Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.
Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.
4 appels 20 gr boter 3 plakken ontbijtkoek 300 gr halfgekookte ganzenlever Peper uit de molen
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd kwarten. Snij de kwarten in blokjes. Smelt de boter in een hapjespan en bak de blokjes appel bruin. Voeg een beetje water toe en laat de appels in de open pan 10 minuten tot moes koken. Breng op smaak met peper. Snijd de korst van de plakken ontbijtkoek snijd de plakken in stukjes en maal ze in de keukenmachine tot grof paneermeel. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het koekkruim over. Neem 10 minuten voor het opdienen de ganzenlever uit de koelkast en snijd blokjes. Bak het koekkruim 5 minuten in de oven. AFWERKING: Verdeel de lauwwarme appelblokjes over de glaasjes, schep der blokjes ganzenlever op en garneer met het geroosterde koekkruim. Dien onmiddellijk op.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Lolly van ganzenlever met truffel.
Een luxe lollige amuse of voorgerechtje, maar wel erg snel gemaakt.
, 80 gram ganzenlever (gekonfijt of naturel of uit een bokaal), 64 gram zwarte truffel of truffelschilfers., 1 liter gevogelte bouillon, 2 blaadjes gelatine,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2006Frans Voorgerecht10-20 min.
ganzenlever ravioli met reductie van port en truffel
Ongelooflijk lekker gerecht. Creatie: Hermes Vanliefde (Rock-Fort, Brugge). Op het familiaal kerstdiner 2004 heb ik dit geserveerd als amuse. Ieder een ravioli dus...Ganse familie vroeg zich af waarom ik hier niet wat meer van had bereid. Staat op het Kerstmenu 2005: als voorgerecht!
- 1 pakje wontonvellen, - 3 l kippenbouillon, - 1 ei, - 250 g ganzenlever, - 100 g truffel, - basilicum, - 1 dl kalfsfond, - 1 dl port, - truffelsap, - 50 g sjalotten, - 1 dl syrahazijn (of gewone wijnazijn), - grof zeezout
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-2005Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Terrine van eenden-ganzenlever met koriander en zeezout
Amuse
200 gr. ganzenlever - 100 gr. eendenlever - 2 gr. kleurzout - 1 el. korianderkorrels - zeezout
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-12-199920-30 min.