.

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk (friesche vlag, er is maar één soort in de supermarkt), 4 Bananen (voor een dikkere laag mogen er ook meer), Potje ongeklopte slagroom, Pak bastognekoeken (ongeveer 20 nodig), Suiker naar eigen voorkeur voor het verzoeten van de slagroom (niet nodig), Boter, Cacaopoeder/hagelslag (garnering)

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2011
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Waanzinnige Zalm-citroen-cannelloni ovenschotel

Gewoon LEKKKERRRRRRRRRRRRR!!!!

INGREDIENTEN

VOOR DE VULLING 415 gr roze zalm uit blik 250 gr ricotta (kaas) 1 el citroensap 1 eidooier, losgeklopt 2 el ui, fijngehakt VOOR DE SAUS 125 gr boter 85 gr bloem 685 ml melk 1 tl fijn geraspte citroenschil vierde tl gemalen nootmuskaat 16cannelloni vierde el gehakte verse dille, als garnering, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Garnering

Garnering

Garnering is de versiering van je gerecht. Dit doe je meestal in het eindstadium voordat je het recept opdient. Garnering kan bestaan uit allerlei vormen en kleuren. Van kaas tot eetbare bloemen. Met garnering kun je een wat saai ogend soepje opfleuren. Een basilicumtakje in de tomatensoep of wat peterselieblaadjes over de spaghetti bolognese bijvoorbeeld.

Nieuwste garnering recepten
Populaire bakken recepten
Andere recepten met garnering
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top