Patatje stoofvlees a la Renee
Stoofvleesrecept, voor een restant rundvlees.
Ingrediënten 4 personen
ca 3 a 4 ons gaar rundvlees200 gr magere spekblokjes (helft van dubbelpakje, 2 flinke uien, gesnipperd2 flinke tenen knoflook, geperst2 a 3 juslepels jus, 3 eetl. ketchup1 eetl. curry2 eetl. bloem1 pot gesn. champignons1 eetl. paprikapoederzoutpepernootmuskaatmaggivloeibare margarineevent. wat waterVoorbereiding
Doe in een hoge koekenpan wat margarine en bak de spekjes met de gesnipperde uien.Snijd intussen het rundvlees in stukjes.Laat de champignons uitlekken.
Bereidingswijze
Doe de ketchup en curry bij het ui-spekmengsel en knijp de knoflook erboven uit.Strooi de bloem erover en blijf even goed roeren.Doe er de juslepels jus bij en eventueel wat water.Doe de champignons erbij.Voeg de paprikapoeder toe en zout, peper en wat nootmuskaat.Proef het even en voeg dan het rundvlees toe.Laat het ongeveer een kwartiertje sudderen en doe er nog een paar druppels maggi bij naar smaak.