Pasta met Gamba's, knoflook, tomaat en rucola
4 gamba's, gepeld en schoongemaakt ca. 125 gram ongekookte spaghetti 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst 3-4 zongedroogde tomaten, op olie of zelfgemaakt, of de gedroogde geweld in water ca. 25 gram rucola, heel grof gesneden peper en zout naar smaak eventueel wat vers geraspte parmezaan
Kook de pasta al dente. Verhit wat olijfolie in een wok en als die goed heet is de gamba's toevoegen en kruiden met peper en zout. Als 1 kant gaar is omdraaien en dan de knoflook en tomaat toevoegen, meebakken tot de gamba's gaar zijn. Goed op smaak brengen met peper en zout en dan de pasta toevoegen, goed mengen eventueel nog wat extra virgin olijfolie erbij gieten. Dan de rucola erbij, dit kan er op of er door geroerd worden. Aan tafel eventueel de parmezaan toevoegen.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-01-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
gamba`s piri piri
Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen
1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout
- Vis Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2009Vis Hoofdgerecht60-120 min.
Gegrilde Gamba'S
Gemarineerde knoflook-gamba's van de BBQ of grill.
Rauwe gamba's of scampi's - olijfolie - zout en peper - knoflook
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-05-199910-20 min.
- Eigen recept
Gefrituurde Gamba`S
Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.
12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld, 60 gr bloem, 1 theel bakpoeder, zout, snuf cayennepeper, arachide-olie om te bakken, 1 - 1 1/4 dl bier, 1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes, citroenstrikjes voor garnering, pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2000Spaans20-30 min.
gamba's op spaanse wijze
Gebakken gamba's met knoflook en uien
24 gamba's, 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 eetlepels olijfolie, 4 etlepels medium sherry, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-10-1999Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Spaghetti met gamba`s en rucola
Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)
- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-04-2012Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
Portugese gamba`s in een tomaten-knoflooksaus
Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw.
20 gamba`s of grote garnalen - 3 sjalotjes of kleine uitjes - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe trostomaten - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 dl witte wijn - versgemalen peper, zout - snufje suiker - basilicum of peterselie - 2 el olijfolie - paar druppels tabasco
- Portugees Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-07-2004Portugees Voorgerecht20-30 min.
Gamba's
Pittig, maar lekker!
40 gamba's (maat 20-30), 1/2 flesje cocktailsaus, 3/4 kop olijfolie, 1 kop droge witte wijn, ong. 15 ml tabasco, 8 a 9 knoflooktenen, 2 theelepeltjes zout
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-10-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Gambas
Mijn favoriete Spaanse voorgerecht: garnalen gebakken in olie met verse knoflook en peper!
1 dl olijfolie / 4 teentjes knoflook (uitgeperst of heel fijn gesneden) / 1 rood Spaans pepertje (van zaadjes ontdaan en fijngehakt) / 350 grote rauwe garnalen (gepeld) / zeezout / 2 eetlepels gehakte verse peterselie / partjes citroen en brood om te serveren
- Spaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-08-2000Spaans Voorgerecht10-20 min.
Gamba's
Gamba's met mangodressing
- 16 gepelde gamba?s, , - 1 limoen, , - 1 rijpe mango, , - 1 eetl. verse koriander, , - 75 gram waterkers of veldsla, , - 2 tenen knoflook, , - 3 eetl. (chili)olie, , - zout, , - peper,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-04-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Spiesen van gamba`s met een walnotenpesto
Een bijzonder voorgerecht dat u kunt voorbereiden en in de koelkast bewaart tot aan verdere bereiding . Ook heerlijk voor bij de Barbecue.
12-16 grote ongepelde gamba?s 50 gr walnoten 4 el fijngehakte gladde peterselie 4 el fijngehakte verse basilicum 3 teentjes knoflook, gehakt 3 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el olijfolie extra vierge 2 el walnotenolie zout en versgemalen peper.
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-07-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Tagliatelle met spinazie en gamba`s
Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Mathijs Vrieze Gezond en prijsbewust koken
• 800 gram verse spinazie, • 1 rode ui, • 150 gram oesterzwammen, • 300 gram tagliatelle, • 8 gamba`s, • 12 groene olijven zonder pit, • 4 takjes verse oregano, • 100 gram gorgonzola, • 2 eetl. olijfolie, • snufje peper en zout
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-02-2011Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Gamba'S
Gamba's grotegarnalen met verse knoflook dit keer dus niet uit het potje
250 gram grote garnalen, peper,zout, dille, citroensap, olijfolie en verse knoflook
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-10-2000Bijgerecht0-10 min.
Gamba's
De grootste soort is het geschikst voor dit recept . Kan als voorgerecht ook met minder garnalen dan . Voor in de zomer...
2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels vers gesneden peterselie, 1/2 eetlepel dragon, 1 teentje knoflook, gesnipperd sjalotje, zout, versgemalen peper, 1dl olijfolie, 24 grote garnalen, 2 eidooiers, 1 eetlepel tomaatblokjes.
- Spaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-04-2001Spaans Hoofdgerecht60-120 min.
gamba's
Lekker warm voorgerecht!hmmm
-zoveel als u wilt,gepelde gamba's, -een scheutje olie, -een scheutje ketjap marinade, -een halve ui, -snufje peper,zout, -snufje bieslook, -snufje rozemarijn, -snufje knoflookpoeder, -snufje peterselie, -een scheutje chilisaus
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-12-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Gamba's
2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels vers gesneden peterselie, 0,5 eetlepel dragon, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperd sjalotje, zout, versgemalen peper, 1 dl olijfolie, 24 grote garnalen, 2 eidooiers, 1 eetlepel tomaatblokjes, , Er zijn verscheidene soorten garnalen in de handel. De grootste soort is het geschiktst voor dit recept.
- Spaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-06-2003Spaans Hoofdgerecht0-10 min.
Gamba'S A Gilio (Gamba'S In Knoflookolie)
Dit is een heerlijk voorgerecht, die niet alleen lekker is maar ook gezond.
1/2 l Remia olijfolie, 2 spaanse rode pepertjes (in kleine stukjes gesneden), 4 tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden), 4 ons rauwe (ongekookte) grote gamba's (gekookte gamba's worden erg droog in de oven), 3 gedroogde tomaatjes in de olie, turks brood, ,
- Spaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-12-2000Spaans Voorgerecht10-20 min.
Gamba's met knoflook en uien
Heerlijk voorgerecht.
24 gamba's (rauw), 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 el olijfolie, 4 el medium sherry, 1 el citroensap, zout en peper, 2 el fijngehakte peterselie,
- Spaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-06-2001Spaans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mediterrane Kabeljauwschotel met Gamba`s !!
Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar.
400 gr verse kabeljauwfilet, 8 grote Gamba`s, 4 trostomaten, 2 uien, 4 teentjes knoflook, ½ rode paprika, ½ groene paprika, ½ gele paprika, ½ citroen (sap), 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t rozemarijn, 1 ½ t oregano, 1 el peterselie, Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 150 ml visbouillon, Olijfolie extra vierge
- Vis Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2013Vis Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Risotto met courgette en gamba`s
Heerlijk zachte rijstklassieker met gemarineerde courgettes en gambas
12 gambastaarten, zonnebloemolie, bloem, 1 limoen, 1 ui, 300 g. risottorijst, 100 ml. olijfolie, 100 ml. witte wijnazijn, 700 ml. kippenbouillon(ca.), 2 eetl. geraspte Parmesan, 2 courgettes, 2 tenen knoflook, 2 takjes mint
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Knoflookgarnalen
Valt niks aan toe te voegen; dit moet je geprobeerd hebben!
500 gram Gambas, 1 stukje (van 2 cm.) geschilde gemberwortel, 1 rode ui, 5 teentjes gehalveerde knoflook, 2,5 el. citroensap, 1 el. olie, zout.,
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-2002Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Tapa: gambas al ajillo (knoflookgarnalen)
Tapas
900 gram grote, rauwe (tijger)garnalen, 7 grof gehakte teentjes knoflook, 3 theelepels gedroogde chilipepertjes, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/4 bosje fijngehakte peterselie, 2 laurierblaadjes, 125 ml olijfolie, 125 ml sherry (fino of manzanilla), 100 gram boter, 60 ml runder- of visbouillon, 75 ml citroensap, grof zeezout, versgemalen peper
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-05-2005Spaans10-20 min.
pittige gamba's
Grote pittige garnalen
Gamba's in de schaal., olijfolie., chilisaus., honing., knoflook., limoensap., peper en zout naar smaak.
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-07-20010-10 min.
Gamba'S Pil Pil
Gamba's met (veel) knoflook en rode peper. Zoals in Spanje gegeten wordt.
6 grote gamba's (ongepeld, of 8 stuks gepeld), olijfolie, twee grote tenen knoflook, een kleine rode peper, peterselie.
- Spaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-10-2000Spaans Voorgerecht0-10 min.
Gambas in knoflook
400g Gambas of cocktail garnalen, 1 rode peper, 2 tenen knoflook, 1 citroen, olijfolie, en wat fijngehakte koriander.
- Mexicaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-06-2006Mexicaans Voorgerecht10-20 min.
gambas al ajillo ( gamba's met knoflook)
Vreselijk lekker!
250 gr ongekookte gamba's, 1 half kopje olijfolie, 4 tenen knoflook, zout, 4 gedroogde rode pepertjes, en verse peterselie.
- Spaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-04-1999Spaans Voorgerecht0-10 min.
Marokaanse Gamba'S
500 gr. Gamba's, 4 soepl. Olijfolie, 2 gehakte tenen knoflook, 1 soepl. Komijnpoeder, plakje verse gember, fijn gehakt, beetje paprikapoeder, beetje chilipoeder, Handvol korianderbladeren, fijn gehakt, Zout, Stukken citroen bij het serveren, , ,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-02-1999Arabisch Hoofdgerecht0-10 min.
Pittige Gamba'S
Gamba's of scampi met een saus van room, tomatenketchup en sambal
Scampi of gamba's, als voorgerecht circa 5 per persoon, olijfolie, 1/4 slagroom, sambal naar smaak, tomatenketchup
- Italiaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-1999Italiaans Voorgerecht10-20 min.
Salade van gamba's
De smaak is heerlijk en de presentatie in het zelfgemaakte bakje van fillodeeg is prachtig om te zien.
* 1 pakje filodeeg, * olijfolie, * 12 gamba's, * 150 g sugarsnaps, * 1 teentje knoflook, * verse peterselie, * 100 gr gedroogde tomaten (op olie), * 100 ml olijvonaise,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2000Frans Voorgerecht20-30 min.
Griekse Gamba'S
Gewoon erg lekker
1 ui, 2 vleestomaten,2 teentjes knoflook,100 gram feta,16 gamba's,3 eetlepels olijfolie,2 eetlepels witte wijn, 1/2 theelepel suiker,peper uit de molen,1/2 theelepel gedroogde tijm
- Grieks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2000Grieks Hoofdgerecht20-30 min.
Gamba'S Met Knoflooksaus
Een winnend recept uit de Tip van.. Dhr Enrique Aquado Sanchez-Maroto
6 gekookte gepelde gamba's, 3 el olijfolie, 6 teentjes knoflook in plakjes, 3 takjes peterselie fijngeknipt, 1 tl paprikapoeder, 1 tl sambal oelek, 2 el cognac, 1/4 dl droge witte wijn
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-08-1999Spaans0-10 min.
gambas / garnalen in knoflook-olie
Eenvoudig is meestal het lekkerst: Garnalen hebben niet meer nodig dan olijfolie, knoflook en wat citroen. De bereidingswijze (in hete olie op tafel serveren) maakt er iets spectaculairs van. Ook voor knoflookliefhebbers!
Grote gamba's (zover budget dat toestaat), aangevuld met ongepelde garnalen. Bij elkaar 1 kilo voor 4 personen. Natuurlijk vers van de markt. Minstens 6 tenen knoflook. Verse peterselie (liefst 'Marokkaanse' bladpeterselie). Citroen. Ongeveer twee deciliter olijfolie om te bakken. Grofgemalen chilipeper (tip: sinds kort als pepermolentje bij AH verkrijgbaar)
- Spaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-06-1999Spaans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gebakken gamba`s
15 gamba`s, 3 teentjes knoflook, 1 chilipeper, olijfolie, zwarte peper, zout,
- Turks Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-11-2008Turks Voorgerecht0-10 min.
gamba's met cokosmelk
Het lekkerste dat we in Portugal hebben gegeten.
3-4 gamba's per persoon.Peper-zout.olijfolie,2 pakjes Bosto rijst,cognac., Voor de saus: 1 ui,1 wit van prei,5 peterseliestelen,2 t knoflook,1/2 dl Cognac,2 dl witte wijn,2 dl visfond(of blokje met water),1 blik cokosmelk van 4 dl,maizena Expres,2 tomaten,3 el piri-piri(zie recept)
- Portugees Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2001Portugees Voorgerecht30-60 min.
pittige gamba's
Snel en heerlijk pittig
300 gram Gamba's (of garnalen), 2-3 theelepels sambal, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-08-2001Hoofdgerecht10-20 min.
Gamba'S Met Knoflook
20 gamba's (diepvries), zout, 4 eetlepels citroensap, 8 teentjes knoflook, 2 groene Spaanse, pepertjes, peterselie, 8 eetlepels goede olijfolie, 10 cl witte wijn.,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-12-1999Belgisch Voorgerecht20-30 min.
FEESTELIJKE GAMBA'S
Verwen ook jezelf eens extra!
Gamba's (niet minder dan 6 per persoon), beetje citroensap, citroenschijfjes, 1 ei, ? tl. komijnpoeder, zout, knoflook, bloem, (olijf)olie. Sla, komkommer, tomaat en frietjes. Voor de garnering: 1 sinaasappel., Extra: 1000 island dressing of saus naar keuze.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2000Voorgerecht10-20 min.
Gegrilde Gamba's
Gamba's of scampi's, olijfolie, zout en peper, knoflook
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-05-200310-20 min.
geroosterde gamba's
500 gr. gamba's (diepvries ah) Teriyakimarinade, 2 limoenen bamboespiesen
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-06-200620-30 min.
knoflook gamba's
Duivels lekkere gamba's gebakken in knoflook en thijm. koud en warm te eten.
De gamba's, cirtoensap, olie, knoflook en thijm.
- Spaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-12-2002Spaans Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Gamba`s met groenten
Heerlijk voor- of bijgerecht
1 tl olijfolie, 2 gamba`s, 2 bosuitjes, 60 gram champignons, Biologische mediterrane kruiden, 1 el chilisaus
- Biologisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-02-2012Biologisch0-10 min.
-
tagliatelle met gambas
van imen33 , 1 recepten, 0 volgers
-
Gambas
van Fritsjoop10 , 1 recepten, 0 volgers