1. Home
  2. Recepten
  3. Frituur

Frituur recepten (3.571)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN: 200 g bloem 50 g maïzena 1 ei 1 mespunt zout 400 ml water olie om in te bakken BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN: 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom. 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe. 3. Roer alles tot een glad beslag. 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe. 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad. 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie. 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in. 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden) 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is. 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren. 11. Laat loempia vellen afkoelen. INGREDIËNTEN VOOR OMELET: 3-4 eieren 45 ml melk zout peper olie BEREIDING VAN OMELET: 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik. 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden. INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET: een stuk van 150 g kipfilet kippebouillon BEREIDING VAN KIPFILET: 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht. 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

Bereidingswijze

INGREDIËNTEN VOOR VULLING VAN LOEMPIA: plakjes achterham gesneden zo groot als loempia`s worden. 75 g hamlappen in kleine blokjes gesneden. 1 ui, fijn 100 g prei in halve dunne ringen gesneden 100 g witte kool in smalle reepjes gesneden 75 g wortel in smalle reepjes gesneden 75 g taugé 2 teentjes knoflook, fijn 2 e ketjap manis 2 t sambal oelek of sambal tjampoer 1/4 t ve-tsin 3 e olie om in te bakken BEREIDING VAN LOEMPIA VULLING: 1. Bak hamlappen blokjes in een wok tot ze begin kleuren. 2. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak glazig. 3. Voeg kool en wortel erbij en roerbak even door. 4. Voeg ketjap, sambal en ve-tsin erbij. 5. Erna voeg jij de prei erbij en bak verder voor twee minuten en op`t laaste moment bak je nog even de taugé mee voor één minuut. 6. Laat de vulling afkoelen. MAKEN VAN LOEMPIA`S: 1. Spreid de loempiavellen uit met de gebakken kant naar boven. 2. Verdeel de vulling over velletjes.(niet te veel) 3. Doe op elk vulling een plakje kipfilet en daarop een plakje omelet en daarop weer een plakje achterham. 4. Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met een stevige pasta door water en bloem te vermeng. 5. Frituur loempia`s in wok of frituurpan tot goudbruin, gaar en door en door warm. (begin met de naad-kant te bakken dat de loempia goed dicht bak)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Frituur Van Zeebanket

Frituur van zeebanket een snel en makkelijk recept.

INGREDIENTEN

150 gram bloem. 3 dl water 3 eetlepels sla olie en wat zout.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ijs uit de frituur

INGREDIENTEN

1 liter slagroomijs, 75 gram paneermeel, 300 gram gepelde hazelnoten, fijngemalen, 2 theelepels kaneelpoeder, 4-6 eetlepels bloem, 4 eiwitten (losgeklopt), olie om te frituren, poedersuiker, appelchips, 8 glaasjes appelcider,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

camembert in de frituur

INGREDIENTEN

4 stukjes camembert van ongeveer 120 gram, 40 gr.meel,2 dl.melk,2 eieren,60 gr.paneermeel en frituurolie., Voor de cumberlandsaus:4 eetl.aalbessengelei, 1 eetl.scherpe mosterd,1 eetl.zachte mosterd, 1 theel.geraspte citroenschil,4 druppels, angostura en 1 ui.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kaassoesjes Uit De Frituur

Van het deeg kun je er ? 15 bereiden

INGREDIENTEN

60 gr boter, zout, 125 gr loem, 4 eieren, 100 gr bacon, 200 gr grofgeraspte jonge kaas, 2 tl bakpoeder, olie om te frituren

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  •  
  •  30-60 min.

Schelvis in frituur

INGREDIENTEN

800 g schelvisfilet, 1 citroen, 50 g bloem (tarwebloem), 1 dl melk (halfvol), 1 ei, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wijn-Kaasbollen uit de frituur

Een erg apart bijgerecht, dat best te genieten is !

INGREDIENTEN

-1 kg aardappelen, -zout en witte peper; nootmuskaat, -peterselie, -2 eieren, -75 g geraspte kaas, -1 glas beaujolais, -1 potje zure room, -het wit van 1 of 2 eieren, -paneermeel, -olie om te frituren

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Schelvis in frituur

INGREDIENTEN

, , , 800 g schelvisfilet, , 1 citroen, , 50 g bloem (tarwebloem), , 1 dl melk (halfvol), , 1 ei, , peper, , zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

krokante verrassingen uit de frituur

Leuk ter afwisseling van de traditionele appelflappen en oliebollen tijdens oud en nieuw

INGREDIENTEN

Basisbeslag, , -150 g bloem, -11/2 dl bier, -1 klein ei, -1 el slaolie., , Zeef de bloem met het zout boven een kom.Voeg het bier toe en roer tot een glad beslag.Voeg het ei en de slaolie toe.klop het beslag nog 1 min. Goed door.Het beslag heeft de goede dikte als het aan de bolle kant van de lepel blijft kleven en er langzaam afloopt.Indien te dun :voeg nog wat bleom toe.Indien te dik :voeg nog wat bier toe., , , Variaties op het basisbeslag door het toevoegen van:, , -2 el fijngehakte peterselie,kervel of basilicum, -1 el grove mosterd, -scheutje sojasaus, -1 tl kerriepoeder

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde witlofpakketjes uit de frituur

De bekende bereidingen van witlof, bijvoorbeeld in een salade en als ovenschotel, heeft iedereen wel eens geprobeerd. Toch kun je veel meer doen met witlof, bijvoorbeeld paneren en frituren! Heerlijk, probeer het eens!

INGREDIENTEN

12-15 struikjes witlof1-2 el boterzout en peperVOOR DE VULLING:150 gram rauwe ham150 gram gekookte ham150 gram feta15 groene olijvenzout en peper1-2 tl fijngesneden oreganoVOOR HET FRITUREN:frituurolie100 gram gedroogd broodkruimzout en peper2 tl gedroogde oregano2 eierdooiers, losgekloptVOOR DE SAUS1 pot geroosterde paprika's (inhoud ca 370 gram)100-125 ml slagroomzout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Champignonhoeden met kaas in de frituur

Heerlijk borrelhapje

INGREDIENTEN

-800 g grote champignons, -zout en sap 1 citroen, VOOR HET PANEREN:, -150 g kaas (geraspte gruyere), -5 eieren, -50 g broodkruim, -4 eetlepels bloem

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

de enige echte falafel!

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol

INGREDIENTEN

1 kg kikkererwten, , 2 uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 bosje peterselie, grof gehakt (een groot bosje!), 1 bosje koriander, grof gehakt, 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden, 3 eetlepels kurkuma, 3 eetlepels komijnpoeder, 2 eetlepels korianderzaad, 1½ theelepel bakpoeder, , olie om te frituren,

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2011
  • Arabisch
  •  20-30 min.

De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Kaas In Frituur Op Z'N Maaseiks

Een lekker voorgerecht voor wie van kaas houd

INGREDIENTEN

-300 gr harde Belgische kaas-150 gr bloem-1 opgeklopt eiwit-1/2 dl perensiroop-1 flesje wit bier-peper en zout-

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Churros

Deze gefrituurde deegrepen worden in Spanje als ontbijt gegeten. Basisrecept en twee varianten: een zoete en een hartige.

INGREDIENTEN

Basisdeeg:, 2.25 dl. water, 45 g. boter, snufje zout, 120 gr. bloem, 60 gr./6 el. maismeel, 2 eieren, olie om te frituren, , voor zoete churros:, 60 gr./4 el. suiker, 1 el. cacaopoeder, 1 tl. kaneel, poedersuiker naar keuze, , voor hartige churros:, 2 el. fijngeraspte kaas, 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad en fijngehakt, parmezaanse kaas naar keuze

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Vietnamese loempia's

Deze loempia's zijn niet te onderscheiden van die uit de kraam

INGREDIENTEN

1 pak loempiavellen (a 40 stuks, toko), 2 dubbele kipfilets, 2 winterwortelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 pak (250 gram) laksa (rijstvermecelli, toko), 2 a 3 bouillonblokjes, kip, twee eetlepels verse, gehakte selderij, 1 ei, 1 theelepel vetsin, suiker, zout, azijn, olie om in te frituren

  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Patates frites (patat, friet)

Dit is mijn manier om goede patat te bakken. Ongetwijfeld zijn er andere. Misschien/waarschijnlijk zelfs betere. Wel heb ik het door de jaren heen aardig geperfectioneerd. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Aardappelen:Goede patataardappelen zijn er niet zoveel (de patatindustrie krijgt speciale rassen aangeleverd die niet "rechtenvrij" zijn en daarom niet gewoon verkrijgbaar). Bintje is zondermeer goed, doch wordt helaas steeds moeilijker verkrijgbaar gezien zijn reputatie als "gifpieper" (niet omdat er gif in zit maar omdat er zoveel gif nodig is bij het telen). Indien niet verkrijgbaar kan, met wisselend succes, als alternatief een Super- of een Jumbo-aardappel gebruikt worden. Mijn buurtgroentenman (die ook aan de horeca levert) verkoopt zgn. Bonken, zeer grote aardappelen die uitstekend geschikt zijn. Ga anders voor licht-kruimige aardappelen.Olie/Vet:Geen twijfel mogelijk, het moet arachide-olie (= pindaolie) zijn. Deze heeft van de gangbare spijsolie-soorten de hoogste verbrandingsgraad en kan probleemloos 180°C aan (dus ook geen aankoeken van verbrande olie). Vetten en geharde olie hebben voor het cholestorol-gehalte in ons bloed (te) ongunstige vetsamenstellingen. Overigens zweren de Belgen nog altijd bij ossewit, wat zeker smakelijke patat oplevert alhoewel de smaak van dit vet wel blijft "hangen".

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Champignons In Bierbeslag

INGREDIENTEN

- 250 gr. champignons, - 1,5 dl. bier, - zout, - 125 gr. bloem, - 1 eetl. zonnebloemolie, - 2 eieren, voor de saus:, - 2 tn. knoflook, - witte saus, uit pakje of zelfgemaakt, - verse tuinkruiden,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Krokante kip met ananas-chilisaus

INGREDIENTEN

250 g kippendij (ontveld) of kipfilet, 1 groene paprika, 1 ui, 1 komkommer (optioneel), 100 g ananas (blikje), 10 stuks gedroogde chili, 3 tenen knoflook, 2 tl olie, 1 pakje MeiAsia Ananas-Chili woksaus, 50 g bloem, 25 g maïzena, 100 ml water, ½ tl zout, 300 ml plantaardige olie,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ku lo yuk

Echt een van mijn lekkerste recepten en altijd een succes.... een recept voor alle frituur liefhebbers. Kan ook als vegetarische recept gemaakt worden en dan met fruit zoals appels bananen enz. i.p.v. vlees. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BESLAG:, 500 g mager varkensvlees in stukjes of fruit, 75 g zelfrijzend bakmeel, 1/4 t zout, 1 t knoflook poeder, 100 ml melk, , VOOR SAUS:, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 6 e tomatenpuree, 2+1/2 t gemberpoeder, 1 blik ananas in stukjes(met vocht)(565 g), 200 ml water, 2 potjes atjar tjampoer met vocht (2 x 335 g) (of zelfgemaakte atjar tjampoer), 3 e ketjap benteng manis, 2 t fijngesneden stemgember, 100 ml water, 3 volle t bruine basterdsuiker, maizena

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2005
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Thaise kokoscurry

Een pikant gerecht met groene of rode curry, je kan het met vis, kip, scampi,tofu of andere dingen serveren

INGREDIENTEN

Voor de curry: 1 blik kokosmelk, groene of rode currypasta, een sjalotje, paprika, baby-maiskolfjes, ev.nog andere groenten. Vis(witte, stevige), tofu, scampi, kip(filet), Thaische rijst, Vissaus, verse koriander

  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sigara boregi

INGREDIENTEN

5 vellen filobladerdeeg (diepvries), 1 ei, 200 g fetakaas, 2 eetlepels verse munt, fijngesneden (of 1 tl gedroogde munt), 2 eetlepels vloeibare honing, olie om te frituren

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Turks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastinaakcrèmesoep met pastinaakchips

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt.

INGREDIENTEN

600 gr pastinaak voor de soep +, 1 à 2 extra om chips van te maken, 1 fijngesnipperde sjalot, 20 gram boter, 100 ml witte wijn (moelleux), 1 laurierblad, 1 takje tijm, 2 blokjes kippenbouillon, 125 ml slagroom, zout en peper, nootmuskaat, , voor de chips zeezout en eventueel wat japanse peper of chilipoeder

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bitterballen

Kan je heerlijk van te voren maken en invriezen tot gebruik

INGREDIENTEN

250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees 75 gr boter 100 gr bloem 2 eierdooiers 1 dl room 3 tl selderijzout 5 dl vleesbouillon cayennepeper, nootmuskaat paneermeel4 gr gelatine

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Nacho`s ~ zelf gemaakt

Zelf nacho`s maken is niet moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Eerst maak je zelf tortilla`s, die snijd je op in stukken en vervolgens frituur je ze een ongeveer halve minuut. Erg leuk om te doen en ontzettend lekker! Het recept is voor 12 tortilla`s. Uit elke tortilla kun je ongeveer 8 nacho`s halen. Dit recept is dus voor een flinke berg nacho`s. Drie tortilla`s maken genoeg nacho`s voor 2 personen.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 250 ml hand-warm water, 40 g zachte boter, 1 tl zout, zonnebloemolie om te frituren,

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aziatisch Zoetzure Kip (basis recept)

Deze zoetzure kip kennen we allemaal of hebben we al een keer gemaakt. Hier nog even op een rijtje hoe dat gaat.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, in plakjes, 100 g achterham, in blokjes, 3 ananas ringen, in stukjes (met sap), 1/2 groene paprika, in stukjes, 1/2 rode paprika, in stukjes, 1/2+1 rode peper, fijn, 2 lente-ui, in dunne ringen, 1 teentje knoflook, fijn, , beslag, 1 ei, geklutst, maïzena, olie voor frituren, , marinade, 10 g maïzena, 1/4 blokje kippenbouillonpoeder, 1/2 t zout, 1 t rijstwijn, , zoetzure saus, 2 t witte rijstazijn, 1+1/2 e tomatenketchup, 35 g suiker (zoetzuur bepaal je door meer of minder suiker te gebruiken), 3 g zout, 1/4 t witte peper

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kaaskroketten van het huis

Niets lekkerder als huisgemaakte kaaskroketten ! Dit recept is van Maria, de moeder van de sterrenchef van "de schone van Boskoop" te Boechout !

INGREDIENTEN

-125g boter, -150g bloem, -5 eieren, -circa 0,75 l (verse) melk, -100g parmezaan, -100g gruyère, -100g emmentaler, -100g gemalen Hollandse kaas, -paneermeel

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Belgisch
  •  20-30 min.

kleine chinese loempia's (48stuks)

INGREDIENTEN

Loempiavellen, 3grote champignons, 50gr wortel, 100gr wittekool, 100gr tauge, 1sjalotje, 75gr gekookte ham, 75gr kipfilet, 75gr hamlap, zonnebloemolie, 1theel.suiker, 1theel.sojasaus, 1theel. medium dry sherry, enkele druppels sesamolie, 1/2theel.maizena, papje van 1eetl.maizena en 2 eetl.water, 1eiwit, ketjap-sambal, zout-peper-paprikapoeder.

  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Chinees
  •  30-60 min.

Kaas-champignonkroketjes

Ik dacht altijd dat kroketten maken heel moeilijk is, maar met deze roux als basis is het een fluitje van een cent. In principe kun je er alles door doen wat je wil, dit is maar een (heel lekkere) suggestie. Je kunt ook 4-formaggi kroketjes (gesraspte kaas, Danish Blue, mozzarella en brie) maken, garnalenkroketjes en/ of venkel, prei, of wat dan ook door de roux roeren en je hebt weer een nieuw type kroket uitgevonden.

INGREDIENTEN

Voor de roux:, 70 gram boter, fijngesnipperd sjalotje, 95 gram bloem, 150 ml groentebouillon, 100 ml room, peper en zout, doosje kastanje champignons, zakje geraspte oude kaas, 1 eidooier, 1 eetlepel gehakte peterselie (of bieslook), knoflook(poeder), zout, peper, nootmuskaat, , Om te paneren:, handje bloem, 2 á 3 geklutste eieren (waarvan 1 zonder dooier, want die heb je voor de roux gebruikt), handje paneermeel

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bara's

Gefrituurde Surinaamse koeken

INGREDIENTEN

Olie om te frituren, zelfrijzend bakmeel, zout, knoflook, djinten, massala, 1 pak barramix, evt. surinaamse peper, zonnebloemolie (voor de chutney), bakpoeder, 1 pak diepvriesspinazie (deelblokjes), 2 vleestomaten, 1/2 rood pepertje, handvol peterselie, 1/2 groen pepertje, 1 limoen.

  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-1998
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

NONNEVOTTE(1)

Carnavalsrecept

INGREDIENTEN

500 gr bloem*zout*40 gr witte basterdsuiker*25 gr gist*1/4 l melk*125 gr boter*frituur*suiker

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  •  
  •  0-10 min.

ORANGE FLAVORED CHICKEN

=14pxOrange Flavored Chicken.  Dat zijn stukjes kip die eerst zijn gefrituurd in een meeljasje en dan worden voorzien van een heerlijke coating van een licht pikante, zoetzure saus met sinaasappelsmaak.  Lekker met wat gekookte rijst en€. nee, gewoon lekker met wat gekookte rijst. Je hoeft er verder niets bij te eten!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, gesneden in blokjes van ca. 3 cm. 350 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, losgeklopt. Olie voor frituren. Saus:200 ml water 100 ml jus d'orange (sap van 1 sinaasappel)  50 ml rijst rijstazijn. 2 eetl. sojasaus100 gr bruine suiker 1/4 theelepel. sinaasappelschil 1/2 theel. gember, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehakt1 eetl. chili knoflooksaus2 eetl. maïszetmeel 1 eetl. water Optioneel:1 eetl. gedroogde Chinese pepers, kort in olie aanbakken 1 lente-ui, in stukjes van 1 cm gesneden

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus  

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 4 hard gekookte eieren, - zonnebloemolie om in te frituren, - basis tomatensaus (zie recept), - zout, - 1 ½ bol mozzarella, - geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano), - oregano, - basilicum om te garneren.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Paddestoelespresso

Koffie in de soep en de soep in een espressokopje. Een ongewoon lekker amusesoepje!

INGREDIENTEN

250 g gemengde paddestoelen, 1 sjalot, 1 el boter, 5 dl koksroom, 1 dl kalfsfond, 1 kopje espresso (ca. 5 el), 1/2 bouillonblokje (funghi porcini van Star), peper, Eventueel: 1 prei, olie

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gebakken brie met frambozendressing

INGREDIENTEN

2 punt brie van 225 g, 60 g paneermeel, 4 eiwitten, frituurolie, 60 g bloem, 200 g frambozen, 100 g suiker, 16 plukjes munt,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pikante uienringen

Heerlijke pikante uienringen, lekker als bijgerecht. Een favoriet van ons!Kan bij heel veel gerechten.

INGREDIENTEN

1-2 uien, 1 eierdooier., 2½ eetlepel bloem, 2½ eetlepel maizena (of 5 eetlepels zelfrijzend bakmeel)., 1 kopje water., 1 tl paprikapoeder., ½ theelepel cayennepeper, olie om in te frituren.

  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zelf frikandellen maken

Erg lekker ! Zorg wel dat je er stevige rolletjes van maakt.

INGREDIENTEN

500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen, 1 tl zout, beetje citroenpeper, beetje piment, beetje nootmuskaat, beetje uienpoeder, 70 ml slagroom.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus

Vis is niet alleen lekker, maar is ook super gezond voedsel. Hier heb ik een lekker visrecept met een heerlijk pittig sausje. Het resultaat is te vergelijken met knapperige kibbeling die is overgoten met dat lekkere sausje. Gebruik wel stevige witvis uit de zee want anders valt het uit elkaar in de pan en dat willen we niet. Voor echte visliefhebbers en de mensen die van pit houden (dat zijn er genoeg) is dit een leuk recept.

INGREDIENTEN

De vis, , 800 gr kabeljauwfilets, schelvis of koolvis mag ook, 1 kopje bloem, 3 eieren, 2 kopjes paneermeel, 2 el halfvolle melk, ¾ t zeezout, Olie om in te frituren (plantaardig), 2 t paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder, , De pepersaus, , 1 el boter, 1 el olie, 2 el bloem, ¾ t zwarte peper, 150 ml kippenbouillon, 1 t paprikapoeder, 1 el chillisaus, 2 el lenteuitjes/bosuitjes (gesnipperd), Zeezout

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2013
  • Vis
  •  20-30 min.

Falafel

INGREDIENTEN

300 gram kikkererwten -, - 8 bosuitjes, - 1 teentje knoflook, - 2 eetlepels bloem, - 1 theelepel bakpoeder, - 1/2 eetlepel komijn, - 1 eetlepel korianderpoeder, - 1 theelepel chilipoeder, - 1/2 theelepel zout, - 1/2 bosje peterselie, - 1/2 bosje koriander, - sesamzaad, - frituurolie, - pitabrood of Turks brood, , , , , , , ,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.

Thaise loempia`s van de kookles in Thailand

Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand) Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen. Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling. Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht)

INGREDIENTEN

2 eetl. arachideolie, 4 teentjes knoflook (geplet en fijngesneden), 30 gr. wortel (in fijne reepjes), 6 shi-takes (in reepjes), 40 gr. kool (fijngesneden), 50 gr. tauge, 1/2 bakje tofu, 1 ei, 75 gr. glasnoedels (weken in warm water), 1 eetl. soja saus, 1/2 thl. zout, 1/2 thl. peper, 1 thl. suiker, loempiavellen (toko)

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste frituur recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top