- Eigen recept
Pasta met gerookte zalm met zongedroogde tomaatjes
Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.
375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas zongedroogde tomaatjes
Snijd de gerookte zalm en de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en fruit de knoflook 30 sec, op laag vuur. Voeg slagroom, bieslook, mosterdpoeder en zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enigszins inkoken. Voeg de zalm en citroensap toe en meng goed. Laat het geheel langzaan warm worden. Kook ondertussen de fettuccine in een grote pan kokend water met zout al dente. Laat de pasta goed uitlekken en doe hem terug in de pan. Schep de saus door de hete pasta. Serveer direct en bestrooi met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en bieslook.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-02-2006Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.
De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....
600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kruidige WAANZINNIGE gehakttaart met veel kruiden
EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP
12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2006Frans Hoofdgerecht30-60 min.
De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)
Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-03-2007Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel
Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!
- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Visschotel a la Ine.
Heerlijk en slank !
4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2008Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Roti met kip, aardappelen, kousenband en ei
Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker!
Voor de roti: 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 150 gr. gele spliterwten, 1 eetl. gemalen komijnzaad, 2 tn. uitgeknepen knoflook, 100 ml. olie, zout en peper., voor de rotimix: 350 ml (= ong. 2 kopjes) water, 2 tn. uitgeknepen knoflook (te vervangen door een theel. uienpoeder), een fijngesneden kleine ui, een half rood pepertje of 1 gedroogd pepertje, 2 eetl. olie, 2 eetl. kerrie (dit luistert nauw, het moet speciale Surinaamse zijn, ik gebruik 'Nandan Massala'), 1 theel. vetsin, 2 bouillonblokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 6 middelgrote geschilde aardappelen, 1 dubbele kipfilet in blokjes, 3 hardgekookte eieren, 250 gr. kousenband of dunne spercieboontjes in kleine stukjes gesneden of geknipt.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-03-2003Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Risotto met Paddestoelen
De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!
- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2003Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Risotto met geitenkaas, gerookte zalm en spinazie
Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept
400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-08-2004Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pompoensoep met geroosterde knoflook
Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.
INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2007Nederlands Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
limoenrisotto met knoflook garnalen
Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!
50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2009Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Chili con carne
Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept.
600 g rundergehakt, 2 uien, fijn, rode chilipeper met zaden, fijn, 3 tenen knoflook fijn, 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes, 450 g bliktomaten, in stukjes, 40 g tomatenpuree, 1 e suiker, 1/2 t cayenne, 1 t chilipoeder, 1 vol t paprikapoeder, 1 vol t komijnpoeder, 1+1/2 t zout, 1 laurierblad, gescheurd, hand vol fijn peterselie of dille, 3 e olijfolie, 800 g gaar bruine bonen (of een mengsel van verschillende gedroogde bonen)
- Mexicaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2005Mexicaans30-60 min.
Pasta Met Zalmroomsaus
Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas
250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-09-1998Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gehakttajine met tomaat/paprika
Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.
Voor het gehakt:, 500 gram rundergehakt;, 1 ui, zeer fijngehakt, 8 takjes platte peterselie, fijngehakt;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 mespuntje kaneelpoeder;, 2 eetlepels paneermeel;, zout naar smaak., , Voor de saus;, 1 fijngesneden ui;, 8 takjes fijngehakte verse koriander;, 2 fijngehakte tomaten;, 1 grote groene paprika in zeer kleine stukjes gesneden;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 1/2 koffielepel zwarte peper;, 1 1/2 koffielepel gemberpoeder;, mespuntje saffraanpoeder;, zout naar smaak., ,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-2008Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Turkse pizza (lekker snel)
Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande
2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 300 gr. rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes 400 gr, 1 theel. paprikapoeder, 8 wrapstortillas;s, 1 krop ijsbergsla in reepjes, 1 komkommer, in plakjes, 250 ml. knoflooksaus,
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-09-2006Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit
Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!!
Lange vingers (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de schaal), 500 gram aardbeien, 1/2 literblik perziken op sap, sap van 1 sinaasappel, mespunt zout, eventueel scheutje likeur, 6 eetlepels advocaat, pedersuiker naar smaak, 250 gram mascarpone, 200 gram magere kwark, 3 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels amandelschaafsel
- Internationaal Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-03-2009Internationaal Nagerecht20-30 min.
Kipfilet met mango in een pittige roomsaus
Het recept van deze heerlijke kip met mango vond ik in een Duits tijdschrift. Ik heb het iets aangepast en er bleef een verrukkelijk gerecht over dat we zeker vaker zullen eten. Echt een succes! Mijn man houdt niet van fruit in de warme maaltijd maar dit vond ook hij heel erg lekker.
2 uien - 1 teentje knoflook - 1 rode Spaanse, peper - 1 rijpe mango - 400 gram kipfilet - 1 eetlepel olie - 2 theepels kerriepoeder - 1/4 liter slagroom - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - 3 eetlepels mango chutney (Pataks bij AH) - cayennepeper - zout - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel gehakte bieslook
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2005Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Een varkenshaas vol verrassingen
Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven."
Varkenshaas (1 voor 2 personen), VOOR VULLING:, ongekruid varkensgehakt, zout, peper, gedroogde oregano, tijm (weinig), knoflook, fijn, zongedroogde tomaten uit olie, fijn, zwarte olijven, fijn, kleine blokjes mozzarella, balsamicoazijn, ontbijtspek of bacon, aluminiumfolie, 3 e olijfolie, 1. Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen., 2. Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door., 3. Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas., 4. Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon., 5. Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen), 6. Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn), 7. Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2012Afrikaans Hoofdgerecht30-60 min.
sateh van varkenshaas of kipfilet
Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk!
- 800 gram varkenshaas of kipfilet, - 1 teen knoflook, - 1 duimkootje verse gember, - 1 dl. ketjap manis, - 1 dl. (archaide- of mais-) olie, - 2 eetl. bruine suiker, - sap van een halve citroen, - 1 theelepel peper, - 2 theelepels zout, - 12 satehprikkers, voor de saus, - 1 ui, - 1 eetlepel olie, - 2 theelepels sambal, - 4 flinke eetlepels pindakaas, - ca. 1 dl. water (of kokosmelk), ,
- Indonesisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-07-2006Indonesisch10-20 min.
- Eigen recept
Overheerlijke, super gezonde, STOOFPOT
Dit recept is van de slager. Het is wel wat veel voorbereidend werk (maar als je een keukenmachine hebt gaat het sneller), maar het is werkelijk een perfect recept. alles klopt en het is gewoon smullen. Ik heb het zondag gemaakt en bij ons waren er alleen maar complimenten. En het heerlijke aan dit recept: je kunt er alles bij eten. aardappels- rijst - pasta, wat je maar lekker vindt. ik heb er gekookte aardappels bij gedaan.
600 gr. magere varkenslappen, in blokjes; 100 gram chorizo, in hele kleine blokjes; zout en peper; 1 El. bloem; 2 El. (olijf)olie; 2 uien, fijn gesnipperd; 2 teentjes knoflook, fijn gehakt; 500 gr. niet te grote trostomaten, in kleine stukjes (ik heb die van de aldi genomen en die waren perfect); mespuntje safraandraadjes; 100 ml (1 dl) droge sherry of droge witte wijn; 2 rode paprika`s, in smalle reepjes; 250 - 300 ml. kippenbouillon van 1 kipbouillontablet.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2008Nederlands30-60 min.
Champignons gebakken in veel knoflook en kruiden
Lekker voorgerechtje, gereserveerd in leuke kleine bakjes met wat knapperige stukjes brood eventueel
450 gr Champignons 5 el Spaanse olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt scheutje vers citroensap zout en peper 4 el fijngehakte verse bladpeterselie knapperig brood om er bij ter serveren., ,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2006Frans Voorgerecht20-30 min.
rode linzensoep
Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!
Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2007Turks30-60 min.
- Eigen recept
Vis met ketjap in aluminiumfolie
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.
1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2009Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Thaise pompoensoep
Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel. Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen. Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder. Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.
1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 4 sjalotjes, 2 kleine rode pepertjes, 1 el citroengras (Conimex), 500 ml kippenbouillon, 500 g flespompoen, 1 aardappel, 1 blikje kokosmelk, 1 el verse basilicum
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2008Thais20-30 min.
- Eigen recept
Variatie op nasi van de chinees
Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees
VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-2008Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Boeuf Stroganoff
Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2005Hoofdgerecht10-20 min.
DE sate-saus van mijn moeder
Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!
- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-11-2004Indonesisch20-30 min.
Chocolate fudge
Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat!
1 blikje gecondenseerde melk van friese vlag (te vinden bij de kokosmelk) 2 eetlepels boter, 350 gram pure chocolade, vulling naar keuze. Nootjes, gedroogd fruit of iets dergelijks.
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2010Amerikaans10-20 min.
- Eigen recept
Klassieke Franse Boeuf bourguignon in wijn/cognacsaus
Boeuf Bourguignon was vroeger gewone dagelijkse boerenkost, maar ondertussen is het pure haute cuisine. Dit stoofgerecht wordt wereldwijd veel gegeten en wordt erg goed gewaardeerd. Deze is wel heel lekker, maar dat komt door de saus. Ik doe net even wat meer zodat het nog lekkerder wordt. Wel is van belang dat je goede wijn gebruikt zoals bijvoorbeeld Merlot, rode Macon of een Bourgogne. Dit is krachtige rode wijn en geeft dus veel smaak af en dat is bij dit stoofgerecht nou net de bedoeling. De cognac geeft de saus een extra lekkere twist. Probeer zelf maar en dan praten we wel verder.
1 kg magere riblappen, in blokken, 250 gr. zilveruitjes, 4 teentjes knoflook, fijn, 250 gr. gerookte magere spekreepjes, 1 grote winterwortel in stukken, 400 gr champignons in plakjes, 4 stengels bleekselderij in partjes, Bosje peterselie (gesnipperd), 3 el bloem, 4 dl rode wijn (zie boven), 2 flinke scheuten cognac, 4 dl runderbouillon, 2 takjes verse tijm, 3 laurierblaadjes, 50 gr roomboter, Zeezout, Zwarte peper uit je molen
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2012Frans> 120 min.
Risotto Met Kip En Broccoli
Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.
250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang
Dit keer zonder zakjes of pakjes
1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-2005Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
Mascarponetoetje met vers fruit
2 el amandelschaafsel, 1 bak vers fruitmix à 300 g (C1000), 1 bakje mascarpone à 250 g, 2 dl halfvolle vanilleyoghurt, 1 zakje vanillesuiker, 2 meergranenkoekjes, verkruimeld,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2007Nagerecht10-20 min.
Bloemkool masala (Surinaamse bloemkool)
1 bloemkool, 0,5 ui, gesnipperd, 2 tl tomatenpuree, 1 el kerrie, zout, 1 teen verse knoflook, geperst, 400 ml heet water, olijfolie, 0,5 fijngesneden vers pepertje
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2009Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spaans stoofvlees
Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda
4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-10-2014Hoofdgerecht> 120 min.
Caprese ovenpasta met kip
Dit recept heb ik gekregen van mijn schoondochter en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor want het is werkelijk zaaaalig!
Wat heb je nodig? (4 personen), , 2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-06-2015Italiaans30-60 min.
- Eigen recept
Slanke kwarktaart van sonja bakker
? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2005Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Risotto met tonijn en portabella
Echte risotto, heerlijk smeuiig..
1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-04-2010Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
ovenschotel met champignons en spinazie
Als je je aan het recept houdt kost het je slechts 200 calorieen!!!
1 ui, 2 knoflookteentjes, 100 gr. champignons, 4 kerstomaten, 200 gr. spinazie (vers of diepvries), 2 el geraspte kaas, 1 snuifje nootmuskaat, peper en zout
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2000Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Heerlijke romige bospaddenstoelensoep (herfst soep)
Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !
75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-09-2012Frans20-30 min.
- Eigen recept
Vis ovenschotel met feta
Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.
1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-05-2006Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
pannenkoektaart geleroom, slagroom, vers fruit
Pannekoektaart met geleroom, slagroom, aardbeien, en vers fruit. Hier maak je je kinderen of vrienden helemaal gek mee!!!!
Pannenkoeken (liefst kant&klaar super), geleroom, slagroom, aardbeien, aardbeiensaus, poedersuier, vers fruit
- Nederlands Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2010Nederlands Nagerecht0-10 min.
-
Fruit
van RosaLady , 117 recepten, 0 volgers
-
Fruit (vooral recepten met vers fruit)
van grazer , 36 recepten, 0 volgers
-
Verwerken van fruit en groenten uit eigen tuin
van nheerkens , 33 recepten, 0 volgers
-
Groente/Fruitgerechten
van Christel1976 , 24 recepten, 3 volgers
-
Weckfruitkookboek
van elinehaveman , 20 recepten, 0 volgers
-
Kaas & Fruit
van zizypha , 11 recepten, 0 volgers
-
Fruit favorieten
van herman_hietbrink , 7 recepten, 0 volgers
-
fruit
van Juanita2 , 6 recepten, 0 volgers
-
fruit
van CatelijneE , 5 recepten, 0 volgers
-
nagerecht fruit
van pascha19 , 4 recepten, 0 volgers
-
de aziatische keuken lekker en veelzijdig
van Fressnapf , 169 recepten, 0 volgers
-
chutneys
van RobQuebec , 15 recepten, 0 volgers
-
healthyfood
van Ruthesmee , 3 recepten, 0 volgers
-
wintersegerechten
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
veggies
van veggies , 248 recepten, 0 volgers
-
Exoten
van roxy-floxsy , 47 recepten, 0 volgers
-
lekkere salades
van lekkere_salades , 320 recepten, 0 volgers
-
ananas
van professoroud , 39 recepten, 0 volgers
-
pannenkoeken
van sonjatestpagina , 57 recepten, 0 volgers
-
sapjes
van grietm , 5 recepten, 0 volgers