1. Home
  2. Recepten
  3. Garides

Garides recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

garides giouvetsi

Een griekse ovenschotel met garnalen, feta en witte wijn.

INGREDIENTEN

1 kg. halfgrote garnalen, olie, 2 uien, 2 knoflooktenen, zout, peper, 2 theel. suiker, laurier, 2 a 3 fijngesneden stevige tomaten, oregano, witte wijn, 250 gr. feta

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Grieks
  •  20-30 min.

Garides Saganaki

Garides Saganaki is eigenlijk Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Dit gerecht wordt in heel Griekenland gemaakt maar elke kok geeft er zijn eigen draai aan. Het kan ook als hoofdgerecht gemaakt worden.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 1 kilo tomaten, 3 tenen knoflook, half bosje peterselie, 1 eetlepel oregano, peper & zout, 250 gr Feta, 500 gr verse grote garnalen (liefst met kop en staart), Ouzo, 1 klein blikje tomatenpuree voor de kleur, 1 theelepel cayenepeper, 1 theelepel kaneel, 2 suikerklontjes, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2011
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Garides Youvetsi

Griekse garnalen schotel

INGREDIENTEN

1 kilo middel grote garnalen, 2 grote uien, citroen, 2 teentjes knoflook, 1 kilo tomaten, 3 eetlepels gehakte peterselie, olijfolie, zout, peper, feta kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Garides giouvetsi

Grieks snel klaar hoofdgerecht

INGREDIENTEN

200 gr. bosuitjes, 1 teen knoflook, 300 gr, tomaten, 4 eetl. olijfolie, 4 eetl. droge witte wijn, zout, versgemalen zwarte peper, 400 gr. gepelde gare garnalen, beetje dille, 100 gr. fetakaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.

Garides Saganaki

Heeeerlijke traditionele fruits-de-mer ovenschotel met tomaat en kaas...

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 Pond Kleine Hollandse Garnalen, 5 Goed Rijpe Tomaten, 1½ Ui, 2 Tenen Knoflook, 2 Lepels Tomatenpuree, 1 Goed Grote Zak Geraspte Kaas, 300 gr Feta, Bosje Verse Peterselie, 2 PiriPiri Pepertjes, ½ Citroen, Witte wijn / Ouzo, , Olijfolie, Stokbrood, , Kruiden, Vers Gemalen Zwarte Peper, Zout, Oregano, Thijm,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2010
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Saganaki garides

Grote garnalen met feta kaas in de oven

INGREDIENTEN

12 grote garnalen (no 1), 1 grote ui fijn gesneden, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 300 gr feta kaas in grote stukken gebroken, 1 laurierblad, 1tl suiker, 6 sl olijfolie, 1 hete peper fijn gesneden, zonder pitten of naar wens met, (dan wordt het heter), 1 zoete peper fijn gesneden, 1 grote vleestomaat geraspt met vocht, 1 blikje tomatenpuree, 2 k water, 1 bouillonblokje ( kip),

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

garides tiganites

Garnalen op griekse wijze

INGREDIENTEN

5 grote garnalen (gamba's), 1 ui, 2 paprika's, beetje paprikasaus(knorr of zo), witte wijn oregano en tijm, kefalotiri of emmentaler (geraspt), olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Saganaki van garnalen (Garídes saganáki)

Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke gerecht mee te maken. Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor mezelf (en voor onze dochter) te bewaren. TIP: Lekker met brood (om te deppen) en een echte Griekse salade erbij zoals deze  De-echte-griekse-salade-basisrecept of deze Spinaziesalade-met-appel-feta-en-walnoten

INGREDIENTEN

- 400 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt, - 4 (tros)tomaten (gepeld), - 200 gram feta kaas, - 1 ui, fijngesneden, - 1 teen knoflook, gehakt, - 2 el honing, - peper (geen zout want de feta is al zout genoeg), - peterselie, gehakt, - 4 el droge witte wijn, - 2 el cognac, - ½ tl komijnpoeder, - sap van ½ citroen, - olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2019
  • Grieks
  •  20-30 min.

Garides sagnaki tourkolimano

Overheerlijk Grieks Garnalengerecht

INGREDIENTEN

6 el olijfolie, 2 uien, 6 tomaten, 2a3 teentjes knoflook, 2,5 dl droge witte wijn, 1,25 dl krachtige kippebouillon van een blokje, verse dille en peterselie, 1 zakje saffraandraadjes, 2,5 ons feta, 2 ons hollandse garnalen.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kritherakia me garides.

Orzo = kritherakia met garnalen en ouzo in de pan gekookt.

INGREDIENTEN

12 garnalen no 3, vers of diepvries., 500 gr orzo middelgroot., 1 visbouillon blokje., 1 l water., 4 grote rijpe tomaten geraspt met het vocht., 1 sl ketchup., 1 tl tomatenpuree., 1 kleine ui fijngehakt., 3 teentjes knoflook fijngehakt., 50 ml olijfolie., 1 groene puntpeper fijngehakt (niet heet)., 1 bosje peterselie fijngehakt., 1 borrelglaasje ouzo of witte wijn., 100 gr fetta kaas verkruimeld., 1/2 tl suiker., Zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Garides me feta

(garnalen met feta)4-6 personen

INGREDIENTEN

3 el olijfolie. 1 ui (gesnipperd). 2 tenen knoflook (uitgeperst). 1 pak gezeefde tomaten. scheut raki. mespunt cayennepeper. 200 gr. noorse garnalen. 150 gr. feta (verkruimeld). oregano. peterselie. peper/zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  • Turks
  •  0-10 min.

Garides me saltsa, Smullen!

Grote garnalen in een heerlijke tomatensaus of salsa, wat natuurlijk wel lekkerder klinkt dan saus..Met dit in je bord ben je eventjes al op een warm terras in heerlijk Griekenland!

INGREDIENTEN

Olijfolie, 3 grote, rijpe vleestomaten in blokjes (evt ontveld), 3 rode uien in stukjes, 2 teentjes knoflook in plakjes, 1 el tomatenpuree losgeroerd met wat water, 2 dl droge witte (Griekse) wijn, 1 pond schoongemaakte grote garnalen, evt staartje eraangelaten, verse fijngesneden peterselie en oregano naar smaak, peper en zout uit de molen naar smaak, citroensap, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Garides saganaki (garnalen met een griekse twist)

Garides saganiki oftewel garnalen in een tomatensaus met feta.Deze keer heb ik gekozen voor rauwe gepelde garnalen (nou gekozen, eigenlijk fout gekocht, maar t is goed uitgevallen). Een fantastisch gerecht om te combineren met een frisse groene salade, wat olijven en natuurlijk brood om de saus op te eten.

INGREDIENTEN

500 gram rauwe gepelde garnalen, 50 ml olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 flinke theelepel paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 theelepel oregano, 20 ml ouzo, 20 gram feta,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2019
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Glossa fileto me ouzati gemisi garides

Tongfilet rolletjes gevuld met Garnalen met ouzo.

INGREDIENTEN

8 tongfilets of filet van andere stevige vis, bv zeewolf., 500 gr middelgrote garnalen zonder schaal en door midden gesneden., 2 sl ouzo ( indien niet voorhanden dan rum of wodka of gin)., 3 sl lenteuitjes heel fijngehakt., 2 teentjes knoflook heel fijngehakt., 1 tl dille fijngehakt., 1 tl peterselie blaadjes heel fijngehakt., 3 sl paneermeel., 1/3 k olijfolie., 1/4 k droge witte wijn., Sap van 1 citroen., 1/2 tl paprika poeder., Zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bakaljaro me garides ke aromatika chorta

Kabeljauw me garnalen en aromatische kruiden gestoofd.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook geperst., Sap van 1 citroen., Geraspte schil van 1 citroen., 1 ui fijngehakt., 1/2 kg aardappellen geschild en blokjes gesneden., 1 tl zoete paprika poeder., 1 mespuntje cayenne peper., 400 gr fijngehakte tomaat met sap ( blikje )., 1 k hollandse garnalen zonder schaal., 1 k kikkererwten., 1/2 kg kabeljauw filet in grote stukken gesneden., 1 bosje peterselie alleen de blaadjes fijngehakt., 2 el dille fijngehakt., 2 el selderei blaadjes fijn gehakt., 1 tl gedroogde Italiaanse ktuiden., 4 el olijfolie., Zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

astako/karabido/kabouro/garido makaronada

Makaroni ( elke soort pasta kun je gebruiken) in rode saus met: kreeft/astako of kleine zeekreeften/karabides of krabben/kabouras of garides/ garnalen.

INGREDIENTEN

800 gr pasta naar keuze., 1 kreeft van ca 1 kg - 1300 gr, of 2 kleinere., 3 laurierbladen., 1 k azijn., 1 sl balsamico azijn., 2 middelgrote uien klein gesneden, 4 teentjes knoflook fijngehakt., 2 sl cognac of brandewijn., 1/2 bundeltje peterselie grof gehakt., 800 gr rijpe tomaten geraspt., 1 sl basilicum vers fijngehakt als te vinden, indien niet dan gedroogd., 2 sl selderij bladen fijngehakt., 4 sl olijfolie., zout en peper naar smaak., Water.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

spaghetti met roze garnalen

Erg lekker, lijkt op het Griekse: Garides Saganaki (garnalen met tomaten/feta saus)

INGREDIENTEN

100 g roze garnalen - 200 g spaghetti - 3 eetlepels olijfolie - 1 prei - 1/4 l kant-en-klare tomatensaus (Grand Italia: Toscaanse saus met gedroogde tomaten)- 100 g verse roomkaas met kruiden -, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (of uit de diepvries van Daregal)- zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top