1. Home
  2. Recepten
  3. Frisee

Frisee recepten (495)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Frisee met zalm

INGREDIENTEN

1 struik krulandijvie 2 lente-uitjes of sla-uitjes 2 eetlepels slakruiden 6 eetlepels koffieroom 2 eetlepels citroensap zout en peper 100 gram in dunne plakken gesneden gerookte zalm naar smaak olijven en kappertjes

Bereidingswijze

Maak de krulandijvie schoon en was de bladeren. Laat ze goed uitlekken of maak ze droog in een groentecentrifuge. Snijd of scheur de bladeren wat kleiner. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Doe ze in een grote kom met de slakruiden en giet de room erbij. Klop druppelsgewijs het citroensap erdoor en voeg zout en peper toe. Wentel de sla door deze dressing en verdeel ze over 4 borden. Snijde de zalm in dunne reepjes en leg deze op de frisee. U kunt de salade naar smaak garneren met bijvoorbeeld olijven, kappertjes, een schijfje citroen of een takje verse dille.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Stamppot Frisee Met Kaas En Nootjes

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, afkokers, 250 g frisee, 40 g boter, ? 1 1/2 dl melk, 100 g blanke hazelnoten, 100 g geraspte oude kaas,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Gerookte kalkoenfilet met frisee

In slechts 10 min. staat dit Italiaans getinte voorafje op tafel.

INGREDIENTEN

1 eetl. (balsamici)azijn, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. kappertjes, 1 eetl. Parmezaanse kaas, geraspt, 1 snufje zwarte peper, vers gemalen, 100 gr. frisee, 200 gr. gerookte kalkoenfilet, in plakjes

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-03-2019
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Frisee met Chaumes en druivendressing

INGREDIENTEN

1 zakje frisee (sla 150 g), ? 250 g chaumes-kaas, ? 1 portie druivendressing,

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Frisee Salade Met Biefstuk En Mosterdsaus

(Lente) frisse salade met malse biefstuk en lauwwarme mosterdsaus

INGREDIENTEN

4 el boter- 200 g biefstuk (aan een stuk)- 1 citroen- 3 el mayonaise- 2 el fijne mosterd- zout en peper- 1 avocado- 150 g frisee slamelange

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Salade van frisee en waterkers met uiendressing

Heerlijke salade met een warme uiendressing

INGREDIENTEN

-1 kleine krop frisee, -100 g waterkers, VOOR DE UIENDRESSING:, -2 uien (fijn gesnipperd), -1 teen knoflook (fijn gesnipperd), -30 g boter, -1 dl witte wijnazijn, -1 kruidnagel, -2 th lepel honing, -zout en peper, -10 sprietjes bieslook

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Frisee Salade Met Paddestoelen

Frisee-radicchiosalade met paddestoelen en eieren

INGREDIENTEN

2 eieren, 200 gr oesterzwammen en kastanjechampignons gemengd, 2 el citroensap,1 el witte wijn, 1 sjalotje,2 tomaten, 2 plakken achterham iets dikker gesneden, elk 100 gr frisee en radicchio, 4 el zure room,mespunt mosterd, zout, versgemalen zwarte peper, 1 el witte wijnazijn, 2 el geknipte bieslook

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Lauwwarme Frisee Salade Met Paddestoelen

Lauwwarme frisee-radichiosalade met paddestoelen en omeletruitjes

INGREDIENTEN

1 groot ei, 1/2 dl melk, zout, versgemalen zwarte peper, samen 100 gr oesterzwammen en kastanjechampignons, citroensap, 1 sjalotje,2 el kruidenboter, 1 tomaat, elk 100 gr frisee en raddichio, 4 el creme fraiche, mespunt mosterd, 1 tl witte wijnazijn, 2 el geknipte bieslook

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Salade van frisee met alfalfa

Pluk de gewassen frisee in stukjes, schep de alfalfa erdoor. Snijd de paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in blokjes. Meng deze door de frisee en alfalfa. Snijd het spek in reepjes en bak ze in een droge koekenpan knapperig. Laat het even uitlekken op keukenpapier en meng het lauwwarm door de groenten. Verwijder de korstjes van de boterhammen en snijd ze in blokjes. Bak deze blokjes in de kruidenboter rondom knapperig, leg ze even op keukenpapier en laat ze afkoelen. Maak een sausje van de olie, azijn en wat peper en zout. Meng deze voorzichtig door de salade. Bestrooi de salade met de broodblokjes en smullen maar!

INGREDIENTEN

1/2 krop lollo rosso, 1 bakje alfalfa, 100gr ontbijtspek, 2 witte boterhammen, 20gr kruidenboter, 1 ( gele), paprika, 3 el olie, 1 el azijn, peper, zout,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Langoustines met frisee en gemarineerde appel

Amuse

INGREDIENTEN

Saus: 1 dl. slagroom - 1/2 dl. runderbouillon - 1 mespunt kerriepoeder - 1 tl. suiker - peper - zout - 1 kleine appel, in reepjes gesneden, Langoustines: 4 gepelde langoustines of grote Chinese garnalen - 1 eiwit, losgeklopt - 50 gr. paneermeel, gemengd met 1 mespunt kerriepoeder en 1 el. fijngeknipte koriander - 1 dl. olijfolie - 4 stukjes friseesla

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste frisee recepten

Frisée sla met frisé zalmreepjes 2

Oops, ging iets mis! Nog maar een keer dan! Frisée sla met frisé zalmreepjes: Een leuke combinatie van twee naamgenoten!

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 4 personen:, 250 gr frisé zalmreepjes (kant en klaar geleverd bijvoorbeeld door meerdanvlees.nl), 200 gr (zelfgemaakt) mayonaise, 16 kleine zwarte olijven, 1 hart van een grote frisée sla, 4 eetlepels zalmcaviaar, verse dille (paar takjes), 3 citroenen, 4 eetlepels olijfolie, zout&peper

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

kipfilet met een frisse kerriesaus op een bedje van frisee s

Kipfilet met een frisse kerriesaus op een bedje van frisee sla

INGREDIENTEN

Kipfilet 200 gram (50gram pp), een beetje prei, flinke bos frisee sla (frisee is bitter een alternatief is een witlof blad per persoon), kerriepoeder, gembervocht of gemberschaafsel, peper en zout, een klein scheutje sherry, mayonayse (bij voorkeur zelfgemaakt, evt calve mayo heeft een zeer smakelijk alternatief)

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gemarineerde Garnalen Op Een Bedje Van Lollo Rosso En Frisee

Heerlijke in de limoen en knoflook gemarineerde grote garnalen, die vervolgens mooi roze zijn aangebakken in de wok.

INGREDIENTEN

Gekookte garnalen

  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Thais Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zalmbonbons

INGREDIENTEN

400 gram gerookte zalm, 1 bosje(s) bieslook, 175 gram luchtige roomkaas, 1 eetlepel(s) citroensap, 2 eetlepel(s) mierikswortelpuree, 50 gram crème fraîche, 0,5 krop sla (frisee) veldsla, olijfolie, balsamicoazijn, zout, versgemalen peper,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2009
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met verse Tonijn, sesamzaad en een wasabidressing

Een heerlijke moot verse tonijn, door sesamzaad gerold, even dichtgeschroeid en op verschillende soorten sla met een superlekkere Wasabi-dressing. Dit is echt hemels, dit moet je proberen!!!

INGREDIENTEN

- 400 gr tonijn van goede kwaliteit (staartstuk), - 4 el sesamzaadjes, - 1 el zout, - 1,5 el versgemalen peper, - 1 el olijfolie, , Voor de dressing:, - 1 el Wasabi (Japanse mosterd, tube), - 1 el rijstwijnazijn, - sap van een limoen, - 1 el (Japanse) sojasaus, - 0,5 el honing, - 1 sjalotje, fijngesneden, - 1 el sesamolie, - 1,75 dl extra vergine olijfolie, - zout en peper naar smaak, , Voor de salade:, - 250 gr gemengde sla (frisee, lollo rosso, rucola of een zakje van AH., - 1 bakje alfalfa, tuinkers of rucolakers, - 200 gr tomaten, in plakjes of cherrytomaatjes, - 1 rode ui, in dunne ringen, - 8 basilicumblaadjes, in reepjes

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Maaltijdsalade Met Kip, Meloen En Brie

Een overheerlijke frisse maaltijdsalade. Met de lente/zomerkriebels en een lekker glas wijn heb je een heerlijk Lentegerecht. Smullen maar!

INGREDIENTEN

1 zakje frisee sla, 2 stukken kipfilet, 1 halve (galia) meloen, een stuk brie, 4 trostomaten, citroensap, olijfolie, versgemalen peper, zout, boter en 1 teentje knoflook.

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade met gebakken appeltjes, blauwe kaas en walnoten

Deze salade heb ik tijdens onze laatste vakantie in Frankrijk bedacht. Het smaakte zo lekker, dat ik het recept wilde vastleggen op Smulweb.

INGREDIENTEN

Voor de salade: , 2 appels (liefst Elstar) - 2 eetlepels honing - 2 eetlepels roomboter - 150 gram blauwe kaas (liefs roquefort ) - 50 gram gepelde walnoten - wat frisee sla om te garneren., Voor de vinaigrette:, 1 eetlepel sherry-azijn of frambozenazijn - 3 eetlepels olie (liefst 1 eetlepel walnotenolie en 2 eetlepels zonnebloemolie) - peper, zout - 1 theelepel mosterd - 2 theelepels honing

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Toscaanse salade met gemarineerde kip en ontbijtspek

Een recept van topkok Jon Sistermans. Een heerlijk voorgerecht wat ik al vaak heb gemaakt. Lekker licht en niet moeilijk om te maken.

INGREDIENTEN

50 gram plakjes mager ontbijtspek - 1 el olijfolie - 1 kipfilet - 1/2 el citroensap - 2 el fijngesneden peterselie - 4 kleine pomodori tomaatjes in plakjes - 100 gram gemengde sla (bijv. veldsla en frisee sla) - 1 teentje knoflook (fijngehakt) - 12 zwarte olijven (ontpit) - 50 gr pecorino (Ital.kaas), Voor de croutons:, 2 sneetjes oud witbrood - 2 el gesmolten boter - 1 teentje knoflook (fijngehakt) - 30 gr geraspte oude kaas, Voor de dressing:, 1 dl goede olijfolie - 1/2 dl rode wijnazijn - zeezout en versgemalen peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Waldorfsalade van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

* 4 flinke handen slablaadjes zoals frisee, rucola of andijvie, * 2 handen pitloze druiven doormidden gesneden, * 3 middelgrote stengels bleekselderij schoongemaakt, * 2 handen walnoten in grove stukjes, * klein bosje bladpeterselie, * 1 rode appel, * 150 gr pittige wat zoute kaas (blauwe kaas), Voor de dressing:, * 1 theel mosterd, * 2 eetl witte wijnazijn, * naar smaak extra vierge olijfolie van goede kwaliteit, * 1 eetl yoghurt

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Falafel

Vegetarische snack uit het Midden-Oosten.

INGREDIENTEN

2 blikken kikkererwten (a 400 gram), 3/4 zakje peterselie ( 30 g), 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels bloem, 2 theelepels bakpoeder, 2 theelepels gemalen komijn (djinten), mespunt chilipoeder, 1 eetlepel citroensap, Zout, 1 doosje kerstomaatjes, 1 kleine ui, ca. 10 cm komkommer, 6 shoarmabroodjes, 1/4 zakje gemengde frisee sla, , ,

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Sesam-tonijnsalade met wasabi dressing

Recept van Amy Weldon, in haar restaurant wordt deze salade vaak besteld.

INGREDIENTEN

300 g tonijn van goede kwaliteit, 3 el sesamzaadjes, 1 el zout, 1,5 el versgemalen peper, 1 el olijfolie, Voor de wasabi-dressing:, 1 el wasabi, 1 el rijstwijnazijn, sap van 1 limoen, 1 el (Japanse) sojasaus, 1/2 el honing, 1 sjalotje, 1 el sesamolie, 175 ml olijfolie, zout en peper naar smaak, evt. 1 el zwarte sesamzaadjes, Voor de salade:, 250 g gemengde sla (frisée, lollo rosso, rucola, 1 bakje alfafa, 175 g tomaten, in plakjes, 1 rode ui, in dunne ringen, 8 basilicumblaadjes, in reepjes,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maaltijdsalade met gebakken aardappels, cashewnoten en feta

De kruidige dressing combineert uitstekend met de gebakken cashewnoten.

INGREDIENTEN

150 gr. haricots verts, zout, 3 eetlepels olie, 750 gr. aardappelblokjes, 1 blik artisjokharten, 1 pot feta in gekruide olie, 100 gr. cashewnoten, 1 eetlepels olie, 1? eetlepel witte wijnazijn, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel walnotenolie, peper, 1 zak gemengde frisee sla,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salade Lyonnaise

INGREDIENTEN

225 gr gemengde sla (veldsla en frisee), 4 eieren, 2 lente-ui, 100 gr spek, 4 sneetjes wit brood, 1 teentje knoflook, 60 ml olijfolie, 100 ml rode wijnazijn, 3 theel grove mosterd,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade périgourdine (gemengde salade met walnoten en

In de Perigord wordt deze frisse salade met walnoten vaak geserveerd met eendenmaagjes of plakjes ganzenleverpaté en gerookte eendenborstfilet..

INGREDIENTEN

1/2 krop frisee (krulandijvie), 50 g rucola, 50 g veldsla, 1 teen knoflook, 1 1/2 el witte-wijnazijn, 5 el walnotenolie, mespunt dijonmosterd, zout, versgemalen peper, 75 g walnoten, grof gehakt, 100 g geitenkaas in 4 plakjes

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse Gerookte Eend Met Aardbei

INGREDIENTEN

, 2 aardbeien, 1 el olijfolie, ? el frambozenazijn, ? tl vloeibare honing, zout, peper, ? kropje friseesla, 4 plakjes gerookte eendeborstfilet, 4 amuselepels

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tonijnsalade (4,5 points pp)

Frisse, slanke, salade met tonijn

INGREDIENTEN

130 gr tonijn (blik, in water), 220 gr sperziebonen (blik), 2 tomaten, 1/4 komkommer, 1 bosuitje, 100 gr. huttenkase, zakje frisee gemengde sla, 4 geroosterde boterhammen, 10 groene olijven, zout, peper, paprikapoeder, beetje ketchup, beetje citroensap

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

frisse sla

Iets anders dan slasaus

INGREDIENTEN

Frisee sla, knoflook saus, basterd suiker

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Vijgen Met Parmaham, Geitenkaas En Honing

Onderdeel van het Intercontinentaal drie gangen menu: Hippy Chic. Bron: Elle Eten voorjaar 2000

INGREDIENTEN

4 Rijpe Verse Vijgen. 4 plakken Parmaham. 100 gr Geitenkaas. 1 el Honing. Groene Frisee Sla. Extra Vergine Olijfolie. Citroen. Peper. Papadums

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tijgerbroodje met garnalen

INGREDIENTEN

1 tijgerbolletje, 25 g verse roomkaas met mierikswortel, 2 blaadjes frisee, 25 g Hollandse of Noorse garnalen, snufje paprikapoeder,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Roggebrood crostini met zalm

Lekker.

INGREDIENTEN

*Voor 12 stuks:, 4 sneetjes licht roggebrood, ca. 5 cm komkommer, 100 g verse roomkaas, 2 tl geraspte mierikswortel (potje), 1 el fijngeknipte bieslook, zout, versgemalen peper, 2 el olijfolie (met knoflook en chilipeper), 12 mooie takjes frisee (krulandijvie), 150 g gerookte zalm, 1 potje imitatie kaviaar of zalmeitjes,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stokbrood sandwich met garnalen en zalm

INGREDIENTEN

1 stuk stokbrood, 1 krop frisée, 1 stuk ui, 100 gr. garnaal, 100 gr. zalm, gerookte, 2 el. crème fraîche, 1 el. dille, verse, gehakte,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  •  
  •  20-30 min.

Salade van gerookte eendenborst

Super makkelijk en super lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

8 blaadjes frisee, 1 eetl. frambozenazijn, 1 1/2 eetl. olijfolie, 1 1/2 eetl. walnotenolie, zout, peper, 200 gr. gerookte eendenborstfilet, 8 trosjes rode bessen

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gerookte eend met aardbei

EEtclub Karin voorjaar 2002

INGREDIENTEN

2 aardbeien, 1 eetlepel olie, 1/2 eetlepel frambozenazijn, 1/2 eetlepel vloeibare honing, zout en peper, 1/2 kropje frisee sla, 4 plakjes gerookte eendenborstfilet, 4 grote lepels

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

salade met gerookte kip

Fris voorgerecht

INGREDIENTEN

1/2 krop frisee, 100gr verse ananas, 100gr gerookte kipfilet, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, peper en 2 eetl. pijnboompitten.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Salade Met Gerookte Kip, Avocado En Cherry Tomaatjes

Een lekkere zomersalade met sla, gerookte kipfilet, cherry-tomaatjes, geroosterde pijnboompitten en een mosterddressing.

INGREDIENTEN

- Gemengde salade (frisee is lekker), - 1 a 2 Gerookte kipfilets (bij voorkeur een hele filet, geen plakjes vleeswaren (filets in elk geval te koop bij Albert Heijn), - Doosje cherrytomaatjes, - Pijnboompitten (zonnatura), - Olijfolie om de pitten in te roosteren, - Rijpe avocado, - Mosterddressing (kant en klaar, of zelf gemaakt van Dijon Mosterd),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  •  
  •  0-10 min.

Kaassalade met banaan en gember

Een frisse salade met een tropisch accent

INGREDIENTEN

150 gr jonge kaas, 2 kleine kiwi's, 2 kleine of 1 grote banaan, 2-3 bolletjes stemgember, 1 kropje frisee sla, 2 eetl. mayonaise, 3 eetl. slagroom, 1 eetl. azijn, 1 theel. suiker, 2 eetl. geraspte kokos, mespuntje gemberpoeder (djahe), zout en peper

  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.

broodje gezond met wortelsalade, kipgrillworst

INGREDIENTEN

1 bruin stokbrood, 1 ? eetl yogonaise, 50 gr frisee salade, 1 bakje wortel rauwkost, 2 theel Zaanse mosterd, 75 gr kipgrillworst, bakje tuinkers,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade met coquille en kreeft

INGREDIENTEN

1 kreeft, 4 coquille, 1 frisee sla, Olijfolie, Oude Beemsterkaas (met raspmolen)

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ceasar's salad met kalkoen

Lekker licht en gezond maar erg lekker!

INGREDIENTEN

Ong 100 gram veldsla, en 200 gram sla naar keuze (Frisee, Ijsberg), Kalkoen filet (200 gram), Fles Ceasar dressing, Croutons, Rozijnen, Pijnboompitten.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Nieuwste frisee recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top