1. Home
  2. Recepten
  3. Frutesse

Frutesse recepten (71) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Biefstuk met frutesse champignonsaus

De Frutesse rinse appelstroop geeft de saus bij dit gerecht een heerlijke smaak!

INGREDIENTEN

4 biefstukken, 250 g champignons, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 1 pot vleesfond, 2 el Frutesse rinse appelstroop, 1 el sojasaus, boter om in te bakken, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kippenlevertjes met Frutesse stroop, de hit op je tapasplankje!

Heerlijke stroop, daar maak je deze kippenlevertjes verrukkelijk mee!  

INGREDIENTEN

300g kippenlevers, schoon, 2 el Frutesse appelstroop, 0,5 rode ui, 1/4 granny smith appel, 0,5 bosje peterselie, 1 scheut rode port, 50g spek, bloem, paprikapoeder, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met appelstroop

Heerlijk bij de lunch of borrel!

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 eetlepel Frutesse peer-appelstroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Camembertpakketje met stroop

Een heerlijk voorafje met Maestrichter Fruitstroop. Een frisse appel-peer druivenstroop. Dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan het gerecht. Meer strooprecepten? Neem eens een kijkje op de website van Frutesse.   

INGREDIENTEN

1 camembert, 3 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop, 100 gram gerookt spek in plakjes, 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, 200 gram gemengde sla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2017
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Roggebrood met stoofperenstroop en paté

Kan natuurlijk ook als amuse/voorgerecht worden geserveerd

INGREDIENTEN

1 pakje roggebroodsnacks, 1 pot Kruidige stoofperenstroop (Frutesse), 100 gram paté,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Vanilleroomijs met banaan en appel-kaneel stroop

Heerlijk zomers en fris!

INGREDIENTEN

1 liter vanilleroomijs of walnotenijs, 2 bananen, 4 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop, 50 g ongezouten walnoten, water, citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Stroopkoekjes

Dit recept is ingezonden door een enthousiaste consument. Als je 1 koekje pakt, kun je er niet meer mee stoppen!  

INGREDIENTEN

200 ml Frutesse Maestrichter stroop, 150 gram bruine basterdsuiker, 350 gram boter, 4 eidooiers, 600 gram bloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kippendijfilets in Madeira-stroopsaus

Eens wat anders! Dit recept is ingezonden door Chantal Rensen

INGREDIENTEN

500 gram (scharrel) kippendijfilet, 2 el Frutesse Maestrichter fruitstroop, Madeira, 1 sinaasappel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Roomijs met appelstroop en Radler

Iedereen reageert enthousiast dat er Radler in een toetje verwerkt is!

INGREDIENTEN

8 eetlepels Frutesse Maestrichter stroop, 1 flesje Radler, 4 eidooiers, 250 ml slagroom, rood fruit, evt. poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2018
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete Oost-Indische champignonsoep met appelstroop

Bijzonder lekker soepje!

INGREDIENTEN

200 gram champignons, 1 gesnipperde ui, 3 eetlepels Frutesse peer-appelstroop, een kruidenbouillon (van bijv. groentebouillonblokjes), 1 eetlepel maïzena, kookroom naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2018
  • Indisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade zoete witlof en spek

Een heerlijke salade met witlof en Zeeuws spek. De witlof roerbak je kort met Maestrichter Fruitstroop. Een frisse peer-appel en druivenstroop, dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan het gerecht en maakt de witlof wat minder bitter. Meer strooprecepten? Neem eens een kijkje op de website van Frutesse. 

INGREDIENTEN

400 g witlof, 100 g zeeuws spek, 30 g boter, 2 el Frutesse Maestrichter Fruitstroop, 1 el balsamico azijn, zout, naar eigen smaak, 200 g sla, naar eigen keuze, evt. tomaat, Parmezaanse kaas en croutons ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vanilleroomijs met appel kaneel stroop

Appel-kaneel stroop en vanilleroomijs passen perfect bij elkaar. Een heerlijke verkoeling bij het mooie weer!

INGREDIENTEN

1 liter vanilleroomijs of walnotenijs, 2 bananen, 4 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop, 50 g ongezouten walnoten, water, citroensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2017
  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade met stroopdressing

Deze zomerse pastasalade is altijd goed. Of je hem nou meeneemt naar het strand of voor een barbecue feestje. De kinderen zijn er ook dol op omdat het er vrolijk uitziet en de dressing een beetje zoetig is door de stroop! 

INGREDIENTEN

200 gram pasta naar keuze, 1/4 oranje paprika, 8 cherry-tomaatjes, 50 gram gerookte kip in blokjes, 40 gram rucola, pijnboompitjes, 100 gram feta, , Voor de dressing:, 2 el citroensap, 2 el olie, 2 el Frutesse rinse appelstroop, Italiaanse kruiden, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Cocktail met peer- en appelstroop

Voor een zwoele zomeravond!

INGREDIENTEN

Voor /één cocktail, , 20 ml Sour Apple,  , 20 ml Poire Williams,  , 20 ml Wodka,  , 10 ml Malibu,  , 1 eetlepel Frutesse Peer-Appel Fruitstroop,  , 50 ml Perennectar,  , 50 ml Appelsap,  , 1 Ola Festini perenijsje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Perencrumble

Appelcrumble is erg bekend, maar heb je wel eens perencrumble geprobeerd? Deze variant is ook erg lekker en wanneer de peren in het seizoen zijn is dit het perfecte dessert. Serveer deze warme kruidige lekkernij met slagroomijs om het helemaal af te maken. 

INGREDIENTEN

1,5 kg peren, 3 el Frutesse appelstroop, 1 el gemalen kaneel, 75 g bloem, 75 g havermout, 40 g suiker, 75 g roomboter, zout

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaneelcakejes met stroop

Heerlijk voor bij de koffie, net even iets anders!

INGREDIENTEN

150 gram boter op kamertemperatuur, 2 à 3 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop, 60 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 3 eieren, 150 gram zelfrijzend bakmeel, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gehaktballetjes in Limburgse stroopsaus

Tips: Voor een extra fruitige smaak, bereid het gerecht met appelsap in plaats van water en voeg nog 2 el rozijnen toe.  Lekker bij aardappelpuree met bieslook en rode bietjes, maar ook gewoon met frietjes en sla.  

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt kruiden voor het gehakt naar eigen smaak (bijv. paprikapoeder, tuinkruiden), 1 eidooier, 2-3 eetlepels paneermeel, 2 uien in ringen, 2 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop  , 2 plakken ontbijtkoek   , peper en zout  , boter om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Appeltjes uit de oven met stroop en pruimen

Heerlijk als dessert maar ook super bij een high tea!

INGREDIENTEN

4 stevige appels (Cox of Elstar), 2 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop, 8 gedroogde pruimen, 1 ruime eetlepel blanke rozijnen, 20 gram pijnboompitten, 1 dl appelsap, 2 eetlepels slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Wraps met appelstroop en kaas

Ideaal voor de lunch of als borrelhapje (voor onderweg).

INGREDIENTEN

6 wraps    6 grote plakken oude kaas 150 gram sla naar keuze Frutesse Maestrichter fruitstroop of Rinse appelstroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

stoofpeertjes met rinse appelstroop

Stoofpeertjes, een heerlijk traditioneel najaarsgerecht, extra bijzonder met toevoeging van rode port en onze Frutesse rinse appelstroop. 

INGREDIENTEN

, 1/2 kilo stoofperen (Gieser Wildeman), 2 eetlepels Frutesse rinse appelstroop, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels, 2 glazen rode port, water, suiker naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Appel crumble toetje van de BBQ met appelstroop

Een nagerecht zoals apple crumble is altijd goed! Deze variant van de BBQ uit de skillet is fantastisch van smaak. 

INGREDIENTEN

100 g havermout, 100 g suiker, 75 g roomboter, 3 grote appels, in blokjes gesneden, 3 el Frutesse appelstroop, sap en rasp van een halve citroen, 2 tl kaneel, snuf zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde ananas met appelstroop en rum van de BBQ

Warme ananas is de perfecte afsluiter van jouw barbecue-feestje. De marinade van appelstroop en rum geeft de ananas extra veel smaak, heerlijk met ijs, munt en slagroom! 

INGREDIENTEN

1 ananas, in verticale repen gesneden, 2 el rum, 1 el Frutesse appelstroop, 2 el, fijn gesneden munt ter garnering, 8 satéprikkers om de ananasrepen op te prikken

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De ultieme borrelplank

De ultieme borrelplank is makkelijk zelf te maken. Je begint er de avond feestelijk mee en er zit voor iedereen iets lekkers tussen. Met mijn recept voor de ultieme borrelplank geef ik je een idee hoe je hem samen kan stellen. Schenk de wijn maar alvast in, deze heerlijke plank heb je in no time op tafel staan! 

INGREDIENTEN

Soma haverkorn meergranenbrood, 3 el Frutesse appelstroop, Jong belegen kaas, 150 g Manchego kaas, 5 verse vijgen, 150 g Parma ham, 3 el Frutesse appelstroop, 1 camembert, 1 blauwe kaas, 75 g Mortadella, 1 salami, in plakjes gesneden, 1 fuet, in plakjes gesneden, Soma krentenbrood, Takje druiven, Handje groene olijven, Handje walnoten, Handje frambozen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Kruidnoten met appel-kaneelstroop

Zo werden de ouderwetse kruidnoten vroeger ook gemaakt! We hebben er nu alleen een andere variant van, met havermout en onze heerlijke appel-kaneel fruitstroop.

INGREDIENTEN

175 gram havermeel, 150 gram gesmolten (biologische) roomboter, 30 gram speculaaskruiden, 3 eetlepels Frutesse appel-kaneelstroop, snufje zout, 7 gram bakpoeder, 100 gram havermout, 3 eetlepels kwark

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mueslirepen met appelstroop, rozijnen en noten

Lekkere gezonde snack voor onderweg!

INGREDIENTEN

120 gram plantaardige margarine 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paasvlechtbrood met appel-kaneel-rozijnenstroop

Gaan jullie ontbijten met Pasen of wordt het een uitgebreide brunch? Leer hoe je met appelstroop van Frutesse een heerlijk zoete, maar verantwoorde twist geeft aan je Paastafel. Met dit prachtige vlechtbrood steel je de show!

INGREDIENTEN

310 g bloem, 2 g zout, 1 el suiker, 7 g gedroogde gist, 180 ml lauwwarme melk, 30 g gesmolten boter, 2 eieren, 300 g appel-kaneel-rozijnen stroop van Frutesse

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2018
  • Wereld
  •  > 120 min.

Gemarineerde kipspiezen met Maestrichter stroop en paprika

Heerlijk op de bbq!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 el Frutesse Maestrichter fruitstroop, 2 el olie, 2 theelepels sambal, 1 rode paprika, 2 kleine uien, 8 spiesjes -

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Limburgs zuurvlees met Maestrichter stroop

Van oudsher een typisch Limburgs en authentiek stroopgerecht.

INGREDIENTEN

800g stoofvlees (poulet of riblappen) (paard of rund), 5 dl water, 5 dl azijn, 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 500g uien, 5 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop, 2 plakken ontbijtkoek, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

BBQ saus met appelstroop

BBQ-saus maak je lekker zelf met de appelstroop van Frutesse. Deze zoete en rokerige saus maakt jouw feestje helemaal af. 

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 1 el gerookte paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 3 el bruine suiker, 4 el Frutesse appelstroop, 700 ml ketchup, 1 el mosterd, 1,5 el appelazijn, optioneel: 1 tl liquid smoke voor een extra rooksmaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Gebakrollen met stroop, abrikozen, appels en rozijnen.

Dit recept is als winnaar uitgeroepen bij een receptenwedstrijd voor stroop. Het is een bewerkelijk recept, maar 't resultaat is verbluffend. Echt de moeite van 't maken waard dus!

INGREDIENTEN

600 gram bloem, 300 gram lauw warm water, flinke snuf zout, 1 blokje verse gist (42 gram), 150 gram Frutesse Maestrichterstroop, 50 gram abrikozenblokjes, 1 appel in blokjes, 75 gram rozijnen, poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rollade gelakt met stroop

Leuk recept om met de feestdagen te maken voor familie of vrienden!

INGREDIENTEN

1 grote varkensrollade (ong. 1,5 kg), 2 verse takjes rozemarijn, 3 grote eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop, 250 gram mager gerookt spek, 60 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ontbijtkoek met peer-appelstroop

Heerlijk bij ontbijt, een kop koffie/thee of als tussendoortje

INGREDIENTEN

200 gram dadels, 4 eetlepels Frutesse peer-appelstroop, 250 ml amandelmelk, 300 gram volkoren meel, 2 theelepels speculaaskruiden, 1 eetlepel kaneel, 2 theelepels bakpoeder, snuf zout, gemengde noten naar keuze

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Bosvruchten cheesecake brownie

Deze bosvruchten cheesecake brownie is een heerlijke smaakexplosie!  

INGREDIENTEN

Voor de brownie:, 60 gram boter, 150 gram fijne tafelsuiker, 75 gram donkerbruine basterdsuiker, 125 gram pure chocolade, 1 eetlepel Frutesse rinse appelstroop, 2 eieren, 1 theelepel vanille extract, 100 gram bloem, 20 gram cacaopoeder, 1 theelepel bakpoeder, , Voor de cheesecake:, 200 gram roomkaas, 1 ei, 80 gram suiker, 1 theelepel vanille extract, 200 gram rood diepvriesfruit

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2018
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Konijn in het zuur met stroop

Heerlijk recept!

INGREDIENTEN

1 konijn, 2 uien, 1 dl azijn, 6 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1/2 theelepel zout, 50 gram boter of margarine, 2 plakjes ontbijtkoek, 2 eetlepels Frutesse rinse appelstroop, 5 eetlepels suiker, scheut rode wijn, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Salade zoete witlof met spek en appelstroop

Heerlijke combi van stroop, spel en witlof

INGREDIENTEN

400 gr witlof , 100 gr zeeuws spek , 30 gr boter , 2 eetlepels Frutesse Maestrichter Fruitstroop , 1 eetlepel balsamico azijn , Zout, naar eigen smaak , 200 gram sla, naar eigen keuze, evt. tomaat, parmezaanse kaas en croutons ter garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amerikaanse muffins met stroop en pecannoten

Amerikaanse muffins, pure verwennerij! 

INGREDIENTEN

100 g pecannoten, 100 g zelfrijzend bakmeel, 25 g basterdsuiker, 1 ei, 1 dl melk, 3 el vloeibare boter, 3 el stoofperenstroop of rinse appelstroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Mueslirepen met stroop

Ga je weg met Pasen? Dit is heerlijk om mee te nemen en ook nog eens zo gepiept!  

INGREDIENTEN

120 gram plantaardige margarine, 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop, 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Haastournedos Met Appel

Frisse saus bij de stevige wildsmaak

INGREDIENTEN

2 haastournedos of rugfilets, 1 goudreinet, 3 eetl. frutesse appel-kaneel siroop of appelstroop met kaneel en vanillesuiker, citroensap,boter, zout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Frisse oliebollen met appel en stroop

Zelf oliebollen bakken is erg leuk om te doen en super lekker! Deze goed gevulde oliebollen zijn perfect van smaak. 

INGREDIENTEN

2 Goudrenetten, geschild, 75 gr Rozijnen, 500 gr Bloem, 7 gr Zakje gedroogde gist, 500 ml Lauwwarme melk, 100 ml Rinse appelstroop van Frutesse

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.

Salade met ham, vijgen en een dressing van appelstroop

Wij hebben dit recept online gevonden en vervolgens zelf geprobeerd.

INGREDIENTEN

250 gram gemengde sla naar keuze | 150 gram dungesneden ham naar keuze, bijv. serrano-ham | 30 gram walnoten | 1 rode ui in halve ringen 1 appel bijv. Elstar, geschild en in kleine reepjes | 8 gedroogde vijgen | 50 gram rinse appelstroop van Frutesse | 50 ml rode port | 50 ml notenolie | 1 eetlepel Balsamico azijn | peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top