Carpaccio Met Ganzenlever
Een heerlijk, doch niet goedkoop voorgerecht.
250 gr ossehaas (niet gesneden) 100 gr verse ganzenlever (mag ook ontdooid zijn) Truffelolie Baselicumazijn Pijnboompitten zout/peper
Snijd de ossehaas in een plak van ong. 1cm dik. Zout en peper toevoegen naar smaak. Hierna besprenkelen met de truffelolie. De ganzenlever drogen en in plakken snijden en op de ossehaas leggen.
De ossehaas op het plastic leggen en stevig met de ganzenlever ertussen oprollen tot een stevige worst. De worst nu in de diepvries leggen voor minimaal 24 uur.
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-01-2000Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Ganzenlever Terrine
Ganzenlever a la kajuitros
Ganzenlever terrine:, , 2 kg Ganzenlever, 24 gr Fleur de sel, 8 gr Gemalen zwarte peper, 6 gr Gemalen nootmuskaat, 6 gr Gemalen koriander bolletjes, 50 ml port, 50 ml madeira, 50 ml kippefond
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-04-2000Voorgerecht> 120 min.
Artisjokhartjes met ganzenlever
Artisjokhartjes met ganzenlever ; dit is een recept van Jacotte Brazier van het restaurant ?la Mere Brazier?, 12 rue Royale Lyon.
, 4 groene artisjokken, 4 ronde plakjes ganzenlever met truffel, gemengde sla, vinaigrette, grof zeezout, , ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-06-2004Frans Voorgerecht20-30 min.
Escalope van ganzenlever
Voor een extra feestelijke afwerking: paneer de escalopes met gehakte nootjes.-Voeg bij de afwerking gerookte eendenborst toe. Meng roze bessen onder de witloofsla. Vervang de appelstroopdressing eventueel door siroop van balsamico.
4 escalopes van ganzenlever (60 g elk), 4 sneden peperkoek, 2 à 3 witloofstronkjes, sherryazijn of frambozenazijn, hazelnootolie, zwarte peper van de molen, fleur de sel, zout, bieslook, 2 eetlepels appelstroop of Luikse stroop
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-2015Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Lijstermousse met ganzenlever
Oud frans recept, dat echter zo lekker is, niet tegenstaande op de lijster niet mag gejaagd worden !!!
-12 lijsters, -100 g gevogeltelevers, -100 g boter, -2 el port, -1 el Cognac, -100 g ganzenlever of ganzenlevermousse, -25 cl creme fraiche, -zout en peper
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2003Frans Voorgerecht20-30 min.
hazenrug met ganzenlever
Lekkere hoofdschotel voor Pasen
2 hazenruggen,200 gram rauwe ganzenlever,2 koffielepels roze peper op water,peper en zout,boter,150 gram veenbessen,50 gram suiker,2 dl.wildfond,2 eetlepels room.
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-04-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gebakken ganzenlever
Gebakken ganzenlever met gecaramelliseerde appel.
4 plakjes ganzelever van 30 gram, 2 appels (jona gold), suiker, boter,
- Nederlands Tussengerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-03-1999Nederlands Tussengerecht0-10 min.
Diervriendelijke Ganzenlever
Een namaak ganzenlever voor diegenen die om humanitaire of financiele redenen geen echte ganzenlever willen eten.
250 gr. verse kippelevertjes; 250 gr. halfzoute roomboter; 1 borrelglas cognac; 1 bouquet garni; 1 koffielepel peperkorrels.
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-01-1999Frans Voorgerecht10-20 min.
Terrine van ganzenlever
Terrine van ganzenlever met gebakken bospaddestoelen en een whiskygelei
1 stuk eendenlever, 2 tl. anijszaad, gemalen, 2.5 dl. whisky, 3 blaadjes gelatine, 12 druppels citroensap, 100 gr. bospaddestoel, gemengde, 1 sjalot, gesnipperde, 1 el. boter, 1 tl. peperkorrels, witte, gemalen, Peper, Zout, 2 tl. kruidenzout,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-12-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
Ganzenlever met witloof
Voor vier pers.
4 witloofstronkjes, een scheutje notenolie, een klontje boter, 250 g verse ganzenlever, een klein vers truffeltje, zout, peper van de molen
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-03-2004Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Vijgen met Ganzenlever
Zoet, maar toch appart (Dit voorgerecht kan ook als bijgerecht bij wild geserveerd worden)
4 verse groene vijgen, 200 gr ganzenleverpastei,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-02-2002Frans Voorgerecht20-30 min.
appel met ganzenlever.
Dit is en borrelhapje voor de feestdagen.
Appelvruchtvlees,olie,boter,suiker,ganzenlever,gekookte veenbes,z+zwarte peper,houten stokje.
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-11-20030-10 min.
Gebakken ganzenlever
In een korstje van broodkruim en sjalot met gekonfijt witlof...culinaire hoogvlieger, dit recept van Geert Van Hecke, de chef van ***restaurant De Karmeliet te Brugge.
-4 lapjes ganzelever (elk 70 g), -2 sneden oud wit brood, -1 eetlepel olijfolie, -1 eetlepel gehakte sjalot, -1 kg witlof, -50 g honing, -10 g boter, -30 g geklaarde boter, -1 glas rode porto, -1 dl eendenfond (of gevogelte bouillon), -peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-06-2003Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Terrine van ganzenlever
Exclusief voorgerecht van het kerstmenu van Restaurant Apicius waar Thorvald de Winter de scepter zwaait!
2 stuks ganzenlevers van 450 gram, 50 gram witte port, 25 gram cognac, 15 gram kleurzout, 5 gram peper, 1 liter melk, 1 potje boerenjongens van Van Wees, 300g vetspek, 12 stuks zilveruitjes, 50 cl balsamico azijn, 2 lepels honing, 4 cornichons, ,
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-12-2007Voorgerecht> 120 min.
kwartels met ganzenlever
Boter: 60 gram, kwartels: 8, worstvlees: 200 gram, Cognac: 1 soeplepel, wingerdblaadje: 8, ganzenleverpastei: 100 gram, bruine fond: 20 cl, arachideolie, pistache: 1 soeplepel, Porto: 1 soeplepel, gepelde witte druiven: 1 blik, tijm: 1 takje, truffel: 1 soeplepel,
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2001Belgisch Voorgerecht30-60 min.
mousse van ganzenlever
300 gram gepocheerde ganzelever, 25 gram boter, 4 dl gevogelte bouillon, 3 bladen gelatine, 25 gram bloem, 1 dl slagroom
- Frans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-05-2003Frans Voorgerecht30-60 min.
Ganzenlever met prei
Uit Frankrijk van "vifke"
6 preistaven, 4 schijfjes ganzenleverpastei, 4 eetl. olijfolie, boter, 1 sjalot, 2 eetl. sherryazijn, kervel, peper en zout,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-06-2002Frans Voorgerecht10-20 min.
Mousse van ganzenlever
300 gram gepocheerde ganzelever - 25 gram boter - 4 dl gevogeltebouillon - 3 blaadjes gelatine - 25 gram bloem - 1 dl slagroom, , ,
- Nederlands Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2003Nederlands Voorgerecht60-120 min.
Konijnenrug met ganzenlever
Dit is een recept van: Sebastien Mertens Chef van het Art-Deco Restaurant "La Vierge Noire" 12 rue de la Vierge noire - 1000 BRUXELLES - BELGIQUE - 00 32 2 503 34 20
, 2 mooie konijnenruggen, 320 g eendenlever, 1/2 knolselderij, 1/2 appel, 1/2 liter wildfond, 120 g gemengd gedroogd fruit (pruimen, abrikozen), 1 pak bladerdeeg(diepvries), 1/4 liter rode wijn, 3/4 liter melk, 10 cl slagroom, boter, 4 snuifjes suiker, vers geraspte nootmuskaat, Guerande zout, peper en zout,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-12-2004Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken ganzenlever of eendenlever
Ganzenlever, peper en zout.
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-10-2001Frans Voorgerecht0-10 min.
Griet met couscous en ganzenlever
600 gr griet met vel, 8 eetlepels couscous, 100 gr ganzenlever, 4 schijven ganzenlever, 4 eetlepels truffelsap, bakken en braden, roze peper, 100 gr wilde champignons, peterselie.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-2002Belgisch20-30 min.
Lolly van ganzenlever met truffel.
Een luxe lollige amuse of voorgerechtje, maar wel erg snel gemaakt.
, 80 gram ganzenlever (gekonfijt of naturel of uit een bokaal), 64 gram zwarte truffel of truffelschilfers., 1 liter gevogelte bouillon, 2 blaadjes gelatine,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-09-2006Frans Voorgerecht10-20 min.
Ganzenlever met Rodenbach en gember
Feestvoorgerechtje
400 gram verse ganzenlever, 1/2 flesje Rodenbach, een klein stukje gember, pezo, boter, 8 okkernoten, enkele sliertjes gestoofde prei
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-03-2002Belgisch20-30 min.
Tournedos met ganzenlever, paddestoelen en truffelsaus
4 tournedos a 150 g, -4 stukjes ganzenlever a 30 g, -4 repen vetspek, -16 oesterzwammen, -16 cantharellen, -16 morieljes, -16 shii-takes, -50 g boter, -2 gesnipperde sjalotjes, -1 glas rode port, -1 glas rode wijn, -1 dl truffeljus, -2 dl kalfsjus, -1 tl rode wijn azijn, -2 wintertruffels, in fijne juliennes, -peper en zout,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde pasta met ganzenlever
Feestelijke pasta die bovendien erg lekker smaakt.
30 g bloem, 50 g boter, 200 g ganzenlever, 40 g geraspte parmezaan, 500 rigatoni, 1 l volle melk, Zout, zwarte peper van de molen
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2017Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Truffelrisotto met ganzenlever en versgeschaafde truffel
Truffel heeft toch wel een heel verfijnde smaak. Met risotto in wijn gekookt met truffel en eekhoorntjesbrood is toch wel iets aparts.
200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. verse, geschaafde truffel 2 el gehakte peterselie 50 gr roomboter gemalen Parmezaanse kaas.
- Italiaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-12-2004Italiaans Voorgerecht0-10 min.
Carpaccio van ganzenlever met St.Jakobsmosselen
Een recept van Bruneau in Brussel. In december 2001 heb ik dit er gegeten, de ganzenlever was toen vervangen door eendenlever.
12 middelgrote Jakobsmosselen (bruto 4 schelpen per kg, dus 3 kg in totaal), 100 g rauwe ganzenlever, 40 g truffels, 12 cl witte truffelolie, 1 citroen, 1 tomaat, grof zout en peper uit de molen, 50 g kervel.
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-07-2002Belgisch0-10 min.
Ganzenlever met truffel en wilde rijst
Een recept van chef-kok Patrick Neyt van restaurant "De Lozen Boer" in Lochristi
200 g wilde rijst * 1 cl balsamicoazijn * 5 cl olijfolie (extra vierge) * 5 cl witte truffelolie * 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) * 300 g ganzenlever * peper en zout
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2001Frans20-30 min.
Gevulde morieljes met ganzenlever
"Morilles farcies au foie gras", naar een recept van Piet Huysentruyt, tv-kok in "Lekker Thuis" op VTM.
4 dl kippenjus of consomme - 1 kippenborst - 100 gr ganzenlever - 20 morieljes (waarvan 12 jumbo's = groter dan 4 cm diameter) - 1 eierdooier - 1 dl room - 1 eetlepel gehakte peterselie
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2001Frans20-30 min.
Licht gepekelde ganzenlever
Een hele ganzenlever weegt rond de 500 gram en moet voor gebruik worden schoongemaakt. Dit gaat het makkelijkst door de lever open te breken en met de achterkant van een lepel alle zeentjes, bloedspoortjes en vliesjes voorzichtig weg te halen. Er zijn ook 'gepareerde' levers te koop, waarbij alle ongerechtigheden al zijn verwijderd. Bron: Van de zee naar de hemel
* 1 schoongemaakte ganzenlever, 1/2 dl zoete witte wijn, fleur de sel, versgemalen peper, * grof boerenbrood
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-09-200130-60 min.
Kwartels Met Ganzenlever En Julienne Van Witlof
4 dikke vlezige kwartels, 4 sneetjes ganzenlever van 50 gr, 150 gr boter, 4 stronken witloof uit volle grond, 200 gr peultjes, kipkruiden, 2 dl bouillon, 4 koffielepels zelfgemaakte kweekperengelei, bloem,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-06-1999Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
bladergebakje van appel en ganzenlever
250 g bladerdeeg,boter,1 eierdooier,3 kleine Jona Gold appelen, boter of margarine vloeibaar,2 eetlepels suiker,4dl bruine kalfsbouillon,300 g verse ganzenlever (rauw),peper en zout,bloem, 2 eetlepels frambozenazijn en 1 eetlepel vloeibare honing
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-1999Belgisch30-60 min.
Gesmoord fazantenhaantje met ganzenlever en Vouvraysaus
Een recept van chef-kok Francois Meert, die zijn sporen verdiende in de keuken van de befaamde Romeyer en al na korte tijd een Michelinster in de wacht sleepte voor restaurant "The Paddock" * in Keerbergen
300 g roomboter * 400 g ganzenlever * 6 dl room * 4 dl Vouvray wijn * 5 cl pruimenjenever * 250 g pruimen * 2 dl Vouvray wijn * 2 dl wildfond * 2 wortelen * 2 uien * 20 g hazelnootboter
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-2001Frans30-60 min.
Gebakken ganzenlever met Sint-Jakobsmosselen
4 grote sint-jakobsschelpen, -Broodkruim, -40 gr. ganzenvet, -300 gr. ganzenlever, -0.3 dl. amberbier, -1 granny smith, -1 dl. kalfsfond, -1 tl. honing, -60 gr. boter, koude, -Peper, -Zout,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken ganzenlever met gekonfijte witloof
Een culinair meesterwerkje van restaurant 't Convent, dat ook thuis bij een feestelijke gelegendheid geserveerd kan worden
- 8 stronken witloof, - 4 schijven ganzenlever van 100 gr, - 1/2 th lepel gemalen gember, - 2 eetlepels honing, - 1 deciliter gevogeltebouillon, - citroenschil
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-2006Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Gebakken ganzenlever met paarse schijnridderzwammen
"Foie gras rissole aux pieds bleus". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.
4 plakjes van 80 gr rauwe ganzenlever - 300 gr schoongemaakte schijnridderzwammen - 100 gr knolselderij - 1 appel - 4 verse okkernoten - 1/2 sjalot - 2 el ganzenvet of bij gebrek olijfolie - 4 koffielepels notenolie - peper en zout
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-08-2000Frans10-20 min.
Verse pasta met ganzenlever en morieljes
Een streekgerecht uit de Gascogne, om duimen en vingers bij af te likken !
150 gr zeer koude ganzenlever "mi-cuit" - 250 gr verse tagliatelle - 2 dl room - 20 gr gedroogde morieljes - 2 el gedeshydrateerde gevogeltefond - 2 el droge sherry - 2 snuifjes geraspte muskaatnoot - 20 gr boter - zout en witte peper - 12 pijltjes bieslook
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2000Frans30-60 min.
Ganzenlever met appelcrumble als voorgerecht of amuse.
Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.
4 appels, 20 gr boter, 3 plakken ontbijtkoek, 300 gr halfgekookte ganzenlever, Peper uit de molen,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2011Frans Voorgerecht20-30 min.
Gebakken ganzenlever met asperges
Als dit geen feestgerecht is!!!!
400 gr. ganzenlever, 20 asperges, 1 krop sla, Bloem, 4 el. boter, Kervel, 2 sjalotten, 2 dl. port, rode, 3 dl. gevogeltefond, 50 gr. boter, koude, 0.5 dl. wijnazijn, 1.5 dl. olijfolie, 1 el. bieslook, verse, fijngeknipte, 1 el. peterselie, verse, fijngehakte, Peper, Zout,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2002Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Jonge duif met ganzenlever en hopscheuten.
4 duifjes, 200 g hopscheuten, 4 plakken ganzenlever, 3 dl wijn (rood), 1.5 dl bruine fond, 50 g boter (roomboter), 1 wortel, 1 ui, 1 stengel groene selderij, 1 takje peterselie, 50 g boter (bakboter), peper, zout, ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-05-2003Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Aardappelsoep, gebakken spek en ganzenlever
Feestelijke soep die bovendien erg lekker is van smaak
3 lappen zacht gekookt spek (5 mm), 100 g ganzenlever, 2 kg aardappelen, 4 sjalotten, 2 teentjes look, boter, tijm, peper en zout, 2 l kippenbouillon, zout, zwarte peper van de molen, 1 dl olijfolie, 100 g platte peterselie, fleur de sel, blaadjes basilicum
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2019Belgisch30-60 min.
-
Ganzenlever
van jan_vanbommel_3 , 1 recepten, 0 volgers