1. Home
  2. Recepten
  3. Garides Saganaki

Garides saganaki recepten (6)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Garides Saganaki

Garides Saganaki is eigenlijk Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Dit gerecht wordt in heel Griekenland gemaakt maar elke kok geeft er zijn eigen draai aan. Het kan ook als hoofdgerecht gemaakt worden.

INGREDIENTEN

2 rode uien 1 kilo tomaten 3 tenen knoflook half bosje peterselie 1 eetlepel oregano peper & zout 250 gr Feta 500 gr verse grote garnalen (liefst met kop en staart) Ouzo 1 klein blikje tomatenpuree voor de kleur 1 theelepel cayenepeper 1 theelepel kaneel 2 suikerklontjes olijfolie

Voorbereiding

Pel de tomaten en verwijder de zaadlijsten Hak de tomaten fijn Hak de uien fijn Hak de kruiden fijn verwarm de oven voor op 160 gr

Bereidingswijze

Maak de olijf olie warm en bak de uien en de knoflook glazig. Doe de tomaten en de kruiden erbij en laat dit even op een hoog vuurtje doorkoken. Blus het met een lekkere scheut Ouzo. Vul een ouzo glas en voeg er 2 ijsblokjes bij (yamaz) Temper het vuur en voeg de suiker, kaneel, tomatenpuree en cayennepeper toe. breng het op smaak met zout en peper. Laat dit 20 minuten op een klein vuurtje inkoken. Voeg de helft van de feta verbrokkelt toe en laat vervolgens nog een 5 minuten door pruttelen. verdeel de garnalen in de ovenschalen en doe de saus erover, verbrokkel de rest van de feta over de schalen en zet ze voor 10 minuten in de oven.

  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2011
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Garides Saganaki

Heeeerlijke traditionele fruits-de-mer ovenschotel met tomaat en kaas...

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 Pond Kleine Hollandse Garnalen, 5 Goed Rijpe Tomaten, 1½ Ui, 2 Tenen Knoflook, 2 Lepels Tomatenpuree, 1 Goed Grote Zak Geraspte Kaas, 300 gr Feta, Bosje Verse Peterselie, 2 PiriPiri Pepertjes, ½ Citroen, Witte wijn / Ouzo, , Olijfolie, Stokbrood, , Kruiden, Vers Gemalen Zwarte Peper, Zout, Oregano, Thijm,

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2010
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Saganaki garides

Grote garnalen met feta kaas in de oven

INGREDIENTEN

12 grote garnalen (no 1), 1 grote ui fijn gesneden, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 300 gr feta kaas in grote stukken gebroken, 1 laurierblad, 1tl suiker, 6 sl olijfolie, 1 hete peper fijn gesneden, zonder pitten of naar wens met, (dan wordt het heter), 1 zoete peper fijn gesneden, 1 grote vleestomaat geraspt met vocht, 1 blikje tomatenpuree, 2 k water, 1 bouillonblokje ( kip),

  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Saganaki van garnalen (Garídes saganáki)

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten

INGREDIENTEN

- 400 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt, - 4 (tros)tomaten (gepeld), - 200 gram feta kaas, - 1 ui, fijngesneden, - 1 teen knoflook, gehakt, - 2 el honing, - peper (geen zout want de feta is al zout genoeg), - peterselie, gehakt, - 4 el droge witte wijn, - 2 el cognac, - ½ tl komijnpoeder, - sap van ½ citroen, - olijfolie,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2019
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Garides saganaki (garnalen met een griekse twist)

Garides saganiki oftewel garnalen in een tomatensaus met feta.Deze keer heb ik gekozen voor rauwe gepelde garnalen (nou gekozen, eigenlijk fout gekocht, maar t is goed uitgevallen). Een fantastisch gerecht om te combineren met een frisse groene salade, wat olijven en natuurlijk brood om de saus op te eten.

INGREDIENTEN

500 gram rauwe gepelde garnalen, 50 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 flinke theelepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 theelepel oregano, 20 ml ouzo, 20 gram feta,

  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2019
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

spaghetti met roze garnalen

Erg lekker, lijkt op het Griekse: Garides Saganaki (garnalen met tomaten/feta saus)

INGREDIENTEN

100 g roze garnalen - 200 g spaghetti - 3 eetlepels olijfolie - 1 prei - 1/4 l kant-en-klare tomatensaus (Grand Italia: Toscaanse saus met gedroogde tomaten)- 100 g verse roomkaas met kruiden -, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Daregal)- zout, peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top