1. Home
  2. Recepten
  3. Franse Kaas

Franse kaas recepten (815)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

franse ovenschotel

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika,bakje champions, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn,zout, peper, nootmuskaat,wat tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de overschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewent bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de overschaal doen of eventueel afdekken met alluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Franse uiensoep die super simpel is.

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper., ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

franse uiensoep

INGREDIENTEN

4 grote uien in ringen gesneden., 1 teentje knoflook gesnipperd., 1 eetlepel bloem, 40 gram boter., 11/4 liter bouillon., peper en zout., 100 gram graspte kaas., stokbrrod.

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Minitaartje gevuld met Franse kaas en gerookte zalm

Leuk om dit te serveren op een lepel. Heel simpel te maken, je hebt alleen kleine vormpjes nodig.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg 1 ei, 2 el slagroom, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte bieslook, 100 gr franse kaas (bijvoorbeeld roqeufort) 100 gr gerookte zalm ? el boter zout en peper,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke, koolhydraatarme, gezonde quiche

Heerlijke quiche, zonder deegwaren. gezond en hartig.

INGREDIENTEN

5 eieren, half kopje melk, oude geraspte kaas, 1 grote ui, half doosje champignons, 1 rode paprika, halve courgette, 100-125 gram verse doperwten, 1/4 pakje bladspinazie (ontdooien en goed ui laten lekken), 6-8 kleine trostomaten, verse franse kruidenmix

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Franse hartige groentetaart met drie soorten kaas!

Wie dit niet lust, nou dan weet ik het niet meer. Zelfs iemand die ziek is smult hiervan. Het wordt nu rap kouder en dan willen we ietwat machtigers smullen om zo een warm en voldaan gevoel te krijgen. Nou als deze daaraan niet voldoet dan weet ik het niet meer. Groentetaartje met gehakt, prei, sjalotjes, wortel, kastanjechampignons, spek, blauwkaas, Brie, oude kaas, bladerdeeg en specerijen. Past prima bij de herfst. Echt zalig ! Hij smaakte heerlijk. Volg hieronder de receptuur en de foto`s en je kunt er de hele herfst- en winter van smullen! Ik zie graag de reacties hieronder. Deze is vrij machtig door de stevige vulling, maar absoluut niet ongezond. Probeer hem zelf. De tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten bakken in de oven.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt HOH, 10 plakjes bladerdeeg of een rol (diepvries), 3 dikke stengels prei, 8-10 x wortels van een bos verse bospeen (even schrapen), 3 flinke sjalotjes (smaken anders dan uien), 200 gr kastanjechampignons, Olijfolie, Handje verse peterselie, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 2 t paprikapoeder mild, 2 t knoflookpoeder, 2 t provencaalse kruiden, 100 gr katenspek, 1 punt brie (President), 1 verpakking Danish Blue, ½ zakje geraspte oude kaas AH, 1 ei geklutst

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2012
  • Fusion
  •  30-60 min.
Populaire kaas recepten

Franse uiensoep

Dit is een heerlijke maaltijdsoep op traditionele wijze gemaakt (dus niet uit zo'n flesje of zakje)

INGREDIENTEN

Ongeveer 500 gr uien (mag ook meer zijn), 1,5 liter bouillon van 5 bouillonblokjes, peper, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, 3 eetlepels madeira, 3 eetlepels worcestershiresauce, 1/4 liter witte wijn, tabasco, 50 gram boter of margarine, 15 gram bloem, stokbrood, 150 gram gemalen kaas of rijpe camembert

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Frans
  •  30-60 min.

Salade met franse kaas

Feestelijk lunchgerecht, met Franse kaas, spekjes en rozijntjes.

INGREDIENTEN

200 gr. veldsla100 gr. gemengde sla2 sjalotjes50 gr., rozijnen100 gr. dobbelsteentjes spek2 hardgekookte eieren2, eetl. wijnazijn1 eetl. sinaasappelsap2 eetl. olijfolie400 gr. Franse kaas, bv.: Camembert, Brie, Roquefort, e.d.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Franse Uiensoep met parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

200gr,schenkelvlees, 1kruidenbuiltje voor vleesbouillon, 4grote uien in ringen, boter, 1pakje Honig Franse Uiensoep, zout,peper, stokbrood, oregano, Parmezaanse kaas

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Salade Lardon met franse kaas

DIT IS VOOR MIJ SALADE NR.1.ZO LEKKER.

INGREDIENTEN

200 gram veldsla, 100 gram gemengde sla, gewone sla of ijsbergsla, 2 uitjes, 50 gram rozijnen, 100 gram dobbelsteentjesspek, 2 hardgekookte eieren, 2 eetlepels wijnazijn, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 eetlepels olie, 400 gram franse kaas: Camembert, Brie, Roquefort, e.d., , ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Courgetteprikkers met franse kaas

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 courgettes, 3 el olijfolie traditioneel (C1000), peper, zout, 1 Linesse Franse kaasspecialiteit à 200 g, 3 el honing, 12 cherrytomaatjes, Feestmix (C1000), Extra nodig: cocktailprikkers of 12 korte, takjes rozemarijn,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste franse kaas recepten

Kipsalade Met Franse Kaas

Speciale buffetsalade

INGREDIENTEN

100 gram gesneden, gekookte kipfilet, ? fijngesneden ui, 1 eetlepel bladselderij, 1 mespuntje laurierpoeder, 90 gram gesneden magere ham, 100 gram camambert, 1 theelepel Franse mosterd, 3 eetlepels magere kwark

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Franse uiensoep met blauwe kaas

Een heerlijke uiensoep, maar net even anders.

INGREDIENTEN

~~, personen, 6 el olijfolie, 6 grote uien, in dunne ringen, 3 tenen knoflook, geperst, snuf chilivlokken, blaadjes van wat takjes tijm, scheutje witte wijn, 1,5 l runder- of groentebouillon, 100 g blauwe kaas, geroosterd brood of grote croutons,voor erbij., .

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Een Aardappelgratin met een Franse kaas (reblochon)

Deze variatie op de pittige aardappelgratin kan als bijgerecht dienen, maar wordt meestal geserveerd als een stevig hoofdgerecht als de smaak eens niet uitgaat aar vlees of vis. Samen met een verse salade is dit recept voldoende voor 4 flinke porties. Veldsla met uitgebakken spekjes smaakt er bijzonder bij

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels zout VOOR DE KAASSAUS

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Kip Met Franse Kaas

Kipfilets met saus van franse kaas

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 500 gram blauwe schimmelkaas, 3 lente uitjes, olie, 1/8 ltr creme fraiche, 250 gr champignons, 2 tenen knoflook,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

franse uiensoep met kaas

Een makkelijk te bereiden soep met een frans tintje

INGREDIENTEN

1 liter Unox Soup it! Rund, 1 grote ui, 1 klein teentje knoflook, 100 gram geraspte kaas, 1 klontje (ca. 25 gram) boter, 1 theelepel suiker, 1 dl witte wijn

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Aardappel-courgettepannetje met Franse kaas

Supermakkelijk maar ook superlekker gerecht

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 zak BBQ krieltjes van 800 gr. (AH), 2 uien in partjes, 2 courgettes in plakjes, 1 teen knoflook gesnipperd, 2 stukjes port salut (verpakt per 185 gram) in blokjes, peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eierragout met Franse kaas

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht.!

INGREDIENTEN

3 eieren, 2 eetl. kruidenkaas, (Boursin of Paturain), 3 dl. Groentebouillon, 4 eetl. bloem, 2 eetl. boter/margarine, 1 theel. Worcestershiresaus, peper, zout, 4 pasteibakjes (kant-en-klaar), verse bieslook

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Drumsticks met Franse kaas

INGREDIENTEN

8 drumsticks * 10 gram brie * 50 gram boter * kipkruiden.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

franse kaas boter

Gegrild vlees of geroosterde kip krijgt een extra lekker accent met boter met een bijzondere smaak.

INGREDIENTEN

00 gr roomboter, 50 gr roquefort, 1 eetlepel slagroom, 1 eetlepel cognac en peper.,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Franse kaas in fillodeeg

INGREDIENTEN

8 vellen fillodeeg, ontdooid, 2 el boter, gesmolten, 4 stukken Cambozola a 80 g,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

franse kaas oftewel boursin

Boursin is hier in Australie niet te betalen (en is zelfs in Nederland duur) daarom maak ik het altijd zelf..

INGREDIENTEN

1 of 2 bakjes Philadelphia naturel roomkaas (Monchou of naturel roomkaas van een ander merk kan ook). Knoflookzoutpoeder (geen verse knoflook!), verse peterselie, gedroogde peterselie.(eventueel verse bieslook).

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Crackers met Franse kaas

Beetje zoet, dieetgerecht

INGREDIENTEN

2 grote crackers, 50 g camembert of brie, 50 g veldsla, 2 mandarijntjes, 1 eetlepel citroensap, vloeibaar zoetmiddel,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Franse aardappelgratin

INGREDIENTEN

5-6 grote vastkokende aardappelen (of kant en klare aardappelschijfjes); 2 dl room; 2 dl crème fraiche; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 theelepel tijm; 3 eieren; zout en peper; 150 g geraspte kaas; boter om in te vetten.

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

franse uiensoep.

INGREDIENTEN

750 gram uien, 35-40 gram boter, 2 dl witte wijn, 1 flesje maggi basis voor uiensoep, 1 stokbrood, geraspte gruyere of belegen kaas.,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

franse ovenschotel

INGREDIENTEN

-500 gram kipfilet, -2 uien, -2 groene paprika's, -2 bakjes champignons, -blik tomatenstukjes, -30 gram bloem, -2 dl bouillon, -2 dl rode wijn, -zout, -peper, -nootmuskaat, -tijm, -200 gram geraspte kaas, -1 eetlepel boter

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Risotto (romige paddenstoelen met Franse kaas

Beetje Italië, Beetje Frankrijk, Beetje Herfst

INGREDIENTEN

50 ml.olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 sjalotjes, gesnipperd, 250 gr. kastanjechampignons, in vieren, 150gr. oesterzwammen, grof gesneden, 200gr. risottorijst, 200ml. witte wijn, 500ml. groentebouillon, 200gr. Franse blauwschimmelkaas, 200ml. kookroom, 100gr. koude roomboter, peper en zout, 2 gourgettes in blokjes, pitjes verwijderd, ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

franse kaas-ei-tosti

INGREDIENTEN

8 sneetjes witte casinobrood, boter, 4 iets dikker gesneden plakken achterham, 4 plakken pittig belegen kaas, 4 eieren, zout, versgemalen peper, 75 gram geraspte pittig belegen kaas

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Komkommersalade met noten, Franse kaas en champignons

Lekker bij de Barbecue. Niet te moeilijk om te maken en is lekker fris. De Chevre geeft een heerlijke smaak bij de komkommer.

INGREDIENTEN

1 komkommer, in plakjes gesneden 12 grote champignons in plakjes gesneden ? rode paprika, in blokjes gesneden 2 teentjes knoflook uitgeperst 1 tl suiker 1 el peterselie fijngehakt 150 gram Chevre kaas, in stukjes gesneden 2 el zure room 2 el walnotenolie 4 el gehakte walnoten sap van 1 citroen paprikapoeder zout en peper.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Franse Uiensoep

Als U Franse uiensoep langzaam en voorzichtig bereid , karmaliseren de uien bijna tot een diepe roodbruine kleur. De soep heeft dan een geweldige smaak en is zeer geschikt als een winterse avondmaaltijdsoep.

INGREDIENTEN

4 grote uien 2 el olijfolie 2 el boter 9 dl Rundvleesbouillon 4 sneetjes stokbrood

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Franse kaas quiche (3 soorten kaas) !

Heerlijke hartige quiche met 3 soorten kaas.

INGREDIENTEN

200 g bloem, 100 g koude boter, in blokjes +, 100 g rozijnen, 2 rode uien, in dunne ringen, 150 g port salut, 250 g camembert, 150 g roombrie, 2 eieren, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken krieltjes met courgette en franse kaas

Heel lekker met de smeltende kaas.

INGREDIENTEN

1 zak gekruide krieltjes (350 à 400 g), 1 ui, in ringen, 1 courgette in schijfjes, 1 teentje look, 180 g Port Salut, in blokjes, 2 el fijngesneden peterselie, olijfolie, peper en zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2013
  •  
  •  20-30 min.

Franse Uien Soep (Slow-cooker)

Gemakkelijk, vlug en heerlijke soep.

INGREDIENTEN

, 8-10 Grote Uien, 125 Gr. Boter, 1.5 Ltr. Vlees Boullion, 300 Ml. Droge Sherry, 1.5 Tl. Worcestershire saus, 3 Laurier bladen, snufje zout en peper, , 10 Plakken Frans Brood (toasten), Parmasan kaas en/of Mozzarella kaas.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

eitje gevuld met franse kaas en kappertjes

Lekker met de pasen

INGREDIENTEN

2 hardgekookte eieren halveren, dooiers er uitwippen., , Dooiers mengen met 25 gr st agur of gorgonzola, 1 tl kappertjes, 2 tl peterselie.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Franse uiensoep

INGREDIENTEN

750 g in ringen gesneden uien, 2 el boter, 2 dl witte wijn, 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep, stokbrood, 1 el geraspte gruyere of belegen kaas

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Frans
  •  30-60 min.

Franse uiensoep

INGREDIENTEN

750 gram in ringen gesneden uien -, 2 eetlepels boter -, 2 dl witte wijn -, 1 flesje Maggi Basis voor Franse Uiensoep -, stokbrood -, 1 eetlepel geraspte gruyere of belegen kaas, , , , , , , , ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Franse Kipsalade

Lekkere frisse salade van kipfilet

INGREDIENTEN

- 250 gr kipfilet, - 1 galia meloen, - versgemalen peper, - zout, - plantaardigeolie, - 1 struik bleekselderij, - 80 gr groene olijven, - 200 gr witte druiven, -1 blikje mandarijnen op sap, -150 gr vol vette roomkaas, - 100 gr grofgehakte cashewnoten, -2 eetlepels appelsap, -2 eetlepels vruchtenazijn, -4 eetlepels walnotenolie, -verse basilicum

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-1998
  • Frans
  •  20-30 min.

Franse Uiensoep

Lekkere Franse uiensoep, als vooraf of als maaltijdsoep, in de ingredienten kunt u zelf variatie aanbrengen door iets te vervangen of niet te gebruiken. Dit is een recept voor een grote pan Franse uiensoep voor 6 grote eter's.

INGREDIENTEN

3 Uien, 1 teen knoflook, een bakje champignon's, olijfolie of margarine (1 pakje), geraspte kaas, stokbrood, bouillonblokjes 2 stuks en 4 liter water /- en wat provencaalse kruiden los of gemengd.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Franse haringsalade

Ziet dit er niet prachtig uit? En heel makkelijk te maken. Heb je geen kookring? Dien dan op in whiskeyglazen of meng alle blokjes en spuit een toef crème erbovenop. Je houd niet van vis? Neem dan de zelfde hoeveelheid hamblokjes. eigen foto

INGREDIENTEN

1 flinke gekookte biet, 1 tl (cider)azijn), 2 tl olie, p en z; 1/2 grany smith, 2 el citroensap; 70 g volle kwark, 35 g verse geitenkaas, 1 kleine sjalot, 1 el peterselie, p en z; 80 g gerookte haringfilet

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Franse uiensoep

INGREDIENTEN

Soep voor 4 personen, · 6 uien, · 1½ l vleesbouillon, · 35 g boter, · worcestersaus, · tabasco, · stokbrood, · 100 g Comté ( Franse boerenkaas),

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

franse uiensoep

Origineel recept gekregen van een restauranthouder op de Parijse Hallen om 3 uur 's nachts

INGREDIENTEN

1.5 kg ui, 3 ons rode ui, 1.5 pond poulet, 250 g grotchampignons, 1 groene paprika, 4 prei, thijm, kervel, peper, zout, 2 kruidenbouillonblokjes, provencaalse kruiden, parmezaanse kaas, stokbrood, peterselie, 2 - 3 knollen knoflook. 4 blaadjes laurier - gekneusd, 1 kruidnagel

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-07-1999
  • Frans
  •  > 120 min.
Nieuwste franse kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top