Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fufu

Fufu recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Fufu

Fufu is ook wel bekend als fofu, foufou of foutou. Er bestaan vele fufu-achtige gerechten in heel Afrika. In Oostafrika heb je bijvoorbeeld ugali, in Zuid Afrika sadza. In West Afrika wordt fufu voornamelijk gemaakt met yam wortelen, soms gecombineerd met bakbanaan. In Centraal Afrika gebruikt men eerder maniok.

INGREDIENTEN

2 tot 4 pond yams, 1 theelepel boter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Fumbua met Fufu

Afrikaans gerecht van Afonso (Angola)

INGREDIENTEN

1 zakje funbua (toko) of 1 kg spinazie, 1 gerookte catfish (toko)of andere droge vis, 1 ui in stukjes, 2 teentjes knoflook (fijn gehakt), 2 tomaten in stukjes, scheut palmolie, beetjes water, zout, scheutje maggi, el pindakaas (of satesaus), Voor de Fufu:, water, casave (soort maismeel, toko), beetje zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fufu (imitatie)

Fufu is een soort puree dat als bijgerecht wordt gebruikt bij bv sauzen.

INGREDIENTEN

3 kopjes aardappelpuree, 1 kopje aardappelmeel, kokend water

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Ghanees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Afrikaanse fufu (knollenpuree)

Fufu is een knollenpuree die bereid kan worden van maniok, yams, coco-yams of zoete aardappelen. Ook kookbananen worden wel gebruikt.

INGREDIENTEN

1 kg maniok, coco-yams of zoete aardappelen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sierra Leone: GEPEPERDE VISSOEP

* Fish pepper soup *In het recept worden 2-3 chilipepers gebruikt; hou je van flink gepeperd, neem er dan meer.

INGREDIENTEN

1 kg roodbaarsfilet, 2 tomaten, 2-3 chilipepers (fijngehakt), 1 ui (fijngehakt), 1 bosje peterselie, verse tijm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Nkátebe (groundnut-/palmsoup)

Pinda-/palmvrucht`soep`

INGREDIENTEN

8-10 tomaten, 1-2 uien, 4 maggiblokjes, 1 pakje gezouten vlees, ca. 400 g kipfilet, 1 Mme Jeanetpeper, 1/2 blikje palmfruit concentrate, 1/3 pot pindakaas, water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2011
  • Ghanees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mali: VISGERECHT VAN GEDROOGDE VIS

* Lakh-lalo *Dit visgerecht wordt bereid van gedroogde vis. De bereiding kost veel tijd, maar moeilijk is het niet.

INGREDIENTEN

1 kg gedroogde vis, 15 okra's, 3 fijngehakte uien, 3 tomaten, 2 fijngehakte chilipepers, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ghana: ANTILOPESOEP

* Otwe nkakra *Het antilopevlees kan vervangen worden door ree- of hertenvlees.

INGREDIENTEN

500 g antilopevlees (of ree- of hertenvlees), 125 g gedroogd vlees, 4 tomaten, 2 aubergines, 4 okra's, 2 laurierbladeren, 2 fijngehakte uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 3 fijngehakte chilipepers, 2 el tomatenpuree, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

caldo de camarao (garnalensoep)

Kaapverdische Eilanden

INGREDIENTEN

1 kg gepelde garnalen, 2 onrijpe kookbananen, 3 tomaten, 4 aardappelen, 1 ui, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 chilipepers, fijngehakt, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  •  
  •  30-60 min.

Light soup

Met `soup` wordt niet de soep bedoeld zoals wij het kennen (als voorafje), maar een soort dunne saus.

INGREDIENTEN

2 gedroogde vissen (niet gezouten!), 3 antroewa`s, 2 à 3 tomaten, 500 g vlees (naar keuze), 2 Mme Jeanetpepers, 2 maggiblokjes, 2 uien, zout, olie, water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Ghanees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Okrasoep

INGREDIENTEN

350 g runderpoelet - 24 okra's - 6 tomaten - 3 uien, fijngehakt - 2 chilipepers, fijngehakt,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Vis met okrasaus

Vis met okrasaus. Dit recept werd door Felix uit de televisieserie [de bij het boek horende NPS-serie ?Eten bij de buren?] gemaakt. Het lijkt misschien wat exotisch voor Beginners? maar laat u niet afschrikken, want het is erg lekker!

INGREDIENTEN

500 g krabpoten, 500 g okra?s (liefst vers, anders uit blik), 100 g gedroogde garnalen, 1 theel. garnalenpoeder (trassie), 1 theel. gemberpoeder, 1 gerookte makreel, peper, zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Okrasoep

INGREDIENTEN

350 gram runderpoelet * 24 okra's * 6 tomaten * 3 uien, fijngehakt * 2 chilipepers, fijngehakt.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pinda-palmsoep (nkatebe uit ghana)

Pinda-palmsoep eet je niet als soep zoals in het Westen. Het is eigenlijk een soort dunne saus die je met bv `fufu` eet.

INGREDIENTEN

1 soepkip, 125 g gedroogd vlees, 6 tomaten, 6 okra`s, 1 aubergine, 2 laurierbladeren, 2 uien, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 chilipepers, fijngehakt, 250 g pindakaas, heet water, 2 kopjes palmvocht, 2 el tomatenpuree, malaguetta (soort peper)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Ghanees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamssoep Met Macadamianoten

INGREDIENTEN

500 g lamslappen, in blokjes gesneden - zout - 1 ui, grofgehakt - 100 ml palmolie of andere plantaardige olie - 1 eetlepel tomatenpuree - 1 ui, geraspt - 1 theelepel chilipoeder - 500 g stokvis, 1 nacht geweekt - 50 g okra's - 100 g macadamianoten, zeer fijngehakt (eventueel met een keukenmachine) - 1 vleesbouillontablet, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top