- Eigen recept
Visschotel a la Ine.
Heerlijk en slank !
4 pangasiusfilets (diepvries) 1 bakje roze garnalen 2 winterpenen 3 grote uien 5 grote tomaten 3 bosuitjes 3/4 bakje Philadelphia bieslook light 2 tenen knoflook 3 eetlepels geraspte kaas 1 visbouillontablet peper, zout 2 a 3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 gr. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel. Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren. Schep uit de pan in een Ovenschaal. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur. Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel. Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2008Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
limoenrisotto met knoflook garnalen
Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!
50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2009Hoofdgerecht20-30 min.
Mihoen Singapore
Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.
250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2007Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Foeyonghai waar je van blijft opscheppen!
5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-06-2009Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
marine nasi goreng
Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.
500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
zalm uit de oven
* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-05-2009Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
gamba`s piri piri
Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen
1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout
- Vis Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2009Vis Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen
Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !
400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2013Italiaans20-30 min.
- Eigen recept
Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen
Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.
150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-07-2012Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Klasieke garnalencocktail
Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.
250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2004Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse of voorafje.
Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht
2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Een truffel van Garnalen en roomkaas in een jasje van noten
Een prachtige amuse die heel apart is
100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-01-2007Frans20-30 min.
- Eigen recept
Makkelijke pasta met garnalen, chilisaus en creme fraiche
Dit recept heb ik van een bekende, waar ik zelf een eigen twist aan heb gegeven
- 400g tijger garnalen (bijvoorkeur ontdooit), - blokje kippen boullion, - 2 eetlepels ketjap manis, - chilisaus, - 3 uien, - 200g Creme Fraiche, - 3 tenen knoflook, - 3 eetlepels wokolie, - Pasta naar keuze (zelf pak ik meestal tagiatelle)
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-09-2011Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.
6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Amuse van Pittige garnalenspiesjes
Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)
30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2005Frans10-20 min.
De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis
Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Knoflookgarnalen
Valt niks aan toe te voegen; dit moet je geprobeerd hebben!
500 gram Gambas, 1 stukje (van 2 cm.) geschilde gemberwortel, 1 rode ui, 5 teentjes gehalveerde knoflook, 2,5 el. citroensap, 1 el. olie, zout.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-2002Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Sushi (30 stuks)
Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.
200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-2003Japans60-120 min.
Gevulde eieren - 10 variaties maken
De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.
4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2010Nederlands20-30 min.
Visstoofpotje
In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!
2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met garnalen, dille en groenten.
Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.
Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2006Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pasta met knoflook en garnalen
Een heerlijk pasta gerechtje, puur, lekker en snel klaar.
300 gram (verse) Tagliatelle, 400 gram gepelde garnalen, 1 ½ dl slagroom, 2 teentjes knoflook, 100 gram geraspte kaas (Parmezaanse), olijfolie, verse peterselie, snufje keukenzout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2012Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Komkommer met kerrie-spread en garnaal
Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af.
• 10 plakjes komkommer schuin gesneden, ½ cm dik, • 10 voorgekookte grote garnalen, • 1 tl kerriepoeder, • 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden, • 10 toefjes peterselie, • zwarte peper uit de molen
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-07-2009Frans0-10 min.
Pad Thai noedels met garnalen
Rijstnoedels met tijger- en gedroogde garnalen
110 gr rijstnoedels (medium breed 3 cm dikte), 2 afgestreken eetlepels gedroogde garnalen, 175 gr tijgergarnalen (indien bevroren, let erop dat ze goed ontdooid zijn), 3 eetlepels plantaardige olie, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 2 medium grote Spaanse pepers, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in stukjes gesneden, 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 grote eieren, lichtgeklopt,, Garnering:, 2 eetlepels verse geknipte korianderblaadjes, 50 gr geroosterde ongezouten pinda's, grof gestampt in een vijzel, 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden,
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2004Thais Hoofdgerecht10-20 min.
Jamie Oliver Spaghetti met garnalen
Overheerlijk deze spaghetti van Jamie Oliver!
450 g gedroogde spaghetti, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 1 kleine gedroogde rode Spaanse peper of chilipeper, verkruimeld, 500 g gepelde grote rauwe garnalen, 1 klein wijnglas witte wijn, 6 in een blender of met de staafmixer fijngemalen, zongedroogde tomaten, de geraspte schil en het sap van een halve citroen, 2 handenvol rucola, grof gehakt, vers geraspte parmezaanse kaas
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-12-2012Italiaans10-20 min.
- Eigen recept
Creoolse jambalaya met chorizo, spek, kip en garnalen
Creoolse Jambalaya met chorizo, spek, kip en garnalen
250 g langkorrelrijst, 1 eetlepel olijfolie, 100 g magere spekreepjes, 250 g garnalen (gepeld), 200 g Spaanse Chorizo, of andere kruidige worst, zoals Andouille, 300 g kipfilet, 2 eetlepels roomboter, 2 grote uien, fijngesneden, 1 selderijstengel, onthaard en in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 rode paprika, in stukjes, 1 groene paprika, in stukjes, 150 g cherrytomaatjes of 2 grote tomaten, in helften of stukken gesneden, 3 bosuitjes, in ringen gesneden, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 6 dl kippenbouillon, 1 mespunt gedroogde, gemalen trassi (gefermenteerde garnalen), 1 mespunt suiker, 1 theelepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree (20g), , Kruiden, 2 laurierbladeren, 1theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel tijm, 1 theelepel kurkuma (geelwortel), 2 theelepels gedroogde oregano, 2 theelepels cayennepeper
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2009Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Overheerlijke pittig- romige garnalen curry uit de wok
O la la dit is een lekker hapje en zeker als het kouder is. Door alle pit van de specerijen word je vanzelf warm. Garnalen zijn nu eenmaal erg lekker en heb er deze curry van gemaakt. Gewoon heel lekker en niet alleen in de zomer als het warm is buiten, maar ook in de winter als het koud is. Maak het met de wok en op wat voorbereiding na is het zo klaar en kan men eten. Eet smakelijk!
500 gr rauwe gepelde grote garnalen (diepvries), 1 ui (fijn), 1 grote tomaat (fijn), 4 el olie, 2 t zwarte peper, 1 el citroensap, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 gedroogde kleine rode chilipepers (zonder zaad en geweekt), ½ t komijn, ¼ t chilipoeder, 1 ½ t kurkuma, 1 el garam masala, 2 cm verse gember (fijn), 2 t korianderpoeder, Zeezout snufje, Blikje kokosmelk, 1 ½ dl visbouillon, ½ bosje verse koriander (fijn)
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-10-2012Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse
Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.
1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Knoflookgarnalen Tapas
1 van de bekendste tapas...lekker!
Ca. 250 gram grotere garnalen (rauw), 2 el olie, 1 el gehakte knoflook, 1 laurierblad, 1/4 - 1/2 tl pepervlokken, zijn gekneuste verse peperkorrels, 1 el vers gehakte peterselie, 2 kleine ovenschaaltjes (en zoveel olie als daar in past)
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2005Spaans10-20 min.
Amuse van gekarameliseerde scampies
Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien
16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-11-2006Frans30-60 min.
- Eigen recept
Jamie`s thaise curry met kip of garnalen
Variatietip`Dit recept voor groene curry levert een van de allerbeste curry`s op die ik ooit gemaakt heb. Het is ook lekker met kip in plaats van garnalen - gebruik dan gewoon 2 ontvelde kipfilets, snijd ze in reepjes ter grootte van een vinger en roerbak ze 8 minuten in de pasta voordat je ze bij de rest van de ingrediënten doet.` - Jamie Oliver
Een flinke bundel groene asperges, 1 eetlepel arachideolie, 1 eetlepel sesamolie, 400 g grote garnalen, rauw, gepeld, 1 blik kokosmelk van 400 ml, een handvol peultjes, 1 limoen, ½ verse, rode Spaanse peper, fijngehakt, voor de groene currypasta:, 2 stengels citroengras, 4 lente-uitjes, 3 verse, groene Spaanse pepers, 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 4 teentjes knoflook, 1 flinke bos verse koriander, 1 theelepel korianderzaad, 8 verse of gedroogde limoenbladeren (desgewenst), 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus,
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-03-2009Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Grote garnalen in zalige kokos-mangosaus
Dit was een zgn. bordenlikker. Echt verrukkelijk! Heerlijke zacht-romige saus met groenten en de lichte smaak van de garnalen. Een aanrader als je van garnalen houdt!
16 grote garnalen (zonder kop en schaal), 4 flinke wortels, 1 bosje lente-uitjes (plm. 4 stuks), 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, zout, peper, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, peper, zout, 400 ml kokosmelk, 2 eetlepels mangochutney, koriander of peterselie om te garneren
- Thais Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2011Thais Hoofdgerecht20-30 min.
Garnalen
Het is "genoegzaam" bekend hoe gekookte garnalen kunnen worden aangewend en genuttigd
Garnalen
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2001Nederlands0-10 min.
- Eigen recept
Gefrituurde Gamba`S
Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.
12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld, 60 gr bloem, 1 theel bakpoeder, zout, snuf cayennepeper, arachide-olie om te bakken, 1 - 1 1/4 dl bier, 1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes, citroenstrikjes voor garnering, pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2000Spaans20-30 min.
Quinoa met garnalen, tomaatjes en veel kruiden
Quinoa is helemaal hip & happening. Het is een pseudo-graan die verbouwd wordt in Zuid Amerika. Doordat het zijn eigen natuurlijke beschermingsstof heeft tegen insecten, zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig waardoor de Quinoa die je in de winkel koopt bijna altijd volledig biologisch is. En daar worden we tegenwoordig steeds blijer van. En het is heel gezond, doordat het boordevol met aminozuren/eiwitten en mineralen zoals magnesium en ijzer zit.
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen (als hoofdgerecht):, 1 pak quinoa (300gr), 200gr garnalen, olijfolie om te bakken, circa 10 mini roma of cherry tomaatjes, 1/2 potje halfgedroogde tomaatjes, 1/2 citroen, 3 eetlepels olijfolie extra vergine, zwarte peper, zeezout, 1/2 rode peper, 3 bosuitjes, teentje knoflook, handvol verse munt, handvol verse platte peterselie, handvol verse bieslook
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-2013Mediterraan Hoofdgerecht10-20 min.
Garnalen
Ovenschotel met garnalen
10 grote garnalen nr.3, olijfolie, whiskey, peper en zout. Eventueel enkele teentjes knoflook.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-06-2000Internationaal20-30 min.
Borrelhapjes met grote garnalen
1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg, 4 tomaten, 2 lente-uitje, 1 el olijfolie, 100 g geraspte kaas, peper en zout, 1 losgeklopt ei, 20 scampi of 40 Noorse garnalen, 2 tl dille
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2009Nederlands20-30 min.
Dressings - 15 verschillende sauzen voor sla en salades
De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.
Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-06-2015Internationaal0-10 min.
- Eigen recept
Garnalen met ........
250 gr grote garnalen (AH-diepvries), 2 el chilisaus, 2 el olijfolie, 1 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, , Groenten naar smaak, Takje peterselie, selderij of koriander,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-04-2009Voorgerecht10-20 min.
Spaghetti met gamba`s en rucola
Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)
- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-04-2012Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Nasi met garnalen
1 pak snelkookrijst, 2 el. olie, 300 gram nasi/bamivlees (ook te vervangen door kip), 500 gram nasi/bamigroenten, 2-3 el. ketjap manis, 1-2 tl sambal manis, 1 bakje roze garnalen (eventueel ook nog 1 bakje jumbo garnalen toevoegen), 1 pakje nasi/bami kruiden, 1 citroen, 2 tl. knoflookpoeder
- Aziatisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-02-2009Aziatisch20-30 min.
-
garnalen cocktails
van nau , 19 recepten, 0 volgers
-
Garnalen
van Dey19 , 11 recepten, 0 volgers
-
Garnalen gerechten
van jaani , 7 recepten, 4 volgers
-
Garnalen
van Endus , 5 recepten, 1 volgers
-
vis, garnalen en zeevruchten
van furaha1nl , 3 recepten, 0 volgers
-
Garnalencocktail
van Estherdenijs , 3 recepten, 0 volgers
-
garnalen/vis
van spanje123 , 2 recepten, 0 volgers
-
garnalen
van amusequeen , 1 recepten, 0 volgers
-
Paksoi met garnalen
van tuinvrouwilona , 1 recepten, 0 volgers
-
garnalen in cocoscreme
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Garnalen
van roxy-floxsy , 64 recepten, 0 volgers