1. Home
  2. Recepten
  3. Gamba

Gamba recepten (281) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gamba Ratatouille.

Een feestelijk warm of koud hapje.

INGREDIENTEN

Gamba, Ratatouille, Looksaus, Bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pittige gamba met knoflook

INGREDIENTEN

Benodigdheden, 2 fijngehakte teentjes knoflook2 eetlepels olijfolietabasco8 ongekookte gepelde gambasFino of citroensap,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gamba Salade

Het is niet zomaar een gamba salade want ik maak deze salade met combinaties die je normaal niet zou gebruiken en het gerecht is in 10 minuten te berieden dus daarom vind ik deze salade zo bijzonder!

INGREDIENTEN

Gepelde gamba's (25 stuks), veldsla of andere sla, paprika's, wilde spinazie (iglo), stokbrood, knoflook, uitjes, peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gamba spiesjes

INGREDIENTEN

500 gram gamba`s, Sesam olie, Vers gemalen peper, Zeezout, 1 teentje knoflook, Ketjap, Sambal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  •  
  •  10-20 min.

Gamba Tandoori

Voor mij en mijn vrouw het lekkerste recept.

INGREDIENTEN

Voor 4pers:2 limoenen-20 gamba's(diepvries,ontdooid)-500gr volle yoghurt-2afgestreken eetlepels tandooripasta-, (aziatische winkel)-1kl rode spaanse peper-, 1 teentje knoflook-zout-mespuntje gemalen koriander-mespuntje gemalen piment(jamaicaanse peper)-1 komkommer-3 tomaten-peper v/d molen-6 el olijfolie-1 bosje verse koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Gamba spiesen

INGREDIENTEN

16 grote verse gamba?s, 1 eetlepel zeezout, 8 cherry tomaatjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 4 teentjes knoflook, 8 eetlepels olijfolie (fles a 500ml, Carbonell),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gamba marinade

Een heerlijke marinade om GAMBA'S in te marineren.

INGREDIENTEN

Voor ca. 500g Gamba's:Olijfolie tot de gamba's onder de olie liggen(in platte schaal)Een flinke scheut balsamico-azijnEen flinke scheut Kikoman-sojasausEen scheut ketjap(zoet)4 flinke tenen knoflook,geperst2 grote rode uien,gesnippert

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gamba aïoli

Een recept van Peter Lute, chefkok van restaurant `Lute` in Ouderkerk aan de Amstel. Dit gerechtje staat in het kookboek: "koken voor elkaar, topkoks voor thuiskoks 6" Erg lekker om als voorgerecht te maken, maar past ook mooi op de tapastafel.

INGREDIENTEN

20 gepelde gamba`s met staartje, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el piment déspelette (te vervangen door 1 el paprikapoeder en 1 el cayennepeper), 10 draadjes saffraan, flinke hoeveelheid olijfolie, brood, groene salade,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Glaasje Gamba

INGREDIENTEN

10 gambas, 3 grote stevige tomaten, 4 augurken, 2 tl. sambal, 1 el. bruine suiker, 5 el. augurkennat, 1 tl. gehakte tijmblaadjes, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gamba Samba

INGREDIENTEN

16 grote verse gamba's - 1 el zeezout - 8 cherry tomaatjes - 8 zwarte olijven zonder pit - 4 tenen knoflook - 8 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gamba ratatouille

INGREDIENTEN

4 grote gamba's, , knoflooksaus, , bieslook, , , ratatouille van, , champignons, , tomaat, , paprika, , sjalot, , aubergine, , courgette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gamba Ariba

INGREDIENTEN

16 grote verse gamba's - 1 el zeezout - 8 aardbeien - 8 zwarte olijven zonder pit - 4 tenen knoflook - 8 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  •  
  •  0-10 min.

Gamba Ratatouille.

INGREDIENTEN

Gamba-ratatouille (champignons, tomaat, paprika, sjalot, aubergine, courgette),mayonaise,cayennepeper, room, looksaus en, bieslook.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

gamba salade

Natriumarme salade voor op brood of op een toastje

INGREDIENTEN

15 middel grote gambas, 1 rode ui, 1 zoete appel, 2 eieren, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels mayo, 2 eetlepels "natrium arme ketchup" (ik heb mijn eigen ketchup gemaakt), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijn gesneden bieslook, 1 theelepel balsamico azijn, 1 eetlepel natrium arme aromat (ah), 2 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 eetlepel whisky, dieetzout en cayenne peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

gamba en kruidenboter

Lepelhapje

INGREDIENTEN

20 gamba's, 150 gr boter, 2 sjalotten, een bosje peterselie, 3 tenen look

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gamba overschotel

Een heerlijk ovengerecht met de smaak van vis, prei en kaas

INGREDIENTEN

(Rauwe) gamba`s, tijgergarnalen, Bakje rivierkreeftjes, 1 ui, 2 theel geperste knoflook, theel mierikswortel, eetlepel Melange de France, verse ongeklopte slagroom, handvol gesneden verse prei, geraspte kaas, peper, kerriepoeder, scampie kruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2011
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gamba salade

Grote garnalen op een bedje van frisse salade compleet gemaakt met een saus van honing en gember

INGREDIENTEN

Verschillende soorten sla,5 grote gamba`s per persoon,olijfolie, witte wijnazijn, zout, bloem, gembersiroop, honing, peper, zout, 1/2 l room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gamba Laksa

Heerlijke en makkelijke Gamba Laksa

INGREDIENTEN

, Eierflensje, , 2 eieren, , Boemboe, , 6 rode pepers, 5 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 serehstengel, 5 kemirinoten, 1 tl ketoembar, 1 tl trassi pasta, 1 tl koenjit, , Laksa, , 15 gamba`s, 500 ml visbouillon, 400 ml kokosmelk, 25 g mihoen, , Garnituur, , 3 lente-uien, 1 limoen, 100 g taugé, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Gamba Moscovite

Feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

16 gamba's - 1/4 l room - 150 gr boter of olie - scheutje Vodka - 1/2 l visfumet - 2 el tomatenketchup - 2 tomaten - 2 sjalotten - 1 citroen - 1 potje kaviaar (of zwarte zalmeitjes) - 2 kopjes rijst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Gamba Spiezen

INGREDIENTEN

*48 gekookte, gepelde kleine gamba's of 60 grote garnalen*4 el neutrale olie*1 rode 1 groene chilipeper, in dunne reepjes, zaadjes verwijderd*4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes*3/4 dl droge witte wijn*1/2 tl gembersiroop*snufje zout*Thaise zoete chilisaus*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  •  
  •  0-10 min.

Gamba 43

INGREDIENTEN

250 gram grote garnalen (gamba`s), 4 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, 1 sinaasappel, half glas witte wijn, 5 cl. Licor 43, peterselie en / of koriander, schijfjes citroen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Gamba Spiezen

Persoonlijk vind ik gamba's naar 'niets' smaken; maar hele volksstammen vinden het heerlijk. Ik dan ook gambaspiezen op de BBQ gelegd (prijzig!) voor de liefhebbers waaronder een nieuwe liefhebber (kleinzoon van 7 jaar). Bij een logeerpartij vroeg hij de voglende morgen bij het ontbijt: Heb je gamba's ?

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap, 1 gehakt uitje, zout en versgemalen peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gamba domatka

Met redelijk gewone ingredienten een leuk tussengerechtje maken. Past overal bij omdat de smaak erg zacht blijft. Niet heel uitgesproken, wel heel lekker.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 250 cc visbouillon (van ½ blokje), 250 gr rauwe grote garnalen, 100 gr witvis, Kookroom, 1 eidooier, Dille, 1-2 velletjes gelatine,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2010
  • Tussengerecht
  •  30-60 min.

Gamba kebab

Uit de zomereditie van L&C

INGREDIENTEN

1 ui, 2 citroenen, 4 teentjes knoflook, 1 bos peterselie, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. komijnpoeder, tabasco, 12 grote scampi's (ongekookt), 8 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad, toko), grote houten spiezen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Coco 'S Gamba 'S

Gamba 's in een heerlijke knoflook-saffraan saus, heel lekker, heel bijzondere smaak

INGREDIENTEN

Gamba 's, gesnipperde ui, saffraandraadjes, olijfolie, witte wijn, knoflook, slagroom, bieslook, bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Amuse-bouche : Gamba ratatouille

INGREDIENTEN

Gamba - Ratatouille - Looksaus - Bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

GEGRILDE GAMBA IN PITTIGE TOMATENSAUS

INGREDIENTEN

8 Gamba,s liefst nr 1, 2 tenen Knoflook, Olijfolie, Tomatensaus, , 4 eetl. olijfolie, 1 Ui, 2 tenen Knoflook, fijngesnipperd, 1 kg. Tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 1/2 bosje Peterselie, 2 eetl. Paprikapoeder., Verse peper uit de molen en fijn zeezout, 1/2 bosje Verse basilicum, Chilisaus naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

pikante Gamba\\\'s

INGREDIENTEN

500 gr. gamba, Chilisaus, 200 ml. slagroom, Kruidenboter, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 1 stuk tomaat, Olie, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gamba roerbak maaltijdsalade

Orientale maaltijdsalade van gamba, botersla en diverse roerbakgroenten

INGREDIENTEN

Gamba`s (20), broccoli, champignons, bosui, spinazie, botersla, sojasaus, hoi-sin, rijstazijn, vissaus, sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gamba\'s pikant

INGREDIENTEN

500 gr. gamba, Chilisaus, 200 ml. slagroom, Kruidenboter, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 1 tomaat, Olie, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes kervel, Halve tomaat, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba s, houten cocktailprikkertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gamba\'s in sherry

INGREDIENTEN

12 rauwe gepelde gamba's, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry, enkele druppels tabasco, zout, versgemalen (zwarte) peper, partjes citroen (of limoen)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde tomaat met Krab en Gamba

Een tomaat gevuld.

INGREDIENTEN

Incredienten : kleine smaakvolle tomaat., - voor de vulling:kleine gamba, krabstick, rode tapanade, mayonaise,olijfolie, peper uit de molen en peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Erwten-muntsoep met room en gamba

INGREDIENTEN

1 zak diepvries erwten, 1 liter kippenbouillon, 1 sjalotje, 200 ml ongezoete room, 1 bosje munt, 1 gamba per persoon, knoflook- olijfolie, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

asperges met gamba s

INGREDIENTEN

Asperges,1 citroen, 1 sjalot, 2 tomaten in kleine blokjes zaadlijsten eruit, bieslook, olijfolie, zout, 200 gr. gamba s(diepvries) tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

papapardelle met gamba\'s

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1/2 peper, peterselie, 1 courgette, sap van 1 limoen, 12 gamba's, 8 half gedroogde (gekonfijte) kleine tomaten, bosje rucola, handje pijnboompitten, 300 g. pappardelle (liefst vers), olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Loze vink van kippenbout met gamba

Origineel recept , dat bovendien nog heerlijk smaakt .Dit verrassend gerecht komt uit de gastronomische keuken van topchef Guy Van Cauteren van Restaurant 't Laurierblad in Berlare.

INGREDIENTEN

-4 kippenbouten (bovenbouten), -4 grote gamba, -1 bos nieuwe ajuintjes, -een klontje boter, -1 eetlepel olie, -1 dl halfdroge Riesling, -zwarte peper en zout, , Voor de panisses:, -100 g bloem van kikkererwten, -50 g water, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gamba\'s in sherry

INGREDIENTEN

12 rauwe Japanse Gamba's, gepeld - zout en zwarte peper, vergemalen - een paar druppels tabasco - 3 cl olijfolie - 3 cl sherry

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gamba s me champignons

INGREDIENTEN

6 grote champignons doorsnee 5 cm., 50 gr boter gesmolten, 500 gr spinazie verse, 2 el boter, Peper en zout naar smaak, 1 bosje bieslook vers, 1 tl bloem, 1 dl visfond, 0.5 dl witte wijn, 1 sch. koksroom, 1 el groene verse peper, 0.5 geperste teen knoflook, 1 el bieslook gehakt vers, 10 grote gamba s.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

gamba in warme looksaus

Gebakken gamba?s ,in een warm en romig look sausje

INGREDIENTEN

Gamba?s 6 p.p(voor keur is black tigers maar andere zijn ook lekker hoor), 3 teentjes knoflook, 1 klein sjallotje, koksroom 1,5 dl, peterselie voor garnering en extra smaak ongeveer snufje, zout en peper mespuntje niet meer hoor, alles binder (afbinden op gevoel mag niet stroperig zijn)saus dikte iets dunner zelf nog, 1 dl witte wijn, beetje olie om de gamba?s in te kleuren.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top