Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion
  4. Fusion recepten
Fusion recepten Meer Fusion recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Het blijft 1 van me favo broodjes nou broodje , het vult prima en is gewoon super lekker nog steeds. deze versie maak ik graag en is koriander vrij dat hoort eigenlijk wel maar genetisch bepaalt smaakt dat bij mij naar zeepsop dus is het platte peterselie . het lijkt niet op een origineel , maar dat is hier ook niet van belang …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Bij ons thuis een zeer geliefd gerecht zowel bij een rijsttafel of met witte rijst of met frietjes van zoete aardappel of van Pastinaak of gebakken aardappels (dan is het Hipster Fusion Food) of zoals dat vroeger genoemd werd: Kliekjes. Inde jaren 60 vorige eeuw, toen ik nog een kind was, aten wij regelmatig kliekjes. Dat hield in dat je de restjes van de afgelopen dagen van het eten combineerde tot een nieuwe maaltijd. In die tijd waren de mensen zo opgevoed dat niets van het eten werd weg gegooid, was nog een overblijfsel van de 2e wereldoorlog en de voedseltekorten in die periode. Op die manier is dit gerecht eigenlijk ook ontstaan. Toen onze kinderen klein waren aten wij elke zaterdag patat. Dat was feest voor ze, maar op een gegeven moment was ik uitgekeken op de patat elke zaterdag dus ik keek wat er in de koelkast lag dat was een restje kipfilet van de vorig dag, paprika en ui hadden we altijd wel in huis. Dat klaargemaakt met hot chili saus en wat kruiden en zo is dit gerecht ontstaan. Wij noemen dat kliekjes eten, maar nu begreep ik dat als je een combinatie maakt van eten uit meerdere landen/culturen dat Fusion heet en dat Hipster Fusion het helemaal is. Dus vandaar mijn Hipster Fusion van de ouderwetse kliekjesdag. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Na het succes van de gehaktballetjes stroganoff https://www.smulweb.nl/recepten/1464813/Gehaktballetjes-stroganoff in mijn gezin nu een variatie met spaghetti stroganoff. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een heerlijk gerecht waarbij je jouw gasten de zesde dimensie van smaak laat beleven.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Snel, lekker en heel gemakkelijk. Als hoofdgerecht met soep vooraf, of neem de omeletwrap mee als lunch naar het werk. Ik maakte 'm al enkele keren en steeds anders. Een ideaal gerecht om je restjes groente uit de koelkast in te verwerken en op een"luie"kookdag.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Voor de kruidenboter van de foto heb ik ca 50 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur, 1 el fijn gesneden peterselie,1 teentje geperste knoflook, 2 cm kleingesneden Spaanse peper, snuf peper en zout , 1/2 el klein geknipte bieslook gebruikt. Smaakte heerlijk op een zelf geroosterd stokbroodtoastje bij de soep. Kruidenboter is eigenlijk best veelzijdig. Op een lekker toastje of broodje, op een biefstukje. Allemaal bekende voorbeelden van het gebruik van kruidenboter. Wat minder mensen doen, maar best wat uitdaging biedt is het bakken of braden van je vlees in kruidenboter. Kortom, redenen genoeg om kruidenboter in huis te hebben. Weet je, we maken het zelf! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

De zoete aardappel heb ik al op veel verschillende manieren bereid. Als frietjes uit de oven, rösti, puree en nu eindelijk eens  een soep. Rest me nog een zoete aardappelsalade. Die bewaar ik tot de temperaturen weer wat gaan oplopen, maar deze hartverwarmende soep heb ik nog gauw even gemaakt. En hij is verrukkelijk , gemakkelijk te maken en nog gezond en vegetarisch op de koop toe. Deze soep is uitermate geschikt als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een wrap of belegd broodje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

In de Mauritiaanse keuken ontmoeten oost en west elkaar in een fascinerende €fusion' van bereidingswijzen en ingrediënten. Dit blijkt ook uit dit heerlijke gerecht. Voorbereiding: 36 uur (marineren) Kooktijd: 70 minuten Voor: 4-6 personen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Lekker pittige broodjes,lekker makkelijk van bladerdeeg,dus zo gepiept. Recept is voor 6 broodjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Toevallig kwam ik dit herfstige recept tegen in een horecafilm en heb het meteen, zonder aarzelen, gemaakt. Voor liefhebbers van stoofjes is dit hem wel hoor. Deze hachee mag altijd blijven! Hij is makkelijk na te maken en barst van de smaken. Het geheim der smaken zit hem in de Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, het beste uit de winkel) en de sjalotjes. Gebruik geen gele of rode uien. Een blikje ras el hanout van Jonnie Boer van Euroma is te koop bij Albert Heijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Heerlijk Turks broodje uit de oven, met Thaise kip en wat groenten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Verassende wraps met avocado, gerookte kipfilet, bacon en appel. Een absoluut feest voor de smaakpapillen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Heerlijke hartige taart, simpel en zo klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion
Populaire Fusion kookboeken:
Top