1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Frambozen

Frambozen recepten (3.032)

Alles wissen
Frambozen

Frambozen

Wanneer de temperaturen weer stijgen liggen de supermarkten er weer vol mee: frambozen, het zomerfruit bij uitstek! De framboos is, net zoals de aardbei, afkomstig uit de rozenfamilie. De framboos kenmerkt zich doordat zij is opgebouwd uit roze bolletjes, net zoals bij bramen. Deze bolletjes zijn deelvruchtjes. De framboos heeft een sappige en zoete smaak en zijn daarom heerlijk in bijvoorbeeld een bakje yoghurt, of gepureerd als saus. Maar natuurlijk ook gewoon los: frambozen zijn echt snoepfruit! Frambozen zijn tussen april en november in de winkels te verkrijgen, maar vooral het einde van de zomer is de goede oogsttijd voor frambozen. De frambozenstruiken zijn in heel Europa te vinden en groeien gewoon in de vrije natuur. De framboos bestuift zichzelf, maar bestuiving door bijen en hommels wordt de vruchtzetting wel bevordert. Let na aankoop van frambozen wel op dat u het fruit snel op eet, want frambozen beschimmelen heel snel!

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Limoncello-vanillecharlotte met frambozen

Met dit feestelijke nagerecht scoor je zeker punten door de smaak én de presentatie. Leuk voor kerst! benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

INGREDIENTEN

8 blaadjes gelatine 100 ml limoncello 750 ml slagroom light 50 g poedersuiker 1 zakje vanillesuiker 16-18 lange vingers 250 g frambozen

Bereidingswijze

1. Week blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. 2. Verwarm limoncello op laag vuur. Knijp blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de limoncello. Neem limocello, zodra gelatine is opgelost, van het vuur. Laat vooral niet koken. Laat limoncello afkoelen. 3. Klop slagroom met suiker en vanillesuiker dik en lobbig. 4. Roer limoncello met gelatine luchtig erdoor. Zet kom in de koelkast. 5. Zet lange vingers strak naast elkaar tegen de wand van de vorm. Schep slagroom nogmaals voorzichtig om en schep in vorm. Zet vorm minimaal 3 uur in de koelkast zodat de charlotte kan opstijven. 6. Leg vlak voor serveren een bord op charlottevorm en keer ze samen. Laat charlotte voorzichtig op het bord glijden. Garneer de bovenkant met frambozen en bind eventueel een mooi lint om de charlotte.

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Frambozen

Frambozen met witte chocoladeroom

INGREDIENTEN

- 2 bakjes frambozen (a 150 gram), , - 200 gram witte chocolade, , - 2 ? dl slagroom, , - 1 ? dl roomyoghurt framboos braam (beker a 500 gram), , - 8 galette wafels (pak a 250 gram),

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tiramisu met frambozen

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

INGREDIENTEN

2 kleine eidooiers, 50 g suiker, 1 tl vanillemerg, 250 g mascarpone, 100 ml sterke espressokoffie, afgekoeld, 3 el koffielikeur, 8 lange vingers, 1 el cacaopoeder, 125 g verse frambozen,

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op14-11-2014
  • Nagerecht
  •  

Frambozen bavarois

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

INGREDIENTEN

350 gram verse frambozen, 80 gram witte basterdsuiker, 1 1/2 el. limoen- of citroensap, 6 gelatineblaadjes, 3 dl slagroom, enkele munttopjes voor de garnering,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Cheesecake met frambozen en bramen

335 cal pp

INGREDIENTEN

200 g digestive crunchy koekjes, 75 g boter, 5 blaadjes gelatine, 1 citroen, roomkaas naturel light ca. 185 g, 120 g witte basterdsuiker, 1 beker slagroom (à 125 ml ), 1 bakje frambozen (à 250 g ), 1 bakje bramen (à 250 g), paar takjes munt

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2011
  •  
  •  > 120 min.

Hazelnootscones met frambozen

Een Engels hightea recept.

INGREDIENTEN

65 gr. gepelde hazelnoten300 gr. zelfrijzend bakmeel2 eetl. basterdsuiker1 theel.zout75 gr. harde roomboter2 eieren1 dl. karnemelk250 gr. mascarpone of 200 ml. creme fraiche1/2 post bosvruchtenjam200 gr. frambozen,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Engels
  •  30-60 min.
Populaire fruit recepten

Custardtaart met frambozen

Een HEERLIJKE Engelse taart... Helemaal super met EIGEN gemaakte custard (niet dat spul uit een pakje) karamel en heerlijke frambozen!! Deze taart zal na 1x maken gelijk bij jouw lekkerste taarten gaan horen (hoop ik)...

INGREDIENTEN

HET DEEG:, 5 plakjes bladerdeeg (uit de diepvries)-, 4 eetlepels donkere basterdsuiker-, geraspte schil van 2 citroenen-, 1 ei-, DE CUSTARD:, 9 grote eieren-, 5 eetlepels witte basterdsuiker-, 6 zakjes vanillesuiker-, schil van 1 1/2 sinaasappel-, 1 l slagroom-, DE KARAMEL:, 7 eetlepels kristalsuiker-, 5 eetlepels water-, EN VERDER NOG:, 300 g frambozen-, boter om in te vetten-, bloem om te bestuiven-, poedersuiker, ,

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Engels
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Frambozen Smoothie

Lekkere frisse frambozen smoothie!

INGREDIENTEN

3 handjes diepvries frambozen, 150 g suiker, Scheutje yogurt, Scheutje Melk

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  •  
  •  0-10 min.

Brownie-frambozen cheesecake

Een combinatie van brownies en cheesecake met frambozen, moet ik nog meer zeggen?

INGREDIENTEN

200 g pure chocolade van goede kwaliteit, 200 g ongezouten boter op kamertemperatuur, 400 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, 110 g bloem, gezeefd, 400 g verse roomkaas, 1 tl vanillearoma, 120 g frambozen (vers of diepvries)

  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

ADVOCAATMOUSSE met FRAMBOZEN

Heerlijke combinatie van advocaat met frambozen. Echt niet moeilijk te maken en heel lekker als je veel eters hebt. Je kunt dit vooraf goed voorbereiden. Mijn leesvriendinnen waren heel enthousiast en wilden allemaal het recept. Ook een lekker nagerecht met bijvoorbeeld Pasen.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 3 blaadjes gelatine, 3 eieren, 3 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, 8 eetlepels advocaat of meer naar smaak, 250 gram frambozen (kan uit de diepvries), eventueel wat blaadjes munt of citroenmelisse

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frambozen muffins

Frambozen muffins

INGREDIENTEN

60 gram (zachte) boter, 100 gram suiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel, Een theelepeltje bakpoeder, 1 ei (even loskloppen in een bakje), 2 eetlepels melk, 75 gram bevroren frambozen (of vers indien verkrijgbaar), Doe

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  • Engels
  •  30-60 min.
Nieuwste frambozen recepten

Frambozen azijn.

Heerlijk om zelf te maken.

INGREDIENTEN

-1 liter goede azijn., -1/2 kilo frambozen.

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Frisse Frambozen Granita.

Een granita ( Italiaans waterijs ) met zijn fijne kristallen ziet er prachtig uit: Mooi als nagerecht

INGREDIENTEN

400 gram frambozen, 1-2 eetlepels citroensap, ca 100 gram fijne tafelsuiker., ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Frambozen granita

INGREDIENTEN

400 gram frambozen - 2 eetlepels citroensap - 100 gram fijne tafelsuiker

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Frambozen Merengues

INGREDIENTEN

400 gr verse frambozen - 2 maal 1/4 kop suiker - 5 eiwitten - poedersuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Souffle met frambozen

Eetclub 06-10-2006 KB

INGREDIENTEN

350 gram frambozen (bevroren), 18 verse frambozen, 30 gram boter, 4 eiwitten, 100 gram poedersuiker,

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2020
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Frambozen dressing

INGREDIENTEN

100 g frambozen; 2 el frambozen azijn; 2 el frambozenlikeur; 1 tl mosterd; zout en peper; evt 1 mespuntje suiker; 6 el yoghurt

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

frambozen sgroppino

INGREDIENTEN

50 gr frambozen, 300 ml prosecco(italiaanse mousserende wijn, 4 bollen sorbetcitroenijs, 4 el wodka,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frambozen als dessert

INGREDIENTEN

=300 gram frambozen, = 150 gram cottage cheese, = 150 gram, magere yogurt.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Frambozen Kwarkijs

Altijd lekker als desert en zonder suiker!

INGREDIENTEN

500 gram frambozen, 2 eetlepels honing, 250 gram kwark

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Chocolademousse met frambozen

INGREDIENTEN

400 g frambozen, *0,5 dl port, *3 el suiker, *2 zakjes vanille suiker.*, chocolademousse.

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Yoghurtpudding met frambozen

Een nagerecht uit 'grootmoeders tijd', maar nog steeds lekker!

INGREDIENTEN

250 gr. frambozen1 l. yoghurt90 gr. maizena100 gr. suiker, citroensapzout

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

frambozen dressing

Heerlijke zoete dressig met een vleugje noten en honing

INGREDIENTEN

*1 eetl dyon mosterd,*2 eetl poeder suiker,*1 eelt honing,* 3 dl witte wijn azijn,*1,5 dl frambozen azijn,*5 dl arachide olie, * o,5 dl noten olie,*150 gr frambozen.*en zout en peper(uit de molen)

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Frambozen met witte-chocoladeroom

Frambozen met witte-chocoladeroom

INGREDIENTEN

? 2 bakjes frambozen (a 200 g), ? 200 g witte chocolade, ? 250 ml slagroom, ? 1 1/2 dl roomyoghurt framboos braam (beker a 500 g), ? 8 galette wafels (pak a 250 g),

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

mousse van frambozen

Met een mixer de frambozen tezamen met de frambozensaus, suiker, citroensap en rasp tot een mooi mengsel mengen. Daarna de slagroom erbij en mixen tot deze goed stijf is. Doe stukjes aardbei in de glaasjes, vul daarna de glaasjes met de mousse van de frambozen. Zet het een tijdje in de koelkast waarbij je ze kunt afdekken. Bij het serveren van tevoren even de witte chocolade erop schaven en lekker glaasje wijn erbij serveren.

INGREDIENTEN

150 gram diepvries frambozen, 2 theelepels citroenrasp en 4 eetlepels citroensap, 100 gram poedersuiker, 100 gram slagroom (goede) 100 gram diepvriesframbozen, 50 ml frambozen dessertsaus en witte chocolade om te schaven, als laatste verse aardbeien.

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2012
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Tiramisu met frambozen

INGREDIENTEN

1 dl frambozenlikeur, 8 bourdoirkoekjes, 3 eierdooiers, 3 eetlepels bloemsuiker, 250 gr mascarpone, 5 eiwitten, 350 gr frambozen

  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2010
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolademousse met frambozen

INGREDIENTEN

400 gr. frambozen, , 0,5 dl port, , 3 el suiker, , 2 zakjes vanille suiker, , 1 bk chocolademousse (kant en klaar),

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Parfait van Frambozen

Zachtroze en romig, ijskoud het lekkerst

INGREDIENTEN

400 gram frambozen, 5 dl slagroom, merg uit een half vanillestokje, 125-150 gram fijne tafelsuiker., ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoroom Met Frambozen

INGREDIENTEN

400 gr frambozen, 20 gr poedersuiker, 1 tl frambozensiroop, 100 gr noisettechocolade, 200 gr room.

  • Duits Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-1999
  • Duits Nagerecht
  •  60-120 min.

Parfait van frambozen.

INGREDIENTEN

* 400 g frambozen, * 4 dl slagroom, * merg uit 1/2 vanillestokje, * 100-125 g fijne tafelsuiker

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Yoghurtcake met frambozen

Deze cake is heerlijk luchtig en fris door de frambozen. Niet te zoet, maar zeker perfect voor een zomerse dag.

INGREDIENTEN

2 eieren, 250 ml halfvolle yoghurt, 200 gr fijne kristalsuiker, 80 ml zonnebloemolie, 240 gr bloem, 1,5 tl bakpoeder, 0,5 tl baking soda (natriumcarbonaat), 1 tl vanille-extract, 300 gr frambozen, 1 citroen, snufje zout, poedersuiker om mee te serveren

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2015
  • Fusion
  •  30-60 min.

Snickersijs met frambozen

Maak niet teveel, want alles gaat op

INGREDIENTEN

1,5 liter vanille-ijs (gekocht of zelfgemaakt), 2 Snickers of andere candybar naar keuze, 300 gram frambozen, koksroom om mee te serveren

  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  • Afrikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Sorbet Van Frambozen

INGREDIENTEN

400 gram frambozen - 300 gram suiker - 2 dl slagroom - 1 zakje vanillesuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Sorbet van Frambozen

( Sorbet aux Framboises ) van "moesje2"

INGREDIENTEN

400 gram frambozen - 300 gram suiker - 2 dl slagroom - 1 zakje vanillesuiker,

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2002
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

Chocolademousse met frambozen

INGREDIENTEN

400 g frambozen - 1/5 dl port - 3 eetlepels suiker - 2 zakjes vanille suiker - chocolademousse.

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

frambozen- of aarbeien-karnemelk-shake

Milkshake

INGREDIENTEN

100 gr. frambozen of 100 gr. aardbeien/ 2 dl. karnemelk/ 2 bolletjes roomijs.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Entrecote Met Frambozen

INGREDIENTEN

4 entrecotes, zout, peper, 2 tl kruizemunt, 50 g boter, 1 blikje frambozen, 1 el azijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Meloen met frambozen

INGREDIENTEN

2 kleine ogenmeloenen1 bakje frambozen4 eetl. cointreau

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Frambozen kwarkmousse

Aangezien ik dol ben op frambozen kun je deze vruchten ook vervangen naar ieders eigen voorkeur. Omdat gelatine de smaak vermindert heb ik de frambozensaus gebonden met aardappelmeel.

INGREDIENTEN

450 gr volle kwark, 300 frambozen (uit vriezer), 1 dl (bessen)sap, 2,5 dl slagroom, 1 flesje aardbeien dessertsaus (optioneel), 1 el aardappelmeel, 2 x 25 gram suiker of meer, sap van 1 limoen (optioneel), , een paar frambozen apart houden voor garnering

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2014
  •  
  •  20-30 min.

Smultoetje Met Frambozen

Een ijsje lust je waarschijnelijk altijd.Maak dit ijsje extra lekker! In de zomer of op verjaardagen!

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, 300 gram frambozen, 4 eetlepels suiker, 4 bolletjes ijs.

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Entrecote met Frambozen

INGREDIENTEN

En entrecotes, zout, peper, 2 tl kruizemunt, 50 g boter, 1 blikje frambozen, 1 el azijn,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Frambozen

Frambozen

Wanneer de temperaturen weer stijgen liggen de supermarkten er weer vol mee: frambozen, het zomerfruit bij uitstek! De framboos is, net zoals de aardbei, afkomstig uit de rozenfamilie. De framboos kenmerkt zich doordat zij is opgebouwd uit roze bolletjes, net zoals bij bramen. Deze bolletjes zijn deelvruchtjes. De framboos heeft een sappige en zoete smaak en zijn daarom heerlijk in bijvoorbeeld een bakje yoghurt, of gepureerd als saus. Maar natuurlijk ook gewoon los: frambozen zijn echt snoepfruit! Frambozen zijn tussen april en november in de winkels te verkrijgen, maar vooral het einde van de zomer is de goede oogsttijd voor frambozen. De frambozenstruiken zijn in heel Europa te vinden en groeien gewoon in de vrije natuur. De framboos bestuift zichzelf, maar bestuiving door bijen en hommels wordt de vruchtzetting wel bevordert. Let na aankoop van frambozen wel op dat u het fruit snel op eet, want frambozen beschimmelen heel snel!

Nieuwste frambozen recepten
Populaire fruit recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top