Gamba Salade
Het is niet zomaar een gamba salade want ik maak deze salade met combinaties die je normaal niet zou gebruiken en het gerecht is in 10 minuten te berieden dus daarom vind ik deze salade zo bijzonder!
Gepelde gamba's (25 stuks), veldsla of andere sla, paprika's, wilde spinazie (iglo), stokbrood, knoflook, uitjes, peper en zout.
Uitjes en knoflook snijden
Verdeel de salade en paprika over 2 bordjes, warm de spinazie op in een pannetje en bak vervolgens de gamba's samen met de uitjes en knoflook in olijfolie (wees niet te zuinig met de olijfolie). Bestrooi de gamba's met wat cayenne-peper en voeg er ook nog wat peper en zout. Verspreid de spinazie over de bordjes met sla en uiteindelijk doe je de gamba's er nog bij en klaar is je gerecht!
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-12-2000Internationaal0-10 min.
Gamba Ratatouille.
Een feestelijk warm of koud hapje.
Gamba, Ratatouille, Looksaus, Bieslook.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-08-2004Nederlands10-20 min.
Pittige gamba met knoflook
Benodigdheden, 2 fijngehakte teentjes knoflook2 eetlepels olijfolietabasco8 ongekookte gepelde gambasFino of citroensap,
- Spaans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-08-2006Spaans Voorgerecht0-10 min.
Gamba spiesjes
500 gram gamba`s, Sesam olie, Vers gemalen peper, Zeezout, 1 teentje knoflook, Ketjap, Sambal
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-06-201010-20 min.
Gamba Tandoori
Voor mij en mijn vrouw het lekkerste recept.
Voor 4pers:2 limoenen-20 gamba's(diepvries,ontdooid)-500gr volle yoghurt-2afgestreken eetlepels tandooripasta-, (aziatische winkel)-1kl rode spaanse peper-, 1 teentje knoflook-zout-mespuntje gemalen koriander-mespuntje gemalen piment(jamaicaanse peper)-1 komkommer-3 tomaten-peper v/d molen-6 el olijfolie-1 bosje verse koriander.
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-04-2000Aziatisch30-60 min.
Gamba spiesen
16 grote verse gamba?s, 1 eetlepel zeezout, 8 cherry tomaatjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 4 teentjes knoflook, 8 eetlepels olijfolie (fles a 500ml, Carbonell),
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-2005Nederlands10-20 min.
Gamba marinade
Een heerlijke marinade om GAMBA'S in te marineren.
Voor ca. 500g Gamba's:Olijfolie tot de gamba's onder de olie liggen(in platte schaal)Een flinke scheut balsamico-azijnEen flinke scheut Kikoman-sojasausEen scheut ketjap(zoet)4 flinke tenen knoflook,geperst2 grote rode uien,gesnippert
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-09-2005Nederlands0-10 min.
Gamba aïoli
Een recept van Peter Lute, chefkok van restaurant `Lute` in Ouderkerk aan de Amstel. Dit gerechtje staat in het kookboek: "koken voor elkaar, topkoks voor thuiskoks 6" Erg lekker om als voorgerecht te maken, maar past ook mooi op de tapastafel.
20 gepelde gamba`s met staartje, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el piment déspelette (te vervangen door 1 el paprikapoeder en 1 el cayennepeper), 10 draadjes saffraan, flinke hoeveelheid olijfolie, brood, groene salade,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-12-2012Frans Voorgerecht10-20 min.
Glaasje Gamba
10 gambas, 3 grote stevige tomaten, 4 augurken, 2 tl. sambal, 1 el. bruine suiker, 5 el. augurkennat, 1 tl. gehakte tijmblaadjes, olijfolie
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-03-2010Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Gamba Samba
16 grote verse gamba's - 1 el zeezout - 8 cherry tomaatjes - 8 zwarte olijven zonder pit - 4 tenen knoflook - 8 el olijfolie
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-200310-20 min.
Gamba ratatouille
4 grote gamba's, , knoflooksaus, , bieslook, , , ratatouille van, , champignons, , tomaat, , paprika, , sjalot, , aubergine, , courgette
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-2005Nederlands20-30 min.
Gamba Ariba
16 grote verse gamba's - 1 el zeezout - 8 aardbeien - 8 zwarte olijven zonder pit - 4 tenen knoflook - 8 el olijfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-06-20030-10 min.
Gamba Ratatouille.
Gamba-ratatouille (champignons, tomaat, paprika, sjalot, aubergine, courgette),mayonaise,cayennepeper, room, looksaus en, bieslook.,
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-05-2003Belgisch0-10 min.
gamba salade
Natriumarme salade voor op brood of op een toastje
15 middel grote gambas, 1 rode ui, 1 zoete appel, 2 eieren, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels mayo, 2 eetlepels "natrium arme ketchup" (ik heb mijn eigen ketchup gemaakt), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijn gesneden bieslook, 1 theelepel balsamico azijn, 1 eetlepel natrium arme aromat (ah), 2 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 eetlepel whisky, dieetzout en cayenne peper naar smaak
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-11-200210-20 min.
gamba en kruidenboter
Lepelhapje
20 gamba's, 150 gr boter, 2 sjalotten, een bosje peterselie, 3 tenen look
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-08-2001Internationaal10-20 min.
- Eigen recept
Gamba overschotel
Een heerlijk ovengerecht met de smaak van vis, prei en kaas
(Rauwe) gamba`s, tijgergarnalen, Bakje rivierkreeftjes, 1 ui, 2 theel geperste knoflook, theel mierikswortel, eetlepel Melange de France, verse ongeklopte slagroom, handvol gesneden verse prei, geraspte kaas, peper, kerriepoeder, scampie kruiden
- Vis
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2011Vis10-20 min.
- Eigen recept
gamba salade
Grote garnalen op een bedje van frisse salade compleet gemaakt met een saus van honing en gember
Verschillende soorten sla,5 grote gamba`s per persoon,olijfolie, witte wijnazijn, zout, bloem, gembersiroop, honing, peper, zout, 1/2 l room
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-04-2013Voorgerecht20-30 min.
Gamba Laksa
Heerlijke en makkelijke Gamba Laksa
, Eierflensje, , 2 eieren, , Boemboe, , 6 rode pepers, 5 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 serehstengel, 5 kemirinoten, 1 tl ketoembar, 1 tl trassi pasta, 1 tl koenjit, , Laksa, , 15 gamba`s, 500 ml visbouillon, 400 ml kokosmelk, 25 g mihoen, , Garnituur, , 3 lente-uien, 1 limoen, 100 g taugé, ,
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2013Aziatisch30-60 min.
Gamba Moscovite
Feestelijk gerecht
16 gamba's - 1/4 l room - 150 gr boter of olie - scheutje Vodka - 1/2 l visfumet - 2 el tomatenketchup - 2 tomaten - 2 sjalotten - 1 citroen - 1 potje kaviaar (of zwarte zalmeitjes) - 2 kopjes rijst
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-199920-30 min.
Gamba Spiezen
*48 gekookte, gepelde kleine gamba's of 60 grote garnalen*4 el neutrale olie*1 rode 1 groene chilipeper, in dunne reepjes, zaadjes verwijderd*4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes*3/4 dl droge witte wijn*1/2 tl gembersiroop*snufje zout*Thaise zoete chilisaus*
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-07-20010-10 min.
Gamba 43
250 gram grote garnalen (gamba`s), 4 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, 1 sinaasappel, half glas witte wijn, 5 cl. Licor 43, peterselie en / of koriander, schijfjes citroen
- Geplaatst op17-03-2011
- Eigen recept
Gamba salade
Een salade op z'n tijd is altijd een goed idee! Ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen! Salades zijn zo gemaakt en ook nog eens lekker en gezond. Vooral deze salade in combinatie met gamba's, spinazie en tomaatjes is overheerlijk. Ideaal als bijgerecht of voor de lunch en laag in koolhydraten en calorieën!
- 200 gr garnalen, - 100 gr sla, - 1 teentje knoflook, - 200 gr cherry tomaatjes, - 2 handjes spinazie, - 1 citroen, - 50 ml yoghurt, - 1 theelepel sesamzaad, - scheutje olijfolie, - peper en zout
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-2020Slanke keuken10-20 min.
Gamba Spiezen
Persoonlijk vind ik gamba's naar 'niets' smaken; maar hele volksstammen vinden het heerlijk. Ik dan ook gambaspiezen op de BBQ gelegd (prijzig!) voor de liefhebbers waaronder een nieuwe liefhebber (kleinzoon van 7 jaar). Bij een logeerpartij vroeg hij de voglende morgen bij het ontbijt: Heb je gamba's ?
2 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap, 1 gehakt uitje, zout en versgemalen peper naar smaak
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-08-2003Internationaal0-10 min.
- Eigen recept
Gamba domatka
Met redelijk gewone ingredienten een leuk tussengerechtje maken. Past overal bij omdat de smaak erg zacht blijft. Niet heel uitgesproken, wel heel lekker.
4 plakjes bladerdeeg, 250 cc visbouillon (van ½ blokje), 250 gr rauwe grote garnalen, 100 gr witvis, Kookroom, 1 eidooier, Dille, 1-2 velletjes gelatine,
- Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-04-2010Tussengerecht30-60 min.
Gamba kebab
Uit de zomereditie van L&C
1 ui, 2 citroenen, 4 teentjes knoflook, 1 bos peterselie, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. komijnpoeder, tabasco, 12 grote scampi's (ongekookt), 8 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad, toko), grote houten spiezen
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2002Mediterraan Hoofdgerecht20-30 min.
Coco 'S Gamba 'S
Gamba 's in een heerlijke knoflook-saffraan saus, heel lekker, heel bijzondere smaak
Gamba 's, gesnipperde ui, saffraandraadjes, olijfolie, witte wijn, knoflook, slagroom, bieslook, bouillonblokje
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-11-1999Frans Hoofdgerecht10-20 min.
Amuse-bouche : Gamba ratatouille
Gamba - Ratatouille - Looksaus - Bieslook
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2001Frans20-30 min.
GEGRILDE GAMBA IN PITTIGE TOMATENSAUS
8 Gamba,s liefst nr 1, 2 tenen Knoflook, Olijfolie, Tomatensaus, , 4 eetl. olijfolie, 1 Ui, 2 tenen Knoflook, fijngesnipperd, 1 kg. Tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 1/2 bosje Peterselie, 2 eetl. Paprikapoeder., Verse peper uit de molen en fijn zeezout, 1/2 bosje Verse basilicum, Chilisaus naar smaak,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-02-2004Nederlands30-60 min.
pikante Gamba\\\'s
500 gr. gamba, Chilisaus, 200 ml. slagroom, Kruidenboter, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 1 stuk tomaat, Olie, Boter, Peper, Zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-2006Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gamba roerbak maaltijdsalade
Orientale maaltijdsalade van gamba, botersla en diverse roerbakgroenten
Gamba`s (20), broccoli, champignons, bosui, spinazie, botersla, sojasaus, hoi-sin, rijstazijn, vissaus, sesamolie
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-2011Hoofdgerecht10-20 min.
Gamba\'s pikant
500 gr. gamba, Chilisaus, 200 ml. slagroom, Kruidenboter, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 1 tomaat, Olie, Boter, Peper, Zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2006Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Gamba met mangotartaar als voorgerecht of amuse
De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.
1 rijpe mango, 10 takjes kervel, Halve tomaat, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba s, houten cocktailprikkertjes
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2016Frans Voorgerecht20-30 min.
Gamba\'s in sherry
12 rauwe gepelde gamba's, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sherry, enkele druppels tabasco, zout, versgemalen (zwarte) peper, partjes citroen (of limoen)
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-02-2006Spaans10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde tomaat met Krab en Gamba
Een tomaat gevuld.
Incredienten : kleine smaakvolle tomaat., - voor de vulling:kleine gamba, krabstick, rode tapanade, mayonaise,olijfolie, peper uit de molen en peterselie.
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-02-2009Spaans0-10 min.
- Eigen recept
Erwten-muntsoep met room en gamba
1 zak diepvries erwten, 1 liter kippenbouillon, 1 sjalotje, 200 ml ongezoete room, 1 bosje munt, 1 gamba per persoon, knoflook- olijfolie, peper en zout,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-11-2008Nederlands Voorgerecht10-20 min.
asperges met gamba s
Asperges,1 citroen, 1 sjalot, 2 tomaten in kleine blokjes zaadlijsten eruit, bieslook, olijfolie, zout, 200 gr. gamba s(diepvries) tabasco
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-07-2007Hoofdgerecht20-30 min.
Loze vink van kippenbout met gamba
Origineel recept , dat bovendien nog heerlijk smaakt .Dit verrassend gerecht komt uit de gastronomische keuken van topchef Guy Van Cauteren van Restaurant 't Laurierblad in Berlare.
-4 kippenbouten (bovenbouten), -4 grote gamba, -1 bos nieuwe ajuintjes, -een klontje boter, -1 eetlepel olie, -1 dl halfdroge Riesling, -zwarte peper en zout, , Voor de panisses:, -100 g bloem van kikkererwten, -50 g water, -zout,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-05-2006Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
papapardelle met gamba\'s
1 teentje knoflook, 1/2 peper, peterselie, 1 courgette, sap van 1 limoen, 12 gamba's, 8 half gedroogde (gekonfijte) kleine tomaten, bosje rucola, handje pijnboompitten, 300 g. pappardelle (liefst vers), olijfolie, peper, zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-02-2006Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Gamba\'s in sherry
12 rauwe Japanse Gamba's, gepeld - zout en zwarte peper, vergemalen - een paar druppels tabasco - 3 cl olijfolie - 3 cl sherry
- Spaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-2006Spaans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Madras curry met paksoi, gamba en kippendijen
Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.`
12 st gamba, 300 gr kippendijen, 1 st paksoi, 1 st winterwortel, 1 zak glasnoodles, 1 tl madras curry, zonnebloemolie, 2 dl kokosmelk, 2 el aardappelzetmeel
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2012Hoofdgerecht30-60 min.
Gamba s me champignons
6 grote champignons doorsnee 5 cm., 50 gr boter gesmolten, 500 gr spinazie verse, 2 el boter, Peper en zout naar smaak, 1 bosje bieslook vers, 1 tl bloem, 1 dl visfond, 0.5 dl witte wijn, 1 sch. koksroom, 1 el groene verse peper, 0.5 geperste teen knoflook, 1 el bieslook gehakt vers, 10 grote gamba s.
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-08-2010Voorgerecht20-30 min.
-
gamba
van willem81 , 3 recepten, 0 volgers
-
Scampi Gamba
van ginokeuh , 2 recepten, 0 volgers
-
Gamba
van Ducati998FE , 1 recepten, 0 volgers
-
gamba
van martinmoon , 1 recepten, 0 volgers
-
Gamba
van Ariaantjev , 1 recepten, 0 volgers
-
Gamba
van jenny6 , 1 recepten, 0 volgers
-
tagliatelle met gambas
van imen33 , 1 recepten, 0 volgers
-
gamba
van edrit , 1 recepten, 0 volgers
-
gamba
van 123Cynthia123 , 1 recepten, 0 volgers
-
Mediterraans Genieten
van sonja13091976 , 22 recepten, 0 volgers