1. Home
  2. Recepten
  3. Forel Bbq

Forel bbq recepten (28)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

forel van de bbq

Lekker vispakketje Reken 1 forel per persoon.

INGREDIENTEN

Verse hele forel van de markt, citroen, ui, verse kruiden(peterselie, basilicum, bieslook,dille, roomboter, zout en peper

Voorbereiding

Maak een kruidenboter van de kruiden en de roomboter, snijd de citroen in schijven, snijd de ui in ringen.

Bereidingswijze

Vul de forel met de kruidenboter en de uiringen en wat zout en peper. Leg bovenop de forel wat schijven citroen en nog wat kruidenboter. Wikkel de forel in folie, drie keer. Leg het pakketje ongeveer 20 minuten op de bbq.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Forel van de BBQ

Simpel, maar heerlijk gerechtje-)Ik had diepvries Regenboogforel bij de Lidl vandaan, en deze een dag van te voren laten ontdooien in de koelkast. De Forellen zijn al schoongemaakt, hoewel de smaak heerlijk is, vind ik de hoeveelheid graatjes toch tegenvallen. De volgende keer neem ik daarom weer Forel bij de visboer....  

INGREDIENTEN

- Forel, - kruidenboter, - 1 citroen, - 1 bos ui, - Peterselie, - tijm, - Peper/zout/paprikapoeder, - olijf olie, - aluminiumfolie met de glimmende kant boven,  ,  , ,  , ,         

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2014
  • Vis
  •  20-30 min.

Forel Romana van de BBQ

Heerlijk visje, simpel te bereiden op de BBQ!

INGREDIENTEN

, 2 forellen , 150 g bacon, in dunne plakjes gesneden, 12 verse salieblaadjes, 4 zongedroogde tomaten, 1 citroen, in plakjes, 1 pot pesto, zout en peper, ,

  • Vis
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2014
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Forel met tomaat en ui voor op bbq

INGREDIENTEN

Grote forellen, groene tuinkruiden zoals dille, peterselie, rozemarijn, tijm, basilicum, bieslook, ui in dunne ringen gesneden, plakken tomaten, zout, peper, olijfolie, citroensap, aluminiumfolie

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2009
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Forel en papilotte

Op weg naar Spanje stopten we bij een Franse forellenvijver , ik ving er een paar en kreeg dit recept van de Belgische eigenaar.

INGREDIENTEN

4 verse forellen, sap van een halve citroen, ca. 60 gram boter, 1 tl gehakte peterselie, 1 tl gehakte dille, versgemalen witte peper, evt. iets zout.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Gegrilde forel

Vis op de BBQ is gemakkelijk,mits de vis stevig en vers is.Het beste gaat dit in een zg. visgril,overal te koop.

INGREDIENTEN

50 gr. boter,2 eetl. citroensap,2 eetl. fijngehakte peterselie,peper,zout, 4 forellen,schoongemaakt.

  • Portugees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Portugees
  •  10-20 min.

Ingepakte Forel

Een Scandinavisch BBQ gerecht

INGREDIENTEN

6 schoongemaakte forellen, 1 bosje dille, 1 bosje peterselie, 1 potje mierikswortel, 1 beker zure room of Griekse yoghurt, 2 theel. gedroogde dille, zout en peper

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2002
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Gevulde forel

De titel zegt genoeg voor degen die er van houden!!

INGREDIENTEN

- 4 forellen, - 50 gr gesmolten boter, - 2 tenen knoflook, - 2 eetlepels citroensap, - 1 eetlepel peterselie, - 1 eetlepel bieslook, - 2 theelepels tijm, - zout, - peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel Pastis

Heerlijk visgerecht voor op de bbq ook!

INGREDIENTEN

2 forellen, 1 citroen Schijfjes), lenteui, zwarte olijven, kappertjes, pastis, peterselie, thijm, peper zout, , aardappelen, sperciebonen, , ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  •  
  •  20-30 min.

Forel Met Citroen

INGREDIENTEN

2 forellen, zout, peper, 1 citroen, 1 lente-uitje, 50 gr kruidenboter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel met citroen

INGREDIENTEN

2 forellen, zout, peper, 1 citroen, 1 lente-uitje, 50 gr kruidenboter

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Nieuwste forel bbq recepten

Camping papillot met forel

INGREDIENTEN

# forel 2, # Ajuin halve, # Prei halve, # Paprika stukjes(groene,gele en rode), # Wortel 1klein, # pijl Witlof 1, # tomaten kwartjes 4, # citroen kwartjes 2, # olijf olie, # witte Balsamico azijn, # droge witte wijn, # Peper, # grof zeezout, # Dille vers gehakt, # rode bessen(peper)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2009
  •  
  •  0-10 min.

Forel op de barbecue

Makkelijk en heerlijk op de BBQ

INGREDIENTEN

-4 forellen (schoongemaakt), -sap 1 citroen, -4 takjes: peterselie, rosmarijn, dragon, dille, -1 eetlepel bloem en 30 g boter, -2 eetlepels broodkruim, -olie om in te vetten, VOOR DE BOTERSAUS:, -100 g boter, -zout, -2 th lepels citroensap, -peterselie en citroen voor de garnering

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2003
  •  
  •  10-20 min.

In courgette gewikkelde forel

In courgette gewikkelde forel

INGREDIENTEN

1 courgette, 4 hele forellen, 1 limoen geperst, 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld, 1 teentje knoflook geperst, 1 zakje verse koriander, 4 eetl. olie, cocktailprikkers, 2 of 4 visklemmen,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Forel In Papillot

INGREDIENTEN

4 forellen, 1 venkelknol, 2 tomaten, 1 ui, enkele takjes dille, 1 bosje platte selder, olijfolie, peper en zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

FOREL MET SINAASAPPEL EN VENKEL

Barbequegerecht

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 15 g verse basilicum, 6 el knoflookmayonaise, zeezout, grof gemalen zwarte peper, 1 venkel (in dunne plakken geschaafd), 2-3 el olijfolie, 4 hele forellen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2003
  •  
  •  30-60 min.

gegrilleerde forel met bieslookboter

Het is lekker en snel en erg lekker met een salade. Zelf maak ik de kruidenboter altijd een dag van te voren dan kunnen de smaken lekker los komen en de boter is dan mooi stijf als ik het wil gebruiken.

INGREDIENTEN

4 forellen (mooie verse), 75 gr zachte roomboter, 1 eetl citroen sap, 3 theel mosterd, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels fijn gehakte bieslook, Zout/ peper, 1 citroen

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Forel Met Citroen In Een Pakketje

Voor liefhebbers van vis op de BBQ

INGREDIENTEN

2 forellen, 1 citroen, 2 lente-uitjes, 50 gram kruidenboter, peper en zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Forel uit oven met italiaanse groene kruiden

In een vis rooster zou deze gerecht ook heel goed kunnen op een BBQ.

INGREDIENTEN

1 middelgroot forel per persoon, groene tuinkruiden zoals rozemarijn, oregano, tijm, salie, (al deze kruiden past goed bij elkaar), 1 lente-uitje, in dunne ringen, 2 roma tomaatjes in lengte gehalveerd, zout, peper, olijfolie, plakken citroen, citroen kwarten als garnituur, takje roma tomaatjes als garnituur

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Op cedar gerookte forel met venkel

Het is mijn eigen recept, ook te vinden op mijn website www.rookplankje.nl    

INGREDIENTEN

4x regenboogforel (schoongemaakt), 1 citroen, rasp en in dunne schijfjes gesneden, 1 venkel knol in dunne schijfjes, 1 bosje fijngehakte dille, olijfolie, versgemalen zwarte peper, Fleur de Sel of gemalen zeezout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Visbrochette gestoomd op de bbq met krielaardappelen op een

Een makkelijk gerecht met vis van op de bbq.

INGREDIENTEN

Aardappelen, takjes rozemarijn, gerookt spek, stevige vissoorten naar keuze (zalm, scampi, mosselen, schelpdieren, kabeljauw, meerval, forel, tonijn enz), witte wijn, visfumet, room, boter, pezo, prei, wortel, ui, selder, peterselie, bieslook.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

HEERLIJKE BBQ SAUS VOOR BIJ VETTE VISSOORTEN

Geschikt voor forel, haring, sardine of makreel

INGREDIENTEN

1 kg vis, 2 e abrikozenjam, 2 e mayonaise, 3 t knoflook, fijn, 3 e citroensap, 2 e olijfolie, 1 e mosterd, 1 vol t aromat, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2009
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

pizza rondjes met zalm en met salami

Leuk voor bij de bbq, buffet, of met salade als zomerse maaltijd! Ze zien er geweldig uit en je kunt je eigen favoriete pizzabeleg gebruiken.

INGREDIENTEN

Vers pizzadeeg voor 2 stuks, zelfgemaakt of uit de koeling van de supermarkt op zo`n rol, , vulling1: 150 gr salami, 3 bosuitjes, stukje blauwe kaas naar smaak, half bakje champignons, ca 12 zwarte olijven zonder pit, flinke hand verse basilicum, versgemalen peper&zout, , vulling 2: 150 gr gerookte vis ( ik had zalm & forel), 3 bosuitjes, 8 zongedroogde tomaatjes, eetlepel kappertjes, handje verse bieslook, rasp van 1/2 citroen, geraspte oude ( geiten)kaas, peper&zout

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2013
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

zalmfilets of forelfilets in folie

Makkelijk BBQ ideetje, dat zeker in smaak zal vallen bij de gasten !

INGREDIENTEN

-forel of zalmfilets, -zout en peper, -kleingesneden groenten (venkel, wortel, selder), -enkele schijfjes citroen, -scheutje droge witte wijn

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

###Pikachu's BBQ-forel###

INGREDIENTEN

Forel (gekuist), ui, droge witte wijn, room (niet van dat mager spul),

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Marinade voor vispapillotten

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, 4 teentjes look, fijngehakt, 1 piment peper, ontdaan van zaadjes en lijsten, fijngehakt, zwarte peper, het sap van 2 limoenen, 1 bosje bieslook, fijngehakt, 2 sjalotjes, in dunne ringetjes gesneden, 1 kleine ui, in dunne ringetjes gesneden, 3 el bladpeterselie of koriander, fijngehakt, 2 el olijfolie, 4 takjes verse tijm, 4 gedroogde laurierblaadjes, 4 pimentbesjes, Voor de papillot:, 4 vissen (forel, goudbrasem,...), het sap van 2 limoenen, witte wijn,

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2010
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

In As Gebakken Vis

Zeer bijzonder 'wild' bbq recept!

INGREDIENTEN

Vissen - grof zout - vetvrij papier - boter - oude kranten., (in Scandinavie gebruikt men vanzelfsprekend de vissen die men zelf uit de meren haalt. Je zou er forel voor kunnen gebruiken of in moten gesneden zalm, of andere zeevis, zoals makrelen, wijting of poon)., ,

  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.

Bieslookroomsaus

Heerlijke saus bij Forel op de bbq

INGREDIENTEN

1 bekertje zure room (125 ml), 1 eetl. citroensap, 2 eetl. fijngesneden bieslook, gemalen peper

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
Nieuwste forel bbq recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top