Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Garnaal

Garnaal recepten (569) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Komkommer met kerrie-spread en garnaal

Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af.

INGREDIENTEN

10 plakjes komkommer schuin gesneden, ½ cm dik, 10 voorgekookte grote garnalen, 1 tl kerriepoeder, 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden, 10 toefjes peterselie, zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

garnaal Wellington

INGREDIENTEN

* 2 eetl olijfolie, * 125 g verse spinazieblaadjes,zonder steeltjes, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 4 plakjes bladerdeeg,ontdooid, * 4 grote garnalen,gepeld,schoongemaakt, * 125 g krab uit blik,uitgelekt,uit elkaar geplukt, * 4 eetl ricotta, * 1 eetl fijngehakte sjalot, * 1 eetl verse,fijngehakte dragon, * 1 losgeklopt ei.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalmpasta Met Garnaal

Een bij toeval ontstaan gerecht; je eet je vingers erbij op. Gewoon de koelkast opengetrokken en met de inhoud iets gemaakt. Stond binnen 15 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen (tagliatelle o.i.d.); 100-150 gr.gerookte zalm, handjevol garnalen; 100 cl room, 100 cl creme fraiche; 1/3 komkommer; 1/2 ui; dille (evt. gedroogd), olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Subliem garnaal

Een voorgerechtje van gemarineerde gebakken garnalen afgewerkt met paprika en gembersiroop. Snel en makkelijk te bereiden. Pittig van smaak.

INGREDIENTEN

250 gr grote garnalen (diepvries), ½ paprika, 2 tl olijfolie, 1 tl gehakte knoflook, ½ tl tabasco (pepersaus), ½ tl dille, 2 tl gembersiroop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Tomaat Garnaal

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, 200 gr grijze garnalen, 3 eetlepels zelfgemaakte mayonaise, peper en zout, gemengde sla naar keuze, , Vinaigrettesaus :, basis :3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sherry-azijn, verse peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

PANGSIT MET GARNAAL

INGREDIENTEN

10 grote garnalen, gepeld, 1 klein madame Jeanette peper, in ringetjes, 1 lente ui, 4 eetl azijn, citroensap, 1 theel suiker, zout, loempiavellen, olie, om in te frituren, 1 kleine rode peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  •  
  •  0-10 min.

Garnaal hapje

Een pittig borrelhapje dat we op stukjes Frans brood serveren

INGREDIENTEN

-150 g gepelde garnalen, -25 g geraspte belegen kaas, -1 el fijngesnipperde peterselie, -1 el citroensap, -1 rode Spaanse ui, in ringetjes, -1 stokbrood, -olijfolie, , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Tagliatelli Garnaal

Tagliatelle met garnalen en mascarpone saus

INGREDIENTEN

Creme fraiche, garnalen, rivierkreeftjes, krabsticks, ui, knoflook, peper (of pepermolen), mascarpone met gorgonzola (niet de zoete!), tagliatelli verde, preitje, paprika, klein blikje doperwtjes, doosje champignons, italiaanse tuinkruiden, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risolles garnaal

Serveer de Risolles met sambal, mosterd of chutney.

INGREDIENTEN

300 gr. garnalen, 1 ui, 1 eetl. selderij, 1 eetl. fijngehakte lente-ui, 1 1/2 eetl. meel, ca 125 ml. bouillon of water, boter, zout, peper, nootmuskaat naar smaak, Voor het korstdeeg:, 3 eieren, meel, water, zout, paneermeel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

garnaal beignets

INGREDIENTEN

Hollandse garnalen, tempura meel, kriek bier, rode -peper, rode tandoori pasta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.

groentebroodje met garnaal

INGREDIENTEN

4 witte broodjes,1 stukje brie,1 stukje belegen kaas,100 g gepelde garnalen,1/8 groene en 1/8 rode paprika,8 champigons,1 ui, 1 klontje boter,peterselie,bieslook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Garnaal gratin

Gratin van witlof met Hollandse garnalen

INGREDIENTEN

8 Witlofstronken, 440 gr Hollandse garnalen, 4 dl room, 6 eierdooiers, 1 nootje boter, Sap van 1 citroen, Nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

tomaat garnaal

INGREDIENTEN

4 tomaten (coeur de boeuf), 400 g garnalen, 1 bosje rucola, 1 sjalot, 1 bosje bieslook, fleur de sel, Voor de dressing, 125 g Alpro® soya Yofu natuur, balsamicoazijn, peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2012
  •  
  •  20-30 min.

Tomaat Garnaal

Uit West-Vlaanderen, Belgie

INGREDIENTEN

200 g gepelde grijze garnalen, 1 citroen, 4 eetlepels zelfbereide mayonaise, versgehakte peterselie, 4 grote of 8 kleine stevige tomaten, versgemalen peper, zout.,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Sneetje garnaal

Gemakkelijk - snel klaar - dieetgerecht met verse kruiden - lunch

INGREDIENTEN

1 sneetje volkorenbrood, 1 theelepel minarine, enkele blaadjes groene sla, 1/2 komkommer, 100 g roze garnalen, citroensap, 1 takje verse dille.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Toast Garnaal

Aparte vorm van toast garnaal

INGREDIENTEN

250 gr grijze gepelde garnalen, 1 mooie sjalot, 2 soeplepels whisky, 2 dl room, 2 afgestreken koffielepels paprikapoeder, 2 soeplepels gehakte peterselie, toasten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Garnaal Loempia`s

INGREDIENTEN

1 pak Filodeeg, 1 Prei, 2 cm Gemberwortel, 50 g Soja-scheuten, 2 eL Olie, 4 eL Boter, 2 tL Sambal oelek, 100 g Roze garnalen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2008
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pannenkoekenbeursjes met garnaal.

INGREDIENTEN

* 1 rode chilipeper., * 1 teentje knoflook., * 150 gr kleine gepelde garnalen., * 1 eetlepel sherry., * 150 gr verse kaas., * 1 à 2 theelepels tomatenpuree., * 8 sprietjes bieslook., * 1 klontje boter., * Peper & zout., VOOR HET DEEG., * 100 à 150 ml water., * 75 ml melk., * 1 ei., * 100 gr bloem., * 1 snuifje zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gevulde Aardappel Met Verse Garnaal

INGREDIENTEN

4 kloeke aardappelen, 600 gr verse garnaal, 1 eetlepel boter,zout, nootmuskaat en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel met verse garnaal

INGREDIENTEN

? 4 kloeke aardappelen, ? 600 gr verse garnaal, ? 1 lepel boter zout, ? nootmuskaat en peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  •  
  •  20-30 min.

Zalmrolletje gevuld met broccoli en garnaal

Amuse gueulle kj/kcal p.p.: ?290/70

INGREDIENTEN

1 00 g broccoli, Zout, 25 g Hollandse garnalen, 2 el creme fraiche, peper, ? el citroensap, 1 plak gerookte zalm (? 40 g), 2 tl tomatenketchup, 1tl cognac,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Courgettesoep met grijze garnaal

Eenvoudige en verfijnde soep

INGREDIENTEN

Courgetten, 1 grote ui per gebruikte courgette, 25 gram grijze garnaal per persoon, room (sojaroom of gewone), kippebouillon (of kippebouillonblokjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2002
  •  
  •  20-30 min.

Banderilla met garnaal en asperge

Tapas

INGREDIENTEN

4 eieren, hardgekookt, 8 gekookte garnalen, gepeld, 8 groene aspergepunten, beetgaar, mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2010
  • Spaans
  •  0-10 min.

tomaat gevuld met grijze garnaal

INGREDIENTEN

4 stevige tomaten, 300 gr gepelde grijze garnalen, 1dl room, 1 eetlepel mosterd, suiker, dille,peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde eieren met garnaal en olijf

INGREDIENTEN

, * 6 hardgekookte eieren, gepeld, * 50 ml. mayonaise, * 2 theelepels (honing) mosterd, * zout en peper, * 50 ml. gepureerde garnalen, * 1 eetlepel fijngehakte peterselie, * 1 eetlepel mierikswortel, * citroensap naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Banderilla met garnaal en asperge

Lekkere amuse

INGREDIENTEN

4 eieren, hardgekookt, 8 gekookte garnalen, gepeld, 8 groene aspergepunten, beetgaar, mayonaise

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2018
  • Wereld Amuse
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Avocado-roomsoep met tomatenblokjes en garnaal

Met avocado, tomaat en garnalen maak je een soepje dat een goede starter is voor een dinertje. Door de avocado een uitgesproken smaak, maar door gebruik van bouillon en room wordt deze smaak verzacht. De tomaatblokjes en garnalen geven een aparte uitstraling aan het gerechtje.

INGREDIENTEN

1 ltr. Runderbouillon, 1 avocado, 1 el citroensap, 1 el boter, 1 el bloem, 40 cc kookroom, 1 vleestomaat, 100 gr. grote garnalen, 1 tl gedroogde dille,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2009
  •  
  •  10-20 min.

Kokos-citroensoep met gegrilde garnaal

INGREDIENTEN

* 2 eetlepels olie, * 1 theelepel Indiase currypasta mild (pot à 283 gram), * 500 ml kippenbouillon (van tablet), * ½ blikje kokosmelk (à 400 ml), * 1 citroen, schoongeboend en schil geraspt, * 8 zoetwater-reuzengarnalen groot (diepvries, zak à 450 g), ontdooid, * 1 theelepel zeezout, gemalen, * ½ theelepel chilipeper, fijngemalen, * 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngesneden, * Materialen: grillpan

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  •  
  •  20-30 min.

Tomatentartaar met garnaal & amandelcreme.

Relatief slank en licht voorgerecht.Hou rekening met de marineertijd van de tomaatjes,die gaan 2 uur de koelkast in.

INGREDIENTEN

* 2 mooie grote tomaten,ontveld,zonder zaad,in kleine blokjes, * 2 dadels,ontpit,in piepkleine blokjes, * 2 eetl olijfolie,extra vierge, * 2 snufjes zout, Amandelcreme:, * 80 g blanke amandelen, * 2 sneetjes geroosterd witbrood[zonder korst], * 2 knoflookteentjes, * 2 eetl olijfolie,extra vierge, * 2 dl water, * versgemalen peper, * zout., ---------------------------, * 4 grote,rauwe gepelde garnalen,met staartje, * scheutje olijfolie, * enkele druppels Aceto Balsamico of Crema di Aceto, * 4 takjes verse dille voor de garnering.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Krab-, kreeft-, garnaal- of zalmcocktail

INGREDIENTEN

1 doos kreeft of krab of verse of ingemaakte garnalen of een doos zalm, 3 grote lepels mayonaise, 3 lepels room, 2 koffielepels tomatenketchup, zout, cayennepeper, 1koffielepel whisky of cognac, citroensap, een scheutje witte wijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Canadees
  •  30-60 min.

Springrolls met eend of garnaal

Fris aziatisch voor- of tussengerecht. Goed voor te bereiden en erg lekker.

INGREDIENTEN

Rijstvellen (rond, bij de toko), , Eendenborstfilet (100 gr), Bakje middelgrote garnalen (125 gram, gekookt)., , Paksoi: 2 bladen, Wortel: 4 geschraapt, Taugé: handje, Avocado, Bosui, Gember (klein stukje), Knoflook (1 kleine teen), Verse koriander (handje, gehakt), Pistachenootjes (handje, heel), Citroensap (2 eetlepels), Sojasaus (japanse/Kikoman) (circa 2 eetlepels), Oestersaus (1 eetlepel), Rode peper (1 stuk), Zout&peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmglaasjes met appel en garnaal

INGREDIENTEN

Voor 12 glaasjes:, 6 sneetjes gerookte zalm, 2 grannysmithappelen, 125 g grijze garnalen (versmarkt), 2 eetl. zure room, 0.5 eetl. mosterd, preikiemen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2013
  • Belgisch
  •  10-20 min.

zalmrolletjes met garnaal of avocado

Deze rolletjes zijn heel eenvoudig klaar te maken, er komt geen fornuis aan te pasgebruik voor het beste resultaat ingredienten van goede kwaliteit.

INGREDIENTEN

? 300 gr. Gerookte zalm in plakjes, ? ? advocado, ? 1 el citroensap, ? 16 middelgrote garnalen, schoongemaakt, ? Rode kaviaar ter garnering, verse dille, ter garnering., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

garnaal biefstuk spies

In plaats van grote garnalen kun je ook blokjes verse zalm nemen

INGREDIENTEN

12 grote gekookte (diepvries)garnalen, 500 g biefstuk, 4 el olie, 1 tl chilipoeder, 2 tenen knoflook, 4 el mayonnaise, 3 el zure room, 4 satéstokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Garnaal Bombay Curry

INGREDIENTEN

400 ml Patak`s Korma Curry saus, 200 gr Garnalen, 3 eetlepels Olie, 80 gr Uien ringen, 150 gr Peulen, 100 gr gesneden Cherry tomaten, 100 gr Broccoli roosjes, 20 gr gesneden Bosui, 10 gr Amandel Schaafsel, 200 Gr Basmati rijst,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Quiche Met Gerookte Zalm En Garnaal

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg, 1/4 venkelknol, 150gr gerookte zalm, 1/4 l room, 3 eieren, 100 gr gepelde garnalen, 50gr gemalen gruyere kaas, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

courgettesoep met garnaal en/of vis

Een lekkere romige soep

INGREDIENTEN

Bouillon, bloem, room, courgette, (roze) garnalen en/of witte vis

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1998
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Taboule met grijze garnaal

Lekker frisse couscoussalade. Ideaal in de zomer.

INGREDIENTEN

200 g couscous, 2 pijpajuintjes in ringetjes, 1 gele paprika in blokjes, 1 komkommer in blokjes, 4 tomaten ontpit en in blokjes, binnenste van een krop sla in reepjes, 1/2 bosje gehakte peterselie, 1/2 bosje gehakte munt, sap van 1 citroen, 4 el olijfolie, 200 g garnalen, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Tomatentartaar met grijze garnaal

INGREDIENTEN

8 tomaten, 1 eetlepel olijfolie, enkele druppels tabasco, 2 eetlepels gesnipperde bieslook, 1 koffielepel balsamico-azijn, 250 gr grijze garnalen, 1 limoen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Toast Met Roerei En Garnaal

INGREDIENTEN

-4 eieren-250 gr noordzeegarnalen-2 sjalotjes-100 cc melk-bieslook-4 toasts of geroosterde boterhammen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top